Şimdi Ara

Canon 1100D + 75-300 Lens Fiyatı sizce nasıldır ? 1000 TL | ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaş canonu satmaktadır. 1100 D ve üzerinde 75-300 lens bulunmaktadır. tanıdığım olduğu için sana 1000 tl olur dedi. makine temiz ama sizce fiyatı fazlamıdır nasıldır?

Yardımlarınız rica olunur

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buna direk 1 lens daha almanız gerekir. 75-300 çok dar açı kalır böyle 5x zum yapılmış gibi olur makina bu lens ile 75mm'de :)
    1100D kullandım kısa süre, takozun önde gideniydi bence !
    -
    Bakınız,
    Gördüğünüz gibi daha iyi olan makinanın sıfırı şu an 1.000 TL. 2 yıl garantili, taksitle alma imkanınız var falan.
    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=7438

Ufacıktır, cepte gezer, her ortamda dikkat çekmeden fotoğraf çeker, kimseyi rahatsız etmez. Göde malzeme kalitesi 1300D'den iyi, foto kalitesi 1300D'den iyi ki nerde 1100D kaç sene önceki model. Düşük ışık performansı daha iyi, videoda da daha iyi.

Başka bir site,

Bu da aynı sitenin incelemesi sonucu Olympus PEN E-PM2

• O fiyata 1100d çok pahalı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kod adı çökertme K kullanıcısına yanıt
    ama sadece d1100 olmıcak ,
    18.55 mm lens + 75-300 mm lens + makine hepsi 1.000 TL

zaten fazla fotoğraf çekmeyi seviyorum ama prof olarak değil. 75-300ü zaten karadeniz veya doğa için kullanıcam
    ama amatör biri için idealmidir
  • qun4L kullanıcısına yanıt
    hocam canon'un 1000 serileri alınmaz giriş seviyesinin en kötüleridir. 1100 ise baya eski modeldir onun yerine canon 100d veya 650d almanızı öneririm
  • Arkadaşlar 1000d ve 55 250 lens alınır mı yanında 18 55 lens de var 850 tl tertemiz az kullanilmis

• Ama onları lensle bu fiyata alabiliriyim

• quote:

Orijinalden alıntı: ramazandlkrn

Ama onları lensle bu fiyata alabiliriyim

tek lensle alırsınız ancak ama şimdi öyle bir şey var ki, bunların yanında daha kötü foto çeken ve üstelik de büyük+ağır olan + 2 lens ile daha da büyük ve ağırlaşacak bir şeyi ne kadar kullanırsınız ? Zaten 55-250'yi çok kullanacağınzı zannetmem. Pek iyi bir lens değil. Yeni bu alanda başlayanlar için 3-5 ay oyalayıcı oluyor sonra bakacaksınız ki makina zaten zamanın çok gerisinde kalmış taşımak bile istemeyeceksiniz. Belki köşeye koyacaksınız ! Belki diyorum tabi... Çünki hevesiniz ve azminiz ne ölçüde bilemeyiz.

Ben Olympus PEN E-PL3'ü 2 seneden fazla sadece kit lensle kullandım. Sonra da eski filmli makina lensleri aldım 100-300 lira aralığında, onlarla kullandım. Mesela Nx300 ve Olympus PM2'de kit lensle bile olsanız bence şu 1000D'nin çektiğinden daha memnun olacağınız fotolar çıkacaktır.

Öte yandan da şunu düşünelim. 850 TL'yi bu 2 lens parası desek. Eh öyle de düşünülebilir. 6-8 ay veya 1 yıl bu 1000D ile takılıp-öğrendik diyelim. 2.el bir 600D falana geçiş yaparsak şu an 800 TL'lere bulunabiliyor. Böyle de bir yol izlenebilir tabi.

• Saolasin kardeşim yardımın için.butceyi 1000-1100 tlye çıkardım ne almami onerirsin lensle beraber olmak sartiyla.(Hobi amaçlı değil,cekimlere gitmek amacıyla başlıcm PhotoShop bilgim de var)
    Shop da da parlaklığı az fotolar daha iyi sonuç verdiği için Canon tercih etmiştim)😃

• Bak güzel kardeşim öncelikle telezoom lens yani 75-300 gibi objektif alacaksan üzerinde IS mutlaka bulunmalı yoksa netlik sağlaman çok zor olur. Bu fotoğraflar niye net çıkmıyor diye söylenip durursun. Aynı lens bende de var 7-8 senedir kullanıyorum bende ekstradan USM olanı var sadece daha hızlı netliyor ama 200mm den sonra netlik sağlamak çok zor oluyor. Netlik almak için mutlaka makineyi bir yere sabitlemen gerekiyor. O yüzden sana tavsiyem daha yavaş netleyen ama üzerinde IS olan 55-250'yi almanı tavsiye ederim. Bütçen kısıtlı ama bunu da göz ardı etme derim. Body çok önemli değil Ben 9 senedir 450d kullanıyorum çok memnunum. Body maliyetini düşürüp lense yüklen derim.

Edit: Ayrı olarak kit lens (18-55) yoksa tele lensle sadece kuş ve gün batımı çekebilirsin. Geniş açı muhakkak olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reddes -- 18 Aralık 2016; 10:53:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazandlkrn

Saolasin kardeşim yardımın için.butceyi 1000-1100 tlye çıkardım ne almami onerirsin lensle beraber olmak sartiyla.(Hobi amaçlı değil,cekimlere gitmek amacıyla başlıcm PhotoShop bilgim de var)
    Shop da da parlaklığı az fotolar daha iyi sonuç verdiği için Canon tercih etmiştim)&#128515;

Bu dediğiniz şeyin aslı-astarı var mı ? Hiç araştırdınız mı ? Canon'lar dinamik aralıkta en kötü sensörlü makinalar genel olarak. Çok üst seviyeleri iyi ancak !..

Bakınız birkaç kaynak :http://fotoptik.blogspot.com/2016/11/olympus-om-d-e-m10-mark-ii-canon.html

Bu da o parlak ve karanlık bölgelerde detay yakalama başarısı sensörlerin. Bakın m43 sensörli Olympus'un dinamik aralığı ne kadar geniş.
    http://fotoptik.blogspot.com/2016/07/olympus-m43-sensorun-dinamik-aralk.html

Tabi nerelerde ne çekmeye gideceksiniz bilmiyorum. Böyle düğün vs. falan işleri olacak ise bizim millet Canon ve Nikon'dan başka bir şey bilmediğinden pek hani görüntü vermek açısından bunlardan biri daha işlevsel olabilir. Müşteri aleti gördü mü "Haa bu adam bu işi yapar" diye düşünebilir :) Yoksa misal bir vatandaş var flickr'da Amerika'da yaşıyor Olympus m43 sistem makina ile çektiği fotoları online satıyor tıkır tıkır para kazanıyor. Bir paylaşımını görmüştüm 1 aylık 20 küsür fotoğraf satışından 1000 küsür dolar kazandığı görülüyordu. Tabi böyle şeylerde tek etken makina olmuyor. Öyle manzaralar var ki adamın gidip-çektiği... Hani orta karar x makina olsa fotoğraf çekmeyi bilen birisi herhalde yine satabilirdi. Zaten geçen gün baktım bu vatandaş da herhalde ki devamlı güzel paralar kazanmış ki Sony'nin tam kare sensörlü A7 RII'sini almış :) Onu buraya taşıyan makinalardan birisi de işte bu Olympus m43'tü ama.

• Saol yorumun icin

• reddes kullanıcısına yanıt
    1100 D iptal oldu ama şimdi bir 2 ay içerisinde alıcam hangisini önerirsiniz ?
    canonmu nikonmu ve lens ?

olarak 75-300 mü yoksa 55-200 mü daha iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: qun4L

1100 D iptal oldu ama şimdi bir 2 ay içerisinde alıcam hangisini önerirsiniz ?
    canonmu nikonmu ve lens ?

olarak 75-300 mü yoksa 55-200 mü daha iyi olur

Marka tercihi senin sempati ve zevkine kalmış ama Nikon'nun lensleri daha pahalı ve giriş seviyesi gövdelerde AF motoru olmadığı için alacağın bütün lensler AF motorlu olmak zorunda. Bu da ek maliyet demek. Örn: Nikon 50mm f/1.8D Lens 450 tl. iken Nikon 50mm f/1.8G Lens (AF'li) 975 tl. aradaki fark 2 katından fazla. Kardeşim bu yüzden sana tavsiyem Canon. İkinci el temiz bir Canon 550 d senin işini rahat rahat görür. Sıfır 600d'de olabilir. Lens olarak direk tele (55-250) alma. Bu şekilde başlarsan kendini kısıtlamış olursun. 18-55 kit lensle al sonra 250tl olan 50mm'yi alırsın. Ne çekeceğine makineyi alıp tecrübe sahibi olduktan sonra karar ver bence. Umarım kafan karışmamıştır :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.