Şimdi Ara

Canon 650D lens tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Canon 650d makine alma niyetindeyim. Kullanım amacım öncelikle ürün resmi çekme olcak. Çekilen resimler photoshopda düzenlenmesi gerekiyor. Bunun için hangi lensi almalıyım.
    Sitelerin kampayalarında genellikle makine ve 18-55mm var. Bu işimi görürmü. Bazılarında 18-55mm IS II yazıyor bu lenslerin. Farkı varmı yoksa bazı satıcılar eksik mi yazmış?
    Konu hakkında bilgim yok kusura bakmayın. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ürün resmi için daha çok ekipman gerekli. Işık çadır vs. Web sitelerinde kullanacaksanız çok sorun olmaz. Ancak iyi bir katalog ihtiyacınız var ve onlar için çekim yapacaksanız daha iyi ekipman ve oldukça iyi teknik gerekecektir.
  • Daha önce ürün çekimi yaptınmı bilmiyorum ama hiç düşünmeden 50mm f1.8 al, biraz kullan. Fiyatı 250tl civarı. Onun becerilerini ve yetersizliklerini gör ona göre çıtanı daha rahat belirlersin. İşine yaramayacak veya beğenmeyeceğin bir lens kesinlikle değil. Ziyan olmaz.
  • Hepsiburada.com/canon-ef-50mm-f-1-8-ii-objektif-p-FT00099-CANON
  • Merhabalar herkese; Uzun zamandır fotoğraf çekiyorum dslr öncesi yarı profesyonel makine geçmişim de var. Ama artık kit lensi yetmemeye başladı. Yetmeme nedenleri çekilen görüntülerde ortam ışıklı olsa bile olan bozulmalar. 50mm lensim de var fakat açı çok dar geliyor. Yavaş yavaş artık kendime beni uzun zaman üzmeyecek lens/lensler almak istiyorum. Şu anda 1000TL bütçem var. Sıfır Tamron 17-50mm VC'siz model veya ikinci el Canon 15-85mm IS USM arasında kaldım. Tamron diyafram açıklığı cezbediyor. Öte yandan Canon da aralığı cezbediyor. Amacım günlük amaçla kullanabıleceğim bir lens olması. Ormana gidip fotoğraf da çekiyorum sokağa çıkıp da çekiyorum. Genelde düşük ışıkta çekim yapmıyorum en fazla akşam üstü çekim yaparım illa gece çekim yapıcaksam da tripodum var. Yardımlarınızı bekliyorum
  • Kesinlikle 50mm 1.8 al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamron diyafram açıklığı hoş ama, fotoğraf kalitesi çözünürlüğü aman aman değil. Canonun lensini kullanmadım. Bu aralıkta çok ta fazla seçenek te yok. Photoshopa hakimsen tamron alabilirsin
  • yigitboylu kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle cevabın için teşekkür ederim. genelde yorumlar olumlu diye ve diyaframı nedeniyle tamrona sıcak bakıyordum. yüksek meblağ bunlar özellikle giriş seviyesinde keşke her lens 50mm 1.8ler gibi olsa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.