Şimdi Ara

Canon 40D mi yoksa Pentax K20D mi??? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
7.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @yildiz hocam Benjamin Kanarek e baktımda resmi sponsoru canonken pentax olmuş. Şuanki sponsoru yani pentax.
    @terbütilalkol hasselbladın fotolarına nerden baktın merak ettim doğrusu. Ben hiç bir yerde bulamadım o 70-80mblik fotoları
  • hasselbladın fotolarına bakmadım eger k20d hasselblad kadar ıyıyse k20d yı referanslarak dıger makınelrde hasselblada yaklasmıslar dedım...k20d ye kıyasla kıyaslama yaptım... sonucta ben dogan beyın yaptıgı karsılastırma fotolarına bakınca oyle arada sasırtacak bır fark goremedım... aynı hatta bıraz daja fazlasını daha ucuz fıyata pentax sunuyor bu yuzden pentax one cıkıyor...

valla d300 2000 ytl k20d 3000 ytl olsaydı kaç kişi pentax alırdı dıyede dusunmuyo degılım..

bende nıkon ve canonum degısık slr lerını kullandım pentax hıc kullnmadım... ama hep methini duydum.. merak edıyorum dogrusu performansını.. pentax topıgını yakından takıp edıyorum...
    yıldız bey bence fotografları konusturmalıyız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terbütilalkol -- 16 Ocak 2009; 22:19:16 >
  • bu sponsorluk olayı dogruysa benjamin denen adam satılmışın tekıymiş:)))
    quote:

Orjinalden alıntı: yavkaysaw

@yildiz hocam Benjamin Kanarek e baktımda resmi sponsoru canonken pentax olmuş. Şuanki sponsoru yani pentax.
    @terbütilalkol hasselbladın fotolarına nerden baktın merak ettim doğrusu. Ben hiç bir yerde bulamadım o 70-80mblik fotoları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terbütilalkol -- 16 Ocak 2009; 22:20:34 >
  • @yildiz
    Aslında bu tartışmalardan uzak kalmaya çalışıyorum ama zaten Doğan Bey'in yaptığı inceleme D300 - K20D arasında. Aslında detay konusunda farklı farklı lenslerde yapılan çalışmaları değerlendirmek ne derece doğru? O da tartışılır.
    Kaldı ki, 14 mpx kaydı ile 10 mpx' in ham kaydı, kayıt sistemleri ve yöntemleri aynı olsa bile aralarında kapsadığı alan olarak elbette farklı olacaktır. Sorun bu kayıtların işlem süresi. Pentax, max pixel alanı olarak Canon' dan %29 daha fazla bir yer kaplıyor. Teorik olarak bu fotografın kayıt süresi eğer Canon' dan x1.29 misli fazla olsaydı en azından bu işlemcinin saat frekansının Canon' da kullanılan işlemci ile eşit denebilirdi. Ama %112 kadar Canon 40D fark atıyor. Ha bu neden? . Makineler kayıt sırasında PC lerde olduğu gibi ara bellek kullanır. Bilgi, medya' ya kayıt sırasında ara bellek belki binlerce defa dolar ve boşalır. Bunun dolma boşalma süresine biz kısaca saat hızı (Frekansı) deriz. (Saçma bir tercüme ama artık kabullenildi) Aynen CPU' larda olduğu gibi. Eğer saat hızınız düşükse bu dolma boşalmada yavaşlayacaktır. Buna etki eden 2. faktör medyanın (Hafıza kartı) kayıt edilebilme hızıdır. 1X = (150 kb/sn) ile veya son çıkarılan medyalarda yazdığı biçimde Mb cinsinden. ve medyanın bu hızı ile arabellek ve işlemcinin (CPU) uyumlu olması gerekir ki max performans alınabilsin. Bu nedenle saat hızı düşük bir CPU ve ara belleğe sahip bir makineye 40-50 mb hızında bir medya takmak hiç bir şeyi değiştirmez. Kayıt hızı, makinanın CPU ve ara belleğiyle sınırlı kalacaktır. Terside aynen geçerlidir. Bu defa makine kayıt için bekleyecektir.
    Sonuç olarak Pentax K20D teknolojik olarak 40D' ye göre, teorik olarak %112 yavaş, 450D ile aynı hıza sahip bir makinedir.
    Valla oldukça basit bir şekilde anlatmaya çalıştım.
    Leaf - Sinar yada Hasselblad gibi makinelerle bu makineleri karşılaştırma yapmak o kadar anlamsız ki.... H3DII-31 FF 31 Mpx high end bir makine veya Kodak imalatı 50 Mpixel 36×48mm özel sensörlü veya H3DII-39 ve 39 mpx sensörlü ve hepsi özel imalat sensörlerle yaklaşık haftada bir makinenin imalat bandından çıktığı bilinen bu makinelerin ürettiği dosya boyutlarını ve kayıt yöntemlerini bizim zavallı Pentax-Canon ve Nikon' larla karşılaştırırsak, en azından Leaf Sinar ve Hasselblad eniştelerimize ayıp olur..
    Bu arada Benjamin abimizin gözüne gözlük..... neyse yaşıma yakışmayacak gerisi......İş SPONSORLUĞA varınca analar bile, değil TR' de dünyanın her yanında tezgaha konur..... Etiketlenir. Sonra farkettim diğer mesajları.....
    quote:

Orjinalden alıntı: yildiz

..................

bipekkan hiçolmazsa siz tarafsız yaklaşın şimdi 40d ile K20D yi detayda görülen farkı hala kıyaslamayın yada insan değil dikey yatay çizgi fotoğrafı çekin ama bellek konusunda yanılıyorsunuz. Leaf - Sinar yada Hasselblad gibi orta format makinelerde70-80mb dosya alıyor bir kareden bu makine 50 tane dslr yapar bunundamı teknolojisi düşük.. Bari bunu siz söylemeyin.. Bilgi konusundaki doğruluğunuzu zedelemenin anlamı yok yinede saygı duyuyorum.. selamlar

AYRICA ÇOK İŞLENEN DEĞİL ÇOK SIKIŞTIRILIP BOYUTLARI KÜÇÜLTÜLEN DOSYA SORUN ÇIKARIR.. GÖZLERİNİZLE GÖRDÜĞÜNÜZ AMA KABULLENEMEDİĞİNİZ GİBİ.
    Konumuz RAW değilmiydi Ne sıkıştırması @yildiz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 16 Ocak 2009; 22:37:55 >

• Bu arada konuyu açan arkadaş da hangi makine öne çıktı acaba?
  • konuyu açan arkadaşın bu mesajlardan sonra kafası iyice karıştıysa, darılmasın ama kendisine "oh olsun" diyorum..

son bir kaç aydır forumda dslr önerisi istenen her topikte bi çok tartışma yaşandı.. Allah tan burası yine çok karışmadı..
    forumda bi çok dslr kullanıcısı var ve acaba bunların kaç tanesi dslr alırken bu tarz konular açtılar merak ediyorum..
    ben K20D kullanıyorum.. ilk dslr ım.. daha önce fuji s5700 ve s6500 kullanmıştım..
    sonuç olarak bi çok anlamda neyin ne olduğunu bildiğim için bütçem dahilinde makinelere baktım..
    önceliklerimi belirledim ve satın aldım.. bu kadar ayrıntıya girilirse işte böyle uzaklaşılıyor fotoğraftan..
    ya da kişi daha ne istediğini tam bilemiyorsa biraz daha bilgi edinmesinde fayda var..

demek istediğim şu ki kompakt cihazlarla ilgili makine tavsiyesi konularına lafım yok.. çünkü adam bilgili olsa kompakta yönelmez zaten ya da sormaz..
    ama kişi dslr alacaksa bu konuda bişeyler biliyordur diye düşünürüm.. neyin önemli neyin önemsiz olduğunu da biliyodur az çok..
    zaten piyasada alınacak 3-5 tane model var.. bunlardan birini alır nihayetinde..

ha yine de ya şu makinede bu var, acaba ne işe yarıyor.. ya da bu makinenin bu özelliği çok sıkıntı olur mu gibi sorular sorulabilir.. ki onada en iyi cevabı markanın ana topiğinde alır..
    ama kalkıpta makro çekicem, manzara çekicem.. bunu mu alayım şunu mu alayım diyen adam için de burda insanların birbirine girmesi çok saçma..

konuyu açan arkadaş umarım beni yanlış anlamaz.. anlarsa da sağlık olsun.. alışkınız

• bence konuyu acan arkadas yeterli arastırmayı yapmamıs ki k20d kıt 1000 ytl ye alınabılıyor demıs ve daha sonra pardon o k10d ımıs demıs..buda yeterlı arstırma yapmadıgını gosterıyor... bizde burda bosa dıl dokuyoruz bence... biraz hazıra konma oluyor...( gerçi konacak bır seyde yok:==)))
  • @odzi "ohh olsun" dışında katılıyorum....
  • quote:

Orjinalden alıntı: askan22

@odzi "ohh olsun" dışında katılıyorum....

olsun olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: odzi

quote:

olsun olsun

buralarda çete savaşları var...

şaka bi yana;

40D'nin seri cekim dışında hiç bir avantajını göremiyorm..

alıcak arkadaşa tavsiyem, iki makina da pişman olmazsın
    bence k20d al geç
    düz mantık diyenler olabilir, bu topicte fazla uzun yazmak istemiyorum

• quote:

quote:

olsun olsun

valla ben okadar araştırdım bu topikden sonra dahada kararsızlaştım konuyu açan arkadaşda konuya girmekten korkuyordur heralde ses seda çıkmıyor

• quote:

Orjinalden alıntı: caver

quote:

quote:

olsun olsun

buralarda çete savaşları var...

şaka bi yana;

40D'nin seri cekim dışında hiç bir avantajını göremiyorm..

alıcak arkadaşa tavsiyem, iki makina da pişman olmazsın
    bence k20d al geç
    düz mantık diyenler olabilir, bu topicte fazla uzun yazmak istemiyorum

Caver sunlar var.. Tabi herkese göre avantaj olmayabilir..
    ikinci elde az zarar
    Lens ve ekipman bulmasi kolay (gerek ikinci el ,gerek sıfır)
    Pil omrunun 1.5 kat daha fazla olmasi (530 foto K20D ,800 foto 40D)
    Az ışıkta daha hizli focus yapmasi
    1/8000e izin vermesi

Topiği açan arkadaşim bir sürü şey yazildi ,çizildi.Ben 40D kullaniyorum ve K110D kullandim. Bence uzun süre kullanmayi düşünüyorsan veya ikinci elde zarari göze aliyorsan K20D al geç.. Araştir araştir bir yere kadar beynin sulanir bir yerden sonra Pentax iyi bir firmadir ,gönlün rahat olsun.

• @mboyaci K20D ile yarısı flaşlı olmak üzere 800 civarı foto çekebiliyorum.. 530 çok az olmuş yaw
  • quote:

@mboyaci K20D ile yarısı flaşlı olmak üzere 800 civarı foto çekebiliyorum.. 530 çok az olmuş yaw

Dogru haklisin ,pentax'in kendi test verilerine göre flashsiz 740 tane cekiyormuş.. Ben azaltmişim biraz ama sende flashli 800diyip arttirmişsin

Ayrica K20D flash'ta 1/180'e izin verirken 40D 1/250'ye izin veriyor. Hadi bakalim bunuda arttir göreyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mboyaci -- 17 Ocak 2009; 0:13:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mboyaci

quote:

@mboyaci K20D ile yarısı flaşlı olmak üzere 800 civarı foto çekebiliyorum.. 530 çok az olmuş yaw

Dogru haklisin ,azaltmişim biraz

Ayrica K20D flash'ta 1/180'e izin verirken 40D 1/250'ye izin veriyor. Hadi bakalim bunuda arttir göreyim

+

• cok ince hesaba düşmüş gördüm sizi

aslında zaten söylindi, deli gibi vahşi hayvan cekiceksen eyw.canon diye
    onun dışında gene öyle bir artısını göremiyorum
    full pilde
    biri 700 biri 800 çekmiş farketmez bence bunlar, cok ihtiyac duyan yedek pil alır olmadı grip
    lens ise cok fazla alınmıyor prof. değilse arkadaş,amacına göre alır 1-2 tane ama cok az kişide 3-4 lens vardır bence,
    fazlasıda kötü devam lı ...tak cıkar tak çıkar... nereye kadar

sadece " Az ışıkta daha hizli focus yapmasi "
    konusunu incelemek lazım o da sn. nin kaçta kaçı acaba daha hızlı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caver -- 17 Ocak 2009; 0:29:01 >

• peki beyler k10d ıle 40d arasında kalsanız hangısını alırsınız...
    bu arada k10d ıkıncı elde ucuza gıdıyor dıyorsunuzda 1 hafta 900 ytl ye k10 kıt aradım ama bulamadım... bundan 2 ay oncesınde 800e bıle gıdıyordu..sankı tum k10d sahıplerı soz bırlıgı yapmıs 950 ytl ıstıyor..ınat ettım vermedım bende:)
  • o zaman tabiki 40d hiç düşünmeden hemde.. Penatx alacaksan k20d almaya çalış...
  • pekı benım ıcın ıso 400 den sonrası onemlı degıl desem yanıt yıne 40d mı olurdu
    quote:

o zaman tabiki 40d hiç düşünmeden hemde.. Penatx alacaksan k20d almaya çalış...
  • quote:

Orjinalden alıntı: terbütilalkol

pekı benım ıcın ıso 400 den sonrası onemlı degıl desem yanıt yıne 40d mı olurdu
    quote:

o zaman tabiki 40d hiç düşünmeden hemde.. Penatx alacaksan k20d almaya çalış...

o zaman değişebilir ama illaki ilerde ihtiyacın olur yüksek ISO ya K10d yüksek ISO suda çok kötü kullanılmaz değilki ben sadece yüksek ISO için demedim,yani pentax a karar verdiysen lmkanlarını zorlayıp k20d almakda fayda var K10d, k20d resim kalitesini veremez bence ama bütçe sıkışıksa tabiki k10d alınası bi model gövde özellikleri çok iyi o fiyata ama resim kalitesi için k20d ye kefil olurum k10d ye olmam 2 sinin kıyasında benim görüşüm bu... karar senin...

ben birde kendi açımdan DSLR de cmos sensör istediğim için böyle düşünüyorum oda var.. hem doğal renkler hoşuma gidiyor hem yüksek ISO yu çok kullanıyorum herkeze kendi sevdiği şeylere ve çkim tekniklerine nerde ne çekeceğine göre bazı modeller iyi gelebilir tabi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 17 Ocak 2009; 0:50:45 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.