Şimdi Ara

Canon 5d Mark III'mü Sony A7s'mi ? (Video açısından)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle biraz kendimden ve durumumdan bahsetmek istiyorum. Bireysel fotoğraf çeken biriyim ve ayrıca Radyo, Tv ve Sinema öğrencisiyim, video ağırlıklı ekipman alabilmek için üç yıldır para biriktiriyorum. Tamamiyle videoya yönelik video kameralardan almayı düşünmüyorum çünkü fotoğraf da çekiyorum. Ben para biriktirmeye başladığımda Mark 3 video başarımı konusunda oldukca iyi ve yeterli bir makine olduğundan kafamdaki modeli ona sabitlemiştim. İş satın alma evresine gelince tekrardan güncel modelleri araştırma ve karşılaştırma safhasına girmiş bulunuyorum, bu açıda iki model arasında kaldım diyebilirim. Canon 5d Mark III ve Sony A7s, bu makine gövdelerinin video başarımlarını birbirlerine göre artı ve eksi yönlerini bilenlerin paylaşması ricasındayım. Ayrıca bilindiği üzere gövde sahibi olmak işin ilk etapı lens yatırımı da yapacağım için ileride yaşayabileceğim olası sıkıntıları minimuma tutmak istiyorum. Kafamda mark 3 alıp L serisi lensler ile çalışmak, ileride de canon cinema cameralara geçiş yaptığımda bu lensleri hala kullanabilmek var idi. Sony tercih ettiğim vakitte sony lenslerimin ileride kullanım değeri, zorluğu yada kolaylığı olur mu nasıl işler bu süreç ? Video, kısa film yada film işleriyle uğraşan arkadaşlar yada büyüklerim sizler bu tip bir karar noktasına gelseydiniz tercihinizi hangi yönde kullanırdınız ? Öğrenci olmanın zorluğu tek atımlık barutunuzun olması tekrar tekrar ekipman bütçesi ayırmam ilk etapta mümkün görünmüyor bunu da göz önüne alarak değerlendirirseniz çok mutlu olurum. Her birinize şimdiden çok teşekkür ediyorum.

• Lens desteği olarak canon tabiki 3. Parti üreticilerin de desteği ile öne çıkar. Ama a7s özellikle video ve iso konusunda aşmış bir makine. Uygun adaptörlerle kullanamayacaginiz lens neredeyse yok, buna canon lensleri de dahil.
    Ama kendi lens desteği bence hala sıkıntı.
    3. Bir alternatif olarak 6d düşünebilirsiniz, mark3 te cektiginizin aynısını yari fiyata o da çeker.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence sony a7s daha video odaklı üretilmiş makine. İstersen 4k çekim de yapabilirsin hard diski ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Lens desteği olarak canon tabiki 3. Parti üreticilerin de desteği ile öne çıkar. Ama a7s özellikle video ve iso konusunda aşmış bir makine. Uygun adaptörlerle kullanamayacaginiz lens neredeyse yok, buna canon lensleri de dahil.
    Ama kendi lens desteği bence hala sıkıntı.
    3. Bir alternatif olarak 6d düşünebilirsiniz, mark3 te cektiginizin aynısını yari fiyata o da çeker.

quote:

Orijinalden alıntı: serseri sirin

Bence sony a7s daha video odaklı üretilmiş makine. İstersen 4k çekim de yapabilirsin hard diski ile.

@çekomastik, İnternette canon lensleri A7s üzerinde kullanmak için başarılı adaptorleri inceledim, en başarılı sayılanlardan biri olan Metabones bile AF konusunda sorunlu yada yavaş kalabiliyor duruma göre. Lensleri manuel kullandığımızda elbette başarım sağlıyor fakat Metabones adaptorlerin yurtdışı 400$ gibi bir fiyatı var ki bu da azımsanmayacak bir fiyat miktarı. Aldığımda canonla tam uyum içinde olsa çatır çatır tüm fonksiyonları düzgün çalışacak olsaydı çok iyi bir tercih olcaktı. A7s alıp sony FE-Mount lenslere yatırım yapmak da ileride olası bir gövde değişimi yaptığımda elimde mirrorless lenslerle ne yapacağım ben sorusunu doğuruyor.

@serseri sirin, 4k özelliği gerçekten ilgi çekici fakat aynı şekilde o da ekstra masraflı bir özellik kaldı ki 4k video kaydını kaydedebilmek için atomos shogun + ssd almak zorunda kalıyosun buda 2200$ civarı bir fiyat etiketi. Makine zaten yurtdışı 2500$ o yönden ilk etapda 4k hayalleri kurmam boşuna olur.

-Bu işin daha içinden çıkılabilir bir karar noktasını bulmak lazım çok kötü bir ikilemdeyim

• thedays167 T kullanıcısına yanıt
    Adaptöre af olayı sıkıntılı dediğiniz gibi, ancak video odaklı düşünüyorsanız eğer af olayını mark3 te de elle yapmak durumundasınız.
    Ben sizin yerinizde olsam 6d alırım. Çok iyi bir body değil ancak her türlü işinizi görür, lensleri daha kolay ulaşılabilir ve body+lensleri elden daha kolay cikarilabilir. Hatta 2. El alırsanız zarar da etmezsiniz.

• çekomastik kullanıcısına yanıt
    6d yi de araştırma yapmak için aklımın bir köşesine atıyorum teşekkürler fakat önceliğim yukarıdaki iki model
  • a7s canonun çıkardığı herhangi bir dslr'ın karşılaştırılamayacak kadar üstünde kalitede video çekiyor amaç video ise, kesinlikle a7s.
    6d nin video kalitesi de 5d mark 3 den daha kötü, bariz bir moire fazlalığı var dikkat dağıtacak düzeyde, yani ikisinin kalitesi aynı veya çok yakın değil.
    Hepsini denemiş biri olarak söylüyorum.
  • 6d 'nin mark3 e göre moire sorunu olduğunu aslında ben de biliyorum ama o kadar farkı yok sanıyordum.
    Video ile kutay beyin çok fazla deneyimi olduğunu burada bilmeyen yoktur, 6d yi eleyin o zaman. :)

• Ben olsam A7S alırdım, videomakerlar için bukubmaz fırsat bu makine, tabi karar sizin

• quote:

Orijinalden alıntı: sokak_papagani

a7s canonun çıkardığı herhangi bir dslr'ın karşılaştırılamayacak kadar üstünde kalitede video çekiyor amaç video ise, kesinlikle a7s.
    6d nin video kalitesi de 5d mark 3 den daha kötü, bariz bir moire fazlalığı var dikkat dağıtacak düzeyde, yani ikisinin kalitesi aynı veya çok yakın değil.
    Hepsini denemiş biri olarak söylüyorum.

Öncelikle tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler Kutay bey, Şu anda birçok kısa filmciden daha fazla bir bütçe ayırmış durumdayım ve bu bütçenin içinde (Lens, mikrofon, ses kayıtçısı, slider gibi) ek ekipmanlara da yer vermeye çalışacağım, makine ve ekipman almakta aceleci davranmadan en doğru kararı verip sonrasında pişman olmamak var gönlümde.

Günlerdir süren araştırmaların sonunda gönlüm A7s'e kaymış durumda. Fakat kafamda hala belli başlı bazı sorular var. Misal canon FD mount lenslerde bir sıkıntı yok iken bilindiği üzere EF mount lensler makineyle elektronik olarak bağlantı kuruyor, ve ben bu lensleri adaptörle bağlamak durumundayım. İnternette izlediğim bir çok adaptörde makineyle elektronik bağlantı kurulma sorunu oluşuyor, lens tak çıkar, batarya tak çıkar, makineyi aç kapa gibi bir sürü uğraştırıyor insanı. Autofocus dan artık vazgeçtim diyebilirim. Fotoğraf çekerken varsın autofocus olmasın, işin video kısmında da follow focus kullanmayı düşünüyorum. Neyse konuyu dağıtmadan devam edersem, önerebileceğiniz EF to FE adaptör var ise bilginiz dahilinde önerirseniz birde internette videoları ile araştırmak isterim. Yada sony'nin FE mount mirrorless lenslerini alıp direkt kullanmalı mı yoksa, a mount dslr lenslerini alıp adaptörle kullanmak mantıklı mıdır ? ileride olası bir gövde değişiminde hangi yöne yönelmeli, tavsiyelere ihtiyacım var. Bunun dışında a7s'deki s-log2 nedir ? neden bu kadar övülüyor ? bu modda 3200 iso altına inemediğimiz halde neden bu kadar övülüyor ? Sonra bir başka soru mark 3 de ML raw ile tam emin olamıyorum 13-14 bitrate video alabilmek mümkünken 8bit a7s post aşamasında düzenleme için yeterli kalacak mıdır ? Kafamda deli sorular....

quote:

Orijinalden alıntı: doctor_bey

Ben olsam A7S alırdım, videomakerlar için bukubmaz fırsat bu makine, tabi karar sizin

Hocam, Kutay beyin mesajına alıntıyla cevap verdiğim kısımda da belirttiğim gibi gönlüm a7s'e kaymış durumda fakat kafamda bir çok soru işareti var. Yolu umuyorum da aydınlatabilirsem a7s yönünde ilerlemeyi bende istiyorum.

• s-log sony'nin renk profillerinden birisi, Canon'da ki picture styles gibi ama slog sony nin en üst seviye kameralarında olan bir profil (fs7, f5, f65..) dolayısı ile bu makinede de olması önemli. Artısı ise, olabildiğince flat bir profil, yani dinamik aralığı çok fazla ve dijital keskinleştirme bozuklukları gözükmüyor, renk düzenlemeye çok uygun. 3200 den başlaması da a7s gibi makinede pek sıkıntı değil tabi öyle iso performansında.
    Adaptöre gelirsek sanırım en ideali metabones'un yaptıkları.
    Bende bu aralar video ile ilgili seçeneklerimi değerlendiriyorum beni de baya çekiyor a7s :)
  • quote:

s-log sony'nin renk profillerinden birisi, Canon'da ki picture styles gibi ama slog sony nin en üst seviye kameralarında olan bir profil (fs7, f5, f65..) dolayısı ile bu makinede de olması önemli. Artısı ise, olabildiğince flat bir profil, yani dinamik aralığı çok fazla ve dijital keskinleştirme bozuklukları gözükmüyor, renk düzenlemeye çok uygun. 3200 den başlaması da a7s gibi makinede pek sıkıntı değil tabi öyle iso performansında.
    Adaptöre gelirsek sanırım en ideali metabones'un yaptıkları.
    Bende bu aralar video ile ilgili seçeneklerimi değerlendiriyorum beni de baya çekiyor a7s :)

s-log konusuna da kafamda bi açıklık gelmiş oldu teşekkürler, en iyi varsayılan metabones evet fakat onlarda bile elektronik bağlantı sorunu yaşanan bir sürü videoya denk gelince içim kararıyor bir de iki farklı modeli var ef to e mount için bir tanesinde optik eleman var iken diğerinde yok, optik elemanlı olanın farkı ne acaba ? şahsen optiksiz olan bence daha iyi ki araya ekstra bir optik eleman girmemiş olur araya fakat etkisi nedir bilemiyorum. Samyang cine lenslere bakıyorum şuanda direkt olarak e mount olanları da var. Zoom lenslerin verdiği taşıma rahatlığını pek vermeyecek gibiler fakat bu lensler hakkında görüşünüz nedir ? Yada aynı bu şekilde diyafram haklası lensin üzerinde bulunan, elektronik aktarıma ihtiyaç duymayan adaptorle a7s'e takabileceğimiz tavsiye lensleriniz var mıdır ?

• thedays167 T kullanıcısına yanıt
    Çok kısaca; optikli olan speedbooster, o kamera s35 modundayken yani croplu çekimdeki moda uygun, lensi crop modda fullframe açısı ve diyaframı ile kullanmaya olanak sağlıyor. a7s için optiksiz olan daha ideal zaten.
    Samyangın lenslerini ise bilemiyorum hiç kullanmadım malesef.
  • quote:

Çok kısaca; optikli olan speedbooster, o kamera s35 modundayken yani croplu çekimdeki moda uygun, lensi crop modda fullframe açısı ve diyaframı ile kullanmaya olanak sağlıyor. a7s için optiksiz olan daha ideal zaten.
    Samyangın lenslerini ise bilemiyorum hiç kullanmadım malesef.

Elektronik adaptorler cidden sıkıntı. Hemen hemen her videoda memnuniyetsizlik var inceleyenlerde. Rokinon, samyang firmalarının cine lenslerini incelemeye başladım bakalım gelişmeleri buradan yine bilginize sunarım, hem sizlere fikir verir, hemde konu canlı kalır bu konuda alternatif önerileri almış olurum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.