Şimdi Ara

Çamaşır Makinesi Emniyet Kilidi Nasıl İptal Edilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
20.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arçelik 3340 S model çamaşır makinem var. Kapağı düğmeye basınca açılan modellerden. Ben öğrenciyim spotçudan almıştım bu makineyi. Arızalandı içine su almıyor. Bir defasında kapağını açıp kapatmıştım kapağı kapatır kapatmaz çalışmaya başlamıştı.

Görüştüğüm kişiler emniyet kilidi değiştirilmeli diyorlar. Bunun için de 50 TL istiyorlar. Ben zaten makineyi 125 TL'ye aldım tamir bedeli fazla geldi.

Emniyet kilidini değiştirmeye gerek yok emniyet kilidini iptal ederiz makineyi açıp onun için 30 lira servis ücreti alırım dedi adamın bir tanesi. Zaten emniyet kilidinin malzemesi de 20 TL imiş bir başkasından öğrendiğime göre.

Emniyet kilidini nasıl iptal ederim biri bana tarif edebilir mi, daha önce hiç çamaşır makinesi açmadım ilk deneyimim olacak. 20 TL'ye kilit alıpdeğiştirmeyi de düşündüm ama 3 farklı kilit kullanmışlar bu modelllerde, kilidi söküp parçacıya gidip söktüğüm kilidi gösterip aynısından almam gerekiyor. Zaten bir kaç ay daha kullanacağım için pek fazla gerek duymuyorum yenisini alıp değiştirmeye de.

Hayırsever biri bu öğrenciye emniyet kilidinin nasıl iptal edildiğini anlatırsa minnettar kalırım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çamaşır makinenizin emniyet kilidi, çalışma esnasında kapağın açılmasını önleyerek kullanıcı güvenliğini sağlar. Ancak bazı durumlarda, çamaşırları çıkarmak veya sorun gidermek için kilidi devre dışı bırakmanız gerekebilir.

Emniyet Kilidi Devreden Çıkarma Yolları:

Marka ve modele bağlı olarak, çamaşır makinesi emniyet kilidi devre dışı bırakma yöntemleri değişebilir. En yaygın yöntemler şunlardır:

• Bekleme: Çamaşır makinesi bittikten birkaç dakika sonra emniyet kilidi otomatik olarak devreden çıkar.
    • Kapak Anahtarı: Bazı makinelerde, kapağın yanında manuel olarak kilidi devre dışı bırakmak için bir anahtar bulunur.
    • Reset Düğmesi: Nadiren de olsa, bazı makinelerde reset düğmesi bulunur. Bu düğmeye basmak kilidi devre dışı bırakabilir.
    • Elektrik Kesintisi: Elektriği kesip makineyi fişten çekerek ve birkaç dakika sonra tekrar takarak kilidi sıfırlayabilirsiniz.

Marka Spesifik Çözümler:

• Arçelik Çamaşır Makinesi: Çamaşır makinesi bitmeden yaklaşık 1 dakika önce "Kilit" düğmesine bir kez basın.
    • Vestel Çamaşır Makinesi: "Başlat/Durdur" düğmesine 5 saniye boyunca basın.
    • Bosch Çamaşır Makinesi: "Başlat/Durdur" düğmesine 3 saniye boyunca basın ve ardından "Seçim" düğmesine basın.

Önemli Notlar:

• Çamaşır makinesi çalışırken emniyet kilidi devre dışı bırakılmamalıdır.
    • Elektrik kesintisi yöntemini kullanmadan önce, makineyi tamamen boşalttığınızdan emin olun.
    • Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, profesyonel bir tamirciye başvurmanız önerilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kabloların gözüktüğü açıdan 2mp üstü foto çek koy... belki çözümü gelebilir... ve acı gerçekler o kilid yüzünden satılmış yada atılmıştır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garez-zork -- 3 Temmuz 2015; 3:36:23 >
  • kilit çok pahalı değil, foto çek koy, nasıl sökeceğini ve nerden alabileceğini yazalım. sağlıklı bir şekilde çalıştır.

kapı kilit dediğin 5 tlden 25 tl kadar dır en fazla. çok özellikli bir model değilse...
  • Konuyu hortlatmış olacağım ama bu ara bizim durum da aynı maalesef, makine sürekli arızalandı, servis çağıracak durumumuz yok, yeni parça aldık, taktık, şimdi de kilit arızası verdi.

Kilidi makineden söktüm ama yeni kilide gerek kalmadan düzeltebilir miyim ben bunu acaba? Gerçi sıkıntısını çözebilmiş değilim ama yardımcı olabilecek varsa çok büyük iyilik yapmış olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pishtova -- 8 Mart 2019; 18:31:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pishtova kullanıcısına yanıt
    şu linke bir bak hocam, fotoğraflar, parçaların görevleri vb. şeyler var. işine yarayabilir.

Bence bu parça ile ilgili sorunlarda yapılacak hareket bunu devre dışı bırakmaktansa, tamir olmalı. Elektronik devre kartlı makinelerde kısa devre yapıp iptal etmen mümkün olmuyor genelde.

• iyigun kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam.
    Fotoğrafları inceledim, baktım ama sorunu bulamadım, muhtemelen yenisini almak zorunda kalacağız ama korktuğum şey yeni parçayı takınca yine arıza vermesi ya da başka sorun çıkması, o kadar dandikmiş ki makine, bitmiyor sorunları.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.