Şimdi Ara

Canon Eos 200D vs Sony a6000 vs ?...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ürün çekimlerinde kullandığım aynasız samsung nx makine tripodla beraber düşünce selasını vermek zorunda kaldık.

Kompakt bir makine almak istiyorum. Çok aşırı bir profesyonel kullanımım olmayacağından yanımda götürdüğüm zaman hantal olmaması tercihim.

Ürün çekimleri (telefon aksesuarları ve elektronik ürünler) yapacağım (light box ve açık havada)

Ayrıca diğer makineyi özelde çok kullanamamıştım. Yeni makinem ilk cihazım olacak gibi. Fotoğraf kitaplarım ve dslr dergisinin sayıları var oradan da kendimi geliştirmek istiyorum. Başlangıç cihazı olacak ileride inşallah a7 gibi bir makine sahibide olurum

Ama şu anda 2000-2500 lük maksimum bütçem var

Eos200D ye bakıyordum çok arttı dövizle beraber
    1200-1300D yerine aynasız bakayım dedim kompakt istediğimden dolayı

Sony A6000 var 16-50 lensli 2300 lira.

Bu piyasada bu fiyatlarda onun yerine bu alınır diyeceğiniz bir makine var mıdır ?.

Kompakt istiyorum ama bunu alacağıma 2500 liraya 700D mi almalıyım ? Çok fazla bir farkı olur mu

Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 200d var memnunum ben ,alma nedenim 2.eli ve lens cesitligi daha fazla very uyhun fiyatli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatı çok arttı ama son kurlarla o kadar vermek istemiyorum. 2400 ken biraz düşsün diye bekleyeyim demiştim. İyice arttı

• Canon 700D'den falan çok daha iyi hatta a6000'den de iyi Olympus OM-D E-M10 Mark II var sıfırı 2.200 TL falan kit lensli olarak.

Bakınız :
    fotoptik.blogspot.com
    Olympus OM-D E-M10 Mark II Canon 750D'den iyi !..
    http://fotoptik.blogspot.com/2016/11/olympus-om-d-e-m10-mark-ii-canon.html

Bir de şöyle bakabilirsiniz :https://forum.donanimhaber.com/govdede-5-eksenli-is-ornekleri-ile-ne-ise-yaradigi-konusunda-gorsel-bilgiler--132066184

Ürün çekimi için 1.070 TL. ye sıfır resmi garantili Olympus 30mm f3.5 1:1 makro lens var mesela.

Bununla çekilmiş fotoğraflar :https://www.flickr.com/groups/3063876@N22/pool/

Şuraya da bakmanızı öneriyorum :https://blog.mingthein.com/2012/09/21/olympus-60-2-8-macro/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 20 Nisan 2018; 19:22:26 >

• ikinci el a6000 al gec tripotla kullanicaksin tiresim engelmeye gerek yok a7 hevesinde var menuleri ayni sanirsam hem ogrenmis olusun uzerine a7 alir a6000 de ikici makine yaparsin buradan sony yetkilerine sesleniyorum suponsorluk benimde hakim

• Canon 1200D / 1300D alınır mı ? Şöyle birkaç inceleme ile karşılaştırmasına bakabilirsiniz...
    fotoptik.blogspot.com
    Canon 1300D alınır mı ? Alternatif olarak neler var ?
    http://fotoptik.blogspot.com/2016/06/canon-1300d-alnr-m-alternatif-olarak.html

Buradaki fiyatlar tabi o zamandan bu zamana güncellendi. Orada göreceğiniz gibi Sony a6000'i de listeye eklemişim.

Bir de Sony a6000'i 16-50 kit lens ile alacağınızı yazmışsınız. Şuraya bakmanızı önemle rica ederim...

şu kaynaktan -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 20 Nisan 2018; 17:59:16 >

• Ürün çekiminde focus bracketing'in neye yarayacağını tahmin edersiniz herhalde.

Bu işlemin ne kadar basit olduğunu şöyle görebilirsiniz,

Ayrıca bakınız :
    Zoom TVyoutube
    Olympus Makine Modlarından Focus Stacking ve Focus Bracketing Kullanımı
    https://www.youtube.com/watch?v=kXRAkXxP-kg&t=114s

M10 Mark II'de :
    pcpanikyoutube
    pcpanik-Foto : OM-D Tutorial #12 - Fokus Bracketing
    https://www.youtube.com/watch?v=bQRs77yUs9g

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 20 Nisan 2018; 19:34:0 >

• Sony'ci a6000 ile M5 mark 2 AF hızı testi yapıyor ve M5 mark 2 daha hızlı AF diyor

Ki zaten M10 Mark 2'nin de bu açıdan pek farkı yok OM-D E-M5 mark II'den.

OM-D E-M10 Mark II için
    Full metal body - aynı
    Built in Wi-Fi - aynı
    2 year warranty - aynı
    High resolution electronic viewfinder ( Dikkat 2.36 megapixel )
    Excellent design and improved handling
    Full range of video frame rate options
    5-axis image stabilisation - excellent for stills and video ( a600'de yok )
    Dual-axis electronic level (a6000'de yok )
    Live time / Live composite modes (a6000'de yok )
    8.2fps continuous shooting
    Compact pancake zoom lens - aynıama biraz daha iyi olduğu yukarıda kanıtlı kaynaklı
    Excellent JPEG output
    Touch screen LCD ( a6000'de yok )

Sony a6000 için,
    10.1fps continuous shooting with AF
    DRO / HDR modes for extended dynamic range
    Solid metal body with good handling
    Electronic viewfinder ( 1.44 megapixel )
    Wi-Fi connectivity
    Excellent value for money
    Improved menu system
    Good colour

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 21 Nisan 2018; 0:52:42 >

• Geçmiş olsun, NX hangi modeldi, lens ve body, ikiside mi kırıldı?
    700D yi satıp 200D ye geçtim, büyüklük ve AF hızı dışında pek bir fark hissetmedim, 700D den memnundum, 200D den de memnunum. İkinci el çok temiz hatta garantisi devam eden 200D ler satılıyor, ikinci el düşünürsen Sahibinden.com dan bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Sony'ci a6000 ile M5 mark 2 AF hızı testi yapıyor ve M5 mark 2 daha hızlı AF diyor

Ki zaten M10 Mark 2'nin de bu açıdan pek farkı yok OM-D E-M5 mark II'den.

OM-D E-M10 Mark II için
    Full metal body - aynı
    Built in Wi-Fi - aynı
    2 year warranty - aynı
    High resolution electronic viewfinder ( Dikkat 2.36 megapixel )
    Excellent design and improved handling
    Full range of video frame rate options
    5-axis image stabilisation - excellent for stills and video ( a600'de yok )
    Dual-axis electronic level (a6000'de yok )
    Live time / Live composite modes (a6000'de yok )
    8.2fps continuous shooting
    Compact pancake zoom lens - aynıama biraz daha iyi olduğu yukarıda kanıtlı kaynaklı
    Excellent JPEG output
    Touch screen LCD ( a6000'de yok )

Sony a6000 için,
    10.1fps continuous shooting with AF
    DRO / HDR modes for extended dynamic range
    Solid metal body with good handling
    Electronic viewfinder ( 1.44 megapixel )
    Wi-Fi connectivity
    Excellent value for money
    Improved menu system
    Good colour
    Hani derler ya
    Abi sen yetkili birine benziyorsun diye... Aha o durumdayım merak etme :)

Eyvallah benimde aradığım bunlar zaten. Çok fazla zaman harcayamadığım için modeller hakkında bilgim yok.
    Bu klasmandaki modelleri öğrenmek istiyordum.

Şu anda
    A6000 veya Olympus arasında karar kılacağım (pazartesi-salıda almam gerek)

Pazar günü inceleyeceğim inşallah. Sanada özelden yürüyebilirim hızlı dönersen sevinirim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Geçmiş olsun, NX hangi modeldi, lens ve body, ikiside mi kırıldı?
    700D yi satıp 200D ye geçtim, büyüklük ve AF hızı dışında pek bir fark hissetmedim, 700D den memnundum, 200D den de memnunum. İkinci el çok temiz hatta garantisi devam eden 200D ler satılıyor, ikinci el düşünürsen Sahibinden.com dan bakabilirsin.
    Sağolasın.
    Plastik çöp kovasının üstüne tripodu sabitlemiştim :S
    lens parçalandı gövdeye bağlandığı yerde kırıldı
    900-1000 lira diyorlar tamirine. Zaten orta seviye bi makine almak istiyordum.
    ikinci el düşünmem 200D 2300 liralarda olsa alıp geçmiştim şimdiye
    ama fiyatıda artınca bu arada yüzdesel olarak aynasıza daha çok kaydım.
    Profesyonel fotoğrafçı değilim iş yerinde ve gezilerde kullancağım o yüzden aynasız daha iyi olacak gibi
    A6000 veya Olympus arasında seçeceğim gibi görünüyor.
    İleride gimballı iç mekan video çekimleri yapacak gibiyim.
    a6000 16mm olympus 14mm (o yüzden olympus bi tık artıda)
    İlk makineme lens almayı çok düşünmüyorum kit lensle devam ederim veya en fazla 1 lens daha.
    2-3 sene sonra kallavi bir makine aldığımda body alıp yanına 2-3 lens almayı tercih ederim

• xXxSSxXx X kullanıcısına yanıt
    Sony 16mm karşılığı 24 mm, Olympus 14 mm karşılığı 28 mm e denk gelir. Yani Sony 16 mm lens daha geniş açıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Sony 16mm karşılığı 24 mm, Olympus 14 mm karşılığı 28 mm e denk gelir. Yani Sony 16 mm lens daha geniş açıdır.
    gördüm 1.5'a 2'ymiş cropları

Sence hangi cihaz mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: xXxSSxXx

gördüm 1.5'a 2'ymiş cropları

Sence hangi cihaz mantıklı

Alıntıları Göster
    Toplam maliyetlerine bak önce, Sonra aradaki fiyat farkını vermeye değermi diye düşün yukarıda yazılan artı ve eksilere göre, Olympus genel olarak bakarsak daha yetenekli bir gövde, Sensör konusunda ise bence A6000 daha iyi bir cihaz alacağın ekstra lensler var ise onlarında kıyaslamasına bakmak gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Canon 700D'den falan çok daha iyi hatta a6000'den de iyi Olympus OM-D E-M10 Mark II var sıfırı 2.200 TL falan kit lensli olarak.

Bakınız : http://fotoptik.blogspot.com/2016/11/olympus-om-d-e-m10-mark-ii-canon.html

Bir de şöyle bakabilirsiniz :https://forum.donanimhaber.com/govdede-5-eksenli-is-ornekleri-ile-ne-ise-yaradigi-konusunda-gorsel-bilgiler--132066184

Ürün çekimi için 1.070 TL. ye sıfır resmi garantili Olympus 30mm f3.5 1:1 makro lens var mesela.

Bununla çekilmiş fotoğraflar :https://www.flickr.com/groups/3063876@N22/pool/

Şuraya da bakmanızı öneriyorum :https://blog.mingthein.com/2012/09/21/olympus-60-2-8-macro/
    Fiyatlarda yakın özelliklerde kavga dövüş halinde
    çektiği fotoğraflardan karar vereyim dedim.

Buna bakınca direk olympus

ama burada a6000 dövmemiş mi hepsini

Bana geniş açı lazımdı ama çok takılmayacağım. (Video yönünden de a6000 daha iyi gibi düşünüyorum)
    Asıl derdim ürün çekimi olacak ve dışarıda da özel çekim yaparken süper titrek elli olduğumdan 5 axis bana elzem.
    Sensör boyutuna piksel boyutundan dolayı takılmıyorum 16mpx yeter artar zaten.

Önemli olan fotoğrafdaki netlik.
    P B harflerinin olduğu fotoyu görmesem direk olympusu almıştım ama kafam yine karıştı.

Yarına kadar karar vereceğim inşallah %60 olympus %40 sony deyim

• Sony a6000 falan kıyaslaması. Sony a6000'in vizörü kötü diyor. Evet, bizzat mağazada da bunu görmüştüm. Loş ve sanki ekran tazeleme frekansı yavaş gibiydi. Burada da onaylanıyor işte.

Ne diyor Sony a6000'de gökyüzü en çok noise olan fotoymuş !.. Burada :

5 eksenli IS devreye girdi mi acı farkı görüyoruz, burada :

Gövdede 5 eksenli IS olmayan ile ISO 6400'de çektiği fotoğrafı gövdede 5 eksenli IS'li Olympus ile ISO 400'de çekiyor ve değil bunlar FullFrame de olsa iso 6400'de iyi noise yapar.

Videoda da Sony a6000'den iyi olduğunu söylüyorlar ve zaten görüyorsunuz da, bir şey denmese bile !..

• Teşekkürler

Dün akşamüstü aldım e-m10 mii yi... Bugün kargolarlar.

İnşallah memnun kalırım. Öncelik iş olduğu için tercih ettim. Ürün çekimleri için en uygunu olympus gibiydi

• quote:

Orijinalden alıntı: xXxSSxXx

Teşekkürler

Dün akşamüstü aldım e-m10 mii yi... Bugün kargolarlar.

İnşallah memnun kalırım. Öncelik iş olduğu için tercih ettim. Ürün çekimleri için en uygunu olympus gibiydi
    Hayırlı olsun, inşallah sizi memnun eder. Ben de sizin konunuzla bir olmayabilir ama zaman zaman ürün çekimi yapıp bu fotoğrafları satıyorum. Üstelik tee 2011 senesinde çıkmış olan 12 megapixelli makina ile çektiğim fotoğraflar sene 2018'de satılıyor.

Örneğin şu 2 fotoğrafı gece , elde-trpiodsuz çekmiştim. Gerçi bu örnekteki PEN E-P5 gövdesi. Bu da 2013'te çıkmıştı 5 senelik makina.

Henüz elimde Olympus OM-D E-M10 Mark II'nin yapabildiği herşeyi yapabilen bir gövdem yokken bunları yaptım.

• Arkadaşlar bu konuda bilgi verebiliyorlar mı ?

Bu konuda güncel bir bilgi var mı ? Kaynak göstererek bizi bilgilendirebilecek birileri var mı ?!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.