Şimdi Ara

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.359
Cevap
25
Favori
136.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler 50mm lensim geldi.Sıfır kutusundaydı açılmamıştı.Ama Ön tarafından içine doğru baktığımda ufak bir çizgi görüyorum toz değil çizik gibi iç taraflarda.Lenste sorun olup olmadığını nasıl fotolar çekerek anlayabilirim?

@beysmode
    Şu konuda 100 TL lik çekler satılıyor.Ben 40 TL ye aldım 100 TL lik çeki lens o fiyata gelmiş oldu.
    http://forum.donanimhaber.com/m_54670258/mpage_1586/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K4TL14M -- 10 Haziran 2013; 23:21:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

Beyler 50mm lensim geldi.Sıfır kutusundaydı açılmamıştı.Ama Ön tarafından içine doğru baktığımda ufak bir çizgi görüyorum toz değil çizik gibi iç taraflarda.Lenste sorun olup olmadığını nasıl fotolar çekerek anlayabilirim?

@beysmode
    Şu konuda 100 TL lik çekler satılıyor.Ben 40 TL ye aldım 100 TL lik çeki lens o fiyata gelmiş oldu.

Cizik gorduysen kullanmadan geri yolla hemen yenisini iste.aslinda kargoyu alirken kutuyu acip şoyle bi bakman lazimdi eksik var mi dogrumu cizik mi diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de geldiiim :D :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: gky05

quote:

Beyler 50mm lensim geldi.Sıfır kutusundaydı açılmamıştı.Ama Ön tarafından içine doğru baktığımda ufak bir çizgi görüyorum toz değil çizik gibi iç taraflarda.Lenste sorun olup olmadığını nasıl fotolar çekerek anlayabilirim?

@beysmode

Cizik gorduysen kullanmadan geri yolla hemen yenisini iste.aslinda kargoyu alirken kutuyu acip şoyle bi bakman lazimdi eksik var mi dogrumu cizik mi diye.

Kargo geldiğinde ben işteydim.Kargocunun yanında açsam da göremezdim zaten onu.Işığın altında dikkatli bakınca belli oluyor.20-30 fotoğraf çektim fotoğraflarda bi gariplik göremedim.Akşam back front focus testi yapıcam.

• quote:

quote:

quote:

@beysmode

Kargo geldiğinde ben işteydim.Kargocunun yanında açsam da göremezdim zaten onu.Işığın altında dikkatli bakınca belli oluyor.20-30 fotoğraf çektim fotoğraflarda bi gariplik göremedim.Akşam back front focus testi yapıcam.

Back fokusla alakasi olmaz o isin ama icin rahat etcekse yap :) geri gonderip yenisini isteyebilirsen iste yenisini al. Ufak bi toz tanesinden bisey olmaz ama 0 ken oyle gelmesi uzucu

• Defalarca çektim bunları bazılarında en sağdaki pil net bazılarında ortadaki hep ortaya odakladım ama.2. resimdekinde de 2mm yerine 10-14 ün daha net olduğu yerler var.Ama böyle olan hali de var.Nasıl anlıycam focus hatası var mı yok mu Bi düzgün çıkıyo bi bulanık
     Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü

Diyafram en kısık ve en açık da çekilen gökyüzü fotoları (Yuvarlak siyah lekeler önceden beri sensörde var onları dikkate almayın Çizik öyle görünmez heralde)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K4TL14M -- 11 Haziran 2013; 22:35:10 >

• K4TL14M kullanıcısına yanıt
    yok imkanı yok gözükmez o çizik yada toz. benim lensi görsen sahra çölü gibi fokusda da sorun yok gibi (nasıl odakladın bilmiyorum ama gayet normal duruyo)
  • quote:

yok imkanı yok gözükmez o çizik yada toz. benim lensi görsen sahra çölü gibi fokusda da sorun yok gibi (nasıl odakladın bilmiyorum ama gayet normal duruyo)

Gözükmeyen çiziğin tozun bana zararı yok o zaman.Focus yazan yere odakladım.Ama bütün fotoğraflar böyle normal değil.2mm lerin bulanık olduğu fotolar da var.Kafayı yemiş bi ona kayıyo focus bi normale .Lensi internetten almamış olsaydım gidip değiştirirdim de böyle olunca uğraşmak istemiyorum.Fotoğraflarımda sorun olmıycaksa bu çizik veya toza katlanabilirim.

• 55-250 lensimide aldım ve setimi tamamladım.
    benim her işimi görüyor.
    bu makinei almadan 600 d alsammı almasamı diye çok düşünmüştüm.
    eğer 600 d alsaydım şimdi sadece 18-55 ıslı bir 600d olacaktı.
    ama ben aynı paraya
    1100d 18-55 dc
    50 mm
    55-250 ıs
    aldım.
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    bende aynı mantıkla 1100d almıştım ve pişman da olmadım hayırlı uğurlu olsun bende Tokina 11-16 f/2.8 i alabilirsem makinamı daha çok sevicem
  • quote:

bende aynı mantıkla 1100d almıştım ve pişman da olmadım hayırlı uğurlu olsun bende Tokina 11-16 f/2.8 i alabilirsem makinamı daha çok sevicem

o kadar genis acıyı ne için kullanmayı dusunuyorsunuz (ogrenmek için soruyorum) bu arada bütcesı sınırlı herkese uygun fiyatlı body yanına lens öneririm daha iyi bodyi herkes ister ama öncelik body değil lens olmalı.

• Genis aci manzara ,mimari ve insan cekimlerinde kullanilabilir. Ve cok yaratici sonuclar cikabiliyor. Kadraja cok sey girdigi icin olayin icine girip kompozisyonu iyi kurmak gerekiyo ama bence sonuclari mukemmel :) (bu hevesede arkadasimdaki 10-20mm lensi kullandiktan sonra kapildim :)) aşşağıda paylaştığım videoda 1DX e sigmanın kalitesiz kit lensini takıyor, 550D ye canon L serisi takıyor. Sonuç belli lensi iyi olan daha iyi.İzlemenizi tavsiye ederim

http://youtu.be/hk5IMmEDWH4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokayaktan -- 12 Haziran 2013; 13:30:40 >
  • bende 10-20 ile çekilmiş bazı fotoğafları incelemiştim çokta hoştu ama o kadar paraya değermi bilmiyorum.
    yani sırf o amaçla fotoğraf çekilecekse değer tabide. bizim gibiler için çok lüks olur gibi
    @gky05
  • Iyide o lensleri almadiktan sonra napiyim DSLR makineyi :) tamam fiyat olarak yuksekler ama genel olarak diger lenslere bakilirsa gayet ucuz ayrica verdigi zevke ve fotografa deger bence. (He alcak param var mi yok ama eninde sonunda alicagim kesin :) :) )

• quote:

Iyide o lensleri almadiktan sonra napiyim DSLR makineyi :) tamam fiyat olarak yuksekler ama genel olarak diger lenslere bakilirsa gayet ucuz ayrica verdigi zevke ve fotografa deger bence. (He alcak param var mi yok ama eninde sonunda alicagim kesin :) :) )

azimle çıkılan her yolda mutlaka muvaffak olunur.
    herkes ister tabi böyle bir lensi olsun ama ben kendi açımdan lens işini bitirdim.
    kendimce herseyi yapabileceğim 3 lensim oldu gerisi ancak köşeyi döndüğümde olur
    birde bundan sonra (2-3 sene sonra) body değiştiririm diye düşünüyorum.

• benim de sıradaki alacağım lens 55-250.Şu 50mm nin tadını çıkarıyım da bi.İnşallah bi sorun çıkmaz kullanma kararı aldım bakalım.Hafta sonu gelse de yeni bokehli portreler çeksem
  • Akadaşlar bende beyaz renk Samsung S3 var ama ( pasaport kayıtı yok ) önceden pasaport kayıtı vardı dışarıda kullanıyordum ama pasaport kayıtı düşünce kullanmamaya başladım telefonum evde duruyor slr makina ile takas yapmayı düşünüyorum düşünürseniz kutusu vs. hepsi duruyor

Düşünürseniz Cevap Olarak pm mesaj atarsınız yeter ki arada para alma verme durumu olmasın kafa kafaya değişmek istiyorum.
  • radres108 kullanıcısına yanıt
    pasaport kaydı olmayan s3 ile 1100d nin aynı değerde olduğunu düşünmüyorum en az 100-150 tl fazladan vermeniz gerekebilir (en azından temiz ve az kullanılmış 1100d için
  • Hayırlısı olsun inşallah Sahibinden de 1100D body olarak 500 Tl den lens ile birlikte 700 tl den başlıyor buradan baktım sizde bakabilirsiniz gerçekten çok da temizhttp://www.sahibinden.com/fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-slr-canon-eos-1100d?sorting=price_asc hani olursa olur olmazsa yapacak bir şey yok ben forumdaki diğer konulara da yazdım hani isteyen olursa kullanmak istemeyen olursa yani kısmet bu işler hayırlı forumlar
  • http://www.bizdeuygun.com/canon_1100d?search=1100d&ref=akakce&v=0.44.3#1

sizce fiyat nasıl kaçırılmamalı gibime geliyor ne diyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.