merhabalar elimdeki objektifleri satıp 70-200 alma kararı aldım ıs olmayan modelinde fotoğrafta fluluk olurmu acaba daha önce kullanmadım ıs şartmıdır ? genelde öğle saatlerinde cekim yaparım gece kullanmam
Burdan 70-200f4 ile çekilmiş fotoğraflara bakıp istediğiniz gibi çekimler yapıp yapamayacağınızı az çok kestirirsiniz
titreşim önleyici bir teknoloji varken, artık fotoğrafların daha kötü çıkma olasılığını arttırmak pek akıl karı değil.
quote:
Orijinalden alıntı: dj2457
merhabalar elimdeki objektifleri satıp 70-200 alma kararı aldım ıs olmayan modelinde fotoğrafta fluluk olurmu acaba daha önce kullanmadım ıs şartmıdır ? genelde öğle saatlerinde cekim yaparım gece kullanmam
70-200 F4 IS deki tek fark titreşim engelleyici değildir. Optiklerde farklıdır ve dünyadaki en iyi optik kaliteye sahip 70-200 F4 IS'dir daha pahalı olan 70-200 f2.8 ISlerden bile daha iyidir.
Öğle saatlerinde çekim yapıyorsanız çok iyi bir lens. 1000 liradan fazla vermeyin ama.
quote:
Orijinalden alıntı: Cromartie
quote:
70-200 F4 IS deki tek fark titreşim engelleyici değildir. Optiklerde farklıdır ve dünyadaki en iyi optik kaliteye sahip 70-200 F4 IS'dir daha pahalı olan 70-200 f2.8 ISlerden bile daha iyidir.
bu iddiayı kanıtlayabileceğiniz bir kaynak var mı bende incelemek isterim
quote:
Orijinalden alıntı: aragorn20
quote:
Orijinalden alıntı: Cromartie
quote:
bu iddiayı kanıtlayabileceğiniz bir kaynak var mı bende incelemek isterim
Hangisini 70-200 2.8den daha iyi lenslere sahip olması ise mtf değerlerine bakabilirsiniz? Diğer taraftan, sırf bu lens için marka değiştirenler var. Efsanedir, net.
70-200mm f4 L IS, yeni 70-200mm f2.8 L IS II çıkana kadar optik olarak en iyi telefoto zoom objektifti. Önceki nesil f2.8 L IS'ten bile daha iyi. IS'siz f4 L'den farkları: Daha iyi optik kalite, dairesel diyafram, toz-nem geçirmezlik ve tabii ki IS. Nikon tarafındaki 70-200mm f4 VR da aynı derecede iyi, ama farklı sistemler olduğu için karıştırmamak lazım.
quote:
Geniş açı bir lens alıyor olsanız, "IS illaki olmassa olmaz" demem ama, bu lenste "olmazsa olmaz"... Mutlaka IS olanını alın. Optik kalite açısından IS olanı, düz olanından daha iyidir. "2 si aynı lens de, birinde fazladan IS var." değil yani durum.
hepinize çok teşekkür ediyorum aradaki fiyat farkı 1000 lira kadar canon 70-200 f4 usm al yanınada tamron 17-50 f2.8 al seti tamamla diyo şeytan ama 70-200 is olmayan modelini alıp pişman olmaktan korkuyorum gece kullanmayacam lensi bu nekadar etkiler bilmiyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme