Şimdi Ara

canon A620 hafıza kartı durumu (2-4gb sdhc ??)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

A620 model makinem , 1Gb hafıza kartı video çekimi ve fotoalr için yeterli olmadığından 4GB a yükseltmek istedim... ve hiç tereddüt etmeden gidip teknosadan SDHC (class 6) model bi kart aldım benim için Sd olması önemli idi makine sd çalıştırıyordu. ancak bu görme meselesi de nedirki. yani girişler ayaklar hepsi aynı görmek nie.. 8 tak çalışsın. anlamış değlim. kart arakdaşın yeni model 110x miydi a710 is miydi neydi yazık çok para verip aldığı makinesinde çalıştı hatta o 8GB SD kullanıyor, benimki onun 8 GB ınıda görmedi.. ee nolcek şimdi.. aletin herieyi güzel hafızası yetersiz.buna bir çözüm bulabilmiş olan varmı acaba?? bu aletler birbirine uyumlu olm caiksa biz böle sürekli alet yada kartmı değiştiricez.. bu nasılbi pazarlama stratejisidir yahu. saçmalık.

videolar için avet avi çok yer kaplıyorve onu MPEG 4 e çevirmek gerek. bikaç programda çevrilebilr.. ancak genede 1gb yetersiz..benim gibi bu duruma düşen biço karkadşa olması gerek

öte yandan , DSLR e geçmeyi düşünen ve nası lbir yol izlemiş -izleyecek olan varmı varsa fikirlerini paylaşırsa sevinirim. A620 mi tüm aksesuarları ile kaça verebilrim sizce??

muritu@hotmail.com

• @muritu,
    Kullandığınız makinanın kullanım kitabına bir göz atmadığınız anlaşılıyor. Baksaydınız A-620 ve bu serinin max 2 GB kartı desteklediğini görürdünüz (Sayfa 120) Üstelik kartı alırken de SDHC almışsınız. Bu makina sadece SD kartlarla çalışır. Unutmayın ki kullandığınız makina Şubat 2005 çıkış tarihlidir, elbette teknoloji seviyeside o tarihlerdeki seviyede olacaktır.
    Konu makinenin hafızası ile ilgili değildir. Yazılımla, makinenin o kartı tanıması yada tanımaması ve makinenin kartı okuma hızı ile ilgilidir. 2005 model bir makinanında class 6 bir kartı tanımaması kadarda normal bir durum yoktur. Ayrıca önemli bir uyarı. Makinanız bir video kamera değildir. Varsayın ki 4 GB kartı kullandınız. Uzun süreli video çekimlerinde sensörününüzün ölü pixellere hot pixellere neden olabileceğini unutmayın....
    (Aynı mak. Bende kullanıyorum)
    dSLR' ye geçmek için özel bir yol izlenmesi gerekmiyor. Bir gövdeye ortalama 700-3000 TL, herbir ayrı amaçla kullanım için en az 2 ad. ve üstü lense ortalama 300-3000-....~... TL arası bir bedel ödemeyi + Aksesuarlarını (tripod-Flaş vb) göze alıyor ve bu makinalarla baş edebilecek temel fotograf bilgilerine sahip olan herkes isterlerse doğrudan da dSLR' ye geçebilir. Hangi marka derseniz? Bu forumda ve diğer forumlarda Canon-Pentax-Nikon hatta Olympus, Panasonic vb. mak./Mod. kullananlara ait topikler vardır. okur inceler, danışır cebinizin durumunuda göz önüne alarak, (+) ve (-)' lerine bakar, örnek fotografları ya forumlardan veya Flicker gibi onlarca fotograf sitesi vardır. İnceler, danışır ve karar verirsiniz.
    quote:

Orjinalden alıntı: muritu

arkadaşlar,

A620 model makinem , 1Gb hafıza kartı video çekimi ve fotoalr için yeterli olmadığından 4GB a yükseltmek istedim... ve hiç tereddüt etmeden gidip teknosadan SDHC (class 6) model bi kart aldım benim için Sd olması önemli idi makine sd çalıştırıyordu. ancak bu görme meselesi de nedirki. yani girişler ayaklar hepsi aynı görmek nie.. 8 tak çalışsın. anlamış değlim. kart arakdaşın yeni model 110x miydi a710 is miydi neydi yazık çok para verip aldığı makinesinde çalıştı hatta o 8GB SD kullanıyor, benimki onun 8 GB ınıda görmedi.. ee nolcek şimdi.. aletin herieyi güzel hafızası yetersiz.buna bir çözüm bulabilmiş olan varmı acaba?? bu aletler birbirine uyumlu olm caiksa biz böle sürekli alet yada kartmı değiştiricez.. bu nasılbi pazarlama stratejisidir yahu. saçmalık.

videolar için avet avi çok yer kaplıyorve onu MPEG 4 e çevirmek gerek. bikaç programda çevrilebilr.. ancak genede 1gb yetersiz..benim gibi bu duruma düşen biço karkadşa olması gerek

öte yandan , DSLR e geçmeyi düşünen ve nası lbir yol izlemiş -izleyecek olan varmı varsa fikirlerini paylaşırsa sevinirim. A620 mi tüm aksesuarları ile kaça verebilrim sizce??

muritu@hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 2 Mayıs 2009; 14:20:31 >

• Deneyen var mı? daha doğrusu sonuç alan.... Video çekmek için değil ama saklama medyası olarak çok işime yarayacak....
    quote:

Orjinalden alıntı: NickTheChopper

http://forum.donanimhaber.com/m_4733986/mpage_23/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.