Şimdi Ara

Çamaşır Makinasında Çamaşırlar Nasıl Yıkanır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
104.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konu ile ilgili tam aydınlatıcı bir kaynak bulamadım.
    Buradan sizlere danışayım.

Çamaşır makinasında;
    -)Beyazlar/Renkliler hangi prograda hangi sıcaklıkta yıkanması gerekir
    -)Çamaşır makinasında belirtilen A-B-C-D... gibi program adlarının anlam ve işlevleri, devir sayıları nedir?

Bunların dışında bilmemiz gereken püf noktalar, kısa yollar varsa paylaşırsanız sevinirim.

...

• Beyazlarla ve renklileri ayrı yıkamanız gerekiyor.
    O programların anlamları makineden makineye değişir bazı modellerde deterjan koyma yerinin oralarda o programların açıklamaları yazar.
    Bir de kaç derecede yıkama yaptığınıza dikkat edin kıyafetlerinizin etiket kısımlarında kaç derecede yıkanması gerektiği yazıyordur.
  • Makina biraz eski ve kullanım klavuzu yok.

Bu program adlarının standart bir ölçüsü yok mudur?
  • O konsol bölümünün bir fotoğrafını koyabilir misiniz acaba ben de bakar yardımcı olmaya çalışırım veya belki kullanan birisi yardımcı olabilir.
  • Kardes beyaz ve renklileri A ve B nin ortasinda ve 50 derece yikayabilirsin.Gerisini makinaya birak kolay gelsin.
  • Beyazları şu anda şu modda yıkayıvermeye başladım...

Çamaşır Makinasında Çamaşırlar Nasıl Yıkanır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 23 Ekim 2010; 18:28:08 >
  • 40 derecede yıka.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • G'ye getiriyorum 50 derecede . Sonra h'a gelince otomatik kendisi duruyor .Sonra 50 dereceyi 0'a getirip , h ' dan bi tık sağa atıyorum 40 dereceye döndürüp kurutmaya alıyorum .
  • Sırf kurutm/durulama moduna almak için ne yapmak gerek? Böyle bir mod var mı?

Ayrıca beyazlar az çok anladımda renkliler için henüz kafamda bir şekil oluşmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Cezeri

Sırf kurutm/durulama moduna almak için ne yapmak gerek? Böyle bir mod var mı?

Ayrıca beyazlar az çok anladımda renkliler için henüz kafamda bir şekil oluşmadı

Makine AEG Lavamat sanırım.

Çamaşırlar beyaz-renkli-hassas olması durumuna göre doğru olarak ayrılmalı ve cepleri dikkatlice kontrol edilmelidir.

Beyazları yıkamak için:

-Deterjan çekmecesinde sağdaki I numaralı göze yarım, ortadaki II gözüne 1 ölçek deterjan doldurun. Yumuşatıcı da varsa sağdaki III numaralı göze max seviyesini geçmeyecek kadar koyun.
    -Program düğmesini A'ye getirin
    -Sıcaklık düğmesini 60'C ye getirin.
    -Açma kapama tuşuna basın.

Renklileri yıkamak için:
    -Deterjan çekmecesinde ortadaki II gözüne 1 ölçek deterjan doldurun. Yumuşatıcı da varsa sağdaki III numaralı göze max seviyesini geçmeyecek kadar koyun.
    -Çok kirli renkliler için program düğmesini B'ye, az kirli koyu renkliler için D'ye getirin
    -Sıcaklık düğmesini 60'C ye getirin.
    -Açma kapama tuşuna basın.

Makine H'nin yanındaki çizgide bitecektir. Kapıyı açmadan evvel açma kapama düğmesinden makiney kapatın ve 1-2 dakika kadar bekleyin. Kilit açılacaktır. Çamaşırları boşalttıktan sonra deterjan çekmecesini ve kapağı aralayarak içinin havalanmasını sağlayın. Deterjan çekmecesini her yıkamadan sonra aralayıp içinin kurumasını sağlarsanız deterjan artığı kalması vb sorununuz olmaz. Artık görürseniz çekmeceyi çekip çıkarın ve akan su altında temizleyin.

Makinede programların anlamlarına ve tavsiye edilen sıcaklık aralığına gelirsek:

A: Ön yıkamalı çok kirli pamuklu programı 40-95'C
    B: Kirli pamuklu çamaşır programı 30-95'C
    C: Orta kirli pamuklu çamaşır programı 30-60'C
    D: Koyu renkli çamaşırlar 30-40'C
    F: Pamuklu çamaşırlara özel kuvvetli sıkma
    H: Ön yıkamalı kirli sentetik çamaşır programı 30-60'C (tül perdeleri bu programda yıkayın 40'C de)
    K: Sentetk çamaşır programı 30-60'C
    L: Sentetik çamaşır sıkma programı
    N: Çok hassas çamaşır ve yünlülere özel program soğuk-40'C
    S: Çok hassas ve yünlü çamaşırlar için sıkma programı
    P: Su boşaltma (Sıkmasız)

Açma kapama tuşunun yanındaki düğme de sıkma iptal düğmesidir.

Makine o zamanın en alt modeli olduğundan bağımsız durulama programı işaretlenmemiştir. Çamaşırları ayrıca 1 kez daha durulamak istediğinizde F programının 2 çıt gerisine getirin. Makine 1 kez durulayıp ardından sıkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 24 Ekim 2010; 19:43:01 >

• @Candogan62, detaylı bilgi ve görüşleriniz için şükranlar...
  • Rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Rica ederim.

Hocam acaba bende makinenin resimlerini çekip yollasam yardım eder misiniz ? Ailem yanımda yok daha 1 hafta yalnız kalacağım. Yardım da bulunursanız çok müteşekkir olurum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.