Şimdi Ara

Canon 100d fotoğraflar biraz yamuk Çekiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çektiğim fotoğraflar yamuk çıkıyor farkettiyseniz böyle biraz yan , bu pozdan değil , 2. fotoğrafta direk aynayı çektim dümdüz sol taraf yine alçaktan başladı.Acaba yanlışlıkla bir ayarınımı değiştirdim nasıl düzeltebilirim arkadaşlar bu fotoğrafların yamuk çekme olayını
     Canon 100d fotoğraflar biraz yamuk Çekiyor? Canon 100d fotoğraflar biraz yamuk Çekiyor?

• Makineyi yamuk tutarsan yamuk çeker .
    Ayarla alakali bir durum değil yani. 2. Fotoğrafa dikkat edersen senin dik referans aldigin nokta sol taraftaki kolonlar. Kadraj eğriliği olmaması için dikkat etmen gereken nokta kadrajin yan taraflarından değil orta bölgelerden dik eksenleri referans almandır. Yatay eksenleri referans alacaksan yatay eksene tam karşıdan cekmelisin ki perspektife girip seni şaşırtmasın .
    Ayrıca makineyi tutuşun da yanlış. Doğru tutuşla çeke çeke zamanla düz çekmeyi alışkanlık haline getirirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 28 Şubat 2016; 21:40:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lorko L kullanıcısına yanıt
    böyle nasıl olmuş?
    Bu mesaja eklenen görseller:

• quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Makineyi yamuk tutarsan yamuk çeker .
    Ayarla alakali bir durum değil yani. 2. Fotoğrafa dikkat edersen senin dik referans aldigin nokta sol taraftaki kolonlar. Kadraj eğriliği olmaması için dikkat etmen gereken nokta kadrajin yan taraflarından değil orta bölgelerden dik eksenleri referans almandır. Yatay eksenleri referans alacaksan yatay eksene tam karşıdan cekmelisin ki perspektife girip seni şaşırtmasın .
    Ayrıca makineyi tutuşun da yanlış. Doğru tutuşla çeke çeke zamanla düz çekmeyi alışkanlık haline getirirsin.

Anladım çeke çeke öğrencez artık yapcak birşey yok.Bende lensin ayarı kaydı 10 derece felan bi tarafı yukarı çıkıyor sandım öyle birşey olmuyor herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

böyle nasıl olmuş?

İyi olmuş ama bunda tutuşum kötü ya :D bunu paylaşmam

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

böyle nasıl olmuş?

hacı bu efektleri felan hangi programla yapıyon
  • Lorko L kullanıcısına yanıt
    lightroom 5 programında yaptım. yamukluğu düzeltecektim dedim açmışken bari biraz daha farklı hava katalım dedim. bu ekeftin adını yüksek kontrast siyah beyaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.