Şimdi Ara

canon 650d alacağım yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • fotoğrafçılığa yeni başlayacağım canon 650d almak istiyorum. sıfır alırsam 1400 civarında fiyatlar. tecrübesiz ve ilk makinem olacağı için sıfır olsun istiyorum. ama fiyatı yüksek. hayyam pasajında sıfır makinelerin ucuza bulunduğunu okudum. ne kadar düşüktür 1000 lira civarında bulabilirmiyim?

• sahibindende 1000 liraya kadar satıyorlar ama anlamadığım için ikinci elden korkuyorum
  • sadasc11 kullanıcısına yanıt
    Sadece body alacaksan belki bulursun ama lensli bulman çok zor. En son vatanda harika bir kampanya vardı, Canon 650D + 18-55m IS + 50mm f/1.4 = 1400 tl idi ama mağazalarında geçerliydi bu ve çoktan bitmiştir diye tahmin ediyorum.
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    o nasıl kampanyadır
  • Aynı tepkiyi mağazada verdim ben hocam :D tripod sormak için girmiştim, öylesine 650d nin fiyatını sorayım dedim, kadın böyle böyle dedi. Dedim bi yanlışınız vardır, internette falan hiç öyle yazmıyor, yok ya dedi kontrol edeyim isterseniz hatta, dedim et bakalım. Hakkaten baktı, ellerin 20 tane bu dediğim kampanyalı üründen kalmış, o an hepsiburadaya 650d yi iade edip, parayı alıp, vatandan alasım geldi de uzun iş :D
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    hangi şehirdeydin hocam sen o nasıl kampanyadır sadece o magazaya özelmiydi acaba izmirde öyle bişi varsa dakka durmam alırım
  • 1000 liraya temiz 2.el bulabilirsiniz.

İkinci el alırken dikkat etmeniz gereken başlıca şeyler;

*Sensörde ölü piksel olup olmadığını kontrol edin. (Bunun için lensin kapağını karanlık bir ortamda kapatın ve 30sn uzun pozlama yapın. Çektiğiniz fotoğrafı bilgisayara atın. Siyah harici gördüğünüz her nokta ölü pikseldir. 200 ü geçmesin)
    *Kaç poz çekilmiş onu kontrol edin. 5-6k yı geçmesin
    *Lensin af motorunu kontrol edin. (Lensin üzerindeki tırnağı Af ye getirerek farklı noktalara odaklayın)
    *Estetik en kötü 10/9 olsun çiziği eziği olasın.

Bu kadar detaylı açıklamanın nedeni 2.el giriş seviyeleri 0 kadar temiz oluyor. Birçok kişi anlık heves edip alıyor ama maalesef 1 aydan fazla kullanmıyor.

Ben eos 60D'mi 2012de 18-135 lensle ve 2gb hafıza kartı, çantası ile 1000TL te aldım. Sadece 85 adet fotoğraf çekilmişti üstelik. Satan kişi kız arkadaşına hediye almış ama kız arkadaşı neredeyse hiç kullanmamış. Bu tür şeyler çok denk geliyor. Sürekli 2.eli hem forumdan hemde 2.el sitelerinden takip etmekte fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sadece canonına değil diğer marka modellerde bak özelliklerini karşılaştır dslr geniş bir yelpaze Aynalı aynasız ff ama BÜTÇE 1000-1400 civarı ise 2.el satan düzgün insanlar da var cihazı 3 ay kullanıp model değiştiren yada sıkılan satanlar var bence 2.elide düşün

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali26x

Sadece canonına değil diğer marka modellerde bak özelliklerini karşılaştır dslr geniş bir yelpaze Aynalı aynasız ff ama BÜTÇE 1000-1400 civarı ise 2.el satan düzgün insanlar da var cihazı 3 ay kullanıp model değiştiren yada sıkılan satanlar var bence 2.elide düşün

nikon pentax vs baktım yeni başlayana en iyi makine budur demişler. aynasızlar pahalı olduğu için bunu tercih ettim. dediğiniz gibi kısa zaman kullanılmış garantisi olan 2. ellere bakıyorum eğer fotoğrafçılığı beğenmezsem ve satmak istersem fazla zarar etmemiş olurum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.