Şimdi Ara

Canon 650D Alacağım. 18-55 mi? 18-135 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
13.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hanıma alacağız. Yeni başlıyor fotoğrafa. Fotoğrafçı bir arkadaşı 18-135mm objektif al, 18-55 iphone'dan farksız hiç bi işine yaramaz demiş.

Doğru mu? 18-55 le iyi fotoğraflar çekilmez mi? Manzara falan? Başlangıç için yetersiz mi??

• Yanlış bir kıyaslama olmuş. Her iki lensde iphoneden kat kat üstündür

18-55mm max zoom aralığı 55mmdir. 18-135mm lensin ise 135mm yani daha uzağa zoom yapabilir. Dolayısıyla daldaki bir meyveyi, uçan bir kuşu daha yakınına yaklaşmaya gerek kalmadan 135mm ile çekebilirsiniz. Tavsiyem tek bir lens alıp pek değiştirme taraftarı değilseniz 135mm alın.

Aşağıda aynı uzaklıkta durup 55 mm zoom yaparak ve 135mm zoom yaparak çekilmiş iki fotoğraf var
     Canon 650D Alacağım. 18-55 mi? 18-135 mi?

• 18-135 almak daha mantıklı. 55 mm zaten bunun içinde. Bir gün mutlaka daha fazla uzun odaklı makine ihtiyacınız olacak. Şimdiden 18-135 i tak gez olaraka kullanabilirsiniz.
  • Profil yakın cekim fotolar ıcın hangi merceği önerirsiniz ?? Canon 650 icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende alım arefesindeyim. Ayni ikilemlere bende düşüyorum. Canon 18-135 fiyat olarak biraz pahali geliyor bana. Tamron 18-200mm 450 lira civari. Kullanan, hakkında yorum yapabilecek olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Buzmavili

Profil yakın cekim fotolar ıcın hangi merceği önerirsiniz ?? Canon 650 icin

Piyasada fiyatına göre iyi bir ürün olan

50mm f1.8 II

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y2kmtt -- 28 Eylül 2014; 10:35:29 >
  • Y2kmtt kullanıcısına yanıt
    Hocam hem yakın profil resimleri için hem de 50-60 metre uzaklıktaki nesneler için tek bir lens önere bilirmisiniz .Ya da böyle bir lens var mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    18-135 mm lens nedir
    17 yıl önce açıldı
    Sony a7 ii body ve 28-70 lens
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim tavsiyem.

Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC OS Macro - C tip objektif'in Macro özelliği çok güzel ,ayrıca hafif olması
    kullanıcılar için artı bir özellik, zaten performansı 18-135'ten daha iyi

Teşekkürler,
  • KRMSF K kullanıcısına yanıt
    o arkadaşın gerçekten foto cu olduğuna inanamıyorum :)
    hocam 18 55 kit lens tir varsayılan eksiği şudur uzaktaki nesneleri telefoto lensler gibi yakınlaştıramaz zoom özelliği yetersiz yani.. 18-135 ile bayağı işler yapılabilir.. alınan lens in özellikle telefotolarda IS Image stabilizer özelliği olmasına dikkat edin. 18- 55 kit lens ile gelen 600 D makinem wardi hemen 55-250 canon IS lens ve tripot aldım şu anda bir çok alanda işimi görüyor...
  • hardday kullanıcısına yanıt
    hocam bu tarz lensler war arkadaş da bahsetmiş ama ben şunu duydumm en yüksek değer ile en küçük değer arasındaki oran farkı 4 ü geçmeyi başladığında fotoğraf kalitesinde ve focal çarpanda bir sorun oluyormuş. arada çok fazla lens olduğu için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memoxis44 -- 30 Ekim 2014; 13:38:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardday

Hocam hem yakın profil resimleri için hem de 50-60 metre uzaklıktaki nesneler için tek bir lens önere bilirmisiniz .Ya da böyle bir lens var mı ?

Canon EF 70-200mm F4.0 IS USM

Croplu makinada 70mm yakın çekimlerde biraz dar kalabilir ama yinede işinizi görür
  • Hocam bunun fiyatı neymiş böyle, sayfayı acmamla kapatmam bir oldu 😊
    En iyisi makro için bir 50 mm alayım. Siz bana 400-500 arası uzak çekim yapabileceğim bir lens tavsiye ederseniz sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 650d için en uygunu 18-135 stm lens
  • Bende daha yeni aldım. 18-55 kit lens ile aldım. Cihazda full hd video çekimi var bu nedenle eğer video çekerim derseniz kesinlikle kit lens almayın. Auto focus sırasında inanılmaz ses yapıyor. Bu bilgi bana söylenmemişti.

• Canon 650d 18-135mm is stm lens ile birlikte sizce ne kadar bir para vermeliyim? Ve nereden almalıyım. Acil yardımcı olacak olan varsa çok sevinitim

• Aynasız makinalar cok daha kaliteli. Baslangıc icin normal birseyler alınabilr.
  • hardday kullanıcısına yanıt
    55-250 IS canon kullanıyorum abartılı uzak çekimler hariç memnun kalırsın ...
    o paralara bir de IS olmayan 70-300 canon war hocam ...
  • fhb_fhb_fhb kullanıcısına yanıt
    bu lens pahalı bir lens faydası ise
    tak gez uzak çek yakın çek her türlüye geldiği için başlangıç kullanıcılar için uygun ama pro lar tavsiye etmiyorlar.
    benim bi üstaddan duyduğum nette de denk geldiğim bilgi çarpanlar arasında farkın 3,5/4 x i geçmememli, makinelerin üzerinde kit lens geliyor 18- 55 IS
    ben 55 250 IS ile tamamladım uzak ihtiyacımı ... ikinci elde çok uygun bir de E-BAY e bak fiyatlara ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: memoxis44

bu lens pahalı bir lens faydası ise
    tak gez uzak çek yakın çek her türlüye geldiği için başlangıç kullanıcılar için uygun ama pro lar tavsiye etmiyorlar.
    benim bi üstaddan duyduğum nette de denk geldiğim bilgi çarpanlar arasında farkın 3,5/4 x i geçmememli, makinelerin üzerinde kit lens geliyor 18- 55 IS
    ben 55 250 IS ile tamamladım uzak ihtiyacımı ... ikinci elde çok uygun bir de E-BAY e bak fiyatlara ...

hocam aldım lensi. 2 hafta oldu alalı:) sağlık olsun artık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakdulger

650d için en uygunu 18-135 stm lens

gerekli cevabı arkadas vermıs
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.