Şimdi Ara

Canon 5D Mark II Lens seçimleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
14.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 35 mm f2.0 ve 50mm f1.8

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrı bir başlık açmanın gereksiz olduğunu düşündüm, ben de sorunumu anlatayım, ilgilenirseniz sevinirim...

Grafik, resim, heykel konularında çalışmalarım var, bu çalışmalarımın üzerine stock fotoğrafçılığı da yapmak istiyorum, çizimlerimin, yaptığım resimlerin, oluşturduğum dokuların ve objelerin yüksek çözünürlükte fotoğraflarını çekmek istiyorum, bütün yollarımız mark 2 ye çıktı ancak objektif bütçeyi zorluyor... Şimdilik sadece makro ve oda mesafesinde 2 metre genişliğinde panoların çekimlerini yapmam gerekiyor.

Kısacası: hem makro hem figür boyutunda çekim yapabileceğim bir objektif tavsiyesi istiyorum. Yorumlarınızı alabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak03

Merhaba
    Lens olarak cihaz full frame oldugu için sanırım fazla seçeneğimiz yok ama bir magaza bana tüm EF-S lenslerin olacakgını söyledi Olurmu Olmazmı acaba?

Bu işlemi yaparak ef-s objektifleri kullanabilirsiniz.

Canon Ef-s to Ef
  • quote:

Orijinalden alıntı: pygmalion

Ayrı bir başlık açmanın gereksiz olduğunu düşündüm, ben de sorunumu anlatayım, ilgilenirseniz sevinirim...

Grafik, resim, heykel konularında çalışmalarım var, bu çalışmalarımın üzerine stock fotoğrafçılığı da yapmak istiyorum, çizimlerimin, yaptığım resimlerin, oluşturduğum dokuların ve objelerin yüksek çözünürlükte fotoğraflarını çekmek istiyorum, bütün yollarımız mark 2 ye çıktı ancak objektif bütçeyi zorluyor... Şimdilik sadece makro ve oda mesafesinde 2 metre genişliğinde panoların çekimlerini yapmam gerekiyor.

Kısacası: hem makro hem figür boyutunda çekim yapabileceğim bir objektif tavsiyesi istiyorum. Yorumlarınızı alabilir miyim?

Elinizde MarkII varsa Canon 50mm f2.5 makro objektifi oneririm. 50-60mm makro objektifler oda ve studyoda kucuk model veya obje cekimleri icin ideal. Bu Canon 50mm 1:2 buyutme verir ve geometrik bozulmasi cok az, tahminimce size yeter. 1:1 isterseniz bir donusturucu ile Nikon 60mm f2.8D Micro kullanin.

• Konuyu yukarı taşıdığım için özür dilerim post kirliliği yapmamak için yeni konu açmadım.

Dostlar sizden ricam böyle bir makina alsam zoom lens olarak ne önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: carnador

Konuyu yukarı taşıdığım için özür dilerim post kirliliği yapmamak için yeni konu açmadım.

Nasıl zoom???
    24-70 de zoom
    70-200 de...
    ve hatta 50-500 de.
    İhtiyacınız nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: carnador

Konuyu yukarı taşıdığım için özür dilerim post kirliliği yapmamak için yeni konu açmadım.

800mm f5.6
  • quote:

Orijinalden alıntı: @KlavYE@

az miktar paramla 5dmark2 ikici el alıp ucuz lens mi ,

yoksa 7d nin yanına 24-105 mi almak iyi olur.

birincisini tavsiye eden arkadaş lütfen ucuz lens önerisinde bulunsun.ve ilerde birikim olunca istediğim lensi alabileceğim. 2 sene götürecek ucuz lens ne olabilir. en fazla 750 tl...

ilk soru neredeyse şununla eş değer: ferrari alsam ne marka tüp taktırabilirim?

benim önerim: sorularında bahsettiğim 3 cihazı da kullanıyorum. isteklerini de göz önüne alırsak 7d ve 18-135 derim. şimdi 18-135 de lens mi diyenler gelecek ama hadi bakalım...
  • Merhaba,

Potre objektifi olarak Sigma 85mm F1.4 DG HSM çok süper sonuçları var,
    ya da
    Sigma 35mm F1.4 veya Sigma 50mm F1.4 objektifleri de tercih edebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaaann

quote:

Orijinalden alıntı: @KlavYE@

az miktar paramla 5dmark2 ikici el alıp ucuz lens mi ,

yoksa 7d nin yanına 24-105 mi almak iyi olur.

birincisini tavsiye eden arkadaş lütfen ucuz lens önerisinde bulunsun.ve ilerde birikim olunca istediğim lensi alabileceğim. 2 sene götürecek ucuz lens ne olabilir. en fazla 750 tl...

ilk soru neredeyse şununla eş değer: ferrari alsam ne marka tüp taktırabilirim?

benim önerim: sorularında bahsettiğim 3 cihazı da kullanıyorum. isteklerini de göz önüne alırsak 7d ve 18-135 derim. şimdi 18-135 de lens mi diyenler gelecek ama hadi bakalım...

nikon d7000 18-105 almıştım sattım sonra , iphone

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinlikle ve kesinlikle Sigma 35mm 1.4 öneriyorum, distribütör ürünü olarak aldım hiç sıkıntı çıkartmadı, mükemmel bir alan derinliği bulunmakta.
  • Bu sorunun cevabı tam olarak nasıl bir görüntü elde etmek istediğinize göre değişir tabi.

Ben daha önce stüdyo çalışmalarında bulundum, yanında çalıştığım hocalarımın ve misafir fotoğrafçıların tercihleri çok geniş bi çerçevedeydi. (20mm den 300-400mm sabit lenslere kadar uzamakta)

Benim kişisel tercihim, sabit odaklı kısa bir lens kullanmaktır. Burda benim için önemli nokta diyafram açıklığının olabildiğince düşük olması. Bu size daha geniş bir ışık aralığında çalışma imkanı sağlayacaktır. Ayrıca sağlayacağı alan derinliğide cabası olacaktır. (Bunların dışında, stüdyo dışında çekimlerdede, özellikle loş ışıkta çok işinize yarar)

EF-S lensler (Kilit hizalamaya yarayan işaret beyaz bir kare olan lensler) sizin makinanıza uymaz. EF lensler (Kırmızı noktalı lensler) sizin makinanıza uyacaktır.

Bütçeniz nasıldır bilmiyorum ama, normal seriden EF 50mm f/1.4 USM yada pro serisinden EF 50mm f/1.2L USM modellerine bakabilirsiniz. (Daha kısa bir lens tercihiniz olursa, muadilleri Canon gamında mevcut)

Şimdiden iyi çekimler.

• Demin eklemeyi unutmuşum.

Bütçe sizin için sıkıntı değilse Canon Sinema Lenslerinede bakabilirsiniz.
  • Merhaba,

Sigma 24-105mm F4 DG OS - ART tam aradığınız bir objektif.
  • burak03 kullanıcısına yanıt
    Stüdyo için 24-105 gibi genel kullanıma hitap eden bir lens alabilirsiniz.
    Dış çekimleriniz için de 85mm 1.8 USM ile mükemmel portreler çekebilirsiniz.
    Bunların haricinde yapacağınız en iyi yatırım ışık olabilir. Flaş vb ekipmanlar düşünmelisiniz. İkiden fazla lens de tak değiştir sıkıntısı vs si çok sorun olabilir başlangıç seviyesi için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: landscapephotographer

Stüdyo için 24-105 gibi genel kullanıma hitap eden bir lens alabilirsiniz.
    Dış çekimleriniz için de 85mm 1.8 USM ile mükemmel portreler çekebilirsiniz.
    Bunların haricinde yapacağınız en iyi yatırım ışık olabilir. Flaş vb ekipmanlar düşünmelisiniz. İkiden fazla lens de tak değiştir sıkıntısı vs si çok sorun olabilir başlangıç seviyesi için.

Bende ne oluyor dedim meger konuyu yillar once ben acmisim :) baya yol katettigimi gordum bu sayede...

• Konu bayağı eskiymiş bende sonradan fark ettim. Heralde çoktan bir lens almışsınızdır. Tercihinizi ne yanda kullandınız?

@burak03
  • burak03 kullanıcısına yanıt
    Merhaba EF-S lensler Mark ii' ye uygun değildir. 5D Mark ii kullanan bir insan olarak en ucuza bulabileceğiniz lens Canon 50mm 1.8 lensidir. Portre çekim olarak birçok fotoğraf ve kompozisyon oluşturabilirsiniz. Sizin için en uygun fiyatlı lens budur.
  • Taner bey' in dediği gibi Sigma 24-105 şu an için tam performanslı olarak incelenebilmiş olmasa bile iyi bir lenstir. Canon 24-105 ile karşılaştırdığınız zaman benim gözümde Canon daha ağır basmaktadır. Kontrast olarak Canon 24-105 adına konuşursak muazzam bir lens olduğunu bilmenizi isterim. Sigma ise stüdyo konusunda gayet iyi işler çıkarabilen farklı bir lenstir, Canon' a göre biraz daha ağır, oturaklı ve sağlam yapılı bir lenstir. Kullandım oldukça güzel...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.