Şimdi Ara

CANON AE-1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Canon AE-1 almayı düşünüyorum. Ama nereden alacağımı bilmiyorum. Sitelere baktım da güvenilir bir şey bulamadım ya da sapasağlam olan. Bildiğniiz yerler veya satan kişiler var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Canon AE-1: Bir Fotoğrafçılık Kamerası Klasikleri

Canon AE-1, 1976 yılında piyasaya sürülen ve o zamandan beri fotoğrafçılar arasında ikonik bir statü kazanan bir 35 mm filmli SLR kameradır. Manuel ve otomatik pozlama modları sunar ve fotoğrafçılara hem yaratıcı kontrol hem de kolay kullanım sağlar.

AE-1, otomatik pozlama özelliğiyle öne çıkar. Dahili ışıkölçer, pozlama ayarlarını otomatik olarak hesaplar, bu da fotoğrafçıların iyi pozlanmış görüntüler çekmelerine yardımcı olur. Ayrıca, diyafram önceliği ve enstantane önceliği modları da sunarak fotoğrafçıların belirli alan derinliği veya enstantane hızı efektleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlar.

Canon AE-1, çok yönlülüğüyle de bilinir. Geniş bir lens yelpazesiyle uyumludur ve portreler, manzaralar ve sokak fotoğrafçılığı gibi çeşitli fotoğrafçılık türleri için kullanılabilir. Sağlam yapısı ve güvenilirliği, onu profesyonel ve amatör fotoğrafçılar için popüler bir seçim haline getirir.

Fotoğrafçılık alanına yeni başlayanlar için Canon AE-1, manuel pozlama ve kompozisyon ilkelerini öğrenmek için mükemmel bir kameradır. Otomatik pozlama özelliği, yeni fotoğrafçıların teknik detaylara takılmadan yaratıcı yönlerine odaklanmalarına yardımcı olur.

Günümüzde Canon AE-1, hem koleksiyoncular hem de fotoğrafçılar arasında popülerliğini korumaktadır. Vintage estetiği ve klasik özellikleri, onu fotoğraf meraklıları için çekici bir seçim haline getirmektedir. Manuel kontrolleri ve filmli fotoğrafçılığın benzersiz deneyimi, fotoğrafçılara yaratıcı ifade için benzersiz olanaklar sunar.

İster fotoğrafçılıkta yeni olun ister deneyimli bir profesyonel olun, Canon AE-1, fotoğraf yolculuğunuzda değerli bir araç olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İstanbul'daysan Sirkeci'ye uğra. Temiz Ae1'ler gözüme çarpmıştı. Ayrıca Ae1'e vereceğin maksimum para 250 lira olsun, eski slr makinelerden para yırtmaya çalışan çok var. Bence dijital pozometreli Ae1 Program almalısın, pozometre okumak çok daha kolaydır ve fotoğrafları hızlı çekersin. Ayrıca program modu da var. Eğer biraz daha para ekleyebilirim diyorsan, benim tavsiyem kendim de kullandığım Canon A1 alman. Sesi, özellikleri çok çok güzeldir ve yakışıklıdır da. Ama fazla gelirse Ae1 Program(önceden baya kullanmıştım, güzeldir) al.

Mesela bir Ae1 buldum. Gayet temiz gözüküyor, lensi de yeni. Ama araştırırsan daha ucuza da bulabilirsin. Geçenlerde bir arkadaşım Kocaeli bit pazarından çok temiz bir aleti 180 gibi bir fiyata almıştı. Açıkcası ben 260 lirayı Ae1'e vermek istemezdim.

http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/canon-ae-1-35-mm-slr-fotograf-makinesi-89307265

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rocha -- 2 Ekim 2013; 20:46:23 >

• sirkeci - hayyam pasajında alt katta analogçular var, oradan bulabilirsin, ama tavsiyem ae1-program + 50mm 1.8 FD lens alman. Sakın FL alma, program modu çalışmıyor o lensle.
  • Rocha R kullanıcısına yanıt
    Benim kesin kararım AE-1 ya. Fotoğrafçılık hakknda çok bilgim yok amatörüm şu anda. Tekirdağ'da yaşıyorum ama bayramda gideceğim İstanbul'a bi bakarım oraya sağolun. Sirkeciye gidince adama "dijital pozmetreli Canon ae-1" diye mi sorayım yani? Başka ne türlüsü var manual mı?
  • Within kullanıcısına yanıt
    Ne kadara patlar peki bize dediğiniz lensle falan?
  • dijital pozometre istiyorsan ae-1 program almalısın, hem niye ae-1'de karar kıldın ki? Ae-1 program daha üst düzey bir makine, kullanımı daha rahat, hem yeni başladığın için zorluk çekmezsin. 250 - 300 liraya ae-1 program alabilirsin, ae-1 fiyatları da aynı.
    bahsettiğim lens makinenin standart lensi aslında, ama FD olmasına dikkat et, çünkü program modu FL lens ile çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Within -- 3 Ekim 2013; 20:09:36 >
    Üstad ben çok amatörüm bu konuda. Program ile noramlin farkını bilmiyordum aynı sanıyordum hatta o derece. Aşağıda progra ile normalin fotoğrafı var. Pozmetre dediğimiz yer sağdaki yer değil mi? hani ilk resimde "program 1-2-4-8...." falan yazıyor
     CANON AE-1 CANON AE-1

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fujifilm X-H1 XF 16 80 SET
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cannycvs

Üstad ben çok amatörüm bu konuda. Program ile noramlin farkını bilmiyordum aynı sanıyordum hatta o derece. Aşağıda progra ile normalin fotoğrafı var. Pozmetre dediğimiz yer sağdaki yer değil mi? hani ilk resimde "program 1-2-4-8...." falan yazıyor
     CANON AE-1 CANON AE-1

o sağdaki enstantane ayarı yani perdenin ne kadar süre açık kalması gerektiğini ayarlayan kısım. 2 yaparsan 2 sn. olur mesela, 125 yaparsan saniyenin 1/125'i kadar açık kalır perde, ona göre fotoğrafın özelliği değişir. Bu konu hakkında epey araştırmalısın, çünkü detaylı bir konu.

Pozometre dediğim şey ışık ölçer yani senin hangi ayarlarda fotoğraf çekmen gerektiğini sana söyleyen düzenek. (Ne kadar ışık girmesi gerektiğini gösteriyor) Genelde vizörün içinde olur, hani elimize alıp gözümüzle bi ekrana bakıyoruz ya, oranın içinde.

İçeri baktığında

CANON AE-1

Böyle birşey göreceksin, bu sanırım AE1 pozometresi çünkü gösterge çubuğu var onda, biraz antika kalıyor ae1-programa göre, AE1-program'da ise gereken değer orada yanıp sönüyor, bunu nasıl anlarsın? Deklanşöre yani fotoğraf çekmek için bastığımız tuşa yarım basarak pozometreyi devreye sokarsın, o sana ayarlaman gereken diyafram değerini gösterir, sen de lens üzerinden gerekli ayarlamaları yaparsın. Program'ın farkı da aslında çok çok fazla değil, yani pozometresi farklı (dijital) üst paneldeki ayarlama yerleri farklı (mesela iso-asa ayarı enstantane halkasının altında değil de sol taraftaki makara kolunun altında), ama en önemli fark tam otomatik modda fotoğraf çekebilmek.
    Yani FD lenste diyaframı ''A'' moduna getirip enstantaneyi de ''program'' a alırsan hiçbir ayar yapmadan sanki cep telefonundan fotoğraf çekiyormuş gibi fotoğraf çekebilirsin.
    Sadece AE1 alırsan program modunu kullanamazsın çünkü öyle bir mod yok, enstantaneyi manuel olarak ayarlamak zorundasın.
    Aslında öğrenme açısından çok da avantajlı değil ama yeni başladığın için zorlanmazsın bu şekilde.
    Aklıma şimdilik gelenler bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Within -- 4 Ekim 2013; 19:29:06 >

Teşekkürler dostum zahmet oldu baya yazmışsın. Mesaj'dan konuşalım birkaç sorum var da
  • rica ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.