Şimdi Ara

Canon 250D - 200D Hangisi mantıklı bir seçim olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bu sene mezun oluyorum. Aslında oldum denebilir :) Aynı zamanda freelance tasarım işleri yapıyorum. ( video edit vs herşey ) Ürün fotoğraf çekimi + düzenlemesi konusunda bir çok iş düşüyor ama fotoğraf makinem olmadığı için geri çevirmem gerekiyor.

Mezuniyetten sonra şöyle başlangıç seviyesi bir makine alacağım. İş baktığım süre boyunca hem bir karadeniz turu yapıp hem de fotoğrafçılık konusunda kendimi geliştirmek istiyorum. Aynı zamanda bir youtube kanalı projem var, o sebepten dolayı güzel video çekecek bir cihaz gerekiyor.

Genel olarak 200D ve 250D arasında kaldım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

250D nin tek farkı 4K video çekebilme kapasitesi sanıyorum. Kullandığım pc ve internetim 4K videoyu editleyip upluad edebilecek kapasitede. O yüzden kararsız kaldım. Yoksa 200D alacaktım.

• 4K videoyu ciddi oranda üretip-işlemek gibi bir planınız var mı ? Öneriler biraz da sizin hayalinizi bize gösterebilmenize de bakıyor. Bir hevesle alıp evde yatan çok makina gördük. Ben de daha iyi video çekiyor diye bir makina aldım toplamda 10 kez videosunu kullanmadım mesela :) Gerçekten insanın kafasında bazı planlar olması lazım ki o özelliği için extra para verelim. Kaldı ki Full HD de hani çöp-möp değil, gayet kullanışlı. Herşeyde olduğu gibi videoda da içerik çözünürlükten çok daha değer katan bir özellik hem.

Fiyat farkı ne kadar ? Bir de Canon EOS M50 de dikkate alınabilir ama pili çok feciymiş 235 poz uff en az 2 yedek pil daha lazım buna !..
  • Merhaba evet M50 ile de ilgileniyorum hatta son 2 saattir onun inceleme videolarını izledim şöyle belirteyim 200D 800 1000 çekim alıtjen m50 yaklaşık 250lere e düşüyormuş bir dolum batarya ile. Sizin de dediğiniz gibi sıkıntı yaratabilir.

4K konusuna değinecek olursak makinelerin 4k performansı iyi değilmiş konu tamamen kapandı benim için. 200 ve 250d arasında 400 tl civarı fark var. M50 fiyatıda 200D den 500 tl daha pahalı.

Aslında şuan m50 ihtimali doğmasaydı 200D alacaktım. Bu dönem umut kırcadan ( levent kırcanın oğlu ) fotoğrafçılık dersi almıştım. Aynalı makineleri öneriyordu o mesela. Yoksa 2 batarya gezersin m50 alırsın.

Sanırım şuan ya m50 yada 200D alacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emclord00 -- 24 Haziran 2019; 8:24:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edit: Başta belirttiğim gibi y.50 iş - y.50 hobi amaçlı kullanacağım alacağım cihazı.

• quote:

Orijinalden alıntı: emclord00

Edit: Başta belirttiğim gibi y.50 iş - y.50 hobi amaçlı kullanacağım alacağım cihazı.
    batarya'nın çift olması aslında bir açıdan da iyi bile olabilir. Bozulma durumunda yedeği de olur diğeri. Tek batarya bozulursa o an ortada kalıverirsin. Çok zorlama bir positif bakış açısı olsa da böyle bir ihtimal de var Ben aynasızların yakın gelecekte çok daha ivmelenerek tümden piyasayı domine edeceklerini de düşünüyorum. Zaten geliyorlar artık, buna engel olamayan Canon ve Nikon da aynasızlara en nihayet milleti 10 senedir sömürdükten sonra katıldılar !.. Bu nedenle de özellikle aynasız almanızı da öneririm ! Hatta Canon ve Nikon da almam, bilinçli tüketici olarak insanlığı d-slr ile sömürerek 10 yılını çalan bu aç gözlüleri protesto etmek gerektiğini düşünüyorum !!!

Ben tam 10 sene evvel aynasız fotoğraf makinası aldım !
    Canon'un yeni bir tanıtımı var orada gösteriyor ki "Neden aynasız sistem d-slr'dan daha iyi, çünki lens ile sensör arasındaki mesafe kısalınca ışık kısa mesafede daha az dağılıp, daha net sensöre ulaşıyormuş !!! Bak sen şu işe ! 10 sene evvel sanki Dünya'da bu teknoloji yoktu, bilinmiyordu da Canon bunu 2019'da keşfetmiş ve kafasını Canon kumuna gömen tüketiciye şimdi "Bakın ben ne buldum, haydi beni alın" diye yutturmaya çalışıyor. Ha bu arada da zaten de Canon ve Nikon aynasızları da diplerde sürünüyor pazar satış oranlarında. Canon 2019 kar hedefini küçülttü mesela. Bilmem biryerlerde rastladınız mı.

Dediğiniz gibi 4K verecek ama en yandan yemiş şekilde veriyor. Bir de bu EOS M50 modelini yutıbırcı kamerası diye tanıttılar . Sömürünün dibi !.. Şeye baktınız mı Olympus OM-D E-M10 Mark III modeli, gövdede 5 eksenli IS özelliği 4K video ve bir çok yeteneği var. Panasonic'in GX80'de de 4K video vardır.
    Şöyle de bakmanızı öneririm :https://forum.donanimhaber.com/m43-sistem-lens-katalogu-2019-guncel-surumu-pdf--138836449
    Buradan da bizim fotolara bakabilirsiniz :https://www.flickr.com/groups/m43turkiye/pool/

• Hocam amazonda 250D modelini 3700 TL ye yakaladım. Bastım siparişe beklemedeyim. :D 3600 3700 e 200D yi satıyolar normalde. IS STM lens hemde. inşallah sorunsuz gelir. Mezarcılığın verdiği kabiliyetle sürekli fiyatlara bakmanın faydası :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: emclord00

Hocam amazonda 250D modelini 3700 TL ye yakaladım. Bastım siparişe beklemedeyim. :D 3600 3700 e 200D yi satıyolar normalde. IS STM lens hemde. inşallah sorunsuz gelir. Mezarcılığın verdiği kabiliyetle sürekli fiyatlara bakmanın faydası :D
    Ooo ! Süper bir av yapmışsınız. Tebrik ederim... Haydi hayırlısı. Bence sorunsuz gelir, Amazon çok iyi çalışıyor.
  • 250d deki 18-55 kit f4-5.6 olan sanirim, degilse hemen f4-5.6 olani al hocam keskinlik kromatik yansıma falan cok iyi bu lensin f3.5-5.6 cok iyi degil

• ürün bugun elime ulaştı. Evet dediğiniz gibi f4 İS STM lens. Ona alırken dikkat ettim. Tabi prof bir fotoğraf makinesini elime ilk kez aldığım için kafalar bir hayli karışık :) evde herkesi çekiyorum sabahtan beri bıktırdım :) Udemy den bir kurs satın almayı düşünüyorum. 28 Saatlik bir kurs var yorumlar güzel sanırım onu alacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.