Şimdi Ara

Çamaşır Makinesi Tamiri Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arçelik EC5060 marka, eski model ama iyi kullanılmış bir makinam var.

Son 1 haftadır çok gürültülü çalışıyordu ve nedenini ararken farkettim ki, tamburu elimle çevirmeye çalıştığımda takılmalar yaşıyordu.

Motor kapağını açıp kayışını çıkardım, böylece sorunun motorda mı kazanda mı olduğunu anlamak için.

Motor mili çok rahat dönmesine rağmen kazan sürekli takılıyor, bazen dönmez oluyor.

Muhtemelen alt kısmında birşey var ve dönmesini engelliyor.

Sizden kazanın içine nasıl erişeceğimi ve kayışı takmanın kolay bir yolu ya da tekniği olup olmadığı konusunda yardım istiyorum.

Makina mühendisliği öğrencisiyim, dolayısı ile teorik olarak biraz anlıyorum ve öğrenci olduğum için servise verecek param yok :)

Şimdiden sizlere teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.

• Sorun merdane şaft rulmanı olabilir.

Evde kendi başınıza değiştirmeye girişmeden önce aşağıdaki videoyu seyredin derim :)

http://www.youtube.com/watch?v=XaFF2-Rl8Nc
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerunver

İyi günler,

Arçelik EC5060 marka, eski model ama iyi kullanılmış bir makinam var.

Son 1 haftadır çok gürültülü çalışıyordu ve nedenini ararken farkettim ki, tamburu elimle çevirmeye çalıştığımda takılmalar yaşıyordu.

Motor kapağını açıp kayışını çıkardım, böylece sorunun motorda mı kazanda mı olduğunu anlamak için.

Motor mili çok rahat dönmesine rağmen kazan sürekli takılıyor, bazen dönmez oluyor.

Muhtemelen alt kısmında birşey var ve dönmesini engelliyor.

Sizden kazanın içine nasıl erişeceğimi ve kayışı takmanın kolay bir yolu ya da tekniği olup olmadığı konusunda yardım istiyorum.

Makina mühendisliği öğrencisiyim, dolayısı ile teorik olarak biraz anlıyorum ve öğrenci olduğum için servise verecek param yok :)

Şimdiden sizlere teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.

sorun rulmanlarda %100 kazanı ındırıp 2 parcaya ayırıp rulmanı degısmelı ama bunlarda pres rulman oldugu ıcın makıne cop oldu.tahmınımce kazan komple degısecek.tanıdık servıse bır sorun ucuza kapamak ıcın.olmadı 2 el kalıtelı bır bosch veya sıemens alın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Makinayı sökmeyi başardım.

Şunu farkettim ki, tambur ile çevresindeki kalıp arasında bir sorun var galiba.

Makinayı söktükten sonra tambur çok daha rahat dönüyordu; sadece alt kısımda rezistansa sürtüyordu yanılmıyorsam.

Makinayı detaylıca inceleyemedim, yarın baktıktan sonra tekrar yazarım.

Aklımda birkaç soru var; motor mili ile tambur kasnağı arasındaki kayışı ve tambur ile ön kapak arasındaki lastiğin yayını takmanın kolay yolları var mı?

Bir de makinayı sökmemle alakalı olma ihtimali yüksek, tambur kazanın tam ortasında değil biraz aşağısında duruyordu.

Son olarak da rulmanlarda sorun olsa sanırım dönmede sıkıntı yaşardık, bizim sorunumuz takılma daha ziyade. Yanlış mı düşünüyorum yoksa?

Şimdilik elimdeki bilgiler bu kadar :)

Tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla.

• Büyük ihtimalle rezistansa yabancı bir malzeme dolanmış. Yanılmıyorsam bu modelde rezistans öndeydi, rezistansı sökerek yabancı maddeyi çıkarmanız gerekiyor.

Rezistansın soketlerini çıkarın, ortasındaki somunu sonuna kadar gevşetin. Üzerine çekiçle vurduğunuzda rezistans kendini kazandan dışarı atacaktır.Sökerek kazan içerisini kontrol edebilirsiniz.

Kazan lastiğinin yayı biraz uğraştırır, bi tarafta gererken diğer tarafı oturtarak takılıyor.

Kayışı da önce motor miline geçirin, sonra kasnağın bir yarısına takın, kasnağı da elinizle kayışı takmadığınız tarafa doğru çevirin. Kayış çok basit bir şekilde oturacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Büyük ihtimalle rezistansa yabancı bir malzeme dolanmış. Yanılmıyorsam bu modelde rezistans öndeydi, rezistansı sökerek yabancı maddeyi çıkarmanız gerekiyor.

Rezistansın soketlerini çıkarın, ortasındaki somunu sonuna kadar gevşetin. Üzerine çekiçle vurduğunuzda rezistans kendini kazandan dışarı atacaktır.Sökerek kazan içerisini kontrol edebilirsiniz.

Kazan lastiğinin yayı biraz uğraştırır, bi tarafta gererken diğer tarafı oturtarak takılıyor.

Kayışı da önce motor miline geçirin, sonra kasnağın bir yarısına takın, kasnağı da elinizle kayışı takmadığınız tarafa doğru çevirin. Kayış çok basit bir şekilde oturacaktır.

Teşekkür ederim.

Dün rezistansı çıkarmakta zorlanmıştım. Acaba soketleri çıkarmanın özel bir yolu mu var yoksa direk söküyor muyum?

Bir de suyun girdiği deterjan bölümüne borular çapraz mı giriyordu düz mü hatırlayamadım. Yanlış taksam bir problem olur mu sizce?

Tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerunver -- 22 Mart 2013; 13:50:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Son durumu anlatıp konuyu kapatmak niyetindeyim.

Sizlerin de yardımıyla makinayı tamamen söktüm, rezistans çevresinde biriken 3-4 beton parçasını temizledim; ancak asıl sorunun tambur rulmanlarından olduğunu farkettim.

Tamir edilmeye değmeyecek bir makina olduğu için makinayı hurdacıya vermek ve istemeden de olsa yeni makina almak durumundayım.

Tekrar teşekkürler.

Konu kilitlenebilir.
  • quote:

Son durumu anlatıp konuyu kapatmak niyetindeyim.

Sizlerin de yardımıyla makinayı tamamen söktüm, rezistans çevresinde biriken 3-4 beton parçasını temizledim; ancak asıl sorunun tambur rulmanlarından olduğunu farkettim.

Tamir edilmeye değmeyecek bir makina olduğu için makinayı hurdacıya vermek ve istemeden de olsa yeni makina almak durumundayım.

Tekrar teşekkürler.

Konu kilitlenebilir.

rulmandan demıstım zaten.degmez butcenız nedır? guzel model vereıym sıze.

• 400-500 liraya 7 yıl garantili bir Altus alıp 2 sene sonra da satıp kaçmak niyetimiz :)
  • quote:

400-500 liraya 7 yıl garantili bir Altus alıp 2 sene sonra da satıp kaçmak niyetimiz :)

profılo bosch tercıh edın 5 6 kg lık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.