Şimdi Ara

Canon 60d 50mm yoksa canon 650d 85mm ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Videoda cekmeyi dusunuyorum 650d yeni bir makine ne alacağımı bilmiyorum 650d alirsam heralde samyang 85mm 1.4 alirim 60 d alirsamds 50mm 1.8 ne yapIyim yazin alicagim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 650d veya herhangi bir apsc sensörlü makine aldığında sabit odaklı lensler özellikle 85mm*1.6=135mm edince sizin bayağı tele r lens oluyor kadrajınızı ona göre ayarlabilecek misiniz?
    Yani ben olsam apscli bir makine ve sigma 17-50 alırım. Eğer lazım olursada canon 85 1.8 alırdım.

• Yani 650d ile sabit odakli bir lens olmazmi siz olsanız hangi ekipmani secerdiniz butce 2100

Portre cekimi yapicam ve full frame olmasini istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafafrstyl -- 16 Şubat 2015; 21:57:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinde de aynı etkiyi alırsın o yüzden 650D ile samyang tercih et görüntü kaliten artar.
  • mustafafrstyl M kullanıcısına yanıt
    Hocam full frame, lensin değil sensörün büyüklüğü ile ilgili.

FF büyüklüğünde olmayan bir sensörün üzerinde, FF sensörler için tasarlanmış bir lens kullanırsan, daha dar açılı bir görüşün olur 85mm'lik sabit lens, Canon'un 1.6 çarpanı ile birlikte 85 x 1,6 = 136mm'lik bir lens gibi görüntü üretir.

Portre çekimi yaparken, yeterince geniş alanın varsa, 136mm ile güzel sonuçlar alabilirsin. ancak, kapalı alanlarda, evde, okulda, ofiste, düğünde, partide vs 136mm'lik bir açı, devamlı kullanmak için ideal bir çözüm olmaz.

tercih yine de senin

ben olsam, videoda çekeceksem canon 600d alırım. potre için samyang 85mm yerine de sadece 75-80tl satılan helios 44-x 58mm f/2 m42 vidalı lensi alırım. 15-20tl ye de m42 eos adaptör alırım. alsana en ucuzundan kaliteli video ve portre çekim imkanı.
    uzun süre video çekimlerinde sensörler bozuluyormuş. behzat ç nin çekimlerini canon 5d mark II ile yapmışlar uzun süre video çekimleri olduğu için 3-4 tane 5d m2 sensörü pertte çıkmış. bu yüzden dslr makineler ile fazla video çekmemek gerek çekilecekse de full hd video çekebilen en ucuz dslr alınmalı. zaten aps-c sen sörlü hemen hemen tüm dslr aynı kalitede full hd çeker. video kalitesini artırmak için kaliteli lens ve iyi ışıklandırma fazlasıyla yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 16 Şubat 2015; 23:47:02 >
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    650d ye başka lens öneriniz varmi hocam

Sigma 17 50 pahali hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafafrstyl -- 17 Şubat 2015; 8:05:59 >
    Şimdi samyang 85mm 1.4 1000 tl sigma da 1000 tl.
    -
    Siz en iyisi manuel lensler almaya bakın 24mm f2.8 35mm 2.8 50mm f1.8(veya 2.0) 85mm f2.0 bir set yaklasık olarak 1000 tlye bulunabilir böyle bir çözüm üretibilirsiniz.
    Makine olarakta çok pahalı ve özellikli bir gövde olmasını gerek yok... Size lazım olan 1080p 24 fps ve iso800 kadar temiz görüntü. Siz pahalı bir gövde almaktansa daha a iyi bir ışıklandırma sistemi oluşturun. Çünkü fotoğraf ve video=ışık.
    Peki full frame alırsanız ne kazancı olur daha yüksek isoda daha iyi görüntü kalitesi vereceğinden ışık sorunu 1-2 durak daha iyi olur.
    Peki daha iyi özellili derken neyi kastettim mesela 70d. Dual cmos af sisteni var bu da video da ciddi hızlı bir odak hızı sağloypr ancak bunun içinde gayet ciddi para vermeniz gereken stm lensler gerekitor. Bunun yerine 600d+manuel lens seti+iyi bir video tripodu+fokusu kolay yapabilmek için fokus yardım ekipmanı+ iyi bir ışıklandıma sistemi daha ucuza daha kaliteli video sağlayacaktır.

• Hocam 650d 1300 tl body olarak satiliyor 600d 1200 tl 100 tl için daha üst model alirim heralde
    Birde sigma 17 50 2.8 diyafram yüksek canon 50mm 1.4 nasildir yada canon 50mm 1.8 250 tl

Hocam birde bende Suan d3100 var söylemeyi unuttum satip geçiş yapicam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafafrstyl -- 17 Şubat 2015; 18:21:32 >
    Evet 100tl için 650d alınır ancak 1300 tl pahalı sadece gövde için ben olsam fotografium veya fotopazar gibi bir siteden garantili bir şekilde ucuza alırdım. Fiyat için daha sonra size döneyim şimdi mobildeyim.
    50 1.4, 1.4 te hiç keskin değil fokus yapmak biraz zor sizin tercihiniz ben olsam almam 1.8 alırım çünkü 1.4 te aşsam 1.8 te alsam keskinlik açısından f2.8-4 arası kullanırım. Eee böyle kullanacaksam daha geniş açı da sunan sigmayı alırım.
    -
    Birde gövde listenize 100d yi ekleyin 650d nin küçüğü sadece ekran dönmüyor sanırım 18-55 lens ile fotografium da 1200 tk ye satılıyordu.
    -
    Ben de d3100 ve 50 1.8g lens kullanıyorum aile içi video çekimlerde gayet yeterli ama taktığım lens türkiyede 1000 tl ben zamanında yurtdışından aldıydım.
    -
    Video çekimlerde ses te önemli siz kusa film gibi birşey çekeceksiniz birde mikrofon almanız gerekiyor.

• Siz neden sigma yerine 50mm 1.8 g aldiniz

Birde 100d 650d ile gercekten ayni neden daha ucuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafafrstyl -- 17 Şubat 2015; 18:53:50 >
    Aldığım zamanda sigma aldığım yerde yoktu tamron vardı. Tamron 17-50 non-vc 50 1.8g den biraz pahalıydı. Ben sadece potre için almıştım ki g lens gerçekten çook güzel bir lens gerçekten f 1.8 bişe gayet keskin nerdeyse hiç odaklama hatası yok seri ve sessiz bir odaklaması vardı. Peki şimdi olsam ne alırdım 100d(küçük bir makine gerçekten) +sigma 17-50.neden tamron non-vc değil çünkü f 2.8 de renk sapması çok sorun. Bu sigmada biraz daha az. Tabii kide bunlar kişisel yorumum(ve birkaç inceleme dahilinde)

• Hocam sigma 17 50 100d ile birlikte yada sadece 70d body alip biraz daha para buldugumda 50mm lensmi alsam body ile 100d 17 50mm ayni paraya denk

Eğer dönen ekranla bir işiniz yok ise bemce alınır.

• Hocam neden 650d den ucuz ve fazla ismi bilinmiyor ?

Türkiyede ki fiyat politikası çok saçma. 100d türkiye pazarına ilk girdiğinde 650d den fazla hatta nerdeyse 700d fiyatındaydı. Bu dönemde bir ara 700d ucuzladı 650d yle aynı fiyata indi.böyle olunca 100d de biraz indirim aldı. 1600 tl civarına indi. Ama 1600 tl olan kitte stm lens veriliyordu. Bi de bu lensten kırpıp dc li kit yaptılar şu aralar o yüzden ucuz.

Neden ismi pek duyulmadı derseniz ismi çok kötü. Kötü olan 1100d yi çağrıştırıyor. Bu yüzden sanırım.

• Hocam d3100 ile cektiginiz bi kac portre fotosu atsaniz

• Sigma 17-50 f2.8 croplu makinede video çekimi için ideal.
    @serdarbagtr20 arkadaşımız bütün ayrıntılarına kadar açıklama yapmış.

• Y2kmtt kullanıcısına yanıt
    Hocam kararımı heralde d7000 ile sonlandiracagim siz neden 60d aldınız ? Ozelliklerde 7000d baya üstün çıkıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.