Şimdi Ara

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.359
Cevap
25
Favori
136.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1100D alsan pişman olmazsın (tabi bu senin makineden ne beklediğine göre değişebilen bir durum)

ve D3100 ile aralarındaki fark yok fotoğraflar arasında şu daha iyi diyebilceğin bir durum olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemenkirpici

Teşekkür Ederim

1100D Alırsam Pişman Olacağım Bir Şey Varmı

Kaliteli Fotoğraf Çekiyor mu?

Megapiksel 12 olması sorun olur mu

Nikon D3100'e Göre Çok Mu Kötü Fotoğraf Çekiyor

Pişmanlık beklenti ile ilgii bir durum. Mesela full hd video çekim yok 720P sizin için yeterliyse pişman olmazsınız.
    12 Megapiksel haydi haydi yeter. 3MP ile fotoğraf bastırabildiğinizi düşünürseniz, devasa afişler yapmayacaksınız yeterlidir. ISO performansı hemen hemen 550D ile aynı sayılır.
    Saniyenin 4000 de birine kadar çekim yapabilir, ISO 800 e kadar güzel fotolar alabilirsiniz. Bence fiyat performans ürünü. Ama biraz daha para veririmn diyorsanız 550D daha iyi olabilir.

Genelde dışının plastik olması yüzünden eleştirilir ama benim gibi dokununca kalite hissetmek gibi duyguları garip karşılıyorsanız sorun olmaz Malzeme kalitesi benim için kullanım ömrü ile orantılıdır.

D3100 ile denk makine sayılırlar karşılaştırmalı örneklere aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.

1100D-550D-D3100 Karşılaştırması

Linkteki kısımda iso değerlerini arttırıp gürültü performanslarını da kıyaslıyabilirsiniz.

• Teşekkürler

Yani Ben 1100D Alıyım.Hem Lens te Alırım Bayağı(3 tane) (18-55,50mm,70-300) Nikonda Daha Fazla Para vermiş olurum Lenslere Hemen Hemen 2,5 Katı Kadar Bütçeyi De Kurtarırız Yani

Ben De Yok Gövde Plastikmiş felan Kafaya Takmam Benim için verdiği iso daki noise si,enstantane değerleri,ucuzluğu,lens ucuzluğuda tabikiönemli

• Lens almaya hemen başlama bence 18-55 ile başla zamanla daha iyi lens seçimi yaparsın. mesela şu an kafayı ultra geniş açı ve fisheye lenslere takmış durumdayım ama büyçe uyuşmuyo bakalım yılbaşı çekilişinde 5 tane çeyrek biletime bişeyler çıkarsa o gün gidip lens alcam
  • Fotoğraf olarak sensörü nerdeyse aynı olan D3100 de aynı fotoğrafı çekiyor, 1100D de aynı fotoğrafı çekiyor, 550D de aynı fotoğrafı çekiyor, K-R de aynı fotoğrafı çekiyor

Bu makinalar arasındaki önemli konu body hissiyatı bence, 1100D de bu konudaki güncel Dslr'lar arasındaki en vasatı gibi Yoksa aynı lens ile çekimlerde 550d den kötü sonuç vereceğini sanmam
  • http://www.bimeks.com.tr/urun/118107/canon-eos-1100d-18-55-dc-kit--canon-ef-50mm-f-1-8-ii.aspx
    almayı düşünenler kaçırmasın bence ben siparişi verdim
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle bir profesyonel makina araştırması için girdim ve ilk başta canon 1100 olan bu bölüme girdim bütün sayfaları okudum .Bu işi hem ticari hem fobi olarak düşünüyorum daha önce bayağı haşır neşirdim arkadaş ortamından ve şimdilerde biraz kafa dağıtmak için tekrar yapmak istiyorum .
    Öncelikle bir kaç sorum olacak ;
    1100 d birinin gelip profesyonel fotoğraflarını çektirmek isterse yeterli olur mu ?
    550d ile arasında ne kadarlık bir fark var ?
    eos 5d yeni başlangıc birisi için ne kadar uygun olur ve gene 1100 d ile arasında ne kadarlık bir fark vardır ?
  • Arkadaşlar benim de hiç ihtiyacım yok ama para batıyor sanırım (aslında para da yok taksitle alacam :) ) o yüzden almayı düşünüyorum ama benim en çok istediğim şey yüksek zoom en az bi 20 x zoom yapmam gerek. Neden diye soracak olursanız benim diğer hobim havalı tüfekler uzaktaki bir şeye ateş ederken görüntülemek istiyorum. Ama sanırım 18-55 ile bu istediğim olmaz yüksek zoom lu bir lens alsam kaça patlar. Sizce bunun yerine yarı prof yüksek zoomlu makinelere mi yönelmeliyim. Çünkü manuel den de pek anlamam o yüzden hem fazla para vermek istemiyorum hem de yüksek zoomlu almış olurum çok kararsızım sizce ne yapıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Edeb'i Muamma

Arkadaşlar benim de hiç ihtiyacım yok ama para batıyor sanırım (aslında para da yok taksitle alacam :) ) o yüzden almayı düşünüyorum ama benim en çok istediğim şey yüksek zoom en az bi 20 x zoom yapmam gerek. Neden diye soracak olursanız benim diğer hobim havalı tüfekler uzaktaki bir şeye ateş ederken görüntülemek istiyorum. Ama sanırım 18-55 ile bu istediğim olmaz yüksek zoom lu bir lens alsam kaça patlar. Sizce bunun yerine yarı prof yüksek zoomlu makinelere mi yönelmeliyim. Çünkü manuel den de pek anlamam o yüzden hem fazla para vermek istemiyorum hem de yüksek zoomlu almış olurum çok kararsızım sizce ne yapıyım?

Pek bütçenin yoksa ve otomatik cekeceksiniz DSLR size fazla gelir. Bence kaliteli bir DSLR like sizi daha çok tatmin edecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende bi soru sorayım arkadaşlar fotoğraf çekmeyi seviyorum ve artık elimdeki dndik makinadan kurtularak üst seviyeye çıkmak istiyorum burada bi sıkıntı çıkıyor elimdeki makine küçük olduğundan cebımde,ufak el çantamda rahatça taşıyorum ama alacağım makina büyük olacak ve taşımaya zorsunup bırakırmıyım acaba yada bu bi hevestirde 3-5 gün sonra biter mi ?

şu aralar bimeks ve teknosa da 1100d de kampanya yapıyorlar(şuanda bittiyse bile elbet bunların devamı gelecektir) yaklaşık 900 liraya.
    ve dslrlike sx500 de 700 lira hb de. benim tercih etmem gereken hangisi olmalı. 18-55 ile uzun süre 1100d kullanmak mı (lens al onu taşı vs. yapmak zor iş gibime geliyor) yoksa yüksek zoomlu manuel ayarlı sx500ü almak mı ?benim için artıları eksileri ne olur,unutmayın ki acemiyim hatta daha acemi bile sayılmaya bilirim. akıl verenlere, vereceklere, okuyup geçenlere tşkler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kulak_kiri

bende bi soru sorayım arkadaşlar fotoğraf çekmeyi seviyorum ve artık elimdeki dndik makinadan kurtularak üst seviyeye çıkmak istiyorum burada bi sıkıntı çıkıyor elimdeki makine küçük olduğundan cebımde,ufak el çantamda rahatça taşıyorum ama alacağım makina büyük olacak ve taşımaya zorsunup bırakırmıyım acaba yada bu bi hevestirde 3-5 gün sonra biter mi ?

şu aralar bimeks ve teknosa da 1100d de kampanya yapıyorlar(şuanda bittiyse bile elbet bunların devamı gelecektir) yaklaşık 900 liraya.
    ve dslrlike sx500 de 700 lira hb de. benim tercih etmem gereken hangisi olmalı. 18-55 ile uzun süre 1100d kullanmak mı (lens al onu taşı vs. yapmak zor iş gibime geliyor) yoksa yüksek zoomlu manuel ayarlı sx500ü almak mı ?benim için artıları eksileri ne olur,unutmayın ki acemiyim hatta daha acemi bile sayılmaya bilirim. akıl verenlere, vereceklere, okuyup geçenlere tşkler

Yazdığınız DSLR like modelin nasıl bir şey olduğunu bilemiycem ama DSLR ile gezmek hakikaten zor. En küçüğünden bile alsanız bir çanta almak zorunda kalıyorsunuz. üstünde gelen lens bir süre sonra yetmiyor. Zoom istiyorunuz. E bu sefer zoom ile dışarı çıkarsanız makina büyüyor. Tak gez lens alsanız(hem zoom hem geniş açı), en az makine kadar para vermek zorunda kalacaksınız. BEnde 1100D var ama yeterli param olsa kesinlikle yanına ufak bir kaliteli like model alırım. HEr yere götürülmüyor bu meret. Ha parayı bulunca da flasş lens tripod sevdalarım yüzünden like da alamıyorum. Sadece DSLR alayım ve üstündeki lensle ömür geçireyim diyorsanız Like model alın. Yok ben ileride yatırım yapmaya devam ederim, bu işi ilerletcem. çok seviyorum fotorafçılığı derseniz DSLR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhotoTech -- 18 Aralık 2012; 1:37:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PhotoTech

quote:

Orijinalden alıntı: kulak_kiri

bende bi soru sorayım arkadaşlar fotoğraf çekmeyi seviyorum ve artık elimdeki dndik makinadan kurtularak üst seviyeye çıkmak istiyorum burada bi sıkıntı çıkıyor elimdeki makine küçük olduğundan cebımde,ufak el çantamda rahatça taşıyorum ama alacağım makina büyük olacak ve taşımaya zorsunup bırakırmıyım acaba yada bu bi hevestirde 3-5 gün sonra biter mi ?

Yazdığınız DSLR like modelin nasıl bir şey olduğunu bilemiycem ama DSLR ile gezmek hakikaten zor. En küçüğünden bile alsanız bir çanta almak zorunda kalıyorsunuz. üstünde gelen lens bir süre sonra yetmiyor. Zoom istiyorunuz. E bu sefer zoom ile dışarı çıkarsanız makina büyüyor. Tak gez lens alsanız(hem zoom hem geniş açı), en az makine kadar para vermek zorunda kalacaksınız. BEnde 1100D var ama yeterli param olsa kesinlikle yanına ufak bir kaliteli like model alırım. HEr yere götürülmüyor bu meret. Ha parayı bulunca da flasş lens tripod sevdalarım yüzünden like da alamıyorum. Sadece DSLR alayım ve üstündeki lensle ömür geçireyim diyorsanız Like model alın. Yok ben ileride yatırım yapmaya devam ederim, bu işi ilerletcem. çok seviyorum fotorafçılığı derseniz DSLR.

tşk ederim hocam kafamda biraz bişeyler oluştu.

bide sx500 le bunu karşılaştıracak bi arkadaş aydınlatırsa çok daha iyi fikrim olacak

• Darty'den iki yıl garantili 18-55 DC lens ile birlikte 900 liraya alma imkanım var, fiyatı değerlendirebilir misiniz? Hayyamda falan daha ucuza alma imkanım var mı?
  • Bende artık 1100d kullanıcısıyım.Beni de ekleyin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: realmrxa

Bende artık 1100d kullanıcısıyım.Beni de ekleyin :)

aramıza hoşgeldiniz. eğer DSLR ile ilk kez tanışıyorsanız ilk sayfadaki "DSLR Makinede Bilinmesi Gerekenler " bölümünü inceleyebilirsiniz.
  • DSLR yoktu bende ama makineler ve fotoğraflar hakkında az çok teorik bilgim var.Ama paylaşımlarınız muhakkak işime yarayacaktır.Bakacağım.Şimdiden teşekkürler :)
  • arkadaslar merhaba baslangıc lensı olarak bahsettıgınız 18-55 ıs2 lens ıle tamron 18-200 lens arasında ne gibi bir fark var? ve bu lensler butun makınelerle entegre olabılıyor mu acaba ?
  • Arkadaşlar lensin IS olup olmadığını nasıl anlarız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: realmrxa

Arkadaşlar lensin IS olup olmadığını nasıl anlarız.

üstünde yazar.
  • 899tlden satılmış limangoda
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.