Şimdi Ara

Canon 40mm f2.8 STM mi Canon 50mm f1.8 STM mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Türkiye'de Satışta Olan Canon 40mm f2.8 STM ile ilgili 50mm de Kullananlar içinden Kesin bir tavsiye bulamadım..

Eğer siz olsaydiniz aynı fiyata denk getirdiğiniz
    40mm STM ile 50mm STM arasından hangisini seçerdiniz..??

Şuan böyle bir tercihin arasındayım..
    Detaylı olarak bu iki lensi kıyaslayacak birileri var mıdır acaba..??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Açi olarak bi fark yok.
    Diyafram ve bkeh avantaji nedeniyle 50mm 1.8 daha mantikli bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok teşekkürler yorumunuz için.. bütün olay şu.. ben küçük bir şehirdeyim ve 2.el piyasası neredeyse 0 burada.. ama birisinde 40mm 2.8 STM var ve 350TL ye verecek lensi.. ben 50mm düşünüyordum ama böyle bir olay çıkınca çok kararsız kaldım.. 400TL'ye 50mm 1.8 STM mi 350TL'ye 40mm f2.8 STM mi bilemedim.. sizce ne yapmalıyım.. bir de 40mm sıfırı 700-800TL arasında bunu da anlayamadım???
  • Cok farklı açılarda iki lens. 40stm neredeyse 35mm gibi geniş açı. 50 ise normal 50mm ve aralarında açı farkı çok fazla. Ben de 40stm ve 50 var. 50 birçok yerde dar kalıyor. Örneğin sokakta, iç mekanda vs. 40 en çok kullandığım lens diyebilirim. Fiyatı yüksek iken ikinci elde düşük olmasının sebebi köşe kararması çok olan bir lens. Normal şartlarda belli olmazken düşük ışıkta ciddi belli oluyor. Bu durum sadece jpeg çekenler için problem. Gerçi makinada otomatik düzeltme açıksa bşr nebze düzeltme yapıyor fakat raw çekiyorsanız zaten otomatik profil anında sıfır hatalı duruma getiriyor ve kararma kalmıyor. Yani raw çeken biri için problem olmayan bir durum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.