Şimdi Ara

CANON A85 - A95

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    CANON A85 ve CANON A95 arasında bir seçim yapmaya çalışıyorum. Sizce sadece amatör olarak doğa, anı vs. fotoğrafları çekmek için hangisi tercih edilebilir. Daha doğrusu şöyle sorayım arada yaklaşık 200YTLlik bir fark var, bu farkı verirsem neler kazanırım. Siz olsanız bu farkı verirmisiniz?

• sadece amatör olarak kullancaksan a85 işini fazlasıyla görür hiç merak etme.a95in farkı 5 mgb,ccd'si daha büyük bide döner ekranı var.Bunların senin için öenmli olacağını düşünmüyorum.gönül rahatlığıyla a85 alabilirsin çok hoş makina.sıfır fiyatıda ucuzladı zaten 520 ytl felan galiba.gittigidiyordan felan dahada ucuza bulabilirsin.
  • bende oyumu Canon A85 den yana kullanıyorum.. arada o kadar fark varken A85 almak daha mantıklı duruyor..istersen bide Canon'un yeni A510 ve A520 modellerini incele..yalnız bu makinalar yurtdışında satılıyor şu anda..fiyatıda oldukça cazip ama tabiki garantisi yok.. seçim senin artık..
    ayrıca Mertkan dostumun açmış olduğu topici buraya tıklayarak ulaşabilirsin..çok daha güzel bilgilere ulaşabilirsin..
  • Peki bu ikiliye Nikon4800'ude eklersek cevabınızda bir değişiklik olurmu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: pavos

Peki bu ikiliye Nikon4800'ude eklersek cevabınızda bir değişiklik olurmu?

şahsen benim cevabım değişmez..ve yine yukarda yazdığım makineleri incele derim.. seçim senin tabikii yine..
  • Aletleri inceledim güzel hoş, zaten A85'in yerine çıkartmışlar 520'yi o yüzden daha iyidir ama yutdışından alma imkanım yok. Tahmini ne zaman gelir bu aletler Türkiye'ye?
  • bir sitede okumuştum, a520 nin flaşı 10 saniyede falan doluyor diye,bu doğrumu . hiç kullanan oldumu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 70D
    9 yıl önce açıldı
    CANON EOS 350D
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eğer daha amatör işler için kullanacaksan 200ytl fazla vermenin bi anlamı yok a85 fazlasıyla işini görür
  • benim a95 im 2-3 gün içinde elime geçecek. tercih sebebim ekranın dönebilmesi ve makina kapalıyken lcd yi korumak için ters kapatabilmen. Yoksa özellik olarak pek bir fark yok
  • Ne yani Canon A95 yada A85 manuel ayarlari azmi ben de bu makinalardan birini almayi dusunuyorum.
    Yoksa baska Alternatifleremi yoneleyim?
  • Ben 1 ay önce A85 aldım. Manuel netlik manuel perde ayarı ve manuel süre ayarı bulunmaktadır. Yanlış bilmiyorsam a95 ile arasındaki fark sadece 1mp dir. Yani çektiği fotoğraf boyutu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGH FIDELITY -- 11 Mart 2005, 19:44:48 >
  • sensor büyüklükleri de farklı isterseniz buradan
    daha ayrıntılı karşılaştırabilirsiniz
  • döner lcd panel için 200 değil 300 de verilir..millet foto çekmek için iki büklüm olurken siz her türlü istediğiniz açıdan fotonuzu çekiyosunuz
  • Merhabalar,
    en başta sordugum soruyu bu kez A510 ve A520 icin sormak istiyorum. Amatör olarak doğa, anı vs. fotoğrafları çekmek için A510 yeterli olurmu yoksa A520 daha mi iyi olur? A520 icin A510a gore biraz gurultulu deniyor, o yuzden kafam biraz karisti.
  • Dostum Mertkan'ın fot.mak.satın alma rehberinde konuya gayet güzel açıklık getirmiş..aşağıya forumdaki özellikleri anlatan yazıyı copy paste yapıyorum bilgine..karar senin..ama bana göre ikisi arasında çok büyük farklar yok ok

A510/A520 ARTILARI:
    Çok iyi fotoğraf kalitesi
    4X Optik zoom
    Tamamiyle Manuel kontroller
    Zengin ek aksesuarlar ile desteklenebilme
    Ortalamanın üzerinde pil ömrü
    Geniş sahne modları

A510/A520 EKSİLERİ:
    Oto Fokus asistan ışığı olmasına rağmen A75 ve A85’e göre düşük ışık altında fokuslamada zayıflık.
    A75 ve A85’e göre daha fazla kırmızı göz oluşumu
    200 ISO’dan itibaren noise (kumlanma) oluşumu
    Kutu içeriğinde çok düşük kapasiteli hafıza kartı bulunması
    Kutu içeriğinde şarj edilebilir pillerin bulunmaması

• sanırım geç kalmışım ama;

a80 kullanıyorum ben olsam 200 ytl ekleyip döner ekranlı olanını alırım...
    lcd ekranı korumasının yanında fotoğraf çekiminde çok büyük kolaylık sağlıyor kullanmadan anlaşılmaz daha önceden de yazmıştım ama pek önemsenilmedi ... a80 ile yaklaşık 8000 fotoğraf çektim döner ekranın inanılmaz faydası var....en basitinden çekim esnasında başını (gözünü) fotoğraf makinasının olduğu her konuma götürmen lazım ki daha iyi görebilesin daha iyi kadrajlayabilesin.. bu da her durumda kolay olmaz... ama dönebilen lcd ekran ile yandan , yukarıdan nereden olursa olsun ne çektiğini görebilirsin.... pek anlatamadım ama dedimya kullanmak lazım diye... sadece bir düşün....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.