Şimdi Ara

Canon 50mm 1.8 ile Tokina 11-16 Arasında Kaldım - Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Canon 50mm 1.8 lens ile Tokina 11-16mm 2.8 geniş açı lens arasında kaldım. Şöyle ki; fotoğraf-objektif ekipmanları satan meşhur bir sitenin canlı destek hattına bağlandım ve 50mm'nin malzeme kalitesi, makinam full frame olmadığı için lens dar kalır mı? vb. sorular sordum. Oradaki arkadaş da bana "Canon 50mm ile sorunlar yaşarsınız. Ben size Tokina 11-16 geniş açı lensi tavsiye ederim." dedi.

Şimdi soruma gelecek olursak: Siz hangisini tercih edersiniz? Bir tarafta 250 TL'ye, kullanan kişilerin dediğine göre "harika işler çıkaran" Canon 50mm 1.8 lens, diğer tarafta 1500 TL'ye, bir çok kişinin memnun kaldığı Tokina 11-16mm 2.8.

Kısa filmler çekiyorum. Çektiğim kısa filmlerde yakın planları kullanmayı seviyorum. Bununla bağlantılı olarak bokeh ve keskinlik benim için önemli noktalar. Üniversite öğrencisiyim. Canon 50mm'yi şimdi alabilirim fakat Tokina 11-16'yı ha diyip de şu an alamam. Biraz daha bekleyip para biriktirmem gerekir. Hangisi bana daha uygun olur?

Kullanan ya da bilgi sahibi olan kişilerden cevap bekliyorum. Tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

• Kısa film dediğiniz için kısa metrajlı film gibi düşünerek. Sigma 17-50mm f/2.8 de inceleyebilirsiniz derim. Çekimde nesleye veya karaktere yakınlaşıp uzaklacağınız için zoom objektif daha mantıklı. Prime lens ile çok sınırlanırsınız. f/1.8 gibi düşük ışık avantajı veriyor ama sürekli ışık kullanmak daha iyi olur.
  • madem kısa filmler çekiyorsun ve gördüğüm kadarıyla go pro kameranda var. bence senin ihtiyacın İHA yani multikopter şundanhttp://urun.gittigidiyor.com/oyuncak/dji-phantom-multikopter-gopro-hero-kamera-ile-146429686?gclid=CJHro4T9u8MCFYHHtAodYxUALQ&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0 almalısın. bu aleti kullanmalı tam hakimiyeti sağlarsan ve yaratıcılığını da kullanırsan inanılmaz sahneler çekebilirsin.

• Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Bir kaç kişiye daha sordum lensi. Sanırım Sigma 17-50 alacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiye ettiğiniz DJI Phantom imzamda da vardı. Yani bende olan bir şey. Gözünüzden kaçmış sanırım. Maddi kaynak yaratmak için bugün sattım kendisini.

Yine de yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: starfuckshottee

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Bir kaç kişiye daha sordum lensi. Sanırım Sigma 17-50 alacağım.

Sigma 17-50 çok gürültülü kalır kısa film için eğer AF ile çekerseniz. Youtube'da araştırın tıkır tıkır diye duyacaksınız netleme sesini
  • Sigma 35mm 1.4 aldım. Tam anlamıyla mükemmel.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.