Şimdi Ara

Canon 90D video incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu videomuzda Canon'un en yeni ve belkide son, üst seviye, Aps-c dslr makinesi, Eos 90D'ye bakıyoruz.

• Eline saglik cihaz guzel bariz belli isosu detayi falan baya iyi bi kac yabanci siteden baktim. Lakin trde 6dm2 den pahali bi cihaz. Bu da muhtemelen 7d serisinin yerine geldi gibi oldugundan. Tr şartlarında bu grupta canonda 80d daha makul her anlamda
  • Canon 90D video incelemesi

.
    otomatik odaklaması çok doğru değil
    Aşırı agresif varsayılan JPEG gürültü azaltma
    Sınırlı vizör AF kapsamı
    Yumuşak 4K video
    7 fps canlı görüntü çekimi (AF ile)
    4K veya 1080 videoda 24p seçeneği yok (Güncellenmiş ve gelmiş)
    USB şarjı yok
    Videoda Log gama yok
    Video için Dijital IS, ağır kırpma özelliğine sahiptir
    Kafa karıştırıcı menü düzeni
    Sınırlı düğme özelleştirmesi
    Optik olarak vasat veya forumun ustalarının tabiri ile "çöp lens" 18-135mm F3.5-5.6 kit lens

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 27 Aralık 2019; 13:39:59 >

• Sağolun katkınız için ama forumda bir şeyler yazarken kulaktan dolma şeylerle yazmazsanız daha faydalı olabilirsiniz, çünkü sizin yazdıklarınızı %100 doğru sanıp inananlar olabilir.

Ha ama bu dediklerinizin hepsi yanlış değil.

Lensin bu gövdeye yetmediğini belirttim videoda, lakin düğme özelleştirmesi kötü değil,
    Menü sistemi benim kullandığım 10larca makine arasından en basitlerinden.
    Netlik sistemi hem canlı ön izlemede hem fotoğrafta oldukça başarılı ama optik vizördeki yüz tanıma canlı ön izleme kadar hassas değil, çok güvenmemek lazım yine videoda belirttiğim üzere.
    Jpeg kumlanma azaltmasını kapatabiliyorsunuz.
    4k ve 1080p de 24 fps duyurusunda olmasa da güncelleme ile geçen ay geldi, yine videoda belirttiğim üzere.
    7 fps canlı ön izlemede sürekli af ile. tekli af ile 11, normal modda sürekli af ile 10.
    Onun dışında dedikleriniz doğru bencede.

Dediğim gibi sağdan soldan okuduklarınızı doğruluğunu teyit etmeden sürekli paylaşmanız forumun sağlığı açısından çok kötü bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-484122E82 -- 24 Aralık 2019; 22:54:4 >

• O adam da bu maknayı sizin gibi eline alıp incelemiş ve yazmış. Kulaktan dolma diye küçük göstermeye çalıştığınız şey bence sizin yaptığınızdan zerre iyi yada kötü olamaz(İlk önce bakış açısı olarak benim için ve keza bizzat sizin kendi şahsınız için de öyle olduğuna şüphem yok). Aynı mesafede durmak lazımdır, sonra bilgileri gördükçe doğrulukları, güvenilirlikleri üzerinde düşünülür. Siz elinize alıp incelediniz diye doğru da o adam gavuristanda aynını yaptı diye onun dedikleri mi yanlış yada kötüsü ? "Kulaktan dolma" demeniz "aşırı yanlış" bir ifade olmuş bence ve küçük görme çabası gibi de tatsız duruyor. Bakılaacak olur ise zerre doğrudan yana olmaya çalışan kişi DPreviev'in bu üründe de yaptığı gibi incelediği tüm ürünlere aiy 1:1 aynı ışık koşullarında çekilmiş RAW ve JPEG'leri bize sunması gibi müthiş bir de kanıt hizmeti var. Siz ne yaptınız ? Bir tek tane olsun 32 mp. RAW yada JPEG'i sundunuz mu bize ? Paylaştığınız bu videodaki verilerin güvenilirliği hakkında hiç mi kendinize sormadınız ? Bir videonun oluşmasındaki etkenler ? Çözünürlük, codec, düzenlemede yapılabilecek etkiler vs. Benim DPreview'den gördüğüm ve indirip baktığım RAW'lar "KULAKTAN DOLMA" şeyler değildir ama sizin paylaştıklarınız çok daha fazla kulağa hitap etmektedir. Gerçek hiçbir veri paylaşmamışsınız. Ben birkaç incelemede ürünle çektiği fotoları bir yere upload edip paylaşan incelemelere de rastladım(Varmış, görmemişim, aşağıda da düzelttim). Öyle de yaparsanız çok daha gerçekçi olur bence. Sanırım elinizde vardır halen bu ürünle çektiğiniz fotolar.

Paylaştığınız video 1080 p = 2 K, fotoğraf makinası ise 32 megapixel. Zerre mantık yürütebilen bir insan isek dememiz lazım ki "Biz bu aletin çektiği 32mp. görseli nerede göreceğiz ? Bize neden böyle 8 katı ufaltılmış halleri gösteriliyor ?! Bunu kişi kendisine sormuyor ise bir acayiplik vardır.

Ayrıca (şahsınıza demiyeceğim ama genel kanı olarak değineceğim) DPreview gibi SATILMIŞ siteler Canon'ları kötülerken siz elbette bizzat cebinizden Canon 90D'yi alıp sırf halkımıza doğru bilgi vermek için kendinizi feda etmişsinizdir muhakkak ! Bu nedenle de sizin yurdum insanı için yaptığınız bu önemli çabayı da asla küçük görmediğimi bilmenizi isterim. Siz de sağolun, teşekkür ederim...

İnsanların sadece gerek maddi gerekse popiler vs. sosyal medyada önemli vb. kişi olmaları gibi sebepler ile bu ürünlere ulaşabiliyor olmaları nedeni ile sadece "benim söylediklerim doğru, öteki GAVUR siteleri hep satılmış, beni dinleyin onları takmayın" gibimsi bir şeyler demesine ne diyelim ?

Peki Canon APS-C sensörünün Fujifilm, Sony ve Nikon APS-C sensörlerinden ufak olduğu bilgisini verdiniz mi halkımıza videonuzda ? Uunuttunuz mu ? Gerek mi görmediniz, "Taa 90D'ye gelene kadar herhalde biliyordur bu videoyu izleyecek olan" diye de düşünmüş olabiliriz değil mi ?

Bakınız :
    www.apotelyt.com
    Nikon D5600 vs Canon 90D Comparison Review
    https://www.apotelyt.com/compare-camera/nikon-d5600-vs-canon-90d

. . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 27 Aralık 2019; 13:51:4 >

• Biraz daha "KULAKTAN DOLMA" bilgi paylaşayım ben yine , kulak kiri işte, çok dolmuş...

Bu da bir başka satılmış GAVUR'un sitesinden alıntı. ISO 1600'de Nikon D5600 ve Canon 90D ne vermiş ?

Canon90DvsNikonD5600-iso1600-bunikon--2019-09-07_122458 by CiddiBiri Ucuncuhesap, on Flickr

Canon90DvsNikonD5600-iso1600-bucanon--2019-09-07_122458 by CiddiBiri Ucuncuhesap, on Flickr

KAYNAK : ...

Başka bir incelemeden bir sürü örnek fotoğraf 32mp. çözünürlükte görebilyorsunuz :
    . . .
    Başkaca 32 mp. örnekler : Yüksek çöüzünrlük D90 örneklerinden -
    www.steves-digicams.com
    Steve's Digicams - Digital Camera Reviews, Camera News, and Photography Information
    http://www.steves-digicams.com
    https://www.steves-digicams.com/blog/wp-content/uploads/2019/08/Canon-EOS-90D-Sample-Image-4.jpg https://www.steves-digicams.com/blog/wp-content/uploads/2019/08/Canon-EOS-90D-Sample-Image-15.jpghttps://www.steves-digicams.com/blog/wp-content/uploads/2019/08/Canon-EOS-90D-Sample-Image-17.jpghttps://www.steves-digicams.com/blog/wp-content/uploads/2019/08/Canon-EOS-90D-Sample-Image-18.jpg
    . . .
    Bir de zamanında bizlere sensör boyutu ve megapixel ilişkisini "pixel pitch" terimi ile açıklayan arkadaşlarıma da çok teşekkürlerimi sunarak şu bilgiyi de paylaşmaktan mutluluk duyuyorum Nikon, Sony yada Fujifilm'in APS-C sensörlü 24mp. bir makinasının "pixel pitch" i 3.91 mikrometre iken Canon 90D ve Canon EOS M6 Mark II'nin "pixel pitch"i 3.23 mikron metredir... Mesela 16mp. çözünürlüklü bir m43 sensörlü makinanın "pixel pitch"i ise 3.76 mikrometre'dir.

• Verdiğiniz cevaplar ilk yorumda belirttiğiniz yanlış bilgilere dair hiç bir düzeltme içermiyor yalan yanlış verdiğiniz bilgiler hakkında değişen bir şey yok.
    Bence dpreview ın incelemesi zaten benim ne kadar uğraşsam da bir başıma yapabileceğimden çok daha detaylı ve bilimsel ama siz onun güncellenmiş halinden bir haber şekilde copy paste yapmaktan öte konuya dair bir fikriniz olmadığından böyle saçmalıyorsunuz.

Videonun açıklama kısmında hem raw foto örneği hem iso örneklerinin tam hali var zaten isteyen için. Zaten video 4k da olsaydı yinede insanları yanıltabilir o sebeple orjinal dosyaları dileyenlerin incelemesi için paylaştım videoda belirttiğim üzere. Ama izlediğinizi de anlamaktan acizsiniz yada izlemeden yorum yapıyorsunuz.

Canon apsc sinin nikon ve sony apsc sinden (1.6-1.5 crop) küçük olduğunu belirtme ihtiyacı duymamıştım valla. Ama sizin buna takılmanıza şaşırdım her fırsatta m43 ün ufak olması önemli değil vs söylemlerinizi düşününce :D
    Neyse siz üzülmeyin yeterki :'(

Bu makine rezalet, ben inceleme yapmayı bilmiyorum, bu alanda hiç bir şey yapmadım ve tabiki hiç şüphesiz her şeyin en iyisini siz biliyorsunuz ve yorumluyorsunuz.
    Ayrıca tabiki m43 kraldır, diğer her formatı kullanan cahildir vizyonsuzdur değil mi :D

• Ben değil... Yanlış yere ateş ediyorsun dostum Ben bugün ölsem bile o paylaştığım tüm veriler ve kanıtlar orada duracaklar. Bakmasını bilen bunlara ulaşabilecekler ! BEN'im değil. O yüzden boşuna beni küçük düşürmekle falan vaktini harcama. Ben zaten "küçük" bir tane insanım. Senin gibi olamam ! Böyle taklalar falan bizde nerdeee, büyük işler bunlar. Eğer düzeltme istiyorsanız kaynak orada, gidin ona saldırın veya insanlık adına iyi bir şey yapın, nasıl düşünürseniz.

Şahsıma saldırmak için boşa vakit harcamayın, benim ürettiğim hiçbir veri yok paylaştıklarımda. Bu nedenle bu çabanız çok boş. Ben sizin yaptığınız gibi herhangi bir diğer inceleme yapanların ürettiği verileri paylaştım. Kaynak paylaştım, kaynak gösterdim. Dolayısı ile bu kaynakların yanlış olduğunu düşünüyorsanız onu ispat edeceksiniz. Benim şahsıma saldırmanız kaynakların yanlış olmasına dair hiçbir şeyi ispat edemez, hiçbir kanıt da olamazlar. Benim kim olduğumun vs. burada zerre önemi yoktur. Boşuna konuyu şahsıma yönelik bir vakaya dönüştürmeye çalışmayın. Hatta bu yaptığınız davranış şekli, ne ise, ben sizin iyi birisi olduğunuzu zannediyorum.

İzledim o kadar da baktım ama o linki "kör" ememişim. 3'üncü kez baktım da ancak "kör" e bildim. Yaşlılık, gözler iyi görmüyormuş demek ki. Her ne ise, yine de şu da var bizim size muhtaciyetimiz olmadan da belki 2 ay evvelinden beri nice Canon 90D RAW'larına ulaştığımız gerçeği. Haliyle ne oldu ? Bunun nesi kötü yani şimdi ? Sakın gidip bakmayın DPreview incelemelerine burada "kutaykosem" incelemiş 1080 pixel'de 32 mp. makina incelemesi neyinize yetmiyor mu diyelim ? Halinize şükredin, eskiden bu bile yoktu ! Falan gibi yani . Bence şikayet edelim yurdum insanı DPreview gibi sitelere girip zehirlenmesinler hatta. Erişim engeli konsun derhal !..

"Kulaktan dolma" demek ne demek ? Yazdığınızın, dediğinizin farkında mısınız ? "Kime göre ve neden YANLIŞ" bilgi oluyor yukarıda paylaştıklarım ? Yani siz yukarıdaki incelemeleri yapanların bu ürünü kullanmadıklarını veya satılmış gavur olduklarını falan mı söylüyorsunuz ? Hahahaha, ya ne güzel bir şey bu. Canon size Canon 90D'yi verdi diye teçekkürler dizen birisine göre mi benim paylaştığım kaynaktaki bilgiler yanlış da sizinkiler doğrusu ? Yapma arkadaşım, Dünya'da bir tek doğruyu asıl siz verdiğinizi iddia ediyorsunuz burada. Benim şahsım tarafından kendime göre ürettiğim, benim bakış açımla yansıttığım bir bilgi yok paylaştıklarım içinde. Biz burada insanlara bir bilgi havuzu sunuyoruz. Tek kaynaklı bilgiden ziyade farklı kaynakların bilgilerini de görmelerinde ne gibi bir sakınca var da "Onlarınki tü kaka benim dediğimi dinleyin" diyoruz ?

Evet, işine gelen bilgiyi ver, gelmeyeni verme, ondan sonra şahsıma atak düzenle Hahaha ! 3 yaşında çocuğa bile "KIYAS" yapacak şekilde bir şeyi sunun kıyasını yapar ve ona göre tercihte bulunur. Siz niye kıyaslayabileceğimiz bilgileri vermiyorsunuz peki ? Sizin fotokopi gibi kopyalarınızdan 10 küsür yıldır o kadar çok gördük ki. Sistem aynınızdan sürekli üretiyor. Hehe, bir de saldırmak için m43'ü kullanmış, ay ay, kıyaslanılsın diye bir bilgi verdim ama işte niyet belden aşağı vurmak olunca onu da ancak siz böyle kullanabilirdiniz. Tanıştığıma memnun oldum bak şimdi . Demek karakterimiz bu, "Eçiyi öldür bütün bilgileri de onunla birlikte gömülür, benim dedim de böylece tek doğru kalır" ! Güzel plan... Tarih boyu da işe yaramıştır ve kanıtları tarih kitaplarında yazar haa.

DPreview kim ki yahu, 3 günlük çocuklar. imaging-resource desen kimin nesi ? Bu "makina rezalet" felan hareketiniz de 10 küsür yıllık klişedir. Sadece uçma, göklere çıkartma. "Bak şöyle durumlar da var" deyince hemmen 5 yaşındaki çocuk gibi tepki veriyorsunuz. Canon 90D'ye rezalet diyen hiçbir yere rastlamadım ben henüz. Bir tek sizden duydum, kulağımıza doldurdunuz bu son mesajınızda bunu da !

Bir de şu veriyi de paylaşayım. Tutan Canon 90D'nin dinamit rencine felan kıyaslamalı ölerek bakalım sahtekar, satılmış gavur sitesinden !...
    http://www.photonstophotos.net/Charts/PDR.htm#Canon%20EOS%2090D,FujiFilm%20X-T30,Nikon%20D5600,Olympus%20OM-D%20E-M1%20Mark%20II,Sony%20ILCE-6300
    .
    Ne kötüyüm !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 26 Aralık 2019; 22:44:29 >

• Başlığa gelip okuyanlardan özür dilerim,
    Yanlış bilgilendirme ve ithamlara cevap vermeye çalıştığım için.
    Manasız bir çabaymış akılla, mantıkla iletişim kurmaya çalışmak.
  • Bir de ben Canon Prime lensçiyim, yoksa nikon'mucuydum ne... Kulak dolum tesislerime hoş geldiniz yine... aşağıdaki verileri lütfen kulağınızla duyun, gözlerinizle görmeyin ! Hani derler ya "ters anlıyorsun beni" diye. Öyle yapmayın işte.

Nikon D5300 + 18-300 ! Yuh bu lensi kimse kimseye önermez işte ! Tam rezaletin en dibi, kavanoz dibinden mercek yapıyollar yaa !.. Ondan sorna d-slr gövdeye monte ediyollar insanlar da sanıyor ki profosyonel fotrafçı olcam !..

C.W. Wallace (Purveyor of Rusty Relics) by Peterson Ph♡tography, on Flickr

Rocky Point Park, Port Moody, BC by Peterson Ph♡tography, on Flickr

Gellatly Bay Aquatic Park by Peterson Ph♡tography, on Flickr

Bak hiç netlik, keskinlik bişe var mı !.. O ise ben Canon 50mm. F1.8 prime ile müthiş fotolar çekenleri biliyorum... İşte bakın buradahttps://forum.donanimhaber.com/canon-eos-650d-kullanicilari-kulubu--67343153-243 - Canon 650D + 50mm. F1.8 ile

Ama bu resil fotolar 18-300 mm. dandirik gevşek lens ile !
    C.W. Wallace (Purveyor of Rusty Relics) 1948 Pontiac Torpedo Convertible1948 Pontiac Torpedo Convertible by Peterson Ph♡tography, on Flickr

Hey gidi hey, ben ne anlarım ki votraftan hem ?
    Cannon Beach Sunset &amp; Silhouettes by Peterson Ph♡tography, on Flickr

Yine mi Nikon D5300 + 18-300 mm çöp lens ? Aman beee !..
    Cannon Beach Family Funcycles by Peterson Ph♡tography, on Flickr

Haha, akıl ve mantık 1.5x çarpan 1.6x çarpan, pixel pitch, diğer kaynaklardan veri paylaşmak falan di mi ? Aklın ve mantığın bittiği yer burası oluyor tabi. Sizin ihtiyaç duymadığınız bilgiyi de biz ihtiyaç olabilir diye verdik de kötüsünü yapan biz mi olduk kulaktan doldurarak böyle ? Di mi ? Kulak dolması olsa da yesek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 26 Aralık 2019; 23:36:27 >

• Ara gülerin eline o beğenmediğin 650D + 50mm 1.8 lensi versen emin ol o fotoğraflarını beğendiğin D5300 18-300mm ikilisinin çektiği fotoğraftan 1000 kat daha iyi fotoğraf çeker. Ama nerde sende bunu kabullenecek mantık mı desem vicdan mı desem düşünce mi desem bilemedim. Ara güler bile diyor ki en iyi daktilosu olan en iyi yazar olsaydı en iyi fotoğraf makinesi olan en iyi fotoğrafçı olurdu.

Ama siz tutturmuşsunuz isodur, dinamik aralıktır.. kim ne derse desin hangi konuya yazarsa yazsın Canon'u yerden yere vuruyorsunuz. Başka bir şey yok her yazdığınız yazıda m43 süper harika Canon dışında her marka iyi, Canon herkesi kandırıyor, Canon o kadar para etmez.

Her fotoğrafta isoya mı bakılır? Her fotoğrafta dinamik aralığa mı bakılır? Her fotoğrafta enstantaneye mi bakılır?

Fotoğrafın ne anlatmak istediğinin bir önemi yok mu? Acaba kaç kişi ara gülerin çektiği fotoğraflarda isoyu dinamik aralığı konuşuyor? Aaa ama o Leica kullanıyodu dimi en iyi fotoğraf makinesi var onda.. Fotoğrafı amacından saptırıyorsunuz ama kabullenmiyorsunuz.

Elbette herkes ara güler olamaz. Olmak zorunluluğu da yok. Herkes güzel fotoğraf çekemeyebiliyor. Her fotoğraf güzel olacak diye bir kural da yok. Becerisi olan müzisyen oluyor, şarkıcı, oyuncu, ralli pilotu oluyor. Ama herkes olamıyor. Ama sizin verdiğiniz örneklere bakan zanneder ki her m43 alan Nikon alan süper fotoğraf çekecek. Bak aldın Nikon'u dinamik aralığı o biçim fotoğrafın muhteşem çıkacak, Canon' dan uzak dur yeterki.

2 dakikamı almaz 50mm F1.8 ile çekilmiş çok güzel fotoğrafları internetten bulur sıralarım buraya... gitmişsiniz birilerinin çektiği size göre güzel olmayan fotoğrafları koymuşsunuz bakın güzel değil diyosunuz..

Zaten Canon'u da hiç bir profesyönel fotoğrafçı kullanmıyor hep fotoğraftan anlamayanlara satıyo.. Pazar malı Canon. Sanki Canon dinamik aralığının farkında değil. En çok patent alan makine üreticilerinin başında Canon geliyor. Bundan hiç bahsetmiyorsunuz. İso 800 - 1600'den sonra dinamik aralıkta Nikon ve Sony'le başa baş gidiyor Canon bundan hiç bahsetmiyorsunuz. Tutturmuşsunuz 100 iso da Canon dimanik aralığı çok kötü de çok kötü.

Gelmişsiniz burada konu açan kişinin konusunu resmen baltalamışsınız sanki %100 haklıymış gibi. Böyle yaparak bir sürü kişiyi yazmaktan soğuttunuz foruma. Adam bir içerik koymuş ama hep siz haklı olduğunuz için adamın paylaşımının bir önemi yok sizin yazdığınız şeyler önemli. Adam uğraşmış emek vermiş teşekkür etmek yok. Resmen Canon incelemesi yaptı diye saldırmışsınız, yazdıklarınızdan çok net anlaşılıyor.

Önceden de Fujifilm dslr like makineleri için aynısı yapılırdı. Öve öve bitirilemezdi diğer makineler kötüydü. Bu yüzdende bir sürü insan ayrıldı forumda yazmadı konulara. Çünkü onlarda sizin gibi insanları bastırmaya çalışıyordu.
    Sonradan ortaya çıktı ki Fujifilm'i övenler para alıyormuş. Ama gidenler küsüp gitti bir kere olan normal vatandaşa oldu. Güzel tarafsız içerik yazanlar gittikten sonra burası durgunlaştı. Ne güzel bilgiler alıyorduk o zaman o abilerden. Sene 2008-2011 arası. Ben bu forumu 2006'ten beri takip ediyorum okuyorum bakmayın üyeliğimin yeni olduğuna.

Her makinenin, markanın birbirine göre avantajı dezavantajı var. Birinin dinamik aralığj kötü, birinin menüsü karışık, birinin odaklaması çok iyi, diğerinin odaklaması kötü. Sonuçta her insanında ihtiyacı aynı değil. Biri hız ister biri isosu iyi olsun ister. Maalesef her makine aynı değil olmuyor da.... Aynı insanlar gibi....

• quote:

Orijinalden alıntı: MEVALP

Ara gülerin eline o beğenmediğin 650D + 50mm 1.8 lensi versen emin ol o fotoğraflarını beğendiğin D5300 18-300mm ikilisinin çektiği fotoğraftan 1000 kat daha iyi fotoğraf çeker. Ama nerde sende bunu kabullenecek mantık mı desem vicdan mı desem düşünce mi desem bilemedim. Ara güler bile diyor ki en iyi daktilosu olan en iyi yazar olsaydı en iyi fotoğraf makinesi olan en iyi fotoğrafçı olurdu.

Ama siz tutturmuşsunuz isodur, dinamik aralıktır.. kim ne derse desin hangi konuya yazarsa yazsın Canon'u yerden yere vuruyorsunuz. Başka bir şey yok her yazdığınız yazıda m43 süper harika Canon dışında her marka iyi, Canon herkesi kandırıyor, Canon o kadar para etmez.

Her fotoğrafta isoya mı bakılır? Her fotoğrafta dinamik aralığa mı bakılır? Her fotoğrafta enstantaneye mi bakılır?

Fotoğrafın ne anlatmak istediğinin bir önemi yok mu? Acaba kaç kişi ara gülerin çektiği fotoğraflarda isoyu dinamik aralığı konuşuyor? Aaa ama o Leica kullanıyodu dimi en iyi fotoğraf makinesi var onda.. Fotoğrafı amacından saptırıyorsunuz ama kabullenmiyorsunuz.

Elbette herkes ara güler olamaz. Olmak zorunluluğu da yok. Herkes güzel fotoğraf çekemeyebiliyor. Her fotoğraf güzel olacak diye bir kural da yok. Becerisi olan müzisyen oluyor, şarkıcı, oyuncu, ralli pilotu oluyor. Ama herkes olamıyor. Ama sizin verdiğiniz örneklere bakan zanneder ki her m43 alan Nikon alan süper fotoğraf çekecek. Bak aldın Nikon'u dinamik aralığı o biçim fotoğrafın muhteşem çıkacak, Canon' dan uzak dur yeterki.

2 dakikamı almaz 50mm F1.8 ile çekilmiş çok güzel fotoğrafları internetten bulur sıralarım buraya... gitmişsiniz birilerinin çektiği size göre güzel olmayan fotoğrafları koymuşsunuz bakın güzel değil diyosunuz..

Zaten Canon'u da hiç bir profesyönel fotoğrafçı kullanmıyor hep fotoğraftan anlamayanlara satıyo.. Pazar malı Canon. Sanki Canon dinamik aralığının farkında değil. En çok patent alan makine üreticilerinin başında Canon geliyor. Bundan hiç bahsetmiyorsunuz. İso 800 - 1600'den sonra dinamik aralıkta Nikon ve Sony'le başa baş gidiyor Canon bundan hiç bahsetmiyorsunuz. Tutturmuşsunuz 100 iso da Canon dimanik aralığı çok kötü de çok kötü.

Gelmişsiniz burada konu açan kişinin konusunu resmen baltalamışsınız sanki %100 haklıymış gibi. Böyle yaparak bir sürü kişiyi yazmaktan soğuttunuz foruma. Adam bir içerik koymuş ama hep siz haklı olduğunuz için adamın paylaşımının bir önemi yok sizin yazdığınız şeyler önemli. Adam uğraşmış emek vermiş teşekkür etmek yok. Resmen Canon incelemesi yaptı diye saldırmışsınız, yazdıklarınızdan çok net anlaşılıyor.

Önceden de Fujifilm dslr like makineleri için aynısı yapılırdı. Öve öve bitirilemezdi diğer makineler kötüydü. Bu yüzdende bir sürü insan ayrıldı forumda yazmadı konulara. Çünkü onlarda sizin gibi insanları bastırmaya çalışıyordu.
    Sonradan ortaya çıktı ki Fujifilm'i övenler para alıyormuş. Ama gidenler küsüp gitti bir kere olan normal vatandaşa oldu. Güzel tarafsız içerik yazanlar gittikten sonra burası durgunlaştı. Ne güzel bilgiler alıyorduk o zaman o abilerden. Sene 2008-2011 arası. Ben bu forumu 2006'ten beri takip ediyorum okuyorum bakmayın üyeliğimin yeni olduğuna.

Her makinenin, markanın birbirine göre avantajı dezavantajı var. Birinin dinamik aralığj kötü, birinin menüsü karışık, birinin odaklaması çok iyi, diğerinin odaklaması kötü. Sonuçta her insanında ihtiyacı aynı değil. Biri hız ister biri isosu iyi olsun ister. Maalesef her makine aynı değil olmuyor da.... Aynı insanlar gibi....
    Arkadaşlar benim şurada "şu makina KÖTÜ" dediğim bir şey yok. Size ne oluyor da bu oluyor anlamak mümkün değil. Gittim Dünya çapında yıllardır ürünleri inceleyen 2 siteden ürün hakkındaki yazılan ve birkaç da fotosunu paylaştım. Bunu yapmak kötü bir şeymiş gibi davranıyorsunuz. Vallahi bir bakın, size ne oluyor da böyle oluyorsunuz ? Bilgiyi paylaştım diye benim paylaşımıma "kulaktan dolma" diyeceksiniz ve bu gayet normal görünüyor sizin tarafınızdan ! E ne o zaman bize sizin bu saldırgan tavırla bastırıp-susturup kabul ettirmek istediğiniz sadece bu forumda bazı kişilerin dediklerini doğru kabul edelim, öbür bu Dünya çapındaki incelemeleri hiç umursamayalım mı ?

Aynı şeyi diyoruz da sizin işinize gelen bana saldırmak. Bakın çok basit

"Ara Güler'e Nikon D3300 + 18-300'ü versek emin ol o beğendiğiniz Canon 90D'den 1000 kat iyi fotoğraf çeker" ! E ne oldu ? Siz deyince oluyor da ben deyince bana sopa ?!

Peki ben deyince niye ben yanlış oldum ?! Hıhım, var ve şu üstteki çiçeklerden fotoğrafın anlatmak istediği şeyi de anladınız eminim. Evet, bana saldırmak için siz de böyle kıvırmışsınız sayfayı. O kadar Ara Güler de sonra herkej de Ara Güler olamaz tabi (hoop hepsi boşa gitti dediklerinizin) ! Ne ise sonra herkeş öyle böyle şöyle foto çekemez. Eee ? Öyle ise hayrola bize ne diye Canon 90D süper diye anlattınız ? Koy şurana Canon 500D + 18-105 ile işte şöyle fotolar çektim de onu izleyelim madem ? Saldırmak için kendi avantajınız olacak şekilde kullandığınız her şey aslında benim dediğim, yaptığım. Fakat demek ki o göze perde indi mi böyle görünüyor.

Bu da aynen Canon çok satıyor, çok yeniyor o zaman en iyisi dedi iyi mi !.. Bu doğru bir mantık olamaz ki asla. O zaman günümüzde en çok tercih edilen her şey alanında en iyisi mi bu mantıkla ?

O gidenler hiçbir modeli ve özellikle Canon'u övmeyenlerdi işte. Çoğu ile o zaman da konuşuyordum, halen de bazıları ile görüşüyorum. Bu vakalar ebedi aynı oldu. %100 fotokopisi. Bir ürün hakkındaki eleştirel bilgiyi paylaştın mı hemmen şahsına saldırırlar. Konu böyle berbat hale sokulur ve aslında yapılan şey artık asla görünemez. İnsanlar hep birinden yana birine karşı mesajlar yazmaya başlarlar. Heeep aynı, binlerce kez yaşadım. Hiç biriniz de görmüyorsunuz. Canon 90D kötü diye hiç bir şey demedim. "Şöyle de bilgiler var, buyrun bakın" diye bir kaynak paylaştım. Benim bu yaptığım şeye "kulaktan dolma" diyen birisi oldu aksine. Yani başkalarının test sonuçarı "kulaktan dolma" bizim arkadaşın yaptığı "biber dolması" imiş !

Burada bir de Canon'un belli başlı zamanında "çok iyi" modeli olmasının yanı sıra ürün yelpazesinde dönemi içinde atıyorum bu kalitesinin 10 modelde 3 modelde görülmesi gerçeği var. Sizlerin hep böyle konularda hemen topyekün bir markanın tepeden tırnağa ürettiği her şeyin kötüleniyormuş gibi bir algı yaratma çabanız oluyor. Derlemek ile uğraşamıyacağım ama ne zaman aynı tepki oldu ise hep hemen öne MARKA ADI sürüyorsunuz. Vallahi bu çok sık rastladığım bir davranış biçimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 27 Aralık 2019; 14:55:46 >

• Ha bir de şu detayda da konuyu saptırıyorsunuz. Burada arkadaş "ürün incelemesi" yapıyor değil mi ?

Öyle ise gelip de burada sanki arkadaş fotoğraflarını paylaşmış da eleştirel yorum bekliyormuş da ben de ISO'ya bakmışım gibi bir kendi kafanızdan yarattığınız hayali olayınıza kendi kendinize soru-cevap yapmayın ! Elbette dijital fotoğraf makinası incelemesinde ISO'ya bakılacak ! Bu kadar sizi sapıttıran ve gözlerinizi kör eden şey ne ? Sadece "Canon" olması galiba, öyle görünüyor çünki.

Bir görsel ve kaynak daha paylaşayım...

http://www.photonstophotos.net/Charts/PDR.htm#Canon%20EOS%2090D,FujiFilm%20X-T30,Nikon%20D5600,Olympus%20OM-D%20E-M1%20Mark%20II,Sony%20ILCE-6300

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 27 Aralık 2019; 14:16:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.