Şimdi Ara

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.359
Cevap
25
Favori
136.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkese selam arkadaşlar.. ben de bu kulübe katılmak istiyorum yarın mediamarktta kampanya var..

canon eos 1100d + 18-55 mm lens + 50 mm lens === 999 tl??? ne diyosunuz? almalı mıyım sizce? uygun mu??
  • merhabalar ben Av modunda fotoğraf çekerken çok yavaş çekiyor iso 100de çekiyorum diye mi acaba yoksa başka nedenleri mi var şimdiden teşekkür ederim.
  • Mağaza ismini veremiyorum ama sanırım canon 1100 alıcam, d90 bana lüks abi gerek yok o kadar para vermeye 1100 iyi bi fiyata düşerse alıcam inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onedoo

Mağaza ismini veremiyorum ama sanırım canon 1100 alıcam, d90 bana lüks abi gerek yok o kadar para vermeye 1100 iyi bi fiyata düşerse alıcam inşallah.

bana laf söylemek düşmez ancak alırken 1100d mantıklı olsada satarken 1100tlye aldığın cihaz 600tl edecek(ki sen satarken o kadarda etmeyecek) 500tl zarardasın. onun yerine 1100tlye 550d alsan satarken 800tl edecek 300 tl zarar edeceksin, ayrıca 1100dyi satışa çıkarınca 2 ay sonra satılacak 550d 1 hafta sonra... aynı durum d90 içinde geçerli bence sadece almayı değil birde satmayı düşünün fotoğraf kalitesi vs. aynı ancak her zaman alternatifleri araştırmakda fayda var, mesala pentax foto kalitsi vs olarak çok iyi ancak ucuz bir lens arasan altı ayda ancak uygun fiyatlısını bulabilirsin alışverişte mantıklı olmakta fayda var....

• Ne demek arkadaşım tabiki sanada yorum yapmak düşer. Burası forum ortamı herkes fikrini söylemeli fakat benim hiç adetimde yoktur aldığım bi ürünü satmak, kullanmaktan sıkılırsam bi yakınıma sevdiğime armağan ederim. Illaki bi üründen yeri gelince sıkılırız veya yeni modeller çıkınca onları almaya heves ederiz ama beklentim en üst seviyede olmadığı için bu cihaz sıcak geldi. Satma olayınıda hiç düşünmem dediğim gibi, hediye etmek en güzeli.

• Daha makineyi almadan satmayi dusunmek bence cok yanlis. Kendi fikrimi soylemek gerekirse bu ise yeni baslayan birisi alabilcegi en ucuz makineyi almali. Pahali bi makine alsa deklansore basmaya korkar surekli shutter omrunu yemiyim makine eskimesin yada 2. El degeri duser gibi dusunceler kafada dolasir. Ama ucuz makine ile acemiligi atip sonra istedigi pahali makineye gecmek bence en dogrusu.

Mesela elimdeki 1100d ile nerdeyse her ay 1000 fotograf cekiyorum.1100d yerine 60d,7d flan olsa deklansore basmaya kiyamazdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: enpisagor

merhabalar ben Av modunda fotoğraf çekerken çok yavaş çekiyor iso 100de çekiyorum diye mi acaba yoksa başka nedenleri mi var şimdiden teşekkür ederim.

Çünkü iso'yu 100e çektiiğinde eğer ortamda yeteri kadar ışık yoksa pozlama süresi(enstantane)'yi makine otomatik olarak arttıracak bu da daha uzun süreli bir çekime yol açacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 27 Aralık 2012; 0:05:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gky05

Daha makineyi almadan satmayi dusunmek bence cok yanlis. Kendi fikrimi soylemek gerekirse bu ise yeni baslayan birisi alabilcegi en ucuz makineyi almali. Pahali bi makine alsa deklansore basmaya korkar surekli shutter omrunu yemiyim makine eskimesin yada 2. El degeri duser gibi dusunceler kafada dolasir. Ama ucuz makine ile acemiligi atip sonra istedigi pahali makineye gecmek bence en dogrusu.

Mesela elimdeki 1100d ile nerdeyse her ay 1000 fotograf cekiyorum.1100d yerine 60d,7d flan olsa deklansore basmaya kiyamazdim.

quote:

Daha makineyi almadan satmayi dusunmek bence cok yanlis.

Bu konuda haklısınız

Ancak 60 alsam 7D alsam denklanşöre basmaya kıyamam biraz saçma olmuş bence, zira iki makinada 1100D'den body olarak çok daha kuvvetli body'ler daha kötü davransanız bile daha dirençli olacaklardır

Ki zaten bir amatörün shutter ömrünü bitirebileceğini sanmıyorum

• 60d,7d derken aslinda pahali bir makine alsam diye soylemek istedim :)

asil amator kisi cok fotograf cekmez mi? cunku ogrenmek icin surekli farkli kadrajlar deneme farkli ayarlar deneme gibi durumlar olusmaz mi?

• quote:

Mağaza ismini veremiyorum ama sanırım canon 1100 alıcam, d90 bana lüks abi gerek yok o kadar para vermeye 1100 iyi bi fiyata düşerse alıcam inşallah.

hocam mağaza ismi vermiyorsun ip ucu ver bare bu mağaza Türkiye çapında mı?alma arifesindeyim kazık yemek istemiyorum
  • http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/0-45x-ultra-genis-aci-makro-lens-canon-icin-67456521

arkadaşlar bu aparatlar günü kurtarmak için idare eder mi?

yani yararını gören var mı?

şimdilik makro lens alıcak param şu an için yok.sadece bir süre idare etsin istiyorum.
  • Arkadaşlar 1110D alacağım karar verdim, ancak hafıza kartını ne alayım onu bilmiyorum. Bir şarjda ortalama kaç fotoğraf çekilir, tahmini fotoğraf boyutu ne kadar olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: IO

Arkadaşlar 1110D alacağım karar verdim, ancak hafıza kartını ne alayım onu bilmiyorum. Bir şarjda ortalama kaç fotoğraf çekilir, tahmini fotoğraf boyutu ne kadar olur?

Hafiza karti :class 6 ve ustu en az 8 gb
    Flassiz ekran kapali:1500 civari
    RAW formatinda: 15-20 mb. .. JPEG formatinda ortalama 5mb civari.

• quote:

Ne demek arkadaşım tabiki sanada yorum yapmak düşer. Burası forum ortamı herkes fikrini söylemeli fakat benim hiç adetimde yoktur aldığım bi ürünü satmak, kullanmaktan sıkılırsam bi yakınıma sevdiğime armağan ederim. Illaki bi üründen yeri gelince sıkılırız veya yeni modeller çıkınca onları almaya heves ederiz ama beklentim en üst seviyede olmadığı için bu cihaz sıcak geldi. Satma olayınıda hiç düşünmem dediğim gibi, hediye etmek en güzeli.

daha yeni gördüm mesajınızı kusura bakmayın büyük ihtimalle almışsınızdır. makineniz hayırlı olsun
  • Cihazım bugün geldi.50mm f1.8 ile beraber aldım.Pazar günü hava iyi olursa 1100D'yi tanıma fırsatım olacak.Evde fotoğraf çekilemiyor :)
  • Uzun surelik arastirmalar sonucunda pazartesi gunu DSLR almaya gidecegim. Kafamda ki ilk makine buydu fakat Nikon D3100, Canon 550D'ye kadar gezdim en sonunda kafam tekrar bu makineye yatti. Nedeni ise Nikon'da lensler pahali, bu makine de daha uygun. Arasindaki fiyat farki ile hem lens alirim + ilerde de lensleri daha iyi fiyata alirim diye dusundum. Canon 550D alirsam aksesuar, ekipman vs. alamayacagimdan dolayi vazgectim. Oyle cok profesyonelce is yapmayacagim zaten, cok gezen birisiyim gittigim yerleri cekecegim, doga da gezmeyi cok severim(her hafta sonu doga gezintisine cikiyorum) kisaca dogayi, hayvanlari, insanlari cekecegim. Makineyi kullanan arkadaslar memnun mu, bir kac cumle ile makineyi KULlANAN ve BILGILI arkadaslar ozetlerse cok sevinirim. Bir de makinenin shutter omru ne kadar?

Edit: Bulundugum yerde Bimeks'de DC lenslisi var maalesef DC alacagim sanirim. IS ile arasinda cok buyuk fark var mi, beni pisman eder mi? Fotograflarim da cok etki birakir mi, ikisi arasindaki fotograflar ayni mi olur? Gunduzleri titresimle alakali bir sorun olmaz sanirim, geceleri zaten tripod kullanacagim. Bir de ilerde farkli bir lens alacagim icin onlarin IS olani oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Aksu -- 4 Ocak 2013; 16:37:01 >

• Makineyi özetlemek gerekirse şöyle diyebilirim, poster bastirmayacaksan cok kaliteli video ihtiyacin yoksa ve bu işe yeni başliyosan tepe tepe kullanabilecegin bir makine.shutter omru kullanima gore degisebiliyo ama bunu dert etme ben shutteri parcalayan pek gormedim olsa bile 40-50 binden once olcagini da sanmam.(shutter degisimi asiri pahali bir islem degil)

Lens konusuna gelecek olursak mümkünse is li almaya gayret et.DC lensler gün batimina dogru goruntuyu bozmaya basliyor.Ama ileride yeni lens alcam simdide surekli yanimda tripod tasirim yeter ki ucuz olsun dersen DC lens alabilirsin.

• 6 yıldır slr like bir makine kullanıyordum ve kendimcede iyi fotoğraflar çekiyordum ama iyi fotoğraf için çok uğraşıyordum.
    hep aklımda bir slr almak vardı ve 600d almayı planlıyordum.
    sonra kit lensli bir 600 d'e yerine 50 mm lensli bir 1100 d alma fikri daha baskın geldi ve 15 gün kadar önce makinemi aldım.
    benim 2 tane bebeğim var ve sırf onların portleri için bu lensi almayı çok istiyordum.
    neyse sadede geleyim bu kadar güzel çekimler yapacağımı bilseydim 6 sene önce alırdım bu tarz bir alet.
    gerçekten çok çok iyi.
    ama şunuda söyleyeyim ben o slr like sayesinde bu makinede hiç yapancılık yaşamadım.
    çümkü iso nedir enstantene nedir pozlama nedir aşinaydım.
    şu ana kadar hep evde kapalı ortamda çekimler yaptım 50 mm ayrı birderya tam benim amacıma uygun bir lens ama dışarıda deneme şansım olmadı o yüzden o konuda fikir beyan etmeyeceğim.
    benim bu makinedeki tek eksik bulduğum nokta videoda otomatik odaklama yapmıyor oluşu.
    onun haricinde sınırlı bütçesi olan hiç kimseye body ye yatırım yapmasını önermem.

• Merhaba arkadaslar, kus gozlemciligine merak sardi,1100d ile verilen 75-300 lens yetmez oldu zoom lensler hakkinda daha cok bilgi alabilecegim ve lens fiyat karsilastirmasi yapabilecegim site adresleri yazabilirseniz sevinirim.
  • Evet sanırım artık benim de bu gruba girmem gerekiyor.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.