Şimdi Ara

ÇANAK LNB HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaşlar Çanak ve Lnb alıcaktım, bu konuları biraz araştırıyım dedim bunları sizlerle paylaşmak istedim...Öncelikle çanak olarak BAFF 95 CM OFFSET modelini beğendim biraz pahalı piyasada şuan 55 TL den satılıyor...Piyasada en çok tutulan NEXT marka çanaklar fakat bunlarda çabuk paslanıyor diyor çoğu şiyaketçi bu çanaklardan,gerçekten bu paraya değermi bu çanak modeli,Lnb olarakta SHARP ÜNİVERSAL TWİN LNB ( 40 TL ) birde BAFF ÜNİVERSAL TWİN LNB (30 TL ) bunları almayı düşünüyorum bu konudaki fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim...Avantajları ve Dezavantajları konusunda özellikle.... NOT:Çift uydu alıcısını tek çanak olarak kullanmak istiyorum bir digitürk var evde birde normal next uydu alıcısı için kullanılacaktır....Son olarak çanak ve Lnb de renk fark ediyor mu ?

• 90'lık Next Offset Çanak İzmir Çankayada sordum 75TL idi Mega ise 80TL idi bu şartlarda BAFF en akla yatkın bence LNB olarakta BAFF çok iyi ve LNB'de fazla detay aramayın marka ve pahalı fiyat yada HD gibi ben şu anda 10 yıllık 0.5 dB GOLDMASTER ile HD yayınları gayet güzel izliyorum.
  • baff alma açılardan dolayı uyducular pek tutmuyor next dediğin gibi zamanla çürüyor bence goldmaster çanak al ve goldmaster lnb tavsiye ederim yanlız orjinal olanı çanak al sahtelerinden uzak dur ayrıca kablonu kaliteli al sinyal kalitesi yüksek olur ntv gibi sinyal seviyesi kanalları rahat seyredersin
  • quote:

NOT:Çift uydu
    alıcısını tek çanak olarak
    kullanmak istiyorum bir
    digitürk var evde birde
    normal next uydu alıcısı için
    kullanılacaktır....Son olarak
    çanak ve Lnb de renk fark
    ediyor mu ?

next için bir tane çanak alacaksın ayrıca digitürk için ayrı çanak alacaksın yani arkadaşım toplam 2 adet çanak 2 adet lnb ve diğer malzemeler işte...
  • Yani tek çanaktan iki uydu alıcısınız izleme imkanımız yok mu ? Bunu söylediğin iii oldu bu konularda fazla bilgim yok benimde,o zaman next i iptal edicez muhtemelen yer sorunu olduğu için çatıda,o zaman sadece digitürk için baff ı tavsiye etmıyormusun şimdi bende tam ona odaklandım yarın alıcam die yine kararsız kaldık , son olarak kablo hakkında tavsiye ediceğin yada link verebileceğin bi adres varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin_ozel -- 5 Ağustos 2010; 21:23:56 >
  • Ben tek çanak 2 çıkışlı lnb(twin lnb) ile salonda next ye 2000 ci plus ve odada skystar3 tv kartı ile izliyorum. 2çıkışlı lnb ler ile 2 uydu alıcısında farklı yayınlar izlenebilir.Uydu alıcısı digitürkün alıcısı ise ne olur bunu bilemem.Çünkü digi eutelsatw3 den farklı bir lnb ile yayın seyrettiriyor.
  • quote:

next için bir tane çanak alacaksın ayrıca digitürk için ayrı çanak alacaksın yani arkadaşım toplam 2 adet çanak 2 adet lnb ve diğer malzemeler işte...

Kardeş o konuyu araştırdımda tek çanakla 2 uyduyuda izleyebilirsin dediler...Digitürk te sadece turksat kanallar izlenicek + Lig tv o kadar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin_ozel -- 6 Ağustos 2010; 12:20:22 >
  • tek çanakta örneğin 3 lnb ekle bir sürü uydu seyredebilirsin ben sana bende nasıl anlatayım; Tek 90 lık çanak tek lnb 2 uydu birinci digitürk cihazı eutelsat w3 bu uydu digitürkün diğer ikinci uydu cihazı goldmaster bu uydu sirus için kullanıyorum digitürk cihazını stand by durumuna getirerek goldmasterdan sirus açarak 2 adet +18 açık kanal ve birkaç tane güzel kanal var onları seyrediyorum bunlar tek çanak tek lnb 2 uydu cihazıyla oluyor diyer odada da uydum var onun icin ayrıca tek 90 lık çanak tek lnb bir tane next uydu bu odada turksat seyrediyorum dediğim gibi baff alma goldmaster orjinal çanak al lnb için goldmaster ve next iyi ve kablo en iyisini al kanal kalitesi ve seviyesi yüksek oluyor tavsiye ederim baff neden alma diyorum çanak güzelde ama duydum kadarıyla çanaktan lnb ye gelen demir parça açısı iyi değil lnb yi bu parçaya taktığın zaman verim düşüyor diger çanaklara baktığın zaman anlarsın kablo olarak bende yeşil kablo var iyisi bence almadan önce gez dolaş farkı göreceksin sonuçta yıllarca kullanacaksın nasrettin hocanın dediği gibi parayı vericen düdüğü çalacan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 6 Ağustos 2010; 16:04:00 >

• benim anladığım kadarıyla sen digitürkü türksat uydudan seyrediyorsun digitürk cihazla anca türksat üzerindeki kanalları seyredersin diğer uyduları seyredemessin çünkü türksat 42 derecede diğer uydular 19 derece 13 derece 7 derece diye gidiyor yani bu uydular türksata yakın olsaydı diğer uydu cihazı için ikinci lnb alarak tek çanak 2 lnb yaparak ve 2 uydu cihazı digitürk ve next yaparak seyrebilirdin türksat uydunun yeri ters arkadaşım istersen uyduculara bir sor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.