Şimdi Ara

Cambridge, Oxford gibi üniversitelere nasıl girilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
23.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beyler, bu ve benzeri dünya çapında kendini kanıtlamış üniversitelere girebilmek için ne gerekiyor?
    Bir de bu üniversitelerde hangi fakülteler var bulamıyorum.
    Mesela o üniversitelere gidersem çıktığımda ne olabilirim?
    Hedefim şuanda reklamcı olmak, hukuk, tıp gibi şeyleri istemiyorum.
    Sürekli değişim içinde olan, düşünmem ve üretmem gereken, yaratıcılığımı gösterebilecek bir meslek istiyorum.
    Mesela reklamcılık ile alakalı bu üniversitelerde hangi fakültelere gidebilirim.
    Veya illa da reklamcılık olmasına gerek yok, bahsettiğim özellikleri karşılayabilecek bildiğiniz meslekleri de söyleyebilirsiniz.
    Şimdiden teşekkürler

• popgirl, senin şu an durumun ne söyle sana ayrıntılı yazıcam nasıl girileceğini.
    Ama önce söyle bir fen lisesi mezunu musun, ortalaman 4.80 mi, ingilizcen çok mu iyi? Yoksa Oxford acaba popgirlü reklamcı mı yapsak yoksa hukukçu mu diye kafa yormuyor.
  • Fen lisesine gidiyorum.
    3. sınıfa geçtim.
    Ortalamam 4,90.
    İngilicem A 1
  • İşte şimdi cevap vermemem gerektiğini anladım.
    Derdim ama ciddi olma ihtimaline karşı devam ediyorum.

Öncelikle prestijli üniversite düşünüyorsan Oxford gibi İngiliz okulları yerine Amerikan okullarına bakmanı öneririm. Çünkü İngiltere de A-Level denilen olay vardır ve fazladan 2 yıl okursun bu yerlere girmek için.
    ABD'de ise not başarısının yanı sıra referanslara ve iyi bir sportif başarıya ihtiyaç var.
  • Peki ama neden cevap vermemem gerektiğimi anladım dedin?
  • Tüm sorularım olumlu yanıtlanınca kandırıldığımı hissetmem gerektiği için.
    Yalnız ingilizceyi anlamadım A1 seviyesi derken? Benim bildiğim A1,B1 filan Almanca için kullanılır genelde.
  • Niye böyle bir yalan söyleyeyim?
    Hayır, İngilizce için de kullanılır.
    http://esertifika.anadolu.edu.tr/PIngA1.htm
    gibisinden.
    Mesela herhangi bir kursa vs. gidip İngilizce seviyeni ölçtürmek istersen de sana bu şekilde söylerler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rusya'da Üniversite Okunur mu?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yalanla suçlamadım kusura bakma. Öyle bir durum oluştu sadece ama cevap verdim yine de.
    Genelde intermediate, advanced gibi terimler duyardım seviyeyle ilgili. Yeni bir şey öğrenmiş oldum sayende.
  • Ayrıyetten İngilizce seviyemin A 1 olması iyi "olumlu" bir durum değil.
    Ama bu sene kursa başlayıp lise bitene kadar en azından B 2'e çekmeyi planlıyorum.
  • Sorun değil.
    Ben de olsam ben de öyle düşünebilirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: popgirl101

Evet beyler, bu ve benzeri dünya çapında kendini kanıtlamış üniversitelere girebilmek için ne gerekiyor?
    Bir de bu üniversitelerde hangi fakülteler var bulamıyorum.
    Mesela o üniversitelere gidersem çıktığımda ne olabilirim?
    Hedefim şuanda reklamcı olmak, hukuk, tıp gibi şeyleri istemiyorum.
    Sürekli değişim içinde olan, düşünmem ve üretmem gereken, yaratıcılığımı gösterebilecek bir meslek istiyorum.
    Mesela reklamcılık ile alakalı bu üniversitelerde hangi fakültelere gidebilirim.
    Veya illa da reklamcılık olmasına gerek yok, bahsettiğim özellikleri karşılayabilecek bildiğiniz meslekleri de söyleyebilirsiniz.
    Şimdiden teşekkürler

merhaba öncelikle ingilizceyi iyi bildiğini kanıtlamalısın. toefl veya ielts gibi sınavlarla (ielts 6.5 dan aşağı olmamalı çünkü genel kabul genel de o.Tabi okulun sitesinden bulabilrsin)
    Akademik yeterlilik için bazı sınavlarla onlara girersin Sat,Act
    Amerka da referanslar felan devreye giriyormuş.
    okul extra birşey isterse sitede bahsetmiştir onları araştır

Ama aklıma takılan şey neden lisansı yurtdışında okumak istediğin? Bende yurtdışına okumak istiyotum ama yüksek lisan da gitmeyi düşünüyorum ve şuan tr de üni okuyorum.

• Seni seneye Tıp için zorlamaya başlarlar merak etme kardeşim Fen Lisesinede 4.90 ortalamam var diyorsun okulun en iyisi sensindir büyük ihtimalle. Ayrıca hangi şehirde olduğunu da merak etmedim değil :)

İngilizce için konuşursam Sat ve Act Sınavlarından önce Toefl veya Ielts ' den yeterliliği sağlaman gerek ve A1 dediğin seviye Beginner-Elementary arası bir seviyedir. B2 dediğin Upper Intermediate+ dediğimiz bitirildiğinde Advanced sayılabileceğin bir seviyedir ki bunun için Türkiye'nin hem akademik hem de yabancı dil eğitiminde ileri gelen üniversiteleri ( Bilkent , Boğaziçi , Odtü , Tobb ) bu dedğimi öğrencilerine 2 hatta 3 dönemlik eğitimlerle tamamlatıyorlar.

Söyleyeceğim şu ki Fen Lisesinde , İngilizceni o seviyeye kendi imkanlarınla çekmen imkansızdır. Bende Fen Lisesi mezunuyum ve sayısal derslerin haricinini nasıl işlendiğini gayet iyi bilirim ama umarım hedeflerine ulaşırsın dostum. Kolay gelsin.

• Uluslararası öğrenciler için o okulların admission sayfalarına bakabilirsin foruma yazmak yerine
  • O okullar bizdeki kıytırık fen veya anadolu liselerinden burslu öğrenci almazlar. Senin diplomanı ve not sistemini bile tanımıyor olacaklar. Anca robert gibi uluslararası standartlarda eğitim veren özel liselerden gidenler olur. Ki gidenlerin %95'i bu yabancı özel liselerden çıkar.

Kendini parçalarsan belki burssuz kabul ederler. Senede 50-60 bin tl gibi ücretleri sadece okula verebileceksen ve senelik giderinin 100bin tl üzerinde olmasını göze alabiliyorsan neden olmasın. Türkiyedeki iyi ünivlerden oralara yüksek lisans veya doktoraya gitmek lisansa göre çok daha kolay. Gerçi söylediğin okullar parayı basanın girdiği okul türlerinden, babanın milyon dolarları varsa belli miktarda bağışla girebilirsin oralara.
  • Sadece harça 30.000 dolar vercek paran varsa git.Orası amerika burdaki gibi devlet okulu yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikada devlet üniversiteleri var, element uydurmayalım. Uluslararası öğrencilerden aldıkları ücretler diğer üniversitelere göre de daha düşük olur.

Ayrıca, Amerika'da okumak için illaki milyoner olmaya gerek yok. Belki şunu yaparlar, belki şöyle yaparlar da demeyin çok biliyormuş gibi.
  • Gidiyosun Cambridge GCE A Level denilen sinava girip Matematik ve Ingilizce bunun yaninda 2 tanede ek ders daha aliyosun( General studies vs degil, adam akilli physics gibi dersler)
    Bunlardan 90% in uzerinde not cikarip A* aliyorsun. Sonra bir iki tane saglam referans buluyorsun kendine. Sonra adam gibi niyet mektubu yazip yolluyorsun.
    Not: Bu tarz universitelere basvurmak icin minimum kriter A*A*AA dir. Hani 4 tane A* in olursa daha rahat girersin diye yazdim.

Amerikada Ivy League unilerine girmekte kolay. SAT ye giriyosun 2350 den fazla puan yapiyosun, cumhurbaskani basbakan vs gibi cok cok ust duzey referans buluyorsun. Giriyorsun.

Ingilizce seviyeni dert etme. SAT veya A Level'i yapabiliyorsan ingilizcen yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 15 Ağustos 2012; 17:47:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.