Şimdi Ara

canon eos 550d mi pentax k7 mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
2.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ozturert

lensler film zamaninda daha onemliydi, simdi govde ozellikleri daha cok on planda (hala lend kadar olmasa da)

Bu ne hocam gövde daha önemli demişsin sonra geri çevirmişsin son anda İlk defa sizden duyuyorum gövdenin daha önemli olduğunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

quote:

lensler film zamaninda daha onemliydi, simdi govde ozellikleri daha cok on planda (hala lens kadar olmasa da)

Bu ne hocam gövde daha önemli demişsin sonra geri çevirmişsin son anda İlk defa sizden duyuyorum gövdenin daha önemli olduğunu

yanlis anlattim galiba, "eskiye oranla govde daha etkili" demek istedim, hatta parantez icinde de aciklamaya calistim. filmli makinelerde makinenin fotograf kalitesine etkisi yoktu, onemli olan filmdi. simdi renk ayarlari, RAW kalitesi, 14-12 bit, ISO performansi, canli on izleme vs.. bin tane etken var.

• quote:

quote:

quote:

lensler film zamaninda daha onemliydi, simdi govde ozellikleri daha cok on planda (hala lens kadar olmasa da)

yanlis anlattim galiba, "eskiye oranla govde daha etkili" demek istedim, hatta parantez icinde de aciklamaya calistim. filmli makinelerde makinenin fotograf kalitesine etkisi yoktu, onemli olan filmdi. simdi renk ayarlari, RAW kalitesi, 14-12 bit, ISO performansi, canli on izleme vs.. bin tane etken var.

Merhaba,
    Eskiye oranla ekipmanın fotoğrafa etkisi belki daha fazla olabilir ama analog makinelerde,gövdenin fotoğraf kalitesine etkisi yok demeniz bence biraz yanlış bir anlatım olmuş.Eskiden film de çok önemliydi ama objektif ve gövdenin etkisi de yadsınamaz bir gerçekdi.
    Aynı film bir diğer markayla kullanıldığında,tıpkı şimdi olduğu gibi biraz daha farklı sonuçlar alınabiliyordu.Yani analog gövdelerin de tıpkı dijital gövdelerde olduğu gibi karekteristik çekim farkları vardı.Kullanılan filmler ne kadar önemli olsa da ekipmanın etkisi de göz ardı edilemez.( burada en önemli faktör,ekipmanı kullanan kişinin konuya hakimiyetidir.)
    Sonuç olarak,dijital veya analog olsun,imaj kalitesini bir çok faktörün toplamı belirler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 17 Ağustos 2010; 12:45:35 >

• filmli govdeler fotograf kalitesini nasil etkiliyor? govdelerin farki netleme hizi, kullanim kolayligi ve cekim hizi diye biliyorum. ornegin canon ae-1 ile nikon f100 ayni filmi kullanarak farkli sonuclar mi aliyor?
  • quote:

filmli govdeler fotograf kalitesini nasil etkiliyor? govdelerin farki netleme hizi, kullanim kolayligi ve cekim hizi diye biliyorum. ornegin canon ae-1 ile nikon f100 ayni filmi kullanarak farkli sonuclar mi aliyor?

Belirtmiş olduğunuz modellerle ilgili çekilmiş fotoğrafları incelerseniz aradaki farklari görebilirsiniz.Çok büyük farklar olmasa da yine de belli karekteristik farklar var.Tabiki güncel modeller kadar fazla etkili değiller ama sizin belirttiğiniz gibi hiç etkisi yok da denemez.Neyse,konu başlığı dağılmasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 17 Ağustos 2010; 14:28:53 >
  • Olur mu c.james isterse fotoğraf makinasının markası YU-MA-TU olsun. lens ve film aynı ise sonuç leica ile aynı olur.
    ozturert anlaşıldı ancak anlatımda tuhaflık olmuş.
  • quote:

Olur mu c.james isterse fotoğraf makinasının markası YU-MA-TU olsun. lens ve film aynı ise sonuç leica ile aynı olur.

evet hizli yazinca garip olmus
  • quote:

Olur mu c.james isterse fotoğraf makinasının markası YU-MA-TU olsun. lens ve film aynı ise sonuç leica ile aynı olur.

Merhaba,
    Sanırım demek istediğimi yanlış anlamışsınız.Analog makinelerde imaj kalitesine etki eden en temel faktör tabiki film ve lensdir(hatta salt filmin ne kadar etkili olduğunu çok eskiden kullanılan kutu vs gibi daha ilkel sistemlerden de anlayabiliriz.) ama gövdeden kaynaklanan pasif etkiler de söz konusudur.Yani mesela,daha iyi bir vizöre sahip modelde çok daha iyi manuel netleme yapılabildiği için biraz daha kaliteli imajlar alınabiliyordu.Yani bunun gibi,kullanım konforuyla ilgili ayrıntıların daha iyi ve kullanışlı olduğu gövdelerle filmlerden maksimum sonuçları alabiliyorduk.O yüzden zenith ile farklı,canon ile farklı sonuçlar alınabiliyordu.Fark derken uçurumdan bahsetmiyorum.Kullanım konforundan kaynaklanan küçük farkların fotoğrafa etkilerinden bahsediyorum.Bu yorumları da ezbere yapmış değilim.Daha önce zenith,canon,nikon ve pentax analog gövdeleri kullanmış birisi olarak yorum yaptım.Aynı filmi kullanarak çok basit bir markayla da aynı sonucu alabilirsiniz demek konuya biraz pragmatik yaklaşmak olur.Bahsettiğim kullanım konforunun küçük ama önemli etkilerini görmezden gelemeyiz.Neyse konu başlığı çok dağıldı,konumuz analog makineler değil.
    Sonuç olarak benim demek istediğim,eski analog gövdelerde pasif de olsa fotoğrafa etki eden küçük unsurlar bulunmaktaydı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 17 Ağustos 2010; 16:12:10 >

• Hocam aynı şartlarda (lens, film, pozlama, istenilen yere tam fokus yapılmış ise) sonuç aynıdır demin bunu demek istedim ve de okuyunca da zaten bu anlaşılıyor zaten aynı şartlar demek diğer tüm çeveresel faktör aynı olup geri kalanı makinaya bırakmak demektir.
    İllaki fark olur, analog makinalarda da şimdiki canon 1dslerin analogları vardı ve de fokus hızı kararlılığı çok iyiydi.
  • quote:

Hocam aynı şartlarda (lens, film, pozlama, istenilen yere tam fokus yapılmış ise) sonuç aynıdır demin bunu demek istedim ve de okuyunca da zaten bu anlaşılıyor zaten aynı şartlar demek diğer tüm çeveresel faktör aynı olup geri kalanı makinaya bırakmak demektir.
    İllaki fark olur, analog makinalarda da şimdiki canon 1dslerin analogları vardı ve de fokus hızı kararlılığı çok iyiydi.

Ben sizin ne demek istediğinizi anlamadım demedim,yani tekrar izah etmenize gerek yokdu.Elbette aynı şartlarda sonuç birbirine çok yakın çıkar.Ne demek istediğimi diğer mesajımda açıkça belirttim.Çok az da olsa etki ediyor demek başka,hiç etkisi yok demek daha başka.
    Neyse,az önce de belirttiğim gibi,konu başlığı dağılmasın.İyi günler hoşçakalın...

• çok teşekkürler yorumlar için arkadaşlar...bir arkadaşım pentax ın yüksek kontrastlı fotoğraflar verdiğini söylemişti..o da nikon'u tavsiye etti.. makinaları orta segmentte vs olması benim için o kadar önemli değil.. o yüzden farklı gövdelere sahip makinaları tercih ettim.fiyat bu noktada önemliydi..iki makinada birbirine yaklaşık fiyattalar..ama sanırım genel potansiyel olarak canon ve nikon hem kullanırken hem elden çıkarırken avantajlı konumdalar..
  • Evet elden çıkarırken lens alır satarken avantajlılar ama kullanışta farkları yok hepsi de iyidir kişisel fikrim Pentax biraz daha iyidir :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.