Şimdi Ara

Çanak Anten Boyutları Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
16.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yeni bi çanak anten almayı düşünüyorum eskisi paslandı kötü duruyor. Şimdi sorum şu bazı internet sitelerinde dolaşırken gördüm 50cm 85cm 105cm 70cm gibi
    değişik boyutlardaki antenler ve fiyatlarıda farklı oluyor bu antenlerde boyut farkı önemlimi görüntü açısından? Önemli değilse niye büyük çanak üretiyolar?

Şimdi çanak anten alıcam boyut farkının görüntüye bi etkisi olmayacaksa yada hiçbir faktörde etkili olmayacaksa küçük bi çanak alayım diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: DreamheathLobby

Merhaba arkadaşlar, yeni bi çanak anten almayı düşünüyorum eskisi paslandı kötü duruyor. Şimdi sorum şu bazı internet sitelerinde dolaşırken gördüm 50cm 85cm 105cm 70cm gibi
    değişik boyutlardaki antenler ve fiyatlarıda farklı oluyor bu antenlerde boyut farkı önemlimi görüntü açısından? Önemli değilse niye büyük çanak üretiyolar?

Şimdi çanak anten alıcam boyut farkının görüntüye bi etkisi olmayacaksa yada hiçbir faktörde etkili olmayacaksa küçük bi çanak alayım diyorum.

Çanak anten boyutlarının görüntü kalitesine herhangi bir etkisi yoktur.

Ancak, Türksat için soruyorsanız, 85 cm 'in altına düşmeyiniz.

Çünkü bu işin;

- Uydudaki sinyali zayıf transponder'i var,

- Yağmuru var,

- Fırtınası var,

- Standart altı kablo kullanılması var,

- Çanağın odağından sapması var,

- LNB 'nin ayarsızlığı, kalitesizliği ile soğuk - sıcak dengesizliklerinden etkilenmesi var,

- Uydu cihazı tuner'inin zayıflığı var.

Velhasılı, var, var, var oğlu var.

Diğer uydular için çanak boyutu seçiminde ise ;

İzlenecek uydunun sinyal gücünün, Türkiye üzerine kaç desibel ulaştığına bakılarak çanak seçimi yapılması gerekmektedir.

Kolay gelsin.

• Serkan Beyin dediği gibi 60 cm işini görür belki ama zaman zaman da sıkıntı yaratabilir. Ben acemilik dönemimde 60 cm.lik bir çanak almıştım. LNB' de dandikti ilk yağmurda görüntü gitti. Sonra 90' lık çanğa Sharp LNB taktım o günden bu yana kesinti yaşamadım.
  • merhaba arkadaslar bizim apartmanda 5 daire var ve hepsinin ayri bi canak anteni var. biz bunu tek canaga dusmeyi dusunuyoruz. Acaba hangi boyutta canak ya da canaklar almam lazim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadirozmen1 K kullanıcısına yanıt
    Hangi şehirde yaşıyorsun dostum?
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Hotbird için çanak anten çapı kaç cm olmalıdır? Sinyal gücü ve kalitesi çok iyi olmalı. Bulunduğum yerde servis yok, kendim kurmaya çalışacağım. İnternet üzerinden alacağım çanak hem duvara hem de çatıda bulunan herhangi bir düz zemine monte edilebilir mi yoksa ilave aparat mı gerekir? Youtube'da akıllı telefonla uydu bulmayı gösteren videolar var. Bunlar gerçekten işe yarıyor mu?

• MOTET M kullanıcısına yanıt

Çanağın yataydaki ölçüsü 80 cm'in altında olmasın. Yataydaki ölçü 90 cm olursa daha iyi.

Çanağın mount aparatının sunduğu esnekliğe göre, montaj yeri seçilebilir. Genellikle mount parçaları, hemen hemen her zemine uygun şekilde tasarlanmaktadır.

Çanakta önemli olan, çanak sacının şoklanmış olmasıdır. Yaz - kış koşullarında çanağın bombesi hep aynı kalsın diye... Türkiye'de şoklanmış çanak imal eden SAB marka var, hatırladığım kadarıyla...

Cep telefonu ile uydunun derecesi bulunarak ayar yapılabilir. Tabi biraz el alışkanlığı olması gerekir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çanak anten seçimi ve montajı
    10 yıl önce açıldı
    Çanak anten ve lnb tavsite
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sağolun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.