Şimdi Ara

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.359
Cevap
25
Favori
136.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Orijinalden alıntı: aQar_34

Arkadaşlar bu aletde almayı düşünüyorum ama bilgim çok kısıtlı bana tavsiyede bulunacak olan var mı?

Biraz daha açık yazsanız?
    Ne tavsiyesi istiyorsunuz. Bu cihazı tavsiye ediyormuyuz diye soruyorsanız elbette ediyoruz. Yüzlerce kere yazılmıştır bu.
    Eğer fotoğrafçılıktan hiç anlamıyorsanız ancak DSLR bir makine istiyorsanız, sizin için en iyi başlangıç makinesi bu. DSLR'ye gerek yok sadece düğmeye basayım o da çeksin istiyorsanız Compact bir makine daha doğru olur.

Compact olsun, cep telefonu olsun birçok kamera ile hatıra yada forumlarda kullanmak için kullandığım cihazlarla ilgili çekimler yaptım. Ama bundan aldığım zevki inanın hiçbirinden almamıştım. Hele bir de istediğiniz gibi bir fotoğraf çektiyseniz DSLR'nin ne muhteşem birşey olduğu o zaman ortaya çıkıyor.

Teşekkür ederim biraz araştırma yapıyorumda
    Çok fazla ilgim ve bilgim yoktu açıkcası
    Hem uygun fiyat hem kalite açısında tatmin edici olsun istiyorum daha önce kullanmadım DSLR
    Bunlara ne deniyor mesela Profesyonel mi Yarı Profesyonel mi tam olarak

http://www.electroworld.com.tr/p/canon-eos-1100d-18-55-mm-is-dijital-slr-fotograf-makinesi/

Fiyat olarak nasıl
    Burdan almayı düşünüyorum Lens 18-55 veriyorlar yanında sizin tavsiyesiyeniz olur mu?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Arkadaşlar bu aletde almayı düşünüyorum ama bilgim çok kısıtlı bana tavsiyede bulunacak olan var mı?

Biraz daha açık yazsanız?
    Ne tavsiyesi istiyorsunuz. Bu cihazı tavsiye ediyormuyuz diye soruyorsanız elbette ediyoruz. Yüzlerce kere yazılmıştır bu.
    Eğer fotoğrafçılıktan hiç anlamıyorsanız ancak DSLR bir makine istiyorsanız, sizin için en iyi başlangıç makinesi bu. DSLR'ye gerek yok sadece düğmeye basayım o da çeksin istiyorsanız Compact bir makine daha doğru olur.

Compact olsun, cep telefonu olsun birçok kamera ile hatıra yada forumlarda kullanmak için kullandığım cihazlarla ilgili çekimler yaptım. Ama bundan aldığım zevki inanın hiçbirinden almamıştım. Hele bir de istediğiniz gibi bir fotoğraf çektiyseniz DSLR'nin ne muhteşem birşey olduğu o zaman ortaya çıkıyor.

Teşekkür ederim biraz araştırma yapıyorumda
    Çok fazla ilgim ve bilgim yoktu açıkcası
    Hem uygun fiyat hem kalite açısında tatmin edici olsun istiyorum daha önce kullanmadım DSLR
    Bunlara ne deniyor mesela Profesyonel mi Yarı Profesyonel mi tam olarak

http://www.electroworld.com.tr/p/canon-eos-1100d-18-55-mm-is-dijital-slr-fotograf-makinesi/

Fiyat olarak nasıl
    Burdan almayı düşünüyorum Lens 18-55 veriyorlar yanında sizin tavsiyesiyeniz olur mu?

Bu sayfada ve önceki sayfalarda birçok linkler verildi. Onlara bir göz atın. Daha ucuz makineler bulabilirsiniz.

• Merhaba arkadaşlar, ben 2008'den beri Canon Powershot A570 IS kullanıcısıyım. Bilen arkadaşlar vardır, kendisi bir kompakt makineye göre oldukça fazla manuel ayar sunmakta. Bu vesileyle ISO, diyafram, enstantane gibi terimlerlerle çok fazla bir hakimiyetim olmasa da bir tanışıklığım oldu. Şimdi aradan geçen 5 yıldan sonra bir profesyonel makine almak istiyorum. Maddi imkanım doğrultusunda bu ancak Canon EOS 1100D olabilir. Sorum şu, Canon EOS 1100D'yi alırsam şimdilik, hatta belki de hep, üzerindeki kit lensle kullanmayı düşünüyorum. Araştırmalarımda gördüğüm kadarıyla bazı arkadaşlar kit lensle kullanılmasındansa kompakt makinenin kullanılmasının daha uygun olduğunu söylemiş. Siz ne düşünüyorsunuz? 18-55mm'lik lensli 1100D'yi kullanmak mı daha mantıklı olur, Canon Powershot A570 IS ile mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • peacefrog P kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla ana konulara kısmen de olsa hakimsiniz.Şimdi kendinize soracağınız soru şu? (örneğin) pazar günümü fotoğrafa ayırıp dışarıda çekimler yapar mıyım ve bu çekimlerde benim için önemli olan taşınabilirlik mi fotoğrafın kalitesi mi? kimse 2 arkadaşla hatıra fotoğrafı çekinmek için dslr taşımaz. DSLR için biraz daha fotoğrafçılığa yönelik hobinizin olması gerek diye düşünüyorum. Mesela ucuz bir manuel flaş alıp farklı ışık teknikleriyle çok farklı fotoğraflar çıkarmayı deneyebilirsiniz. manuel ayarları bilince ve hakim olunca kafanda kurduğun kareyi aktarmak daha kolaydır.

İkisi arasında kalite olarak kesinlikle 1100D derim. Kit lensle kullanmak tabiki de çok çok iyi değildir fakat kompakt kadar da kötü olduğunu hiç sanmıyorum (karşılaştırma yapmadım).IS li bir kit lens sizi kompaktdan daha çok memnun edebileceğini düşünüyorum.

• Hurts: teşekkürler

K4TL14M: manuel ayarlara izin veren bir makine, lens , tripod yada flaş ayağı, manuel ayarlara izin veren bir flaş, model olabilecek bir arkadaş, ve fon için biryer gerisi sana kalmış
  • Cevap için teşekkürler. Tam olarak dediğiniz gibi, bunu bir hobi olarak yapmak istiyorum. İnsanın çevre algısının fotoğraf makinesiyle daha da gelişeceğine inanıyorum, beni cezbeden de bu. Ama her ne kadar fotoğraf makinesi amaç değil araç olsa da insanın elinde bir kompakt makine bulunması biraz şevkini kırıyor :) Umudum 1100D ile o şevki kazanmak.
  • Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü Facebook Sayfası 'nda 1100D ile Haftanın Fotoğrafı etkinliği 22 temmuz itibariyle başlayacaktır katılımlarınızı bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peacefrog

Cevap için teşekkürler. Tam olarak dediğiniz gibi, bunu bir hobi olarak yapmak istiyorum. İnsanın çevre algısının fotoğraf makinesiyle daha da gelişeceğine inanıyorum, beni cezbeden de bu. Ama her ne kadar fotoğraf makinesi amaç değil araç olsa da insanın elinde bir kompakt makine bulunması biraz şevkini kırıyor :) Umudum 1100D ile o şevki kazanmak.

Helal olaun be aynı heyecan bendede var alcaz bakalım da ne alcaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gky05

Hurts: teşekkürler

K4TL14M: manuel ayarlara izin veren bir makine, lens , tripod yada flaş ayağı, manuel ayarlara izin veren bir flaş, model olabilecek bir arkadaş, ve fon için biryer gerisi sana kalmış

Flaş için tetikleyici filan gibi bişeyler diyolar.O ne oluyor.Flaştan ayrı ekstra almak mı gerekiyor.Yoksa senin flaş direk makine çakınca patlıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

quote:

Orijinalden alıntı: gky05

Hurts: teşekkürler

Flaş için tetikleyici filan gibi bişeyler diyolar.O ne oluyor.Flaştan ayrı ekstra almak mı gerekiyor.Yoksa senin flaş direk makine çakınca patlıyor mu?

Flaş Tetikleyici İncelemem ve kullanımı Linki

Tetikleyici lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhotoTech -- 16 Temmuz 2013; 23:49:25 >

• @PhotoTech cuk oturtmuş cevabı birde bunların kabloluları var onlar daha ucuz tamamen bütçeye kalmış yani. fakat kablolularda mesafe sıkıntısı çekilebilir.
  • rica ederim
  • Uzun pozlama ile çektiğim bir kaç kare. deneme amaçlı çektim ilk foto tripod ile diğerleri taş vs üstünde.
     Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü
    f/8
    iso 100
    enstantane 20"
    canon 1.8 50 mm ile çekildi.
    f/5.6
    iso 100
    ensantane 30"
    canon 1.8 50 mm ile çekildi.
    f/6.3
    iso 100
    enstantane 25"

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü

• fotoğraflar genelinde sanki renklerde bir sorun var gibi geldi bana biraz soluk mudur nedir. ufak bi lightroom müdahalesi yapılabilir son karedeki kadraj güzel.

Not:https://www.facebook.com/groups/1100dkullananlar/ facebook sayfamızdan fotoğraf yarışması düzenliyoruz isterseniz katılabilirsiniz.
  • fotoğraflara hiçbir müdahalede bulunmadım daha yeni yeni çekmeye çalışıyorum pek ps de bilmiyorum açıkçası :)
    facebook sahibi olsam sayfayı beğenirdim ve yarışmaya katılmayı düşünebilirdim maalesef hesabım yok.
  • Cihazı ilk aldığımda çok güzel ayarı vardı sonra gittim ayarları sildim. Lütfen bana fotoğrafı olduğu gibi çekecek ayar yazabilir mi bu işten iyi anlayan birisi. Kaç gündür uğraşıyorum. İlk aldığımda çektiğim fotoğrafları ayarları sildiğim için çekemiyorum deli oldum. Menü ayarları ve diğer modların ayarları nasıl olmalı cevabınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazokk

Cihazı ilk aldığımda çok güzel ayarı vardı sonra gittim ayarları sildim. Lütfen bana fotoğrafı olduğu gibi çekecek ayar yazabilir mi bu işten iyi anlayan birisi. Kaç gündür uğraşıyorum. İlk aldığımda çektiğim fotoğrafları ayarları sildiğim için çekemiyorum deli oldum. Menü ayarları ve diğer modların ayarları nasıl olmalı cevabınızı bekliyorum.

yazdığınızı yanlış anlamadıysam DSLR makine nedir diye araştırmamışsınız bile. Sabit bir ayar olması sizce mümkün müdür lütfen mantık kurun biraz. Çekeceğiniz fotoğrafa göre ayarı kendiniz yaparsınız. Bunun enstantanesi,diyaframı,ısosu,beyaz ayarı,ölçüm modlarıı var size şunu şunu ayarla diyemem ki. ne çekeceksen ona göre kendin ayarlaman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazokk

Cihazı ilk aldığımda çok güzel ayarı vardı sonra gittim ayarları sildim. Lütfen bana fotoğrafı olduğu gibi çekecek ayar yazabilir mi bu işten iyi anlayan birisi. Kaç gündür uğraşıyorum. İlk aldığımda çektiğim fotoğrafları ayarları sildiğim için çekemiyorum deli oldum. Menü ayarları ve diğer modların ayarları nasıl olmalı cevabınızı bekliyorum.

Makinanın üzerindeki seçimi yeşil kareye getirin otomatikte çekmeye devam edin. Zamanla P-Av-Tv modlarını deneyerek farkları görürsünüz. Ama @gky05'in dediği gibi 3-5 kelime okumazsanız bu makina ile otomatik mod hariç hep ayar ararsınız.
  • Ben canon eos 1100D 750Tl aldım hediye cekı ile Hepsiburada dan ama lens dc. Fıyat iyisi ?

Birde ben bunu kullanmadım daha kargoda urun

Satsam kaça gider arkadaslar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap yokmu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.