Şimdi Ara

Çamaşır Makinesinde kilim yıkanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
51.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende profilo cm1000ctr var..

Hanım tüm ikazlarıma rağmen kilim yıkamada diretiyor. Neymiş efendim annemlerde ki çamaşır makinesinde annemde yıkıyordu

Neyse attı kilimi makineye. Fakat makine müthiş sarsıntılı çalıştı ve nerede ise banyodan çıkıp salona gelme cürretini gösterdi anlayın artık..

Sorum bu tip sarsıntı normal mi? Sonuçta makinenin kapasitesi 7 kg ve kilim zanndersem 7 kg dan fazla değildi.

Ne diyorsunuz arkadaşlar bu duruma..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çamaşır Makinesinde Kilim Yıkama Rehberi

Kilimler, ev dekorunda yaygın olarak kullanılan ve bakımı özen gerektiren tekstil ürünleridir. Çamaşır makinesinde kilim yıkamak mümkün olsa da, belirli adımları takip etmek ve hasarları önlemek çok önemlidir.

Kilim Makinede Hangi Programda Yıkanır?

Genellikle, hafif sikmalı ve düşük sıcaklıkta bir program en uygun seçimlerdir. "Hassaslar" veya "Yünlüler" programları önerilir. Kilimler makinede yıkanırken, mutlaka soğuk su kullanılmalıdır.

Kilim Kaç Derecede Yıkanır?

Su sıcaklığı 30 dereceden fazla olmamalıdır. Yüksek sıcaklıklar kilimin renklerinin solmasına ve liflerinin zarar görmesine neden olabilir.

8 kg Makinede Halı Yıkanır mı?

Halılar ve kilimler boyut ve ağırlık bakımından farklılık gösterir. 8 kg'lık bir çamaşır makinesinde, küçük ve orta boy kilimleri yıkamak mümkündür. Ancak, daha büyük boyutlardaki kilimler için profesyonel halı yıkama hizmetlerine başvurmak daha iyi olacaktır.

Bosch Çamaşır Makinesinde Kilim Hangi Programda Yıkanır?

Bosch çamaşır makinelerinde, "Hassaslar" veya "Yünlüler" programları kilimleri yıkamak için uygundur. Makinenizin kullanım kılavuzunu kontrol ederek kilimler için özel bir program olup olmadığını da öğrenebilirsiniz.

Makinede Kilim Nasıl Yıkanır?

1. Kilimi çırpın veya süpürün: Yıkamadan önce, kilimin üzerindeki toz ve kiri çırpın veya süpürün.
    2. Benzer renklerdeki kilimleri birlikte yıkayın: Renklerin solmasını önlemek için benzer renklerdeki kilimleri bir arada yıkayın.
    3. Doğru deterjanı seçin: Hafif bir deterjan kullanın. Ağartıcı içeren deterjanlar kilimlere zarar verebilir.
    4. Yumuşatıcı kullanmayın: Yumuşatıcılar kilimlerin liflerine zarar verebilir.
    5. Çamaşır makinesini aşırı doldurmayın: Kilimin makinede rahatça hareket etmesi için çamaşır makinesini aşırı doldurmayın.
    6. Düşük devirde sıkın: Yıkama işlemi tamamlandıktan sonra, kilimi düşük devirde sıkın. Yüksek devirler kilime zarar verebilir.
    7. Hemen çıkarın: Yıkama işlemi bittikten sonra kilimi hemen çıkarın ve düz bir zeminde kurutun. Kilimi uzun süre ıslak bırakmak küflenmeye neden olabilir.

Sonuç

Çamaşır makinesinde kilim yıkamak, uygun adımları takip ederek güvenli bir şekilde yapılabilir. Kilimin program, sıcaklık ve sıkma ayarlarına dikkat ederek, hasarları önleyebilir ve kiliminin ömrünü uzatabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • valla annem yıkamıyordu ama ben yıkıyorum kilim kuruturken ortada boşluk oluşuyor bence o sarsıntı ondan oluyor bizde de oluyor sonra normal çamaşırda normale dönüyor makine :)

tabi makineye zararı vardır mutlaka ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: umudumsun

valla annem yıkamıyordu ama ben yıkıyorum kilim kuruturken ortada boşluk oluşuyor bence o sarsıntı ondan oluyor bizde de oluyor sonra normal çamaşırda normale dönüyor makine :)

dediğiniz gibi boşluktan oluşuyor o sarsıntı.

zararıda muhakkak mevcuttur..

hanıma tembihledim. Umarım ben yokken yine atmaz kilimi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xweser -- 18 Aralık 2009; 14:28:13 >
  • Tavsiyem klimi hassas programa atın ve 40'C olarak sıcaklık seçin.

Makine ara sıkma yapmadan bol su ile kilimi yıkayacaktır.

Sonunda ise suda bırakmaya ayarlarsanız son suyu boşaltmadan duracaktır.

Suyu boşaltma programına alıp boşaltın. Ardından kapağı açarak kilimi kazanın çeperlerine elle eşit şekilde yaymaya çalışın.

Ardından sıkma programına alırsanız sarsıntısız sıktığını göreceksiniz.

Ben bu şekilde yapıyorum hiçbir sorun yok. Ayrıca sarsıntısız sıkmada kilim daha verimli sıkılıyor.

Ağır yorgan, battaniye ve kilim gibi eşyalarınızı pamuklu programında yıkamayın. Çünkü pamuklu programında makine pamuklu çamaşırların birbirine sürterek çitileme etkisi yaratması için az su alır. Az su bu büyük eşyalar için az ve verimsiz temizlik demektir. Ayrıca pamuklu programında sıkma programı çok olduğundan sürekli yük dengeleme problemi olacaktır.

Yük çok dengesiz olsa da makinenin yerinden hareket etmemesi lazım, makinenin ayak ayarını da kontrol etmenizi öneririm. 4 ayak da yere sağlam basmalıdır, boşluk olmamalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Tavsiyem klimi hassas programa atın ve 40'C olarak sıcaklık seçin.

Makine ara sıkma yapmadan bol su ile kilimi yıkayacaktır.

Sonunda ise suda bırakmaya ayarlarsanız son suyu boşaltmadan duracaktır.

Suyu boşaltma programına alıp boşaltın. Ardından kapağı açarak kilimi kazanın çeperlerine elle eşit şekilde yaymaya çalışın.

Ardından sıkma programına alırsanız sarsıntısız sıktığını göreceksiniz.

Ben bu şekilde yapıyorum hiçbir sorun yok. Ayrıca sarsıntısız sıkmada kilim daha verimli sıkılıyor.

Ağır yorgan, battaniye ve kilim gibi eşyalarınızı pamuklu programında yıkamayın. Çünkü pamuklu programında makine pamuklu çamaşırların birbirine sürterek çitileme etkisi yaratması için az su alır. Az su bu büyük eşyalar için az ve verimsiz temizlik demektir. Ayrıca pamuklu programında sıkma programı çok olduğundan sürekli yük dengeleme problemi olacaktır.

Yük çok dengesiz olsa da makinenin yerinden hareket etmemesi lazım, makinenin ayak ayarını da kontrol etmenizi öneririm. 4 ayak da yere sağlam basmalıdır, boşluk olmamalıdır.

hocam teşekkürler ilgin için..

suda bırakma programımı var acaba.. ben göremedim makinede..

hassas yıkama programına alıp programın bitmesini beklemeyecekmiyiz..

• Bütün hassas yıkama programlarının sonunda suda bekletme zaten var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Bütün hassas yıkama programlarının sonunda suda bekletme zaten var.

deneyelim bakalım..

teşekkürler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

hocam teşekkürler ilgin için..

suda bırakma programımı var acaba.. ben göremedim makinede..

hassas yıkama programına alıp programın bitmesini beklemeyecekmiyiz..

Sıkma tuşuna basarak ekrandan "---" olarak seçerseniz son sıkma iptal edilecek ve çamaşırlar suda kalacaktır. Tüm programlara uygulanabilir.

Makine bitince ekranda "---" görünür. Göründüğünde boşaltma programına getirin ve ardından çamaşırları elle yayarak sıkma programına alın.
  • quote:

quote:

valla annem yıkamıyordu ama ben yıkıyorum kilim kuruturken ortada boşluk oluşuyor bence o sarsıntı ondan oluyor bizde de oluyor sonra normal çamaşırda normale dönüyor makine :)

Bu soğukta elinde mi yıkasın kadıncağız kilimleri..

• quote:

Orijinalden alıntı: alameti_farika

quote:

quote:

Bu soğukta elinde mi yıkasın kadıncağız kilimleri..

Olur mu :) Yıkansa bile yıkayacak olan ben olurum. Tabii bende yıkamam. Verdim halı yıkamacıya..

• selamunaleyküm biz de çamaşır makinesi almayı düşünüyoruz 7kg alsak acaba işimizi görür mü? battaniye ,yorgan yıkamak için bzi bilgilendirirseniz çok seviniriz. çünkü yeni ev kurucaz o yuzden çeyiz için :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyinkara

selamunaleyküm biz de çamaşır makinesi almayı düşünüyoruz 7kg alsak acaba işimizi görür mü? battaniye ,yorgan yıkamak için bzi bilgilendirirseniz çok seviniriz. çünkü yeni ev kurucaz o yuzden çeyiz için :)

Şuan satılan 5-6-7 modeller battaniye-yorgan yıkamaya uygun değildir tambur genişlikleri dar olduğu için sığmaz battaniye-yorgan yıkamak için 7-8 kg kapasiteli çamaşır makinesi işinizi görür ancak 7 kg olanlarda zorluk yaşarsınız kapağı bile zor kapatırsınız ve makineye zarar verebilirsiniz en uygun olanı 8kg modeller Bosch-Siemens-Profilo grubuna bakabilirsiniz her zaman yorgan yıkamayacağınıza göre 7 kg modeller işinizi görebilir.
  • kilim yıkamak bence sıkmada riskli ne kadarda olsa zarar verir bizdede bazen yorganda yıkanır ama lekesiz olanlar normalde ya pamukluda yada sentetikte yani kafamıza esen programda yıkanır ama sıkmada adeta göbek atıyor
  • Yeni makinelerde çok fazla sarsıntı olmaz ancak 2100-2200 gibi eski ve aniden sıkmaya geçen makinelerde yürüme bile görülebilir.
  • BEN 9 KG VESTELDE 2 ADET 1 E 1.5 METRE 1 ADETTE 80 E 60 KİLİM YIKADIM YORGAN PROGRAMINDA 1.40 DK 1000 DEVİRDE TERTEMİZ SARSINTISIZ YIKADI ÇOK SU ALDI AMA.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

BEN 9 KG VESTELDE 2 ADET 1 E 1.5 METRE 1 ADETTE 80 E 60 KİLİM YIKADIM YORGAN PROGRAMINDA 1.40 DK 1000 DEVİRDE TERTEMİZ SARSINTISIZ YIKADI ÇOK SU ALDI AMA.

çok su çektiği için doğal olarak su alıyorlar ama ben eğer yetersizse evde 5 lt bidon var doldurup deviriyorum bazen yetersiz kalıyor yıkarken
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.