Şimdi Ara

Çan Eğrisi Bu Mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çan eğrisi bu formüllemi hesaplanıyor yoksa bu farklı bir sistemmi ?

Çan Eğrisi Bu Mu ?

• Gözükmemekte.
  • işi başından aşkın bıkkın öğretim üyesi nihai ortalamaları yukarıdan aşağı bir kağıda not eder, aralarındaki puan farkının yakın olmamasına da dikkat ederek giderek artan aralıklarla harf notu sınırlarını çizer.
  • çok mantıklı bir yaklaşım ama hala şu formul nerde kullanılıyor adı nedir öğrenemedik
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackal111

çok mantıklı bir yaklaşım ama hala şu formul nerde kullanılıyor adı nedir öğrenemedik

Hocam sorması ayıp, bu formüldeki elemanlar neyi temsil ediyor?

Bir de bu formül nasıl çıkmış yahu, helâl olsun vallahi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ders Düşmesi Nedir?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • X: Öğrencinin Ham Başarı Notu
    µ: Ham Başarı Notlarının Sınıf Ortalaması
    S: Standart Sapma
    N: Sınıftaki Bağıl Değerlendirmeye Giren Öğrenci Sayısı (BDKL Üzerindeki Öğrenci Sayısı)
  • formül kullanan hoca çok az genelde ortalama eğer kataloğun altındaysa örneğin ortalaması 40 sınıfın 30 dan dd başlatır veya 35 den sonrada verir yukarı doğru notları oda olmadı notları aralıklara böler yukarıdan öyle harfler verir
  • Bu standart sapma formülü sanırım. Genelde hocalar kasmaz böyle şeylerle :D. Onun yerine ortalamayı baz alarak geçme notunu aşağı çekerler.
  • Çan eğrisinin nasıl hesaplandığından size ne ya... Sınavınız açıklansın... Siz önce ortalamaya sonra kendi notunuza bakın... Ortalamanın üstündeyseniz tamam... Boşverin gerisini onlar düşünsün...
  • ferdinnand çan eğrisinin formülünü vermiş beyler. diğer formüllere inanmayın. hayır gördüm ordan biliyorum (bknz : Annem -Babam). Çan eğrisi şöyle hesaplanır :

bütün notlar kağıda diklemesine aralarında belli bi boşluk olacak şekilde yazılır. sonra öğretim görevlisi , ki muhtemelen televizyon izliyodur o anda (bknz : Canım Ailem vb.) , düşünür. "Şimdi şurdan yukarısı A olsun , aşağısı şuraya kadar B olsun. hadi şu çocuk sınırdan kurtarsın iyi çocuktu bu" şeklinde düzenler. Çan'a sormuşlar neden eğrisin diye , eğitim sistemi vektörel sanki lan demiş.
  • Bunları şimdiden düşünürseniz , üniv.yi okumayın..
    Nerede kaldı üniv. nin heyecanı , güzelliği..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.