Şimdi Ara

Canon'dan yeni modeller ! PowerShot SD960 IS & SD970 IS ve diğerleri...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
2.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Canon bugün 7 yeni "compact" dijital kamera modelini duyurdu. Bu modeller içinde benim en dikkatimi çeken ( daha doğrusu bir süredir çıkmasını beklediğim ) özellik bugün tanıtılan 7 modelin 4 ünde 1280x720 30 fps video çekim özelliği ve HDMI bağlantısı bulunmasıydı. HD Video kayıt özelliğinin daha önce diğer üreticiler tarafında yeni modellerinde kullanıldığını biliyorum ama uzun süre kullandığım ve fotoğraf kalitesinden çok memnun olduğum Canon Ixus 400 modelinden sonra yeni alacağım “compact” kameranın da Canon olması konusunda verdiğim karar üzerine bu modellerin çıkmasını bekliyordum.

Yeni çıkan kameraları kısaca tanıtmak gerekirse ( parantez içindekiler Avrupa’daki model isimleri ) ;

SD960 IS (Digital IXUS 110 IS) ve SD970 IS (Digital IXUS 990 IS)

Ortak özellikler :

12.1 Megapixel CCD
    Wide-aspect 2.8” PureColor LCD II (Digital IXUS 110 IS), 3.0” PureColor LCD II (Digital IXUS 990 IS)
    HD movies (1280 x 720, 30fps) and HDMI connection
    DIGIC 4 for ultra-fast responsiveness and superb image quality
    Combats blur with IS and Motion Detection Technology

İki model arasındaki temel farklılık objektiflerde ; SD960 modeli 28 - 112mm (35mm equiv) F2.8-5.8 , 4x optik zoom , SD970 modeli ise 37 - 185mm (35mm equiv) , F3.2-5.7 , 5x optical zoom. Bu değerler göre SD960 daha çok iç mekan , düşük ışık koşullarında geniş açıya gereksinimi olan kullanıcılara daha uygun görünüyor. SD970 ise daha geniş optik zoom aralığı ve 185 mm ye ulaşan objektifiyle daha çok dış mekan çekimleri için uygun görünüyor.

PowerShot SD780 IS (Digital IXUS 100 IS ) and PowerShot SD1200 IS (Digital IXUS 95 IS )

Ortak özellikler :

3.0x optical zoom with optical Image Stabilizer
    2.5” PureColor LCD II

Farklılıklar ise ; SD780 12.1 Megapixel , SD1200 ise 10.0 Megapixel. Her ikisinin de objektifleri benzer zoom aralığına ( 33-100 / 35-105 ) sahip olsalar da SD1200 ün objektifi düşük ışık koşullarına daha uygun. HD video çekimi ise sadece SD780 de var. Ayrıca SD780 18 mm kalınlığıyla şu ana kadar Canon'un çıkardığın en ince "compact" kamera.

PowerShot A1100 IS and PowerShot A2100 IS

Ortak özellikler :

12.1 Megapixels
    Powered by AA batteries for convenience and flexibility

Farklılıklar ise temelde yine objektif özelliklerinde. A1100 35 - 140mm (35mm equiv) , 4x optical zoom , F2.7-5.6 objektif kullanırken A2100 36 - 216mm (35mm equiv) , 6x optical zoom , F3.2-5.9 objektife sahip. Bunun yanında A2100 , A1100 e göre daha büyük bir LCD ekrana sahip ( 3.0 / 2.7 inch ). Her iki modelde de HD Video kayıt özelliği bulunmuyor.

PowerShot SX200 IS zoom compact

12.1 Megapixels
    DIGIC 4 for ultra-fast response, superb image quality and intelligent technologies
    Combats blur with IS, Motion Detection Technology and Servo AF
    3.0”, high resolution LCD
    High Definition (720p) movie with HDMI connection

Bu modelde öne çıkan özellik 12 optik zoom ; 28 - 336mm (35mm equiv) F3.4-5.3. Ayrıca bu 7 model arasında manuel ayarlara sahip olan tek model de SX200. Sahip olduğu yüksek zoom objektif nedeniyle kalınlık diğer modellerden daha fazla ( 38 mm )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknoKardeslik -- 19 Şubat 2009; 8:55:04 >

• sx200 ü beğendim ben.
    Bence hepsinin ortak özelliği gereksiz olan 12 mp ve bunların hepsinin fiyatlarının uçacağı.
  • SD960 IS (Digital IXUS 110 IS) ve SD970 IS (Digital IXUS 990 IS)

sensörler 1/2.3inch

ixus 960 da 12 mp idi ama 1/1,7inch sensöre sahipti.Canon'da cıvıttı artık.
  • Daha A1000 ve A2000 modelleri iş yapmadan 1100-2100 serisine başlamış, maksat modaya uymak galiba.
  • Canon aslında geç bile kaldı , önceki modeller ( A1000 / 2000 , Ixus 980 / 870 ) Ağustos - Eylül 2008 de piyasaya çıkmıştı. Belki SLR ler için değil ama "compact" sınıf için 6 ay oldukça uzun bir süre. Panasonic ve diğer markaların özellikle HD Video kaydı özelliği ile öne çıkan yeni modellerine bir cevap da vermesi gerekiyordu. Bu anlamda bence zamanlaması doğru , daha önceki Canon ixus serilerinin kullanıcıları bence bu modelleri bir süredir bekliyordu zaten ( kendimden biliyorum )

Bu modellerin hangileri , ne zaman ve hangi fiyat seviyelerinde Türkiye'ye gelir ; bu ise tamamen ayrı bir konu. Daha önceki örnekleri referans alacak olursak yurt dışına göre abartılı fiyatlarla geleceğini tahmin etmek zor değil. Fiyatlar arasında böylesine uçurum varken yurt dışından almak dışında bir seçenek yok bence.

• Bu modellerle ilgili ilk algılamam oldukça olumluydu ; hem yeni çıkanların arasında benim beklentime göre bir model olması ( kriterlerim ; rahat taşınabilirlik açısından ultra-compact ( 20-25 mm kalınlık ) , düşük ışık koşulları da dahil iyi fotoğraf kalitesi ve HD Video kaydı ; IXUS 960 ) , hem de genel anlamda farklı kullanım amaçlarına uygun pekçok farklı modelin bulunması... ancak amazon.uk deki fiyatlarını gördükten sonra ilk andaki kadar olumlu bakamıyorum doğrusu ;

Canon EOS 450D Digital SLR Camera (Body Only)
    Buy new: £419.49

Canon IXUS960 Digital Camera SD MMC HC 2.5in LCD 3.7x Optical Zoom 12.1 Megapixels
    Buy new: £420.48

Canon PowerShot SX200 Digital Camera - Blue (12.1 MP, 12x Optical Zoom) 3.0" LCD
    Buy new: £359.00

IXUS 960 ile EOS 450D gövdeyi aynı fiyata satmak nasıl bir mantıkdır , anlamak mümkün değil. İngiltere'de fiyatlar zaten pahalı , bunu biliyorum ama buradaki asıl sorun karşılaştırmalı olarak fiyatın yüksekliği. Bir tarafta objektifsiz de olsa bir SLR ( hem de başarılı modellerden birisi ) diğer tarafta manuel ayarları bile neredeyse yok denecek kadar az bir compact... Özellikler tamam ama fiyat işi bozdu benim için...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.