Şimdi Ara

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.359
Cevap
25
Favori
136.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü

• quote:

Orijinalden alıntı: WinPeAcE

quote:

Orijinalden alıntı: mfrdede

quote:

Orijinalden alıntı: a.enes92

olay 100 tl de ise verin bence ama 1200 tl 1100 d icin pahali bir fiyat

Peki garantili bir şekilde nerden almamı önerirsiniz ? En uygun 999tlye goldda gördüm. IS lens hemde. Ama kararsız kalıyor insan yinede ..

Nerden alırsanız alın IS II lensli alın.Gold'dan alabilirsiniz.

1100d ve 50mm ile çektiğim bir örnek;

sanırım golddan alıcam bıkac ay sonrada 50mm alırm artıkk :)

• quote:

Orijinalden alıntı: gky05

quote:

Orijinalden alıntı: dark dragon

Ev içinde portre resimleri çekmek için hangi lens ve ekipmanları tavsiye edersiniz

Crop sensörlü bir makine için ev içinde en uygun açıyı yakalamak için Canon 35mm f/2 . fiyatı daha uygun olsun dersen Canon 50mm f/1.8. Manuel ayarlara izin veren bir flaş, mesela Yongnuo YN 560 II yada III flaşı makineden uzakta tetiklemek için Yongnuo RF-603C.60x60 Softbox ve ışık ayağı.

Tesekkurler, 50mm lensi ikinci el almak mantıklı olur mu fiyatları 350 tl seviyesinde gordugum kadarıyla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Ev içinde portre resimleri çekmek için hangi lens ve ekipmanları tavsiye edersiniz

Crop sensörlü bir makine için ev içinde en uygun açıyı yakalamak için Canon 35mm f/2 . fiyatı daha uygun olsun dersen Canon 50mm f/1.8. Manuel ayarlara izin veren bir flaş, mesela Yongnuo YN 560 II yada III flaşı makineden uzakta tetiklemek için Yongnuo RF-603C.60x60 Softbox ve ışık ayağı.

Tesekkurler, 50mm lensi ikinci el almak mantıklı olur mu fiyatları 350 tl seviyesinde gordugum kadarıyla

Garantili 250 tl.. hayyamdan spot olarak 200 tlnin altina bulursunuz.Biraz arastirin 350tl o lens icin ucuk bir fiyat.2. Ele gerek yok soyledigim fiyatlara rahatca 0ini bulursunuz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

o neyse de bi kaç sorum var şu an kullananlara bende 2 ay oldu alalı
    - Lensi ne ile temizliyorsunuz
    - vizörden mi kullanıyorsunuz, ekrandan mı
    - ekrandan kullanırken neden AF çok yavaş çalışıyor.

şimdiden teşekkürler

Lensi hiç çıkarmadığım için sadece ön camını gözlük beziyle temizliyorum.Çıkarınca mutlaka toz giriyor sensöre sonra görüntüde ufak noktalar belirmeye başlıyor.Zaten şuan için başka lensim olmadığı için çıkarmanın bir anlamı yok.Çoğu fotoğrafçı vizörden kullanır diye düşünüyorum.Bana göre dslr nin özelliği bu ekrandan çekmek dijital fotoğraf makinesi kullanmak gibi bişey.Ekrandan çekerken odaklama daha yavaş oluyor evet.Ayrıca sadece bir noktaya odaklayabiliyosun ekrandan.Vizörde 9 tane AF noktası var daha çok noktaya odaklayarak daha iyi fotoğraflar çekebilirsin.

Ekrandayken quick odaklama moduna alirsaniz vizordeki 9 af noktasi ekranda belirir boylece hizli odaklama yapabilirsiniz.

o zamanda perde çok acayıp calısıyor omrunu kısaltmasın

• quote:

quote:

quote:

quote:

şimdiden teşekkürler

Lensi hiç çıkarmadığım için sadece ön camını gözlük beziyle temizliyorum.Çıkarınca mutlaka toz giriyor sensöre sonra görüntüde ufak noktalar belirmeye başlıyor.Zaten şuan için başka lensim olmadığı için çıkarmanın bir anlamı yok.Çoğu fotoğrafçı vizörden kullanır diye düşünüyorum.Bana göre dslr nin özelliği bu ekrandan çekmek dijital fotoğraf makinesi kullanmak gibi bişey.Ekrandan çekerken odaklama daha yavaş oluyor evet.Ayrıca sadece bir noktaya odaklayabiliyosun ekrandan.Vizörde 9 tane AF noktası var daha çok noktaya odaklayarak daha iyi fotoğraflar çekebilirsin.

Ekrandayken quick odaklama moduna alirsaniz vizordeki 9 af noktasi ekranda belirir boylece hizli odaklama yapabilirsiniz.

Perde omrunu dusunursen fotografa nasil odaklancaksin bosver bozulursa bozulur :) benim perde 10.000 de bozuldu degistirttim kullanmaya devam... bi daha bozulursa bi daha degisir :) :) zaten genel olarak makineye iyi bakarsan cok hirpalamazsan hicbir ariza gormeden 100.000 i bile bulursun.

• Artık bende sizden biriyimm kargom gelmiş işte olduğum için büyük buluşma akşam olucakk
  • quote:

Artık bende sizden biriyimm kargom gelmiş işte olduğum için büyük buluşma akşam olucakk

hayırlı olsun
  • şu an 14000'i geçtim. Hatta bir gün abandım ne kadar olacak diye. sabahtan akşama kadar 3000 tane flaşsız tek şarj ile çektim( Havada kuş yakalamak için seri çekim modunda :) ). Eğer istisnai bir durum olmaz ise 40-50 bini rahatlıkla bulur. İnternette konu ile ilgili veritabanlarında bu değerlere ulaşan çoık kişi var. Bazıları 80K larda yanlış hatırlamıyorsam. Ekrandan odaklamak zaten çok pratik bir şey değil bence.

@yhackup @gky05
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arkeryus07

quote:

Artık bende sizden biriyimm kargom gelmiş işte olduğum için büyük buluşma akşam olucakk

hayırlı olsun

Teşekkürler, başınızı ağrıtıcam artık biraz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Arkeryus07

quote:

hayırlı olsun

Teşekkürler, başınızı ağrıtıcam artık biraz

bende yeni katıldım zaten 20 gün sonra daha fazla ağırlık verebileceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: PhotoTech

şu an 14000'i geçtim. Hatta bir gün abandım ne kadar olacak diye. sabahtan akşama kadar 3000 tane flaşsız tek şarj ile çektim( Havada kuş yakalamak için seri çekim modunda :) ). Eğer istisnai bir durum olmaz ise 40-50 bini rahatlıkla bulur. İnternette konu ile ilgili veritabanlarında bu değerlere ulaşan çoık kişi var. Bazıları 80K larda yanlış hatırlamıyorsam. Ekrandan odaklamak zaten çok pratik bir şey değil bence.

@yhackup @gky05

valla mı bazı erlerde 10.000den sonra hata payı oluyor dıyorlardı korktum bı an alalı 2 ay oldu 3500lerde benım kı
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

şimdiden teşekkürler

Perde omrunu dusunursen fotografa nasil odaklancaksin bosver bozulursa bozulur :) benim perde 10.000 de bozuldu degistirttim kullanmaya devam... bi daha bozulursa bi daha degisir :) :) zaten genel olarak makineye iyi bakarsan cok hirpalamazsan hicbir ariza gormeden 100.000 i bile bulursun.

peki değişim garantili oluyor mu hani bazen bazı makinelerşn bı yerı bozulur yaptırsanda duzen tutmaz olayı var ya bunlarda var mı oyle bı sey acaba

+ olarak bu aşagıdakı resımdekı lensın basındakı kısım tam olarak ne işe yarıyor güneşin acısıyla alakalı sanırım ama nedenkullanılır ve tam adı nedır ıse yaramasa bıle sırf tarz olsun dıye alacam uyarsa tabı benım 18-55'e

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yhackup -- 29 Mayıs 2013; 22:11:17 >

• parasoley adi 18-55 için bu kadar gorkemlisi yok daha ufak daire seklinde olanı var yaprak parasoleyde 18mm ike goruntuye dusme olusur yani fotoraf ta parasoleyde cıkar o yuzden daha kucuk bir parasoleyi vardır

ne işe yarar dersen gunes ısıgının objektife dengesiz noktalardan girmemesini ve fotografta istenmeyen ısık ların olusmamasını saglar

parasoley sus degildir..
  • Soyldigin kismin adi parasoleydir 18-55 e uygun olani EW-60C dir.sana tavsiyem sus niyetine alcaksan alma yanlis kullanimda fotografini cop edersin. Flasta golge dusme ve kontrastaki degisimler gibi sonuclari olabilir.ben sadece isigin lense yansima yaptigi durumlarda kullaniyorum onun disinda takmiyorum.

+ ew 60c parasoleyi 18mm de fotografta gorunmez iciniz rahat olsun ama yaprak parasoleyler 18mm de kesinlikle fotografta gorulecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokayaktan -- 29 Mayıs 2013; 23:23:25 >
  • Bakınız aşağıdaki verdiğim link 1000D ye ait mesela.

3,7 milyonu geçen bile var. Alive olanlar hala çalışan makineler. Dead olanlar da ömrü bitenler.

http://www.olegkikin.com/shutterlife/canon_eos1000d.htm

@yhackup
  • quote:

Bakınız aşağıdaki verdiğim link 1000D ye ait mesela.

3,7 milyonu geçen bile var. Alive olanlar hala çalışan makineler. Dead olanlar da ömrü bitenler.

@yhackup

Anladim ki bana Pentax lazim :) :) yagmur camur kar kis sicak soguk demeden omzuma takiyorum oraya buraya carpiyo. 50bini gorse yeter bana. Hor kullanma huyumdan kurtulmam lazim :)

• Yok be.. bir şanssızlık oldu bence. O çizelgede erken gidenler de var. Bu arada sorcam hep unutuyorum. Shutter kaça değişti? ben pek sallamıyorum nasılsa değişir diye :) Bir de shutter değişince herhangi bir kötü etkisi oldu mu?

@gky05
  • quote:

Bakınız aşağıdaki verdiğim link 1000D ye ait mesela.

@yhackup

içime su serptin bu arada ben parasoley, süs niyetıne almaı dusunuyordum :D

• Garanti kapsaminda degisti.shutter sayisi 10.000 den biraz fazlaydi.hicbir etkisi olmadi canavar gibi calisiyor.fakat onceden makinenin icinden bi ses geliyodu sanki bisey sallaniyo gibiydi ama fotografa etkisi yoktu. Degisimden sonra o ses kesildi.galiba onceden biseyleri kirmisim degisim sirasinda duzeldigini dusunuyorum.

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.