Çamaşır makineleri de diğer beyaz eşyalar gibi genelde eve bir kere alınıp yıllar boyu kullanılıyor. Bu yüzden çamaşır makinesi satın alırken acele karar vermemek, en iyi çamaşır makinesi marka ve modelleri gözden geçirmek gerekiyor. Piyasadaki en iyi çamaşır makinelerine baktığımızda Profilo, Arçelik, Bosch, Beko, Altus, Samsung ve LG gibi çok fazla marka var ve tek belirleyici etken artık enerji sınıfı değil. Öyle ki temiz yıkaması, kaliteli olması, kurutmalı olması, devir değeri, boyutu ve en önemlisi kullanıcı yorumları. Peki, 2025’te hangi marka çamaşır makinesi alınmalı? İşte piyasadaki en iyi ve en çok tercih edilen çamaşır makineleri sıralaması 🔽
Kullanıcı yorumlarına göre en iyi çamaşır makinesi marka sıralamasında Arçelik, Beko ve Samsung bulunuyor. Çamaşır makinesi tavsiyesi olarak da Altus AL 10123D, Arçelik 9120 M ve LG F2J5TNP3W modelleri; ucuz fiyatları ve kaliteli olmalarıyla birçok kullanıcı tarafından öneriliyor.
1️⃣ Altus AL 10123 D 10 kg çamaşır makinesi
B sınıfı enerji: 59kW enerji tüketimi, otomatik su ayarlama sistemiyle tek yıkamada 52 litre su tüketimi
10 kg 1200 devir: Battaniye, yorgan, nevresim takımı, perde gibi büyük parçaları kolayca yıkama
Çocuk kilidi fonksiyonu: Çocuklu ve bebekli aileler için en iyi çamaşır makinesi.
Kısa program: 18 dakika ve 30 dakikada kısa yıkama, program sayısı 15
Ölçüleri: 64cm (derinlik) x 84cm (yükseklik) x 60cm (genişlik)
Altus AL 10123 D Kullanıcı Yorumları 💬
✍🏻 Pahalı ürünlerle aynı kalitede. Gönül rahatlığıyla aldım ve pişman olmadım. İyi ki almışız.
✍🏻 Tam bir fiyat performans ürünü. Gözünüz kapalı alın derim; o denli başarılı bir cihaz.
2️⃣ Samsung WW80T4020CE/AH 8 kg çamaşır makinesi
Kazan temizliği: Kokulara neden olan kalıntıları %99.9 oranında yok etme
StayClean çekmecesi: Özel olarak tasarlanmış su fışkırtma sistemiyle kalıntı bırakmadan çekmecedeki tüm deterjanın akması sağlanır.
D enerji sınıfı: 100 devir için enerji tüketimi 73kwh, devir başına ortalama su tüketimi 48 litre
Ölçüleri: 55cm (derinlik) x 85cm (yükseklik) x 60cm (genişlik)
Samsung WW80T4020CE/AH Kullanıcı Yorumları 💬
✍🏻 Bu fiyata alınabilecek en iyi makine; başka yoruma gerek yok. Sessiz ve çok iyi çalışıyor.
✍🏻 Samsung kalitesi süper. Yazlığa aldık, fiyat performans açısından çok iyi.
3️⃣ Electrolux EW6FN429BT 10 kg çamaşır makinesi
SensiCare System: Giysilerinizin türüne göre program süresi en ideal şekilde ayarlanır.
Ekstra yumuşak fonksiyonu: Giysilerinizi her zaman yumuşacık alırsınız.
Ölçüleri: 58.8cm (derinlik) x 84.5cm (yükselik) x 59.8cm (genişlik)
Profilo CGA25400TR Kullanıcı Yorumları 💬
✍🏻 İki marka arasında kaldım ve hem fiyat hem de burAdaki yetkili servisin performansından dolayı (ilgi, alaka, anlayış, hız) profilo aldım. Çamaşır makinesiyle ilgili deneyimlerim şöyle: 1.Ürün 10 kilo ve gayet büyük haznesi var. 2. Bir sürü program, sıcaklık, devir, ön yıkama özelliği var. İstediğiniz sürede, sıcaklıkta devirde yıkabiliyorsunuz. 3. Suda bekletme özelliği var. Ayrıca ayarlayabiliyorsunuz 4. Sonradan çamaşır ekleme özelliği var. 5. Makineyi durdurduğunuzda kapağı hemen açılıyor. Çok iyi bir özellik 6. Çocuk kilidi var 7. Çamaşır makinesi motor olarak falan çok sessiz. Hem de aşırı sessiz. 8. Fakat çamaşır yıkarken çamaşırları döndürürken alt üst gelecek şekilde çok güzel karıştırarak yıkadığı için çamaşırların tambura çarpma sesi geliyor sadece. Eski makinem gibi çamaşırlar sadece dönmüyor makine çamaşırları alt üst getiriyor. Dikkatimi çekti bunu da beğendim. 9. Kısacası şöyle söyleyeyim, bu makine her ihtiyacı fazlasıyla görecek bir makine. Alacak arkadaşlara tavsiye ederim.
✍🏻 Makinada resmen ses yok, çok şaşırdım bu kadarını beklemiyordum, sadece tamburda dönen çamaşır sesini duyuyorsunuz, inanılmaz performanslı ve iyi yıkıyor, tasarımı şık olduğu gibi özellikleri ve enerji su tüketimi çok başarılı, zaten bosch ve siemens ile birebir ürün, kalitede efsane, düşünmeden alın!
🔟 Altus AL 6103 L 6 kg çamaşır makinesi
E enerji sınıfı: 59kW enerji tüketimi, otomatik su ayarlama sistemiyle tek yıkamada 43 litre su tüketimi
Çocuk kilidi fonksiyonu: Çocuklu ve bebekli aileler için ideal çamaşır makinesi
Kısa program: 30 dakikada kısa yıkama, program sayısı 15
Ölçüleri: 44cm (derinlik) x 84cm (yükseklik) x 60cm (genişlik)
Altus AL 6103 L Kullanıcı Yorumları 💬
✍🏻 Çok başarılı, fiyat performans ürünü. Küçük mekanlar için çok uygun. Sessiz çalışıyor, memnunuz.
✍🏻 Arçelik kalitesinde, harika bir makine. Dört kişilik bir aileye rahatlıkla yeter.