Şimdi Ara

Çamura Gömüldük (SS'li) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
2.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Geçmiş olsun.geçtiğimiz hafta navigasyon cihazı ilk defa gittiğim bir yerde beni soltarafı tarla,sağ tarafı 2 metre aşağısı dere olan bir toprak yola soktu.ve yaklaşık 150 metre gittikten sonra çamura saplandım.

hiç çıkamayacağımı sandım fakat şükür çıktım.nasıl olduğuna görünce.

ilk olarak araç kesınlıkle geri gitmiyor.sadece ileri doğru manevra kabul ediyor.

hafif gaz verirken direksıyonu tatlı bir şekilde sağa ve sola hareket ettirmek gerekiyor.

patinaj çekerken olduğu yerde direksiyonu tam sağ ve tam sol yaptım,sanırım tekerlek kendine kavrama yapacak bir alan yaratabildi böylece.

araç 2005 nissan almera tekna.Önden çekişli.
  • geçmiş olsun hocam..
  • Hocam af buyrunuz ama...

Orası peyzajı yapılmış, emek verilmiş bir yere benziyor.
    Yazık günah değil mi?

Yoksa karanlıkta mı öyle görünüyor?

Diğer taraftan İzmirliyim ama İzmir gerçekten köy.

Ne çamuru biter, ne bataklığı, ne de sineği...

Yazık günah canım memlekete...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sicakyuz

Hocam af buyrunuz ama...

Orası peyzajı yapılmış, emek verilmiş bir yere benziyor.
    Yazık günah değil mi?

Yoksa karanlıkta mı öyle görünüyor?

Diğer taraftan İzmirliyim ama İzmir gerçekten köy.

Ne çamuru biter, ne bataklığı, ne de sineği...

Yazık günah canım memlekete...

Hocam sizde haklısınız çimler yapılmış ama orda çok fazla tekerlek izi var. yani onlarca araba geçmiştir ordan daha önce. alttaki su borusunun patlaması bizim şanssızlığımız.
  • geçmiş olsun diyelim
  • önden çekişli ise aracın ön tekerlerine 10x50 yada 100 ebatında tahta kalası kemerle bağladığınızda (tekere paralel olacak şekilde değil) çıkma ihtimali çok yüksek, aklınızda bulunsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maydonoz Lastigi

önden çekişli ise aracın ön tekerlerine 10x50 yada 100 ebatında tahta kalası kemerle bağladığınızda (tekere paralel olacak şekilde değil) çıkma ihtimali çok yüksek, aklınızda bulunsun.

teşekkürler hocam
  • Park etsin diye kuzenime h100 vermiştik kuma saplandı şilede birde zorlamış hepten sokmuş arabayı kuma lastiğin önünü açıp karton koyup arabanın arkasına 2 bagaj kapağı kısmına 3 kişilik zıplama ekibiyle çıkarmıştık ama o sıcakta zehir gibi balata kokmuştu

• http://youtu.be/mzrYgsshC7Y
    Geçmiş olsun. Bu yönteme benzer bir şeyler işe yarardı sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maydonoz Lastigi

önden çekişli ise aracın ön tekerlerine 10x50 yada 100 ebatında tahta kalası kemerle bağladığınızda (tekere paralel olacak şekilde değil) çıkma ihtimali çok yüksek, aklınızda bulunsun.

Bunu yazmak için girmiştim bu forumda gördüm şuana kadar hiç kalmadım ama çok kalanı kurtardık.
  • Yaz lastiği vardı, değil mi? Kış lastikleri sanırım mud&snow olarak geçiyor ve çamurdan kurtulmanızı sağlayabilirdi. Ben de 2sene önce Bursa'da Doğancı Barajına yakın ıssız bir yerde saplanmıştım. Çekici bile gelememişti, en son hava da karardıktan sonra off road'cular kurtarmıştı. Araç eski kasa Corsa tek kapı idi. Hatta off road'culardan biri "dört çeker mi bu?" diyerek de gülümsetmişti. Saatle uğraşıp altta sapanla öndeki jipe bağlayıp zor çıkmıştık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 21 Şubat 2013; 22:26:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıssadan hisse: Çimlere basmayınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: metegungor55

quote:

Orijinalden alıntı: TERİOS55

Terios ile 16:00'da kürtüğe saplanmıştım, 18:00'a kadar kendi imkanlarımla kurtulmaya çalıştım başaramadım. Jandarmayı arayıp acil durum yardımı isteyecektim ki Turkcell görevlisi Mitsubishi L200 4X4 ile baz istasyonu bakımına gidiyormuş yardım istedim sağolsun Terios'a arkadan halat bağladık ve aracımı kurtardı.

Çamura Gömüldük (SS'li)

Samsun'un neresi burası?

Alaçam'ın 1650 metre rakımlı Dütmen Tepesi. Alaçam -Durağan karayolu üzerinde bulunuyor.

• yuh 150 liramı

geçen sene palio 1.3mjet aracım arıza verdi çalışmaz oldu adam ostimden geldi keçiörene aldı arabayı ostime götürdü 80 lira verdim

il ankara bilmeyenler için yazayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: firozat

http://youtu.be/mzrYgsshC7Y

jantlar mahvolur böyle bir sistemi otomobilde yapılırsa

o jantlara demir veya sert bir maddeyi bağlayıp jantın eğilmesi en iyi ihtimalle çizikler içinde kalması demektir

2 jantın pert edilmesi yerine çekici çağırmak mantıklı olan

• quote:

Orijinalden alıntı: webmaster-mt

quote:

Orijinalden alıntı: firozat

http://youtu.be/mzrYgsshC7Y

jantlar mahvolur böyle bir sistemi otomobilde yapılırsa

o jantlara demir veya sert bir maddeyi bağlayıp jantın eğilmesi en iyi ihtimalle çizikler içinde kalması demektir

2 jantın pert edilmesi yerine çekici çağırmak mantıklı olan

jantların pert olmasını geçtim, çamurluğa da zarar verir gibi bence.

• Araba kullanmaya ilk başladığım zamanlarda 10 yaşındayken köyde kullanırken babam ilerde bataklık var galiba girme demişti. Bende geçer geçer gidip girdim sonuç aynı bu durum ne yaptıysak çıkaramadık sonra ordan geçmekte olan çobanlar ve ben itmeye başladık araba birden fırladı hepimiz yüz üstü çamura düşmüştük hiç unutamam
  • Doğruluğundan emin değilim ama bir şoför arkadaş bu durumlarda toz kireç in işe yaradığını söylemişti, gerçi kim yanında kireç gezdirirki :)

• Bu sabah arkadasin evini tasiyacaktik, onun icin kendisi Peugeot Boxer kiralamisti. Onu gidip aldim 2 saat önce bende yardim edecektim kendisine..

Camura saplandim, ADAC üyesi oldugum icin aradim cagirdim sevindim bile ücretsizdir diye, malesef 200€ cikarmazmi adam. Neyseki üzerimde o kadar vardi bir insanda böylemi sans olur.

Çamura Gömüldük (SS'li)

Çamura Gömüldük (SS'li)

Çamura Gömüldük (SS'li)

Çamura Gömüldük (SS'li)

Birdahami, Boxermi, ev tasimami, töbe..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.