Şimdi Ara

Camlarin bugulanmasi hakkinda (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
39
Cevap
2
Favori
2.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: VioLee

Surekli mi yapmamiz gerekiyor bunu ? Yani gunde 1 kere gibi mi ? Tras kopugu ve bugu onleyici olumlu sonuc vermis

Valla traş köpüğü veya jelini denemedim ama eski aracimda bugu sorunu vardı. Sonax aldım 1 kere kış başında siliyordum bütün kış bugu olmuyordu. Ama camlara el veya başka bez sürülür ise etkisi kaybolur.

Jelde de böyle bence. Özellikle ön camda bütün kış yeter diye düşünüyorum.

Havalandırma iç sirkülasyonu devre dışı bırakıp soğuk veya sıcak uflerse bende buğu olmuyor. Ancak arabada ıslak montla oturan 2-3 kişi varsa veya ayakkabılardan paspaslar islandi ise o zaman klima da açmak gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pink Floyd kullanıcısına yanıt
    Traş köpüğü iyi iş çıkardı valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Traş köpüğü ile camları içten silin. Isterseniz içeride çay için yine de buhar olmuyor. Youtube da izledim. Troll değil gerçek bilgidir. Ben 21.5 derece ayarliyorum yaz kış. Bugu olmuyor.

e kokmuyor mu ?
  • Gazete + camsil kombinasyonu iç buğulama sonrası uygulasak bir sonraki buğulanmaya kadar etkin sonuç veriyor mu?

• quote:

Traş köpüğü ile camları içten silin. Isterseniz içeride çay için yine de buhar olmuyor. Youtube da izledim. Troll değil gerçek bilgidir. Ben 21.5 derece ayarliyorum yaz kış. Bugu olmuyor.

Jilete vurmak gerekirmi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramiz Karaeski

quote:

Jilete vurmak gerekirmi?

O senin zevkine kalmış kardeş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

Bende daha çok nasıl buğu olur diye uğraşıyorum

hayırdır tahmin ettiğim gibimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

Klima sıcaktada calısır . Klimayı açın,camlara yönlendirin, sıcaklık ayarında sıcağa getirin.bugu filan kalmaz.bazen lüks arabaların camlarını buğulu görüyorum demek onlarda sizin gibi klimanın asıl işlevinin nem almak olduğunu, sıcaklık derecesinden bağımsız oldugunu bilmiyorlar.

Valla ben de yeni öğrendim. Demek bu yüzden havalandırma yönünü ön cama ayarlayınca otomatik olarak klima devreye giriyor, derdi ne bunun diyodum ben de.
  • Ben gözlük kullanan birisiyim, yağmurlu havalarda gözlük camları buğu yapıyor bende çare olarak (internette okumuştum) gözlük camlarıma limon sürüyorum, bende işe yarıyor ama her yağmurlu günde yapmanız şartıyla

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Forumda nerdeyse her sene bu mevsimlerde açılan benzer konular var. Hatta birine bugün yanıt yazmıştım, madem yenilenmiş buraya da yazayım. Klima dışında asla ve asla geçerli ve etkin bir çare yok. Eğer yağmur yağmıyorsa camları bir parmak açık bırakıp direkt hava alımını camların arasından sağlarsanız o da iş görür. Klimasız kalorifer ile direkt ön cama hava vermek malesef işe yaramıyor. Bu arada camda buğu varken camda gözle görünmeyen tüm kirler, lekeler ve parmak izleri görünüyor.

Nasıl ise yaramıyor.ben klimayi açmadan kaloriferi adıyorum. Kalorifer ayarinida camlara veriyorum. Tüm buğu yu alıyor. Diğer deiginiz cam pisse de yapar

• Konu beyin yakıyor!
    Kalorifer ney arabada ne işi var, klima ney, fan ney, ney ney ney.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pokezoom

quote:

Forumda nerdeyse her sene bu mevsimlerde açılan benzer konular var. Hatta birine bugün yanıt yazmıştım, madem yenilenmiş buraya da yazayım. Klima dışında asla ve asla geçerli ve etkin bir çare yok. Eğer yağmur yağmıyorsa camları bir parmak açık bırakıp direkt hava alımını camların arasından sağlarsanız o da iş görür. Klimasız kalorifer ile direkt ön cama hava vermek malesef işe yaramıyor. Bu arada camda buğu varken camda gözle görünmeyen tüm kirler, lekeler ve parmak izleri görünüyor.

Nasıl ise yaramıyor.ben klimayi açmadan kaloriferi adıyorum. Kalorifer ayarinida camlara veriyorum. Tüm buğu yu alıyor. Diğer deiginiz cam pisse de yapar

Ortam nem şartlarına göre değişkenlik göstermekle birlikte kesinlikle işe yaramıyor. Klima kuru havayı üflediğinden klima ayarı soğuk/sıcak farketmeksizin anında çözüyor. En az 3 araçta denedim, aynı ortamda aynı sonuç. Düz kalorifer havalandırma tek başına (fan) bir işe yaramıyor.

Not: Tüm camların tamamen kapalı olduğunu unutmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Ekim 2015; 12:38:39 >

• Merhaba.
    Az önce Gilette Gel ile ön ve yan camları sildim. Nemli bez kullanmadığım halde hiç kalıntı bırakmadı.
    Ancak sedan araçta arka camı silmek tam işkence, ellerim uç noktalara ulaşsın diye akrobatik hareketler yapmak zorunda kaldım. Rezistansa zarar gelmesin diye bastırmadan silince yer yer lekeler kaldı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pokezoom

quote:

Ortam nem şartlarına göre değişkenlik göstermekle birlikte kesinlikle işe yaramıyor. Klima kuru havayı üflediğinden klima ayarı soğuk/sıcak farketmeksizin anında çözüyor. En az 3 araçta denedim, aynı ortamda aynı sonuç. Düz kalorifer havalandırma tek başına (fan) bir işe yaramıyor.

Not: Tüm camların tamamen kapalı olduğunu unutmayalım.

Hocam bende 2008 palio var. Klima ile denemiştim. Tamam çok güzel buğu alıyor. Ama araca binip çalıştırıp bi son seviye kaloriferi actigimda buğu mugu bırakmıyor. Camlar full kapalı. Zaten buz gibi soğuklarda cam bile acmiyodum. Belki araçlarda ve fanlarında değişkenlik gosterebilir

• quote:

Klima sıcaktada calısır . Klimayı açın,camlara yönlendirin, sıcaklık ayarında sıcağa getirin.bugu filan kalmaz.bazen lüks arabaların camlarını buğulu görüyorum demek onlarda sizin gibi klimanın asıl işlevinin nem almak olduğunu, sıcaklık derecesinden bağımsız oldugunu bilmiyorlar.

sıcakta klimanın ne faydası oluyor kuru hava falan mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydarkarapuar

quote:

Camların buğulanmasını engellemek için kullanıyorsunuz. Zaten cogu modern araba hava yonlendirme düğmesini camlara cevirdiğiniz zaman klimayı da çalıştırıyor.

• quote:

quote:

quote:

Camların buğulanmasını engellemek için kullanıyorsunuz. Zaten cogu modern araba hava yonlendirme düğmesini camlara cevirdiğiniz zaman klimayı da çalıştırıyor.

Bugu cozulunce motorun performansinin dusmemesi icin klimayi kapatip sadece kalorifer ile devam edebilir miyiz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Glp107Oa

quote:

quote:

quote:

Bugu cozulunce motorun performansinin dusmemesi icin klimayi kapatip sadece kalorifer ile devam edebilir miyiz?

Bir süre idare ediyor sonra gene klimayı açmanız gerekiyor.

• Bugu onleyici uygulayinca bugu falan kalmiyor. Gecen kis 2 kere uyguladim,butun kis bugusuz gitti

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.