Bildirim
Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü (46. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Yok o bişi değilde parmak izini silseymişsin iyiymiş
Flaşların gücü azalınca çakma süresi hızlanır. 2adet yn 560II flaşım var. 1/8 güçte çalıştırınca sanırım 1/2000 ile 1/4000 arası bir çakma süresi oluyor. Diyaframıda kısınca, sadece o anda aydınlatılan bölge kadraja giriyor. Fotoğraf makinasının enstantanesinin bir önemi kalmıyor çünkü flaşın aydınlatma süresi 1/2000 civarında olunca ve diyafram kısık olunca kadraja girmiyor. Su damlaları ve ufak aksiyonlar için iyi. Ama büyük su işleri için sıkıntılı çünkü flaşların gücü azaldığı için su mekanizmasına yakın tutmak gerekiyor. Benim çok özel bir merakım olmadığı için HSS düşünmedim ama ciddi ciddi portfolyo oluşmayacaksa normal flaşlar yeterli geliyor.
@gky05
-
bahsettiğin olay aklımı karıştırdı bende 1/200den sonra o perde her türlü görünecek şekilde kadrajda ama uygun bir zamanımda deneyeceğim. üstteki fotoğrafta flaş tam güçte diyafram da f22
hem haraketli sahneler için hemde gündüz değişik etkiler için ttl ve hss destekli flaş istiyorum aslında yoksa sırf bu işe özel bir merakım yok aklımda Yongnuo YN 568ex var ama bakıcaz artık yaz sonunda belki
-
quote:
Orijinalden alıntı: gky05
bahsettiğin olay aklımı karıştırdı bende 1/200den sonra o perde her türlü görünecek şekilde kadrajda ama uygun bir zamanımda deneyeceğim. üstteki fotoğrafta flaş tam güçte diyafram da f22
hem haraketli sahneler için hemde gündüz değişik etkiler için ttl ve hss destekli flaş istiyorum aslında yoksa sırf bu işe özel bir merakım yok aklımda Yongnuo YN 568ex var ama bakıcaz artık yaz sonunda belki
Makinayı 1/160 da tutarsan flaş herşeyi halledecektir. flaşın aydınlatma hızı kadrajı belirler. Kalan yerler pozlanmaz. Tabi dedğin gibi bir seçenek olabilir. Ben 1 tane ttl yerine 2 tane manuel aldım. Yaptığım çekimlere yetiyor şimdilik. İlerde belki ttl de düşünebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhotoTech -- 30 Mayıs 2013; 19:20:08 >
-
50mm lens alma vakti geldi galiba.En uygun nerede satılıyor bu lens? Hayyamda ne kadar bilen var mı? Bir de bu lensin IS ve DC çeşitleri var mı ona göre IS li diye sorup alalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K4TL14M -- 30 Mayıs 2013; 19:56:25 > -
quote:
Orijinalden alıntı: K4TL14M
50mm lens alma vakti geldi galiba.En uygun nerede satılıyor bu lens? Hayyamda ne kadar bilen var mı? Bir de bu lensin IS ve DC çeşitleri var mı ona göre IS li diye sorup alalım.
IS yok. Vatan indirimlerinde 220-230 a düşüyor diye biliyorum. -
quote:
Geçen hafta yüzde 30indirim vardı 220tl tuttu ondan önceki hafta da yüzde 25indirim zamanı 245tl demiştiler bu civarda satılıyor vatanda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayyamda 200tlden ucuza bulunur kesin.
Hayyamda bir dükkanda 218 TL ymiş.Bu arada diğer lenslere baktım 33 bin TL ye lens var ya
http://www.klasfoto.com.tr/Canon-50mm-f18-II-Lens,PR-3239.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K4TL14M -- 30 Mayıs 2013; 23:16:36 > -
Diyafram ayarını düşüremiyorum Dün akşam çok uğraştım 5.6dan inmedi. Kafasına göre takılıyo. Arada deniyorum f ayarı 3.5 oluyo bazen bikac cekimden sonra tekrar 5.6ya çıkıyo ve daha düşük ayara izin vermiyor. Nasıl düzeltebilirim ? -
quote:
Orijinalden alıntı: mfrdede
Diyafram ayarını düşüremiyorum Dün akşam çok uğraştım 5.6dan inmedi. Kafasına göre takılıyo. Arada deniyorum f ayarı 3.5 oluyo bazen bikac cekimden sonra tekrar 5.6ya çıkıyo ve daha düşük ayara izin vermiyor. Nasıl düzeltebilirim ?
18mm deyken 3.5 ,55mm deyken de 5.6 dan assagi dusuremezsin (18-55mm lens icin) lensin onune bakarsan bu bilgi zaten yaziyor :)
Beyler bu linkteki ürünü alıyım mı? 100 TL lik çek satın alsam 35 TL ye lens 180 TL ye gelmiş oluyor.Çek bulamazsam normal alıcam.
http://www.n11.com/canon-ef-50mm-f18-lens-canon-eurasia-garanti-P12366759
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K4TL14M -- 5 Haziran 2013; 19:50:43 > -
goldda IsII lenslinin fiyatı 999tl şimdi gold hakkında garantisi canon eurasia değil diyorlar.diyelimki bu makinayı golddan aldım ve garanti süresi içinde bozuldu
şimdi gold bir bahane bulup bu kullanıcı hatası deyip bana ürünü geri iademi edecek yada benden tamir masrafınımı ister yoksa sahiden bedevaya tamir edip belkide makinanın yenisinimi verir.Gold bilgisayar hakkında ne düşünyorsunuz? -
quote:
Orijinalden alıntı: ruzgarvedeniz
goldda IsII lenslinin fiyatı 999tl şimdi gold hakkında garantisi canon eurasia değil diyorlar.diyelimki bu makinayı golddan aldım ve garanti süresi içinde bozuldu
şimdi gold bir bahane bulup bu kullanıcı hatası deyip bana ürünü geri iademi edecek yada benden tamir masrafınımı ister yoksa sahiden bedevaya tamir edip belkide makinanın yenisinimi verir.Gold bilgisayar hakkında ne düşünyorsunuz?
%90 ihtimal bahane bulurlar.benim makine canon eurasia garantili bozuldugunda sirkecideki yetkili servisine goturdum aldilar yaptilar geri verdiler hic sorun yasamadim.mumkunse garantili almakta fayda var.
@gky05 sağolun,mediamarkt ve electroworld gibi elektronik marketlerin indirimini bekleyeceğiz artık..inşallah yaparlar.. -
quote:
şimdi gold bir bahane bulup bu kullanıcı hatası deyip bana ürünü geri iademi edecek yada benden tamir masrafınımı ister yoksa sahiden bedevaya tamir edip belkide makinanın yenisinimi verir.Gold bilgisayar hakkında ne düşünyorsunuz?
Ben gold'dan aldım kutu içinden canon eurasia garanti kartı çıktı
quote:
aman kardeşim. sakın ha. gold bilgisayar hakkındaki şikayetleri okumuyorsunuz galiba. gidin 2 nci el alın gold a bulaşmayın. eğer ürününüz arızalanırsa çeşitli kelime oyunlarıyla makinayı çöpe atmanı isterler. bozulmazsa ne ala. sokaktaki işportacı bile bunlardan daha prensipli çalışır. ticaret namusu ve ahlakı barındırmayan firmaların başını çeker. aman kardeşim.. ben yandım siz yanmayın..
edit:imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donttreadonme -- 5 Haziran 2013; 19:17:48 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: donttreadonme
quote:
aman kardeşim. sakın ha. gold bilgisayar hakkındaki şikayetleri okumuyorsunuz galiba. gidin 2 nci el alın gold a bulaşmayın. eğer ürününüz arızalanırsa çeşitli kelime oyunlarıyla makinayı çöpe atmanı isterler. bozulmazsa ne ala. sokaktaki işportacı bile bunlardan daha prensipli çalışır. ticaret namusu ve ahlakı barındırmayan firmaların başını çeker. aman kardeşim.. ben yandım siz yanmayın..
edit:imla
Kutudan çıkan canon eurasia garanti kartı ile arıza yapan cihazımi ben canonun kendi yerine götürüp yaptıramaz miyim golda gideceğim diye bir şart yok zaten ki bu konularda biraz çingene olacaksiniz hakkınizi yedirtmeyeceksiniz yani
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Beyler bu linkteki ürünü alıyım mı? 100 TL lik çek satın alsam 35 TL ye lens 180 TL ye gelmiş oluyor.Çek bulamazsam normal alıcam.
http://www.n11.com/canon-ef-50mm-f18-lens-canon-eurasia-garanti-P12366759
Var mı başka önerisi olan?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X