Şimdi Ara

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.359
Cevap
25
Favori
136.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende vatan bilgisayardan 1100d+15-55 is kit lens+ 50 mm f 1/8 almış bulunmaktayım.

yalnız bir sorun var. 50 mm lensle birkaç foto çektikten sonra 18-55'i hiç kullanasım gelmiyor. oysaki o kadarda inceleme yapmıştım kit lensin İS li olması için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun -- 27 Haziran 2013; 19:30:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harun

bende vatan bilgisayardan 1100d+15-55 is kit lens+ 50 mm f 1/8 almış bulunmaktayım.

yalnız bir sorun var. 50 mm lensle birkaç foto çektikten sonra 18-55'i hiç kullanasım gelmiyor. oysaki o kadarda inceleme yapmıştım kit lensin İS li olması için

is tabii ki önemli bir özelliktir. ama benim elim titremez diyorsan 18-55 aralığında ihtiyaç duymassın.
  • Arkadaşlar,
    Ben yandım siz yanmayın diye dostça bir uyarı olarak yazıyorum. Tozlanmış sensörümü , Green Clean çubuklarıyla temizlerken bu işlemi tozlar temizlenmediği için çok kereler yaptığımdan sensörü çiziklerle doldurmuşum.Makinayı Canon teknik servisi Erkayalara götürdüm bütün cmos sensörün değişmesi gerekiyormuş , 550 TL ye artık mecburen değiştireceğim. Nerdeyse emekli maaşımın yarısı ücrete.Bu sensör temizliği işini katiyyen öyle internetten temizlik kiti filan alarak , temizleme işlemi videolarını izleyerek yapmayın , eğer tabi profesyonel fotoğrafçı değilseniz tabii.Hiçbir şekilde sensöre bir cisim, sıvı , bez vb. değdirmeyin.Belki bu sensör değişimini başka bir yerde daha ucuza yaptırabilirdim ama başka yerlere güvenemedim. Canonun teknik servisinin işinin ehli olduklarına inanarak makinayı bıraktım.Bana acı bir tecrübe oldu başkalarına ise bir örnek olsun.Bir ilave bilgi daha, Canonun üst modellerine doğru çıktıkça Cmos sensör fiyatıda artıyor , bizimki en ucuzu.Yani 650d sahibi olsaydım belki 800-900 TL istiyeceklerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cunkurd -- 28 Haziran 2013; 16:22:29 >

• 1100D 18-55mm'den başka bir lens kullanmak istiyorum. Görüntü kalitesi daha iyi olabilecek bir lens tavsiye eder misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GsaybL2053

1100D 18-55mm'den başka bir lens kullanmak istiyorum. Görüntü kalitesi daha iyi olabilecek bir lens tavsiye eder misiniz?

En uygun fiyatlı 50mm 1.8 var. 220 ile 250 arasına bulursunuz. Elinizdeki lenste 50mm ye denk gelen açıdan başka açı çekemezsiniz. Eğer sabit aralıklı değilde elinizdeki gibi değişken aralıklı bir lens istiyorsanız tamron 17-50'ye bakabilirsiniz. Onun fiyatı biraz daha tuzludur. Arkadaşların tavsiye edebileceği başka şeyler de olabilir. benim bildiklerim bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cunkurd

Arkadaşlar,
    Ben yandım siz yanmayın diye dostça bir uyarı olarak yazıyorum. Tozlanmış sensörümü , Green Clean çubuklarıyla temizlerken bu işlemi tozlar temizlenmediği için çok kereler yaptığımdan sensörü çiziklerle doldurmuşum.Makinayı Canon teknik servisi Erkayalara götürdüm bütün cmos sensörün değişmesi gerekiyormuş , 550 TL ye artık mecburen değiştireceğim. Nerdeyse emekli maaşımın yarısı ücrete.Bu sensör temizliği işini katiyyen öyle internetten temizlik kiti filan alarak , temizleme işlemi videolarını izleyerek yapmayın , eğer tabi profesyonel fotoğrafçı değilseniz tabii.Hiçbir şekilde sensöre bir cisim, sıvı , bez vb. değdirmeyin.Belki bu sensör değişimini başka bir yerde daha ucuza yaptırabilirdim ama başka yerlere güvenemedim. Canonun teknik servisinin işinin ehli olduklarına inanarak makinayı bıraktım.Bana acı bir tecrübe oldu başkalarına ise bir örnek olsun.Bir ilave bilgi daha, Canonun üst modellerine doğru çıktıkça Cmos sensör fiyatıda artıyor , bizimki en ucuzu.Yani 650d sahibi olsaydım belki 800-900 TL istiyeceklerdi.

Uyarınız için çok teşekkürler. BEnde bir şeyler eklemek istiyorum.

15 bin shutter ve 2 seneyi devirdim. Dışarıda çok fazla çekim yapmıyorum ama 3 adet lensimi defalarca değiştirdim. Değiştirirken çok dikkatli davranmıyorum. Sadece makinayı baş aşşağı tutup fazla hızlı hareket etmeden (toz kaldırmamak için) değiştiriyorum. İlk aldığım aylarda takıntım olmuştu. "aman toz var mı, mavi gökyüzü çekeyimde bakayım, yok üfliyim vs vs" . Sonra alışınca rahatladım. İyiki o aşamada ne sensörü nede aynayı temizlemeye kalkmışım. 2 sene sonra anladığım şeyi söyliyim. Eğer çektiğiniz fotoğraflarda direk görünen bir şey yoksa, kuruntu yapıp da kenarda köşede toz aramayın. 2 senedir içeri pompadan hava üflemek dışında( 3-4 defa) hiç bir şey yapmadım ve toz varmı bilmiyorum bile.(öğrenmek için mavi gökyüzünü çekmiyorum çünkü normal fotoda görünmeyen şey önemsizdir).

Saygılar. Sayın @cunkurd size de geçmiş olsun. Gerçekten üzüldüm. NEyseki çözümü varmış. Güzel günlerde uzun süre kullanırsınız umarım.

• quote:

Arkadaşlar,

Afedersin de millet bas bas bagiriyo sensore dokunmayin sorun olursa bir bilene goturun diye nasil boyle bir hata yaptiniz sastim valla. Neyse olan olmus gecmis olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• GsaybL2053 kullanıcısına yanıt
    Tamron 17-50 mm çok övülüyor ama fiyatı 1200 TL , kit lensten biraz daha keskin çekecek diye bu para verilir mi bilemiyeceğim . Profesyonel fotoğrafçı olsaydım , bu işten para kazanıyor olsaydım ancak o zaman alırdım.
  • PhotoTech P kullanıcısına yanıt
    Tüm yazdıklarınıza katılıyorum. Dikkatli kullanmak gerekiyor ve fotoğrafta belli olacak kadar bir kirlenme ,tozlanma olmadıkça kafaya takmamak gerekiyor.Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cunkurd -- 28 Haziran 2013; 22:19:13 >
  • O zaman size tek seçenek kalıyor sanki. Eğer açısı problem olmaz ise 50 mm 1.8 tam fiyat/performans ürünüdür. Netten fotoğrafları inceleyin. Özelikle 2.8 ile 4 diyafram aralığında fiyatına göre çok keskin ve güzel görüntü alabiliyorsunuz. ÖZellikle düşük ışık ve portre için çok iyi. Şahsen ben 18-55 + 50mm +tamron 70-300'e sahibim. 70-300'ü neredeyse adamakıllı hiç kullanamadım desem yeridir. Genelde 50mm 1.8 takılı. Manzara çekimi için de 18-55 yetiyor.

Edit: Tamron ile ilgili @GsaybL2053 yazdı zannettim. @Cunkurd yazmış ..mesajımı silmek istemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhotoTech -- 28 Haziran 2013; 22:41:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhotoTech

quote:

Orijinalden alıntı: GsaybL2053

1100D 18-55mm'den başka bir lens kullanmak istiyorum. Görüntü kalitesi daha iyi olabilecek bir lens tavsiye eder misiniz?

En uygun fiyatlı 50mm 1.8 var. 220 ile 250 arasına bulursunuz. Elinizdeki lenste 50mm ye denk gelen açıdan başka açı çekemezsiniz. Eğer sabit aralıklı değilde elinizdeki gibi değişken aralıklı bir lens istiyorsanız tamron 17-50'ye bakabilirsiniz. Onun fiyatı biraz daha tuzludur. Arkadaşların tavsiye edebileceği başka şeyler de olabilir. benim bildiklerim bunlar.

Sabit aralıklı lens istiyorum. Tamron yerine 18-135 mm kullansam daha iyi sanki. Tavsiyeniz için çok teşekkürlerr.

• quote:

Tamron 17-50 mm çok övülüyor ama fiyatı 1200 TL , kit lensten biraz daha keskin çekecek diye bu para verilir mi bilemiyeceğim . Profesyonel fotoğrafçı olsaydım , bu işten para kazanıyor olsaydım ancak o zaman alırdım.

İyi olmasına iyi de bütçeyi aşıyor, hiç gerek yok diyip geçelim.
  • Yaz geldi baktım yürüyerek pek biryere gidilmiyo,arabaya bin biyerlere git rahat olmuyo kendimi bisikletçiye attım bir kaç günde araştırma yaptım ve bugun "Carraro 712" bisikletimi aldım,sırtımda fotoğraf çantam altımda bisikletim durduramaz kimse beni birde gidona takılan fotoğraf makinesi tutacağı almayı düşünüyorum bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
  • Tüm sayfaları baştan aşağı okuyalım bakalım yavaşça ^.^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wizi_emre -- 2 Temmuz 2013; 2:43:52 >
  • Geçen çamlıcaya gittik arkadaşlarla.50mm lensi aldım yanıma.Arka manzarayla çekilen kişiyi aynı anda net yapamadım o kadar uğraştım arka çok flu oluyor.Diyaframı 8--10 civarı yaptım yetmedi.Bi tane dayı parayla çekiyodu 18-135mm lensi vardı.Adam bi çekiyo arka da cam gibi ön de nasıl oluyo anlamadım.Benim 18-55 de de yapamıyodum bu netliği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

Geçen çamlıcaya gittik arkadaşlarla.50mm lensi aldım yanıma.Arka manzarayla çekilen kişiyi aynı anda net yapamadım o kadar uğraştım arka çok flu oluyor.Diyaframı 8--10 civarı yaptım yetmedi.Bi tane dayı parayla çekiyodu 18-135mm lensi vardı.Adam bi çekiyo arka da cam gibi ön de nasıl oluyo anlamadım.Benim 18-55 de de yapamıyodum bu netliği.

kısık diyafram kullanmışsın tamam ama birde çektiğin kişiden uzaklaşman lazım. yakın olursan telefonla bile flu çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: gky05

quote:

Geçen çamlıcaya gittik arkadaşlarla.50mm lensi aldım yanıma.Arka manzarayla çekilen kişiyi aynı anda net yapamadım o kadar uğraştım arka çok flu oluyor.Diyaframı 8--10 civarı yaptım yetmedi.Bi tane dayı parayla çekiyodu 18-135mm lensi vardı.Adam bi çekiyo arka da cam gibi ön de nasıl oluyo anlamadım.Benim 18-55 de de yapamıyodum bu netliği.

kısık diyafram kullanmışsın tamam ama birde çektiğin kişiden uzaklaşman lazım. yakın olursan telefonla bile flu çıkar

lens zaten 50mm yaklaşamıyoruz ki fazla.Adam da aynı mesafeden çekiyodu ama bakıyorum çıktı alıyo arka da net ön de şaştım kaldım.Utandım adama diyaframını sormaya

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gky05

quote:

lens zaten 50mm yaklaşamıyoruz ki fazla.Adam da aynı mesafeden çekiyodu ama bakıyorum çıktı alıyo arka da net ön de şaştım kaldım.Utandım adama diyaframını sormaya

o zaman şöyle olabilir adamdaki lensin IS li olduğunu düşünürsek 1/40 enstantanede kusursuz fotoğraf çıkarabilir enstantane düşüncede f 16 yada daha yüksek bir f değerlerine çıkmış olabilir (belki birazda ISO yardımıyla 200 yada 400 ıso olabilir mesela).

• Bende 1100d ailesine katıldım :) 18-55 lensim var şuan nereye kadar idare edebilirim bilmiyorum ama uzaktan böcek vs ve uzaklara zoom vs yapabileceğim bir lens istiyorum öneriliniz ne olabilir fiyat aralığı vs yardımcı olursanız sevirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unknownz

Bende 1100d ailesine katıldım :) 18-55 lensim var şuan nereye kadar idare edebilirim bilmiyorum ama uzaktan böcek vs ve uzaklara zoom vs yapabileceğim bir lens istiyorum öneriliniz ne olabilir fiyat aralığı vs yardımcı olursanız sevirim.

55-250ıs kesinlikle tam size göre.http://fotografium.com/urun/canon-ef-s-55-250mm-f4-5-6-is-ii-lens.aspx alınabilecek en uygun fiyatlı ve istediğiniz çekimlerde işinize yarayabilecek bir lens. Linkteki fiyat belki fazla olabilir araştırınca daha ucuzunu bulabileceğinizden eminim. Ayrıca bir de böcek çekimi demişsiniz. uzaktan makro çekimi içinde 100mm macro oldukça iyi bir lenstir.http://fotografium.com/urun/canon-ef-100mm-f2-8-usm-macro-lens.aspx

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.