Şimdi Ara

Canon 24-70 fiyat farkı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar fotografium.com dan bakıyorum şimdi. canon 24-70 biri 4 diyafram 3.899tl diğeri 2.8 diyafram 7.099tl. Şimdi bu fiyat farkı sadece diyafram bıçakları biraz daha açılıyor diye mi yani? Bu diyaframı 2.8e açmak çok mu zahmetli, çok mu pahalı bir iş? şimdi ben diyaframı komple söksem sıfır diyafram yapsam 10bin tlye satsam nasıl olur? tamam saçma fikir ama bu fiyat farkları adamı delirtiyor. nedir yani bunun mantığı?

• Aşağıda ayrıntılı bir açıklama var, biraz soru işareti giderir umarım.

F sayısının hesaplanması

F sayısı, lensin netleme uzaklığının efektif diyafram açıklığı çapına bölünmesiyle elde edilen değerdir. Örneğin, 35 mm F1,4 G lensin diyafram açıklığı maksimum değer olan F1,4'e ayarlandığında efektif diyafram açıklığı çapı 35 ÷ 1,4 = 25 mm olur. Lensin netleme uzaklığı değiştiğinde her f sayısındaki diyafram açıklığı çapı da değişecektir. Örneğin, bir 300 mm telefoto lensin F1,4 diyafram açıklığına sahip olmak için efektif diyafram açıklığı çapının 300 ÷ 1,4 ≈ 214 mm olması gerekir. Bu büyük, ağır ve çok pahalı bir lens olurdu; bu yüzden çok geniş maksimum diyafram açıklığına sahip uzun telefoto lenslerin sayısı fazla değildir. Fotoğrafçının asıl diyafram açıklığı çapının ne olduğunu bilmesi gerekmez, ancak prensibi anlamak açısından bu bilgi yararlıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 11 Ocak 2017; 17:17:9 >

• çok teknik sözcük kullanılmış pek anlamadım basit bir mantıkla sorayım. diyelim bu 4 diyafram olan lensi aldık. bir şekilde içini açtık. diyafram bıçaklarına müdahale ederek 2.8e denk gelicek şekilde açamıyor muyuz? yani 2.8e almak için sadece bıçaklarla oynamakla değil, komple objektifin yapısını mı değiştirmek gerekiyor?
  • Öyle birşey yapsanız görüntü sensörün üzerine tam düşmez tahminimce.

Görüntü tam üzerine düşsün diye tekrar dizayn etmeleri, lensi büyütmeleri filan gerekiyor galiba. 50mm 1.4 lens 50mm 1.8 lensten daha büyük ya mesela.

%100 emin değilim ama tahminim bu yönde

Öyle bişey mümkün olsaydı da ben de 22mm 2.0 efm lensimi 22mm 1.2 yapsaydım keşke
  • Tahmin ettiğiniz gibi sadece diyafram açıklığı ile açıklanamaz fark. Lens gruplarının düzeni, büyüklüğü ve lenslerin kalitesi, kaplaması dahi değişiebilir. 24-70 f/2.8 Canon'un Flagship her amaca uygun (üst segment kit lens) kullanım lensidir, bir nevi gurur kaynağı gibi. Bu arada nacizane tavsiyem 27-70 f/4 alacağınıza 24-105 f/4 IS L alın derim. Kalite farkı yok denecek kadar az ve lenslere bu kadar para vermeden önce piyasa araştırması yapın, bana fiyatlar uçuk gibi geldi. Ya da dolar güncellemesi gelmiş.Mesela benim spot piyasada 1600 TLye sıfır aldığım 24-105 lens bahsekonu sitede 3000 TL. Ama dediğim gibi geçen yıldan bu yana dolar nerelere geldi o da etkilemiş olabilir.
  • Lensi çıkarıp arka camına baktığımız zaman(hangi lens olursa olsun f2.8 f4 gibi) diyafram yapraklarının arka camı çevrelediğini, tamamen teğet olduğunu görürüz,yani tamamen açık durumdadır,herhangi bir işlemle büyütemeyiz o açıklığı.
  • Bir gözlükçüde kendimiz kestirsek olmaz mı şimdi şöyle en keskinininden?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.