Şimdi Ara

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.359
Cevap
25
Favori
136.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Makine fiyatına lens :p biraz daha araştırıp 1-2 lens alıcaz mecbur :) Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unknownz

Makine fiyatına lens :p biraz daha araştırıp 1-2 lens alıcaz mecbur :) Teşekkürler.

mümkün olan en ucuz lensleri önermeye çalıştım aslında 3-4milyarlık lensler önerilebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: kaano12

quote:

Orijinalden alıntı: SRHTG

quote:

Orijinalden alıntı: kayhanpulurbey

http://www.bizdeuygun.com/canon_1100d?search=1100d&ref=akakce&v=0.44.3#1

sizce fiyat nasıl. Bu fiyata alınırmı?

Hoppp naptın şu linke bak ;)

http://www.n11.com/canon-1100d-18-55mm-dciii-lensli-slr-fotograf-makinesi-P13822736

Eurasia garantili.

http://www.hepsiburada.com/liste/canon-eos-1100d-18-55mm-dc-12mp-27-dslr-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ft70111&categoryId=1100301&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26categoryid%3d1100301%26fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dft70111%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fbrand%253d%257bnikon%253bcanon%257d%252f750.0%253cactual_price%253c1000.0%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483606%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483606_60002083%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483606_60002083_1100301%257d%26fh_refview%3dlister

999,90TL olan bir ürün 819TL'dan daha mı ucuz diyorsunuz?
    Diye yazacaktım ki, maalesef ürün tükenmiş ve fiyat 999 yapılmış.
    Ben hepsiburada'dan aldığımı bazı sorunlar nedeniyle iade etmek zorunda kalmış ve o gün mailbox'ıma düşen n11'in maili sayesinde n11'dekini almıştım. 100TL'lık sırt çantasını da 50 TL'ye almıştım. Demek ki her işte bir hayır varmış. Hepsiburada elemanının yaptığı hata bana 180TL kazandırdı.
    Ama N11'de benim aldığım mağazada ürünün tükendiğine ve fiyatın yükseldiğine üzüldüm.

Şimdi baktım. 875 ve 879TL'ye de Canon Eurasia garantili satılıyor.
    http://www.n11.com/canon-eos-1100-d-18-55mm-dciii-P14220585
    http://www.n11.com/canon-eos-1100d-18-55mm-dc-iii-lens-dslr-kit-canon-eurasia-garantili-P12939429

• 75-300 lensler oluyor önerir misiniz bundan iyi midir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cunkurd

Buda gökyüzü resminde görülen çizgiler durum vahim gibi. Ne yapacağım bilmiyorum.

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü

geçmiş olsun sizin adınıza üzücü bir durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda1043 -- 6 Temmuz 2013; 2:58:57 >

• quote:

75-300 lensler oluyor önerir misiniz bundan iyi midir ?

Çok çok acemi birisi olarak şunu söyleyebilirim.
    Farklı sınıflardaki Lenslerde bundan iyimidir diye bir soru biraz anlamsız oluyor. Çünkü kullanım amaçları çok farklı.

Çok basit ve tamamen benim uydurduğum bir yöntemle ama en acemi birinin bile anlayabileceği bir şekilde compact makinalardan örnekler vererek biraz açayım.
    Örneğin 18-55 Lensiniz var. Bu lens ile en yüksek zoom yaptığınızda 55mm'ye ulaşırsınız. Buna 5,5x zoom diyelim. 75-300 Lenste ise hiç zoom yapmasanız yani 75mm'de olsanız dahi 7,5x zoom yapmış gibi olursunuz. 300mm'ye çıktığınızda da 30x zoom yaparsınız.
    Kısaca 18-55 lenslerde 1,8 ile 5,5x zoom aralığında çalışabiliyorken, 75-300 Lenslerde 7,5 ile 30x zoom aralığında çalışırsınız. Bu durumda 75-300 Lenslerle dar alanlarda çalışmanız mümkün değildir.

Bir farklı örnek te şöyle olabilir.
    Önünüzde yanyana 5 tane ağaç var. Belli bir uzaklıkta durdunuz ve 18-55mm Lens kullanıyorsunuz. Bulunduğunuz mesafeden diyelim ki 18mm iken 5 ağacı birden kadraja sığdırabiliyorsunuz. 55mm'ye aldığınızda da yaklaştığınız için 3 tane ağaç sığabiliyor.
    75-300mm kullandığınızda ise 75mm'deyken 2 tane ağacı sığdırabileceksiniz. 300'e aldığınızda da bir ağacın belli dallarını. Dolayısıyla bu Lens ile ne 3, ne 4 ne de 5 ağacı birden çekmeniz mümkün olmayacaktır.

Rakamları tamamen kafadan uydurup lens rakamlarına uyarladım. Gerçekte elbetteki 30x zoom falan değildir.

Lenslerin elbette sadece böyle anlattığım gibi zoom özellikleri yoktur. Daha birçok Diyafram, Enstantane v.b. farklı özellikleri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 6 Temmuz 2013; 10:21:54 >

• Arda1043 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın can,
    Geçen hafta Erkayalara teslim etmiştim.Önümüzdeki hafta kargoyla gelir tahminim. Bakalım nasıl olucak ? Cmos sensör değişimi kolay bir iş değil , internette gördüm birçok vida ve şerit bağlantılar çıkarılarak cmos sensöre ulaşılabiliyor.Umarım montajını hatasız ,düzgün yaparlar.Birde kalibrasyon işlemi varmış , o nedir bilmiyorum.Endişeyle bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: quzucuq

herkese merhabalar, bu ürünü kullananlar olarak size bir sorum var.

öncelikle bu ürünü almayı düşündüğüm için yazıyorum. soruma gelirsek de, bazı basit videolar çekiyorum ve ses kalitesi benim için görüntüden daha önemli. bu ürün ile çekeceğim videonun ses kalitesi nasıl olur, ek olarak ses kaydedici almam gerekli olur mu? değerli cevaplarınızı bekliyorum

Gerçekten kaliteli ses kaydı istiyorsanız, hangi DSLR alırsanız alın kaydedici almanız gerekir. Ne kadar kaliteli ses istediğinizle alakalı bir şey.
  • İlk sayfaları okuyordum da, bana yabancı gelen yada anlayamadığım bazı konularda birçok soru belirmişti kafamda. Ancak mesajlar arasında verilen o linkten o linke atladıkça, arkadaşlarımızın yazdığı yada buraya koyduğu örnek çekimlerin olduğu sitelerde kayboldukça (tabi bu zevkten kendini kaybetme anlamında bir kayboluş) bu sorular da uçup gitti.
    Hepinizin ellerine sağlık. Birçok şey artık kafamda yerli yerine oturmaya başladı. Çok güzel bilgiler, resimler var. Makro olan çekimlere, anı durduran resimlere bayıldım. Bir arkadaşımızın Çakmak resmi halen gözümün önünde.

Birçok ipuçları, bilgi veren videoları izledim. İzledikçe eliniz ister istemez, sayfada size önerilen diğer videolara kayıyor. Sabahtan beri kafam allak bullak oldu ve soracaklarımı da unuttum. Gerçi birçok şeyi okudukça zaten bazılarını sormama da gerek kalmadı, oldukça fazla şeyler de öğrendim.

Şimdilik hatırladıklarımı sorayım.
    Lenslerle ilgili sorularım:
    1. 50mm f/1.8 Lenslerin IS'li modeli yok sanırım. Kısa bir gezinti yaptığım alışveriş sitelerinde göremedim. Okuduklarımdan çıkarttığım sonuca göre de zaten f değeri düşük olduğundan IS'ye gerek kalmıyor.
    2. Portre çekimi için 50mm tavsiye ediliyor. Burada ki temel neden f değerinin 18-55mm Lenslerden daha düşük olması ve alan derinliğinin daha az olması mıdır? Başka bir nedeni var mı?
    3. Flicker ve pixel-peeper.com sitelerinde 18-55 DC lenslerle de 50mm den aşağı kalmayan resimler çekilebildiğini gördüm. 50mm nin nimetlerini sadece düşük ışıkta mı görebiliyoruz?
    4. 50mm Lens ile açımızın ne olacağını görebilmek için 18-55 Lensimizi 50'ye getirerek test edebilirmiyiz? Böylece görüş açımız hakkında bir fikrimiz olabilir mi?

Diğer sorularım:
    1. İlk sayfalarda çok fazla Crop lafı geçmiş. Bu bildiğimiz, bilgisayarda bir resmin belli bölümünün kesilmesi olayı olan Crop'mudur, yoksa farklı bir anlamı mı var?
    2. Resim çekerken bazen shutter çalışmıyor. Daha doğrusu sanıyorum odaklama yapılamadığı için resim çekilmiyor. Genelde loş ışıkta yaptığım enstantane denemelerinde ve yakın çekimlerde bununla karşılaştım. Çareyi de AF'yi MF'ye alarak elle odaklama yaparak buldum. Bunun nedeni ortamın çok karanlık olması yada çok yakın çekim yapmam mıdır? Mesajlardayanlış hatırlamıyorsam minumum mesafenin 25cm olduğu, daha yakından odaklama yapılamadığı gibi laflar geçmişti. Tekrar denemeler yapacağım ama 25cm'den yakın olduğumu sanmıyorum.

• kullanım amacımda o olucak zaten yakın fotoğraflar çekmek istiyorum.

Sigma ve normal canon 70-300 lensler oluyor hangileri iyi diye sormak isterim.

sigma apo dg vb 2. el alsam bir sorun olur mu temiz.
  • quote:

kullanım amacımda o olucak zaten yakın fotoğraflar çekmek istiyorum.

Sigma ve normal canon 70-300 lensler oluyor hangileri iyi diye sormak isterim.

sigma apo dg vb 2. el alsam bir sorun olur mu temiz.

Bundan iyimidir diye yazılınca ve genelde 18-55 Lenslerin muhabbeti döndüğü için mesajınız doğal olarak yanlış anlaşılıyor.
    Sanırım siz Sigma'nın 70-300 lensi ile Canon'un 70-300 lensi arasında hangisi iyidir diye soruyorsunuz. Buna ustalarımız cevap versinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

İlk sayfaları okuyordum da, bana yabancı gelen yada anlayamadığım bazı konularda birçok soru belirmişti kafamda. Ancak mesajlar arasında verilen o linkten o linke atladıkça, arkadaşlarımızın yazdığı yada buraya koyduğu örnek çekimlerin olduğu sitelerde kayboldukça (tabi bu zevkten kendini kaybetme anlamında bir kayboluş) bu sorular da uçup gitti.
    Hepinizin ellerine sağlık. Birçok şey artık kafamda yerli yerine oturmaya başladı. Çok güzel bilgiler, resimler var. Makro olan çekimlere, anı durduran resimlere bayıldım. Bir arkadaşımızın Çakmak resmi halen gözümün önünde.

Birçok ipuçları, bilgi veren videoları izledim. İzledikçe eliniz ister istemez, sayfada size önerilen diğer videolara kayıyor. Sabahtan beri kafam allak bullak oldu ve soracaklarımı da unuttum. Gerçi birçok şeyi okudukça zaten bazılarını sormama da gerek kalmadı, oldukça fazla şeyler de öğrendim.

Şimdilik hatırladıklarımı sorayım.
    Lenslerle ilgili sorularım:
    1. 50mm f/1.8 Lenslerin IS'li modeli yok sanırım. Kısa bir gezinti yaptığım alışveriş sitelerinde göremedim. Okuduklarımdan çıkarttığım sonuca göre de zaten f değeri düşük olduğundan IS'ye gerek kalmıyor.
    2. Portre çekimi için 50mm tavsiye ediliyor. Burada ki temel neden f değerinin 18-55mm Lenslerden daha düşük olması ve alan derinliğinin daha az olması mıdır? Başka bir nedeni var mı?
    3. Flicker ve pixel-peeper.com sitelerinde 18-55 DC lenslerle de 50mm den aşağı kalmayan resimler çekilebildiğini gördüm. 50mm nin nimetlerini sadece düşük ışıkta mı görebiliyoruz?
    4. 50mm Lens ile açımızın ne olacağını görebilmek için 18-55 Lensimizi 50'ye getirerek test edebilirmiyiz? Böylece görüş açımız hakkında bir fikrimiz olabilir mi?

Diğer sorularım:
    1. İlk sayfalarda çok fazla Crop lafı geçmiş. Bu bildiğimiz, bilgisayarda bir resmin belli bölümünün kesilmesi olayı olan Crop'mudur, yoksa farklı bir anlamı mı var?
    2. Resim çekerken bazen shutter çalışmıyor. Daha doğrusu sanıyorum odaklama yapılamadığı için resim çekilmiyor. Genelde loş ışıkta yaptığım enstantane denemelerinde ve yakın çekimlerde bununla karşılaştım. Çareyi de AF'yi MF'ye alarak elle odaklama yaparak buldum. Bunun nedeni ortamın çok karanlık olması yada çok yakın çekim yapmam mıdır? Mesajlardayanlış hatırlamıyorsam minumum mesafenin 25cm olduğu, daha yakından odaklama yapılamadığı gibi laflar geçmişti. Tekrar denemeler yapacağım ama 25cm'den yakın olduğumu sanmıyorum.

Lenslerle İlgili:
    1-) Evet dediğiniz gibi pek IS ye gerek duymuyoruz. Ha olsa iyi olur mu? Şahsen IS olmayan 1.8 f degerinde bir lensi 220TL ye almak varken gidip IS li 400TL vermek istemem :)
    2-) En geçerli neden yazdığınız. Fakat renkler ve keskinlikte de daha iyidir. Sabit açılı bir lens(prime lensler) her zaman değişken açılı lensten daha iyi görüntü verir. NE kadar zoom oranı o kadar kalite düşüklüğü diyebiliriz.
    3-) 18-55 DC de 50 mm ayarında daha iyi fotolar gördüyseniz, o fotoğrafı çeken kişinin 50 mm daha iyi çekebileceğini varsayabilirsiniz. Kimi iphone sahipleri DSLR sahiplerinden daha iyi fotoğraflar çekerler ve bazen ne ile çekildiğini kimse anlayamaz. internette fotolar orjinal halleri ile koyulmadığı için (büyüklük, renler, oynamalar vs) işler biraz farklı gidiyor. Yine maharet çekende yani.,
    4-)Aynı açıyı görmüş olursunuz. ikisindeki 50mm aynıdır.

Diğer Sorular:
    1-) Evey olay aynen odur. Fotoğrafın orjinal boyutunu değiştirmeden bir parçasını keserseniz, o işte 100% crop olur.
    2-) evet. Hem az ışık hemde yakın çekim buna sebep olabilir. Bir lens ile ne kadar yakından çekim yapabileceğiniz üstünde yazar. Mesela yanlış hatırlamıyorsam 18-55 in ön tarafında 0,25m yazar. Lense göre yakınlık mevzuu değişebilir. Düşük ışık koşullarında ise netleme zorlaşır ama bu ensten lense göre değişir. Yani gidip de L serisi pahalı bir lens ile ucuz ve sıradan bir lensin düşük ışıkta netlemesi farklıdır.

Çok hızlı yazmak durumunda kaldım. kelime hatalarım affola.

• Çok teşekkür ederim. Kafamdaki birçok karışıklığı giderdiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim
  • Selamlar arkadaslar, bende yeni Canon 1100d aldim benim ilk profosyonel kameram ancak geri iade edip etmemekte cok kararsiz kaldim. Gercekten zor ve karmasik bir is. Bu tarz kamera kullanan arkadaslarim var, resimlerini cekip surekli facebook a koyuyorlar bakiyorsun resme sanki resimdeki kisi o degil de baskasi. Cok daha guzel bir göruntu veriyor. Ancak iki gundur ben o tarz bir resim cekemedim. Marifet kamerada mi yoksa Photoshop la mi bu isi hallediyorlar? Yurt disinda yasiyorum izine gelecegim bir haftaya. Cok uygun bir fiyata aldigi icin de vermek istemiyorum uzerine dusup ögrenmek istiyorum veya daha iyi bir kameraya degistirmek istiyorum. Ancak daha kaliteli kameralarla cekilen resimlere de baktim arada pek bariz fark göremedim. Sizin tavsiyeniz nedir? Ha bir de bu kamera ile siyah beyaz resim mumkun mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acemi1982 -- 8 Temmuz 2013; 0:32:59 >
  • Benıde ekler mısın,bence whatsapp grubumuz olmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acemi1982 A kullanıcısına yanıt
    öncelikle bu makineyi aldıysanız mutlaka internette bol bol araştırma yapmışsınızdır diye düşünerek konuşacağım. hangi foruma girerseniz girin mutlaka en az 1 kere "fotoğrafı makine çekmez kişi çeker" tarzı sözlere rastlamışsınızdır.ben bunu şöyle açıyım. eğer siz makineyi elinize alıp rastgele çekim yaparsanız elinizde 1DX ya da 5D mark 3 de olsa aynı kare ortaya çıkacaktır.Fotoğrafın istediğiniz gibi çıkması ve kafanızdaki olayı tam olarak yansıtabilmeniz için kesinlikle ve kesinlikle M(manuel) modu kullanabiliyor olmanız lazım.M modunu kullanmak içinde şu konular hakkında yeterli bilgiye ve bol bol pratiğe ihtiyacınız var: Diyafram,enstantane,ıso,beyaz ayarı.Zaten makineyi yeni almışsınız bunları tam olarak uygulayabilmeniz tamamen sizin marifetinize kalmış.kimi 1 ayda öğrenir kimi 1 yılda.Ama bunlarla uğraşamam diyorsanız geri iade etme de bir seçenek

• quote:

Orijinalden alıntı: arifsy

Benıde ekler mısın,bence whatsapp grubumuz olmalı

ekleme işlerini zamanla yapacağım uzun süre sonra daha yeni pc başına geçebildim. whatsapp grubu kurmak pek mantıklı olmaz çünkü kimi kişiler telefon numarasını paylaşmak istemeyebilir. ama eğer talep olursa. .com uzantılı bir web sitesi, forum,blog kurabilirim bu grup için
  • Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü Facebook Sayfası https://www.facebook.com/groups/1100dkullananlar/
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.