Şimdi Ara

Canon EOS 400D için zoom lens seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yarın inşallah Tokyo-ya gideceğim ve inşallah Canon EOS 400D almayı düşünüyorum. Bu makine için kit lens + zoom lens almayı planlıyorum. Ve bu konuda yardımınıza ihtiyaçım var. Daha önce SLR-like sınıfından Canon S3 kullandığım için EF serisi lensleri ile ilgili pek fazla bilgim yok, o yüzden de yardımınıza ihtiyacım var. Bu konuyu araştırdım, aşağıda belirttiğim lenslerden hansıı tavsiye ediyorsunuz? Ayrıca, zoom lens ile telefoto lens arasında bir fark varmı acaba?

1.EF 75-300mm f/4 – 5.6 III (160 $)
    2.EF 75-300mm f/4 – 5.6 III USM (190$)
    3. EF 90-300mm f/4.5 - 5.6
    4. EF 90-300mm f/4.5 – 5.6 USM (199$)

p.s. Bu konuda topic-lerin açıldığını biliyorum, zamanım olduğu kadar onları okumaya qayret ettim. Fakat, kesin bir ustat tavsiyesine ihtiyacım var, Ef serisinden hangi zoom lensi almalı?

Baküden selamlar ve sayğılar

• Sigma 70-300mm Apo Dg macroyuda ekleyebilirsin listeye. Macro özelliğide var..
    Canon uyumlu olanı 189$ abd sitelerinde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILLIAMs -- 16 Mart 2007; 10:55:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: WILLIAMs

Sigma 70-300mm Apo Dg macroyuda ekleyebilirsin listeye. Macro özelliğide var..
    Canon uyumlu olanı 189$ abd sitelerinde..

WILLIAMs,
    Tavsiyen için teşekkür ederim. Fakat, bana listede belirttiğim lenslerden birini almak için tavsiyye lazım. Hem macro pek kullanmıyorum ve özellikle Canon-un kendi lensini almak istiyorum. Yukarında belirttiğim lenslerin fiyatları aşağı-yukarı aynı, fakat hangisini almalı?
  • Dostum o zaman 75-300mm f/4-5,6 EF USM yi önderebilirim. 90-300 USM de alınabilir ama 70-300 daha geniş diyafram ve daha fazla odak aralığı sunuyor.

Benim görüşüm böyle. Şahsen 75-300mm f/4-5,6 EF USM alırdım..
  • Canon EF 70-200 F4.0 USM L USM Tr fiyatı 1000 Euro ya yakın ama optik kalitesinin çok mükemmel olduğu kesin
  • quote:

Dostum o zaman 75-300mm f/4-5,6 EF USM yi önderebilirim. 90-300 USM de alınabilir ama 70-300 daha geniş diyafram ve daha fazla odak aralığı sunuyor.

Dostum, peki 75-300mm III ile 75-300mm USM III arasında ne gibi fark var? USM lenslerde mini motor mu oluyor?
  • USM L serisi sesszi ve çok hızlı odaklam netleme fokuslama her neyse onu yapar.

Geneld gazeteci falan değilsen hızın çok da önemi olmayabilir
    quote:

Orjinalden alıntı: maybach

quote:

Dostum o zaman 75-300mm f/4-5,6 EF USM yi önderebilirim. 90-300 USM de alınabilir ama 70-300 daha geniş diyafram ve daha fazla odak aralığı sunuyor.

Dostum, peki 75-300mm III ile 75-300mm USM III arasında ne gibi fark var? USM lenslerde mini motor mu oluyor?

• Söylediklerin doğru, fakat listede belirttiğim lensler arasında L serisi bildiğim kadar yok...

Listede belirttiğim lensler arasında seçim yapma konusunda tüm tavsiyelere açığım.

Orjinalden alıntı: Carmelo_Anthony

USM L serisi sesszi ve çok hızlı odaklam netleme fokuslama her neyse onu yapar.

Geneld gazeteci falan değilsen hızın çok da önemi olmayabilir
  • Hiç biri yeterince iyi değil (kendim almazdım), ama illa bunlardan birini alacaksan 4 numara :90-300 USM derim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 16 Mart 2007; 13:10:55 >
  • Beyler bende arkadaşınki gibi bir lens düşünüyorum.

Alehar neden 90-300 usm dedin acaba?
  • resim kalitesi diğerlerine göre çok az daha iyi...
    Ayrıca USM alabilme şansı varken normal fokuslara bakmamak gerekir. Olay sadece fokus hızı değil, doğruluk da önemli.
  • Bundan birkaç önce okumuştum.Forumdan biri Japonya dan markasını hatırlamadığım digital makine
    almış... Menüsü de japoncaymış. Zannedersem menüyü değiştirememiş.Alırken aklında olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

resim kalitesi diğerlerine göre çok az daha iyi...
    Ayrıca USM alabilme şansı varken normal fokuslara bakmamak gerekir. Olay sadece fokus hızı değil, doğruluk da önemli.

Peki sigma 70-300 apo dg macro mu daha iyidir yoksa canon 90-300 usm mi?
    Sanırım sigma ağır basıyo macro özelliğinden dolayı.
  • Valla ben de neden sadece Canon 'a çakılı bi karar vermek istediğini anlayamadım. Tama USM lensler kendinden motorlu olduğundan daha kararlı ve hızlı odaklayabilir. Fakat sanırım Sigma'nın APO elementleri daha keskin ve kontrastlı kareler sağlar.

Bunlar arasında bi karar gerekiyorsa illa USM 'li olan bi model daha akılcı olur tabii
  • nodar,
    tavsiyen için teşekkürler. Alırken kontrol ettim. Tüm diller var menusunda.

rb.atasoy,
    iki zoom lensi macro özelliğinden dolayı kıyaslamak doğru olmaz diye düşünüyorum...

PlutosDaddy,
    nedenini şöyle anlatayım Canon-un devamlı güncellenen lensleri varken, başka bir şirketin lenslerini almam için çok büyük bir neden olması lazım, aynı sınıf lensleri arasında fiyat-kalite farkı böyük olması lazım. Buna Canon sevgisi de diyebiliriz. Canon A610-S3 İS – 400D kullandıktan sonra başka bir marka makine kullanmam olanaksız gibi gözüküyor bana. Bir markanın mövcüt aksesuarlarını yan markalar da üretiyorlar tabii ki, fakat bana göre aynı marka aksesuarlar almak daha mantıklı.

Bu arada, makine almama rağmen lens almadım daha. Param olsa da 70-300 İS lens ala bilsek...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.