Şimdi Ara

Canon 40D mi yoksa Pentax K20D mi??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
7.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yüksek iso daki daha az kumlanma olayı biraz abartılmış gibi k20d için o testlerde, dikkat edelim daha az kumlan diyorum, detaylardan bahsetmedim.
    Ahmet beyin anlatmak istediği farklı birşeydir yanılmıyorsam..

her iki makineyide kullanıyorum, ama k20d için o linkteki yüksek iso daki kumlanma değerlerine ulaşamıyorum. ama detaylar konusunda memnunum makineden. noise giderici kapalı kullanıyorum tabi. bunuda belirteyim.
  • @askan22,
    Ben bir özet yapayım.
    1. Şundan emin olabilirsiniz. 400-800 ISO değerlerine kadar Bu 2 makina arasında fotograf kalitesi açısından hiç bir fark yok. Hemde 18-55mm Kit lensler ile. Fotograf kalitesi detay netlik keskinlik renk doyumları gibi farklılıklar bu değerlerden sonra başlıyor. Bu konuda bu sınırdan sonra Canon bir adım İlerde.....
    2. Pentax gövde Canon gövdeye nazaran daha sızdırmaz yapıda ama her 2 gövde de sağlam Ancak Pentax bir adım önde....
    3. Pentax lens çeşitleri az ama kalite kuşku götürmüyor ve eski lenslerle uyumlu olması iyi.
    Canon lens çeşitliliği çok geniş. Abuk subuk lensler olduğu gibi ucuz ama iyi sonuç veren kit lensleri de mevcut. Canon lensler pahalı, Nedeni görüntü sabitleme sisteminin lens üzerinde olması ve Canon adı...
    Pentax' ta ise IS ki Pentax VR olarak adlandırıyor, gövdede sensör üzerinde. Lensler de bu nedenle ucuz.
    Gövdeden mi, lensten IS mi denilirse buna aslında cevap vermek te zor. Lens üstünden IS birazda parasına göre çalışır. benim araştırmalarımda tam 3 çeşit farklı IS gördüm Canon lenslerde ve bu da tabii olarak IS başarımını etkileyen bir unsur. Kısaca ne kaaa para . o kaa köfte meselesi. Pentax' ta ise ucuz pahalı lens farketmez. VR eğer fab. prb. li değilse, iyi çalışıyorsa her lenste başarılı. Burada bence Pentax önde.....
    4. Pentax biraz hız açısından eski bir işlemci ve buffer' a sahip bu nedenle yavaş, Canon ise bu konuda Pentax' fark atıyor.... Hız konusunda Canon bir adım ilerde......
    5. Bunun dışında menünün getirdiği avantaj ve dezavantajlar neredeyse birbirinin kopyası. Odaklanma noktaları sayısına hatta AF ışığı olarak flaşı kullanmalarına kadar.
    6. Gövde fiyatlarıda neredeyse aynı. sadece İsim farkı ve yukarıda açıklamaya çalıştığım konular nedeniyle 2. el değeri açısından Canon bir adım ilerde.....
    7. Aynı ölçüdeki bir sensörde 10 mpx ve 14 mpx sıkıştırılması ve buna karşın iyileştirilmiş teknoloji kullanılmaması nedeniyle Pektax' a yüksek ISO' da noise ve bazı sensörlerde hot pixel (Uzun pozlamalarda) prb. getiriyor. Burada Canon bir adım ileride. Ancak 14 mpx düşük ISO' larda da da daha büyük baskı imkanı getiriyor. Bu açıdan bakılırsa da Pentax bir adım ilerde....
    Olabildiğimce objektif davrandığımı düşünüyorum. Bu ve diğer arkadaşların ilaveleri bunlar mutlaka fotograflarla da olacaktır, arkadaşımız beklentilerine göre 2 makineden birini seçecektir.
    Ancak bir kılçık atayım. Canon 50D' nin kit 18-55 mm IS lensle çekilmiş fotograflarını görünce. Canon APS-C ölçülerinde 15.1 mpx' de pixel yerleştirme tekniğinde çok büyük aşama kaydetmiş. Eğer arkadaşın maddi imkanları bu makinenin bedelini karşılayabilecek durumdaysa HİÇ DÜŞÜNMESİN derim..... ne 40D ne de K20D....
    quote:

Orjinalden alıntı: askan22

Bende DSLR alırsam eğer bu 2 model arasında kararsızım ve sözlerden ziyade her açıdan eşit şartlarda test fotoğrafları geçerlidir benim açımdan.. 50 tane sözün yapamayacağını 5 tane fotoğraf yapar ama her yönden eşit şartlarda fotoğraflar olması lazım tabi buda biraz zor... mesela Test eden kişi birinin ayarlarına nerde nasıl verim vereceğine çok hakimdir diğerine değildir v.s ama bir şekilde aynı ayarlara alınarak Tripod da selftimerla adil bir test olabilir..

• quote:

Orjinalden alıntı: yildiz

......Full testlere bakınca anlaşılmayan nedir hala düşünüyorum. Bulamıyorum. Piyasaya hakim bu işi öncelikli reklama ce satış stratejisine yönelik gören zirvede bulunan markaları yüceltmek bize bişey kazandırıyormu. Görende bizim toplumumuzu bu meslekten deli gibi para kazanıyor sanır , milyonlarca fotoğraf inceliyoruz sonuç yine aynı. Önemli olan bu işi profesyonel anlamda yaparak fiyat dengesini çok daha iyi sunan firmaları görebilmek. Sunulan muazzam optiklere minimum fiyatlara sahip olmak kaldıki bu iş gövdeden çok optiğin marifetine doğrudan bağlı....

Ahmet Abi bu topicte kimse bir firmayi yüceltmediki.. Ben üstüme alinmadim ama kime yazdiğinida açikcasi merak ettim..

Ayrica fiyat-performans olarak alirken tamam Pentax avantajli olabilir ama satarken durum ayni değil.. Canon 70-200 F4 IS'siz lensi ornek veriyim.Sıfır 1000-1100ytl civari ,ikinci eli 800-850ytl civari ilani koyduktan kısa süre sonra satiliyor. Acaba pentax 1000ytllik bir lens ikinci ele düşünce ne kadar değer kaybediyor? Müşterisini bulmak için ne kadar beklemek gerekiyor?

Bu yazdiklarimdan Pentax'i kötülediğim manasi cıkmasin ,kesinlikle hakkini vermek lazim cok güzel bir makina..

• Sevgili bipekkan tespitler öneriler başarılı ancak bilmediğiniz gayet açık olan çok önemli bir konuda kesin konuşarak hata yapmışsınız düzeltelim..
    K20D 14.6mp full RAW formatta 23 ile 27mb boyutlarda dosya üretiyorki bunu 50D bile yapmıyor çünkü detay çok fazla işleniyor bu bağlamda ortalama 25mb olan 3 dosya ardışık olarak işlendiğinde sn de 75mb gibi bir dosya işleniyorki o işlemcinin ve dünyadaki tek ddr2 ram bellek buffer ın nedenli hızlı olduğunun göstergesi bu..

quote:

4. Pentax biraz hız açısından eski bir işlemci ve buffer' a sahip bu nedenle yavaş, Canon ise bu konuda Pentax' fark atıyor.... Hız konusunda Canon bir adım ilerde......

Ayrıca 7 nolu maddede belirtilen sensör ölçülerinin aynı olmasına karşın düşük mp değerinin kesinlikle daha fazla ışık toplaması gerektiği ve öyle olduğundan sanırım bu konuda yanlış fikir sunulmuş. teknolojisi iyi olan burda yüksek mp olan makinedir (40d de neredeyse yüzde 50 daha fazla)

• @yildiz,
    Tüm yazdıklarınıza tamam katılıyorum ama şu cümlenize ASLA katılamam, çünkü hem bilime, hem de mantığa aykırı.
    "APS-C Cmos sensörde Noise azaldıkça detay kalitesi ve derinlikte minimuma iniyor."
    Eğer çatır çatır noise üreten herhangi bir sensörde bunu giderebilmek için ya makineden yada sonradan bir bir takım noise giderici prg. uygulanırsa elbette detaylar ve keskinli kaybolacak diğer bir değişle yatayda ve dikey eksende okunabilen pixel sayısı bir hayli düşecektir. Adeta fotograf suluboya resime dönecektir.
    Üstelik bunun APS-C sensör ki buradan ölçüyü kastetiniz FF sensöre göre bir alakasının olamayacağını Canon 50D ispatlıyor. Sonuçta önemli olan sensörü hangi fb. yapıyorsa yaptığı uyguladığı tekniktir bunu belirleyen.
    Zaten örnekte ortada APS-C ülçülerinde bir sensöre Pentax 14 mpx sıkıştırıyo Canon 10 mpx . Dolayısıyla birim karede pixel yoğunluğu Pentax'ın kullandığı Samsung sensörde artıyor. Bunun sonucu Samsung sensör pixel etkileşimi nedeniyle uzun süreli pozlamalarda ısı emniyet sınırlarını aşıyor ve bazı sensörlerinde hotpixel üretiyor ki prensip olarak CMOS sensör teorik olarak daha az akımla çalıştığı için ısınmaz ve Hotpixel üretmez olarak kabul edilir.
    Valla oturur bu konuda sabaha kadar yazarım ama sonuçta tercihleri yapacak arkadaşları çokta ilgilendirecek detay bilgiler bunlar. Bu nedenle arkadaşlar sonuca bakacaklardır, Ne neden kaynaklanırsa kaynaklansın....

• testte 40d nın 100 isodakı fotosu bıle bulanık nasıl bır karsılastırma yapımıs anlamıyorum...ıso 100-200-400-800 de aralarında bu kadar4 fark olması ımkansız gıbı her kesın gordugu kullandıgı makıneler... ayrıca d300 yuksek ısoda daha az nosıe uretıyor dıye bılıyorum k20d ye oranla... k20d ıse detey olarak onde...
    olaya tarafsız yaklasıyorum ama k20d nın ıso performansındakı kumlanma malesef testte verıldıgı kadar ıyı degıl...en azından rakıplerıne karsı farkı cok degıl
  • http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk20d/page18.asp

en bilınen ınceleme sıtesınde iso 1600 de k20d ıle 450d ye bakınız..detay olarak cok onde k20d ama kumlanma konusunda malesef durum yukarıda verılen testler gıbı degıl..,
    zaten d300 ve k20d yı kullanan bır arkadasımız var forumda oda bunları dogruluyor

birde neden k20d ıle 450d yı karsılastırırlar anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terbütilalkol -- 16 Ocak 2009; 20:32:31 >
  • k20d nin detay kalitesinin ne derece iyi olduğuna bir örnek.

fotoğraftaki fullframe makineler de dahil olmak üzere k20d nin yakaladığı detayları veremiyor...

fotoğraf düzenlenmeleri tarafımca yapılmıştır

Canon 40D mi yoksa Pentax K20D mi???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 16 Ocak 2009; 20:29:15 >
  • bazen teknik yarıştırmaların ardına o kadar fazla düşülüyor ki bu yarışmaları izleyen kişiler tamamen diyaloglara bakıp sadece onlara göre makina seçiyorlar
    artık biliyoruz ki sayısal değerler pek birşey ifade etmiyor fotoğraf dünyasında
    nedir yani 40D alan, elinde K20D si olandan daha mı iyi çekecek
    ya da tam tersi...
    EN BASİT ÖRNEĞİ; sanyo E60 kullanan bir kişi makroda bütün DSLR leri ezecek şekilde fotoğraf çekiyor
    ya da en basitinden A570IS kullanan bir kişi pek çok dlsr li kişiden daha güzel fotolar koyuyor
    bence mühim olan elindekinin hakkını vermek
    herşeyin hakkını verince bu diyaloglarda geçen uç noktalar kalıyor
  • dpreview hele bu taraflı siteyi hiç örnek göstermeyin burda d3 bile gerçek performansını gösteremiyor nedense ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 16 Ocak 2009; 20:34:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: dgnzcn

k20d nin detay kalitesinin ne derece iyi olduğuna bir örnek.

fotoğraftaki fullframe makineler de dahil olmak üzere k20d nin yakaladığı detayları veremiyor...

fotoğraf düzenlenmeleri tarafımca yapılmıştır

Canon 40D mi yoksa Pentax K20D mi???

İşte önemli olanda budur -- DETAY KALİTESİ -- FOTOĞRAF İŞLEMESİ -- link ve fotoğraflar için teşekkürler Doğan bey..
  • hayır yani gözlerimle görmesem, inanmayacam...

her iki makinede bende mevcut arkadaşlar, gözlerimle görüyorum.
    elinizde büyük bir fırsat var, değerlendirin bunu
  • dgnzcn;

hocam yukarıda verdıgın fotolarda kafam arka fon rengıne takıldı k20d nın yansıttıgı renk dıgerlerınden cok farklı.. ayrıca arka fondakı cızgıler k20d de belırgın degıl... fotograflara baktıgımda detay konusunda 1ds mark3 onde gıbı gorunuyor. tabı herkesın gozü farklı..

bende 40d mı alsam k20d mı alsam dıye gıdıp gelıyorum yoksa k10d mı alsamda param cebımde kalsa dıye dusunmuyo degılım
  • Bilgiler için çok teşekkürler açıkçası ben 2si arasında çok kararsızım ama vardığım sonuç şimdilik şu Fazla yüksek ISO kullanmayacaksam K20d yüksek ISo çok kullanacaksam 40d ayrıca Pentaxın 2. elde satılması zorluğu veya düşük fiyata gitme durumu düşündürüyor ama biyandanda detay kalitesi gövde özellikleri çok iyi görünüyor uzun süre karar veremem gibi görünüyor şöyle 2si arasında objektifliği sağlam bir test olsaydı her ISO da iyi olacaktı(forumda) iyiki fuji s6500fd var...
  • yildiz vs reddes savaşları PARTII
    @terbütilalkol=reddes
    Gene bir öneriden yola çıkılmış olan gene öneriyi isteyen arkadaşa olmuş olan. Ne yazikki marka fanatizmi devam etmekte...!
  • http://www.imaging-resource.com/

ilgili siteye gidip fotoğrafları birde tam boy görün. burda verdiğim örnekleri tek tek k20d ile karşılaştırın. yüzdeki detaylar gözenekler , kırışıklıklar hangisi daha belirgin verebilmiş bir bakın.
    sonuçları kendinizde görün. biliyorum sizin için inanması çok zor.
    bir tarafta 1dsmark III veya canon 5d, diğer tarafta k20d..

bu ikilem benimde aylardır kafamı kurcaladı, k20d yi aylarca araştırdım. sonunda gidip d300 ün yanına birde k20d aldım, yukardaki testler doğru..
    k20d nin sunduğudetayları verebilen bir makine şu an yok. hasselblad ları saymıyorum, incelemedim. zate çok pahalı.

k20d iyi bir seçim.

• ne reddesı dostum hayırdır...
    benım yukarda bır markayı savundugumu gordunmu sadece 1 aydır arastırıyorum... bende bu ıkı makıne arasında kaldım..
    boyle bılıp bılmeden atıp tutmalar yakısmıyor..
    quote:

Orjinalden alıntı: yavkaysaw

yildiz vs reddes savaşları PARTII
    @terbütilalkol=reddes
    Gene bir öneriden yola çıkılmış olan gene öneriyi isteyen arkadaşa olmuş olan. Ne yazikki marka fanatizmi devam etmekte...!
  • k20d nın spotu bıle zor bulunuyor 2 elı ımkansız bıle...ama 40d nın ıkıncı el temız spot govde 1000 ytl ye bulunabılıyor... 1 aya yakın oldu dusunuyorum... işin ıcınden hala cıkamadım..
    bu arad en son d200 kullanıyordum
    quote:

Orjinalden alıntı: dgnzcn

http://www.imaging-resource.com/

ilgili siteye gidip fotoğrafları birde tam boy görün. burda verdiğim örnekleri tek tek k20d ile karşılaştırın. yüzdeki detaylar gözenekler , kırışıklıklar hangisi daha belirgin verebilmiş bir bakın.
    sonuçları kendinizde görün. biliyorum sizin için inanması çok zor.
    bir tarafta 1dsmark III veya canon 5d, diğer tarafta k20d..

bu ikilem benimde aylardır kafamı kurcaladı, k20d yi aylarca araştırdım. sonunda gidip d300 ün yanına birde k20d aldım, yukardaki testler doğru..
    k20d nin sunduğudetayları verebilen bir makine şu an yok. hasselblad ları saymıyorum, incelemedim. zate çok pahalı.

k20d iyi bir seçim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terbütilalkol -- 16 Ocak 2009; 20:54:28 >

• Yalnız yukardaki birleşmiş test fotoğrafında K20d daha iyi görünüyor ama kesin kararlar verilmesi için yeterli değil, bazı veriler olması lazım ,enstantane,diyafram,diğer ayarlar,hangi lensler v.s birde k20d fotoğrafı daha ışık dengeli gibi diğerlerinde ışık dengesi iyideğil.... diğerlerindede enstantane birazdaha düşürülseydi nasıl olurdu acaba?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.