Şimdi Ara

Canon 40D mi yoksa Pentax K20D mi??? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
7.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaslar benım nıck hidrojenperoksit..
    bu arkadasımın nıckı 1 saat sonra cezam kalkıyor.baska bır konuda bunu belırttım oyle baska bır kımlıkle tartısmaya gırmek ıstemem..kesınlıkle cakma bır nick degıldır... ceza puanım doldugundan 4 gun uzaklastırma aldım.( 2300+1200 ıkıncı elde toplam 3500 adet mesajım vardır) benı tanıyanlar bılırler aldıgım ılk uzaklastırmadır bu... bu arada forumdan faydalanmak ıcın arkadasımın aldıgı uyelıkle gırıyorum.. cakma uyelık degıldır... bana reddes dıyen bu ıkıncı kısı...
    reddesı bende tanırım ordan bakılınca fanatık canoncu gıbı mı duruyorum...:))
    ben nıkoncuyumdur arkadaslar ama malesef d300 alamayacagımdan 40d ye yoneldım... bu arada 1 hafta oncesıne kadar k10d dusunuyordum. çıtayı bıraz daha yukselttım ve k20d ye gozumu dıktım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terbütilalkol -- 17 Ocak 2009; 23:56:42 >
  • @acrylia,

pentax ile ucanı kaçanı cekemezsiniz diye bişey yok,( uçanı kaçanı yağmurda canon ile çekemzken pentax ile cekebilirsin); lenslerde de önemli bu konuda..
    veya ürün çekiminde canon ile kötü detay alırsın diye bişeyde yok,
    ama kriterlerini belirle,
    pentaxın sugeçirmeme, body'den titreşim engelleyici( canonda bu özellk IS ve bu lensler daha pahalıdır)
    eski lenslerin uyumu gibi benim kriterlerime göre iyi özellkler var, ama 2.el avantajı canondan yana ama bu makinalar satmak için alınmaz bence, ömürlüktür ikiside, o ayrı...

daha önce dediğim gibi ne secersen sec %99 iyiki bunu almısım diyeceğin makinalar bunlar..
    yanlız bu makinları mutlaka eline al bi bak hangisine daha cok ısınacaksın bu da önemli bir kriter;
    mesela ben k20d elime aldığımda budur demiştim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: terbütilalkol

bırde secenek olarak canon 40d ve 18*55is lens var ki bununda bana malıyetı yaklasık 1200 ytl olcak...

bu 2.el fiyatımı, hayyamda sıfır spot fiyat mı?
    eğer sıfır 40d kit için 1200 gibi bir fiyat varsa süper bence .
  • sıfır degıl hocam body 1050 ytl ıkıncı el spot kıt lensde is lı olan 1050 ye bulunabılıyor 2.el
  • quote:

Orjinalden alıntı: terbütilalkol

sıfır k20d kıte 1450 ytl vermek mantıklı..

demişsiniz.
    bütçeniz bu civardaysa, sıfır olarak k20 de neden almıyorsunuz? benim bildiğim 40d fiyatları 1250$ civarı, bu durumda en mantıklısı k20d gibi duruyor. fazla kurcalamanın gereği yok, daha da kurcalamaya devam ederseniz işin içine yakında d90 / d80 falanda girmeye başlayacaktır.
    bende 40d almak istiyorum ama, biraz inceledikten sonra bütcemi aşacağını gördüm, 450d ye yöneldim. makinadan çok lensleri inceliyorum mesela, aynı fiyat aralığında d80 de vardı örneğin, ama lensleri incelemeye başladıkdan sonra istediğim sonuçları canonla alabileceğimi gördüm. 17-50mm ve 50mm mesela...
    yani işin sonu yok, kafanızı karıştırmayın hiç, lenslerle alınan sonuçlarada bakın, kafanıza yatarsa k20d yi alın, mutlu mesut yaşayın.
    şahsi fikrimdir tabi.

• Arkadaşlar,

K20D ve 40D ile evde ve dışarıda fotoğraflar çektim. 40D üzerinde "Canon zoom lens EF 24-105 mm 1:4 L IS USM" lens vardı. Maalesef kit lens yoktu. K20D'de ise muadil olsun diye yeni aldığım tarihi eser SMC A 35-105 mm 1:3.5 zoom lens ile çekim yaptım. İlk izlenimim K20D daha keskin. Bunda canon'un ucundaki BW filtre de neden olmuş olabilir. Fakat filtre çok sıkıydı. Makina benim olmadığından çıkarmak çok zorlayamadım. Gece dış mekan aynı ortamda da çekimler yaptım.

Ancak evi boyattım bilgisayarımı da daha toparlayamadınm. Şimdi işteki makinadan cevap yazıyorum. Fotoğrafların hersi 14 megapiksel ve raw formatta olduğundan siteye koymak için bayağı bir zaman harcamam lazım. Tüm hafta sonum evde söktüğüm ve yeni aldığım dolapların montajı ve düzenlemesi ile geçti. Mali ilerle uğraştığımdan ve yıl sonu işlerinin yoğunluğundan gece 2'deb önce yatamıyorum. Fırsat buldukça test çekimlerini koymaya çalışacağım. Belki rapide tüm fotoları iki partta koyup exifleriden bakarak sizin sonuçlara ulaşmanız daha kolay olabilir.

Kolay gelsin.

• izlenımlerını ve fotoları beklıyoruzz
    quote:

Orjinalden alıntı: smhcnr

Arkadaşlar,

K20D ve 40D ile evde ve dışarıda fotoğraflar çektim. 40D üzerinde "Canon zoom lens EF 24-105 mm 1:4 L IS USM" lens vardı. Maalesef kit lens yoktu. K20D'de ise muadil olsun diye yeni aldığım tarihi eser SMC A 35-105 mm 1:3.5 zoom lens ile çekim yaptım. İlk izlenimim K20D daha keskin. Bunda canon'un ucundaki BW filtre de neden olmuş olabilir. Fakat filtre çok sıkıydı. Makina benim olmadığından çıkarmak çok zorlayamadım. Gece dış mekan aynı ortamda da çekimler yaptım.

Ancak evi boyattım bilgisayarımı da daha toparlayamadınm. Şimdi işteki makinadan cevap yazıyorum. Fotoğrafların hersi 14 megapiksel ve raw formatta olduğundan siteye koymak için bayağı bir zaman harcamam lazım. Tüm hafta sonum evde söktüğüm ve yeni aldığım dolapların montajı ve düzenlemesi ile geçti. Mali ilerle uğraştığımdan ve yıl sonu işlerinin yoğunluğundan gece 2'deb önce yatamıyorum. Fırsat buldukça test çekimlerini koymaya çalışacağım. Belki rapide tüm fotoları iki partta koyup exifleriden bakarak sizin sonuçlara ulaşmanız daha kolay olabilir.

Kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.