Şimdi Ara

Çan eğrisi not sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
7.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tam olarak bu çan eğrisi sistemi ne oluyor? Hocalar çanı 45-60 gibi bir seviyede tutuyor dediler. Sınıfın ortalaması 65 olsa ve hocada çanı 55 seviyesinde tutuyor olsun. ben 60 aldığımda o dersten geçer miyim ?

• Evet geçiyorsun fakat şöyle bişey de var. Bazı okullarda vize notu ne olursa olsun finalden belli bi not alınması lazım. Mesela finalden en az 50 alma şartı olsun. Çan uygulandı 55 çıktı diyelim. Sen vizeden 100 finalden 49 almışsın. Yani notun 59 çıkıyor (vizenin %40ı finalin %60ı). Notun çan seviyesini geçmiş ama kalırsın. Finalin 49 çünkü.

Dediğim gibi okula göre değişiyor. Bu yazdıklarım her okulda yok. Hocalarınız anlatır zaten size sistemi.

Çan uygulandıktan sonra standart sapmaya göre harf aralıkları belirlenir. Diyelim 45 olsun. Örnek veriyorum 45-54.99 arası CC, 55-64.99 CB ..... falan. Sistem böyle harf aralıklarını belirliyor. Senin notun hangi aralığa denk gelirse harf notun o oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur561

Evet geçiyorsun fakat şöyle bişey de var. Bazı okullarda vize notu ne olursa olsun finalden belli bi not alınması lazım. Mesela finalden en az 50 alma şartı olsun. Çan uygulandı 55 çıktı diyelim. Sen vizeden 100 finalden 49 almışsın. Yani notun 59 çıkıyor (vizenin %40ı finalin %60ı). Notun çan seviyesini geçmiş ama kalırsın. Finalin 49 çünkü.

Dediğim gibi okula göre değişiyor. Bu yazdıklarım her okulda yok. Hocalarınız anlatır zaten size sistemi.

Çan uygulandıktan sonra standart sapmaya göre harf aralıkları belirlenir. Diyelim 45 olsun. Örnek veriyorum 45-54.99 arası CC, 55-64.99 CB ..... falan. Sistem böyle harf aralıklarını belirliyor. Senin notun hangi aralığa denk gelirse harf notun o oluyor.

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Ama bu sayede ortalamalarda düşüş olmuyor mu? Çan eğrisine göre geçen birisi normal geçiş olan üniversitelerden daha az ortalamayla mezun olmaz mı ? Yani ben şundan korkuyorum bir sınava çalıştım fakat o gün aksilik olarak beklediğimden daha düşük aldım. Ama atıyorumki notum 60 üzerinde sırf çan eğrisinin altında kaldım diye dersten kalmak istemiyorum.

• degisikbirdunyadan kullanıcısına yanıt
    Ayrıca çalışan öğrenciler çanı yükseltince çalışmayanlar gıcık kapıyor. Bu yüzden kimse kimseye not vermek istemiyor. Böyle bi sistem çan. Çanın avantajı da var düşük notla iyi bi harf notu gelme ihtimali de var. Eğer sınıfın şampiyonlar ligi gibi çalışkanlarla doluysa o zaman sıkıntı.

Okullara göre değişik sistemler var. Mesela bizde vize final ortu 20 nin altında olanlar çana dahil olmuyor. 50 alamamış finalden direkt kalıyor zaten. Eğer sınıf ort 70 ve üzeri çıkarsa çan uygulanmaz mutlak sistem uygulanır. Ki böyle bi durum olduğunu hiç görmedim. Mühendislik okuyorsan zaten sınıf ort düşük çıkacaktır. Sözel bölümlerdeysen eğitim fakültesi falansa yüksek notlar havada uçuşur.

Hocaya da bağlı aslında. Hoca çanı uygulamak zorunda değil. İsterse geçme notunu aşağı bile çekebilir.

Kısaca çalışan hep avantajlı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur561 -- 7 Eylül 2017; 17:54:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur561

Ayrıca çalışan öğrenciler çanı yükseltince çalışmayanlar gıcık kapıyor. Bu yüzden kimse kimseye not vermek istemiyor. Böyle bi sistem çan. Çanın avantajı da var düşük notla iyi bi harf notu gelme ihtimali de var. Eğer sınıfın şampiyonlar ligi gibi çalışkanlarla doluysa o zaman sıkıntı.

Okullara göre değişik sistemler var. Mesela bizde vize final ortu 20 nin altında olanlar çana dahil olmuyor. 50 alamamış finalden direkt kalıyor zaten. Eğer sınıf ort 70 ve üzeri çıkarsa çan uygulanmaz mutlak sistem uygulanır. Ki böyle bi durum olduğunu hiç görmedim. Mühendislik okuyorsan zaten sınıf ort düşük çıkacaktır. Sözel bölümlerdeysen eğitim fakültesi falansa yüksek notlar havada uçuşur.

Hocaya da bağlı aslında. Hoca çanı uygulamak zorunda değil. İsterse geçme notunu aşağı bile çekebilir.

Kısaca çalışan hep avantajlı oluyor.

Mühendislik benim bilgilendirme için sağolun hocam :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ÇAN EĞRİSİ HK.
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.