Şimdi Ara

Canon 650D Alacağım. 18-55 mi? 18-135 mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
13.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende bu makineyi almayı düşünüyorum. body + 18-135 stm biraz tuzlu olduğu için 18-55 ıs ii lensle birlikte almayı düşünüyorum. çok videoyla işim olmadığı için odaklanma sırasında ses beni pek düşündürmüyor. ayrıca bu handikabı ortadan kaldırmak için harici mikrofonla da video çekimi yapılabilirmiş.. bilginize..
  • chiroptera kullanıcısına yanıt
    Canon 650D 18-135 STm modeli videolarda oldukça başarılı bir kit. Fotoğraf çekimlerinde ise 18-55dc yi tercih edebilirsiniz.

Linkte de Canon Fotoğraf makineleri ulaşabilirsin.
  • Afusan A kullanıcısına yanıt
    Hocam düşünürseniz bende var olan canon 650d yi satıyorum 18-55 lens ile ve hiçbir sorunu yoktur.
  • chiroptera kullanıcısına yanıt
    hocam düşünürseniz bendekini satıyorum.
  • tutakgokhan T kullanıcısına yanıt
    18-135 st de çekimler biraz kotu mu, 18-55 II yi tavsiye ettiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardday

18-135 st de çekimler biraz kotu mu, 18-55 II yi tavsiye ettiniz?

STM modeli video çekimlerinde IS motorunun sesinin videoya girmemesi için çıkartıldı. Senin böyle bir çekim istediğin yoksa fotoğraf çekicem diyorsan stm almanın şartı yok.
    Amacım sadece fotoğraf hocam. Ama elimde cihazla gelen lens var. Ve cok da tatmin etmiyor beni. Siz ın onereceginiz bir lens varmı. Hem uzaktaki nesneyi çekeyim hem portre. Yani 2 işi yapabilecek en azından tatmin edecek orta fiyatlı bir lens. 350/450 arası.

• hardday kullanıcısına yanıt
    Linkten ürüne bakabilirsin.

Zoom lens
    Hocam çok sağol ilgin için , sigma ile biraz acemiliği atayım.

• 18-55 zaten yanında verirler eger zoom istiyorsan 75-300 al ucuz birde 250liraya 50mm sırtın yere gelmez
  • fhb_fhb_fhb kullanıcısına yanıt
    kısmet hocam :) iyi çekimler ...
  • Merhabalar. Şahsen yaklaşık 2 yıldır Canon 650d 18-135mm IS STM kullanıyorum. Size tavsiyem sadece video için değil fotoğraf çekmek için de 18-135mm IS STM tercih etmeniz. Çünkü hem 18-135mm tak-gez bir lens olması, yeni kullanacak arkadaşlar için alışma aşamasında çok yardımcı olması. Hemde STM teknolojisi sayesinde anlık auto focuslarda bile kaybınız olmamasıdır. LCD ekrandan baktığınızda görüntü dijital ortama aktarıldığı için netleme vizörden daha uzun olur fakat vizörden yapılan netlemelerde özellikle tek af nokta netlemesinde süper hızlı netleme yaparak anlık kareleri kaçırmazsınız. Hızı saniyenin 3te 1 i kadar oluyor yani gerçekten çok hızlı. Kısacası yeni kullanacak bu işe/hobiye yeni başlayacaklar için tavsiyem "650D 18-135mm IS STM" modelidir. Makina ve lens ile ilgili soru ve sorunlarınız varsa severek cevaplıyabilirim. İyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hipotermi

Merhabalar. Şahsen yaklaşık 2 yıldır Canon 650d 18-135mm IS STM kullanıyorum. Size tavsiyem sadece video için değil fotoğraf çekmek için de 18-135mm IS STM tercih etmeniz. Çünkü hem 18-135mm tak-gez bir lens olması, yeni kullanacak arkadaşlar için alışma aşamasında çok yardımcı olması. Hemde STM teknolojisi sayesinde anlık auto focuslarda bile kaybınız olmamasıdır. LCD ekrandan baktığınızda görüntü dijital ortama aktarıldığı için netleme vizörden daha uzun olur fakat vizörden yapılan netlemelerde özellikle tek af nokta netlemesinde süper hızlı netleme yaparak anlık kareleri kaçırmazsınız. Hızı saniyenin 3te 1 i kadar oluyor yani gerçekten çok hızlı. Kısacası yeni kullanacak bu işe/hobiye yeni başlayacaklar için tavsiyem "650D 18-135mm IS STM" modelidir. Makina ve lens ile ilgili soru ve sorunlarınız varsa severek cevaplıyabilirim. İyi forumlar.

18-55mm stm ile 18-135mm stm arasında bildiğiniz gibi farklar var.f değerleri yani diyafram değerleri '''f2.8'''' arasındaki fark 15-135 in getirdiği zoom farkı güzelliğine değmez mi sizce.? yani f2.8 için 18-135mm nin zoom farkından vazgeçilebir mi sizce? siz hangisini tercih edersiniz?

bir de eğer 50mm f1.8 lensimiz var ise , 18-55 stm yi mi yoksa 18-135 stm yi mi tercih etmeliyiz. cevabınız için şimdiden teşekkürler

• ismet8018 kullanıcısına yanıt
    18-55 değil EFS serisinde 17-55 F2.8 lens var. Bence değer desem 2.500 TL verir misin o lense bilmiyorum. 18-55 EFS lensler F 3.5/5.6 oluyor. STM ve bir önceki seri arasında sıfır şu an yaklaşık 200 TL civarında fark var bildiğim.

18-55 yerine Sigma 17-50 F2.8 alabilirsin 1.000 - 1.100 TL civarında sıfır fiyatları var.

Zoom dan vazgeçmek veya geçmemek / Ben şu tip fotoğraf çekiyorum veya çekmem diye bir tercih meselesidir bu iş. Yani zoom seven birisine çekme kardeşim diyemezsin.
  • 18-55mm f/2.8 ile 18-135mm kullanmak kullanıcıdan kullanıcıya değişiyor. Kaliteden ödün verip tek lens kullanmak için zoom aralığı fazla lens kullanmak. Zoom aralığını oldukça kısp oldukça kaliteli görüntü almak. Fazla lens taşıyıp taşımamakta burada kullanıcıya bağlı. Sadece tek prime lens ile yakınlaşıp uzaklaşarak sürekli fotoğraf çekenler de var sonuçta. Kimiside 18-55, 55-200mm aralığındaiki lens sadece alıp o şekilde çekiyor. Hatta 55-200mm yi pek çantasından çıkartmayıp 18-55mm sadece kullananlar bile var. Bende 28-70mm var. 55-70mm arasını aramıyorum ama 18-28mm arasını arıyorum. 55-200mm de sadece portrelerde 85-135mm aralığında oldukça işe yarıyor. Onun dışında sokakta fotoğraf çekerken hep çantamda duruyor.

Hiç görsel sanat dersi almamış ve yeni fotoğrafçılığa başlamış bir kişi için 18-135mm, 18-250mm daha iyi oluyor. Düzgün fotoğraf çekmesi ve tarzının belli olması 3-4 seneyi buluyor. Özellikle düzgün gösterebileceği fotoğraf baya uzun zaman alıyor. Görsel sanatlardan biri sadece makine ayarlarını öğreneceği 2-3 ay ona yetiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: rocker_tr

18-55mm f/2.8 ile 18-135mm kullanmak kullanıcıdan kullanıcıya değişiyor. Kaliteden ödün verip tek lens kullanmak için zoom aralığı fazla lens kullanmak. Zoom aralığını oldukça kısp oldukça kaliteli görüntü almak. Fazla lens taşıyıp taşımamakta burada kullanıcıya bağlı. Sadece tek prime lens ile yakınlaşıp uzaklaşarak sürekli fotoğraf çekenler de var sonuçta. Kimiside 18-55, 55-200mm aralığındaiki lens sadece alıp o şekilde çekiyor. Hatta 55-200mm yi pek çantasından çıkartmayıp 18-55mm sadece kullananlar bile var. Bende 28-70mm var. 55-70mm arasını aramıyorum ama 18-28mm arasını arıyorum. 55-200mm de sadece portrelerde 85-135mm aralığında oldukça işe yarıyor. Onun dışında sokakta fotoğraf çekerken hep çantamda duruyor.

Hiç görsel sanat dersi almamış ve yeni fotoğrafçılığa başlamış bir kişi için 18-135mm, 18-250mm daha iyi oluyor. Düzgün fotoğraf çekmesi ve tarzının belli olması 3-4 seneyi buluyor. Özellikle düzgün gösterebileceği fotoğraf baya uzun zaman alıyor. Görsel sanatlardan biri sadece makine ayarlarını öğreneceği 2-3 ay ona yetiyor.

çok güzel açıklamışsınız teşekkürler.ben canon 70d almayı düşünüyorum,yanına 50mm f1.8 lensi kesin olarak almayı çok istiyorum.videoya da merakım var ,o yüzden bir tane de canon18-135mm stm almaya da karar verdim gibi.ama gene de aklımda bir soru var.acaba 18-55mm stm ile 50mm f1.8 mi alsam acaba diyorum.kafam çok karışık.stm alsam çok iyi olacak gibi videoda motor sesi duyduğumda biri bana küfür diyor gibi oluyor aslında macro çekimlere de merakım var stmden vazgeçip sigmanın 18-250 macro özelliği olan lenslerden mi alsam acaba diyorum.kafam çok karışık.lütfen bana sonuca dayalı bir yardımda bulunabilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: X Files

18-55 değil EFS serisinde 17-55 F2.8 lens var. Bence değer desem 2.500 TL verir misin o lense bilmiyorum. 18-55 EFS lensler F 3.5/5.6 oluyor. STM ve bir önceki seri arasında sıfır şu an yaklaşık 200 TL civarında fark var bildiğim.

18-55 yerine Sigma 17-50 F2.8 alabilirsin 1.000 - 1.100 TL civarında sıfır fiyatları var.

Zoom dan vazgeçmek veya geçmemek / Ben şu tip fotoğraf çekiyorum veya çekmem diye bir tercih meselesidir bu iş. Yani zoom seven birisine çekme kardeşim diyemezsin.

sizin şahsi tercihiniz ne olurdu? f2.8 için ,18-135mm stm f3.5 ten vazgeçermiydiniz? fakat yanında 50mm f1.8 kesin alacak olsanız.sizin tercihiniz ??teşekkürler

Şahsi tercihim bir yana bazı konularda daha mantıklı tercihler yapılmalı. Ancak işin içine renk seçmek veya yemeği az - çok pişmiş sevmek gibi kavramlar girince orada dururum. Örneğin sadece diyebileceğim yazın açık renk kışın koyu renk giyin veya gece karanlık olabilecek bir yere gidiyorsanız ışık çarptığında parlayacak fosforlu renkleri barındıran bir eşya bulundurun olur.

18-135 tercih meselesidir. 18-135 i kullanan kişi genelde bu ekipmanı tak-gez için kullanır. Daha yeni fotoğrafçılığa başlamış, hobiden biraz uzak, anı hatıra olsun diye ve kullanışlı olduğu için yani geçiş açı + portre + zoom özellikleri olduğunu kullanır. diğer lensler yani daha dar aralıklı veya prime lensler de amaç daha dar dır. Yani birisi B52 gibi düşünün diğerleri de hedef noktayı vuracak uçaklar gibi.

İhtiyacınız ne ise önce onu tam olarak belirleyin.

17-55 F2.8 Canon fiyat olarak çok pahalaı. Sıfır olarak konuşuyorum elbette. Ancak Tamron ve Sigma F2.8 17-50 den birisi alternatif olarak alınabilir. Tamron un kullanım ile ilgili biraz kötü ünü var.

Aslında 50mm prime lens almayın derdim ama 17-50mm lensler EFS serisi 50mm ise EF olduğu için crop sensör bir makinede 1.6 oranında çalışacak. Yani aslında 80mm prime bir lens kullanacaksınız ve crop sensör olduğu için pek hoş durmuyor. Yani kadraj bilginizin oturması lazım. Birde vizörden bakarsanız %100 değil % 95 gibi bir vizör alanı olduğu için fotoğrafın ham çıktısı için biraz ustalaşmanız lazım.

Zoom merakınız yoksa veya ben ileride daha dar açılı bir zoom lens alırım veya ya ben nasıl olsa uzatma tüpü alırım, telekonvertör alır yoluma bakarım dersen 17-50 Sigma veya Tamron F2.8 + Canon 1.8 50mm alabilirsin. Aslında Canon 1.8 almak için acele etme diyeceğim ama sanırım satılan canon makine sayısının en az yarısı kadar bu lenste satılıyordur. (abartmış olabilirim teşbih olsun diye yazdım)

Makine almadıysan,

Önce bir markete git. ( Teknoloji markete) Önce 18-55 bir lens ile vizörden bak (Canon - Nikon fark etmez) Bu sana 17-50 lensin ne kadar bir açı sunacağını gösterir. Birde 18-105 veya 18-135 bir makineye bak. Sonrasında olaya göre karar verirsin.

• X Files kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler harika bir açıklama olmuş.galiba zoomdan vazgeçip sigma 17-50mm f2.8 alacağım.hem 50mm 1.8 e de bir alternatif olacak,yani çok aratmayacak gibi.tek bir sıkıntı var video çekimlerindeki o motor sesi.SİZCE VİDEO ÇEKERKEN NETLEMEYİ MANUELE ALARAK O SESTEN KURTULMA İMKANIM OLURMU? makina canon 70d ye göre.
    Çok sessiz veya az sesli ortamlarda evet bu tür sıkıntılar oluyor. STM lensler bu konuda çok daha başarılı.

Bahsettiğiniz ses bu (17-50 Sigma F2.8)

https://www.youtube.com/watch?v=xjs4g-wJY6U

Eğer bu sesten rahatsız olacaksınız manuel kullanmakta fayda var. Ancak buda epey tecrübe ister.

Burada da F1.8 50mm - 55-250 IS ve 18-135 STM lesle denenmiş AF motor ses testi var.

https://www.youtube.com/watch?v=Cv8Fr1T03GA

Gördüğünüz gibi ürünlerin bir çoğunun iyi ve kötü yönleri var. Videodan ve fotoğraf kalitesinden ödün vermemek için çok para vermek lazım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.