Şimdi Ara

canon eos 550d mi pentax k7 mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
2.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ikarahal ccd o 10mb sınırı neden daha ileriye götüremiyor ben onu anlayamıyorum?
    Teknoloji her geçen gün gelişiyor bu nasıl geliştirilemez anlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dae-su Oh

ozturert sana bu konuda kesinlikle katılıyorumki çoğu zaman katılmam
    Bence CCD teknolojisi geliştirilmeli bir şekilde. Örneğin K10D'deki renkler, keskinlik hiçbir body'de yok harika bir sensörü var.

Daha ucuz da oluyor sanırım CMOS ondan oraya doğru bir yönelme oldu diye düşünüyorum ama gerçekten öyle mi çok bilgim yok.

Aslıda K10D de makul pixel yogunlugu var. (2.7 MP/cm² pixel density) Buna birde 22 bit renk suzme islemcisi eklenince sonuclarda etkileyici oluyor.
    CMOS daha ucuz tabi ama yonelmenin sebebi ccd nin yuksek isoda dusuk basarısı, canlı onizleme ve video cekme islemlerinde yetersiz olusu faktorleri var.
    CCD, CMOStan cok daha yuksek voltajla besleniyor ve daha fazla ısınıyor.

• quote:

ikarahal ccd o 10mb sınırı neden daha ileriye götüremiyor ben onu anlayamıyorum?

Merhaba,
    Aps-c sensörler için daha fazla mp çok fazla gerekli değil.Bence de aps-c sensörler için 10-12 mp yeterli görünüyor.Kodak firmasının hasselblad için ürettiği 50 mp olan ccd sensörler de var ama o tip makineler genelde farklı kullanım amacına yönelik üretildikleri için bu kadar yüksek mp de üretilmeleri de çok normal...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 16 Ağustos 2010; 17:43:21 >
  • quote:

ikarahal ccd o 10mb sınırı neden daha ileriye götüremiyor ben onu anlayamıyorum?

Yukarda anlattıgım gibi bu fiziksel bir durum. Sensor boyutu aynı kalıp daha fazla mp yapmanın tek yolu fotodiodları kucultmektir. Baska yolu yok.
    Kuculen fotodiodun ısık toplama yuzeyide kucuk olur, voltaja daha hassas olur.
    Kompakt makinalara bakın ufacık sensorler 1/2.3 " (6.16 x 4.62 mm, 0.28 cm²) ve 14 mp. Pixel yogunluguna bakıyoruz 50 MP/cm² gibi ucuk bir deger.
    D-SLR ye bakıyoruz oda en yuksegi 5.4 MP/cm² pixel density. Gordugunuz gibi fotodiodlar kuculdukce kalite duser.

Konu sapıyor gibi ama bilgi olması acısından CCD ile CMOS goruntu farkı ornekleri asagıda.
    Ornekler aynı ısıkta 50 mm ile raw cekilip hepsine aynı islem uygulanmıs.

canon eos 550d mi pentax k7 mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

Merhaba,
    Aps-c sensörler için daha fazla mp çok fazla gerekli değil.Bence de aps-c sensörler için 10-12 mp yeterli görünüyor.Kodak firmasının hasselblad için ürettiği 50 mp olan ff ccd sensörler de var ama o tip makineler genelde farklı kullanım amacına yönelik üretildikleri için bu kadar yüksek mp de üretilmeleri de çok normal...

Orta format makinaların mp leri cok fazla cunku poster afis basmak icin reklamcılıkta kullanılıyor ,sensorleride ona gore cok buyuk. FF den daha buyuk. Tabi ozel sogutma teknikleride kullanılıyor o makinalarda. Isınmıs sensorden kaliteli fotograf cıkmaz cunku. Ayrıca yuksek iso degerleride olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

Merhaba,
    Aps-c sensörler için daha fazla mp çok fazla gerekli değil.Bence de aps-c sensörler için 10-12 mp yeterli görünüyor.Kodak firmasının hasselblad için ürettiği 50 mp olan ff ccd sensörler de var ama o tip makineler genelde farklı kullanım amacına yönelik üretildikleri için bu kadar yüksek mp de üretilmeleri de çok normal...

Orta format makinaların mp leri cok fazla cunku poster afis basmak icin reklamcılıkta kullanılıyor ,sensorleride ona gore cok buyuk. FF den daha buyuk. Tabi ozel sogutma teknikleride kullanılıyor o makinalarda. Isınmıs sensorden kaliteli fotograf cıkmaz cunku. Ayrıca yuksek iso degerleride olmaz.

Merhaba,
    Ben kodak firmasının hasselblad için üretmiş olduğu büyük sensörle ilgili daha önce bir konu açmış ve bütün ayrıntılarını da anlatmıştım.Burada konuyla pek alaklı olmadığı için tekradan fazla ayrıntıya girmek istemedim.Diğer arkadaş daha yüksek mp kapasiteli ccd sensörler neden üretilmiyor diye sorunca,farklı sınıf için olsa da üretildiklerine dair kısaca değinmek istedim.Evet,bu sensörlerin farklı bir soğutma sistemleri var ve kullanım amacına yönelik olarak da çok yüksek isolara gereksinim duyulmuyor.Neyse,konu yine dağılmasın.
    İyi günler hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 16 Ağustos 2010; 18:10:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal
    quote:

ozturert sana bu konuda kesinlikle katılıyorumki çoğu zaman katılmam
    Bence CCD teknolojisi geliştirilmeli bir şekilde. Örneğin K10D'deki renkler, keskinlik hiçbir body'de yok harika bir sensörü var.

Daha ucuz da oluyor sanırım CMOS ondan oraya doğru bir yönelme oldu diye düşünüyorum ama gerçekten öyle mi çok bilgim yok.

Aslıda K10D de makul pixel yogunlugu var. (2.7 MP/cm² pixel density) Buna birde 22 bit renk suzme islemcisi eklenince sonuclarda etkileyici oluyor.
    CMOS daha ucuz tabi ama yonelmenin sebebi ccd nin yuksek isoda dusuk basarısı, canlı onizleme ve video cekme islemlerinde yetersiz olusu faktorleri var.
    CCD, CMOStan cok daha yuksek voltajla besleniyor ve daha fazla ısınıyor.

gene mi k10D
    CCD'nin avantaji oldugu kadar dezavantajlari da cok tabi, aynen ikarahal'in saydiklari gibi.
    APS-C'de yuksek MP ciktikca firmalar lenslerini yeniliyorlar. yeni lenslerdeki kaplamalar yuksek MP daha iyi anlasiyor, yani ben cok cok buyuk sorun gormuyorum.

• Konu biraz sapmış. O yüzden direk soruya cevap vereyim.

Canon 550D giriş seviyesi bir gövdedir.
    Pentax K7 ise üst seviye bir gövdedir.

Buna göre karar verebilirsiniz

Ayrıca, Pentax yapısı gereği çok daha keskin ve detaylı fotoğraflar verirken, Canon tam tersi daha soft ve gürültüsüz fotoğraf vermektedir.
    Çekim tarzıma ve isteklerime göre Pentax çok daha güzel fotoğraf çekiyor. Fakat sizin tarzınıza göre Canon daha öndeyse, K7'ye bakmayınız.
  • Ben sizin yerinizde olsam ucuza K20D alirdim. Yada K-5'i beklerdim. Yeni sensor ve daha yeni bir kac ozellik.
    K-7 biraz hayal kirikligi yaratti ama en son FWden sonra ISO bir nebze duzeldi. Aktiflesen ozellikler bircok makineden 1 adim onde.

K-7 guzel ama biraz pahali. Onun yerine K20D bakabilirsiniz.

Bana kaldiysa 550Dnin Pentaxtaki es deger makine K-x
  • k7 Pentax'in en ust seviye makinesi ama "genel ortalama"da orta seviyeye dusuyor. cok begendigim bir suru ozelligi var.
    keskin ve detayli fotograflar makinenin varsayilan keskinlestirme ayarindan geliyor. Canon'da (ve ust seviye Nikonlarda) keskinlestirme az yapilir ki sonradan dijital oynamaya uygun olsun. ornegin LX-3'te de boyle birsey var. G11'in fotograflari daha "yumusak" gorunuyordu, sonra farkettim ki LX-3 keskinligi asiri arttiriyor. ornegin Canon'da makine icinde keskinlestirmeyi arttirmaniz veya RAW cekmeniz gerekli (ki ben buna uyuz oluyorum).
    gerci insan gozu o kadar keskin gormuyor biz neden en keskinini istiyoruz o ayri
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

gerci insan gozu o kadar keskin gormuyor biz neden en keskinini istiyoruz o ayri

+11111111111111111111111
  • Canon 550D'nin Pentax Karşılığı KX'tir...

Özellik olarak 550D daha öndedir... Fakat KX ise tam tamına fiyat performans canavarı kaliteli bir body'dir... Kullanıcı üzmez yüzünü güldürür :)

Pentax alırsan istediğin lensleri zor bulabilirsin... Canonda peynir ekmek gibi...

Pentax alırsan Manuel lensler alıp keyifli anlar yaşarsın Body %100 manuel lensleri tanır :) ... Canonda yok öyle birşey.. .Anca adaptör madaptör manuel lens tadı yaşarsın ama body sana pek yardımcı olmaz bu konuda ;)

Karanlıkta Pentax AF 'deyken zor netler... Canon daha hızlıdır bu konuda....
    Pentax AF hızı konusunda Canon'dan yavaştır...

İSO konusunda her zaman Canon daha başarılıdır... Amma velakün bu konuda geçen body bana göre KX olduğu için İSO konusunda asla sizi üzmez... Hatta güldürür , şaşırtır yuh dedirttir kimi zaman :)

Titreşim özelliği Canon'da Lens üzerindedir... Pentax'da ise Gövde üzerindedir... Bunların kendi aralarında birbirlerine göre üstünlükleri vardır...

KX küçük ve hafif... 550D daha babayarodur....

Bence Canon 550D Pentax KX'den daha başarılı.... Fakat KX yabana atılacak alet değil...Ama 550D ile Pentax K7 aynı kefede değildir..
    Kullanmayan bilmez :) Açıkçası herkeste Pentax olsun istemiyorum :)

Keskinlik konusunda da herkes ikiye ayrılmış durumda :) Keskinlik kişinin tercihidir... Kimisi bıçak gibi olsun der kimisi Yumoş gibi yumuşacık ister :D
    Keskin isteyenler daha çok Makro ve detayları güçlü vermeyi sevenlerdir... Soft sevenlerde daha çok modeller ile çalışanların hoşuna gider :) Hatta bir kere şöyle bir olaya şahit olmuşturm :) Bir fotoğrafçı lens alıyor (marka ve modeli hatırlamıyorum:) ) Bir kaç deneme yapıp geri yolluyor lensi... Diyor ki " bu ne ya bıçak gibi keskin ? Bir bir saat photoshop'tamı uğraşcam ben ? "

Ben bu konuda bıçak gibi kareleri sevenlerdenim :)

Bu yüzden aşık olduğum body'ler

K10D , K100D , K200D ve K20D'dir...

Manuel lens kullanmak dan keyif alan eski kafalı yeni görünüşlü benim gibiler için zaten Pentax olmazsa olmaz markadır... Hepsi AF lenslerden kurulu bir set dizersin... Ertesi gün çok feci paraya sıkıştın... Ama fotoğraf çekmekten kendini alamıyorsun Tüm AF lenslerini satarsın... Onların yerine bir iki tane manuel lens alır hayatına devam edersin :D

Birde dikkat ettiğim bir olay var... Pentax kullananlar fotoğraf'a daha çok önem veriyorlar :) Daha çok araştırıyorlar... Daha çok deniyorlar...
    Bu da benim hoşuma giden ikinci konudur :)

Neyse konuyu dağıtmayayım...
    Bence yeni yeni başlayacağın için sana Canon 550D'yi öneririm.. Çünkü KX'den daha üstün... Ama çok kasmamak lazım para bakımından dersen sonuna kadar KX derim :)
    K7'yi önermem.. Çok güzel Body ama belirli bir olgunluğa geldikten sonra anca kişi araştırarak deneyerek alabileceği bir makine olduğuna inanıyorum...

Bu arada Nikon D90'da kenara itilmeyecek kalitede bir bodydir....

En önemli şey ise FOTOĞRAF ÇEKMEK ise marka pek de önemli değil :)
    Zaten şu durumda hangisini alırsan al mutlu olacaksın merak etme :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 16 Ağustos 2010; 20:16:44 >

• İnsan gözünü görmediğini görmek, ondan farklı şeyler görebilmek daha farklı ve hoş olabiliyor bazen
  • quote:

İnsan gözünü görmediğini görmek, ondan farklı şeyler görebilmek daha farklı ve hoş olabiliyor bazen

Yok be :) Sonuçta ayarlar var... İstediğin zaman Body üzerinden ayarları ile oynayıp renkleri soluklaştırıp keskinliği azalta biliyorsun :)
    (PENTAX'da K100D ile denedim mutlu olduk :) ) Yapınca oluyor yani : )
  • Benim pentaxda anlamadığım husustur bu sınıf ayrımları. Bana göre k20dnin muadili sınıf olarak d90dır tam anlamıyla hatta d90da videoda var daha güncel olmasıyla. k7 de durum biraz daha değişmiştir. nispeten daha hızlı bir body ama bu sınıf ayrımlarını bana göre daha çok sahip olunan hız belirliyor gibi. ha derseniz ki o zaman 5dmii neden bu kadar yavaş çünkü o full frame ve önceliği öyle bir şey değil. zaten full frame sınfında da aslında 5dmii giriş seviyesi oluyor. aps-c lerde aynı teknoloji ardından giriş seviyesinin bodysi, af hızı, saniyede çekim hızı ve de max shutter hızı değiştiriliyor daha üst sınıf bodyler elde ediliyor. buradan şu anlaşıyor öncelik sensör büyklüğü sonra diğer özellikler sınıf belirlemede. istisnalar elbette var ama bunlar sanki öne çıkan fonksiyonlar. üreticilerde kafalarına göre sınıf sallıyorlar bu olay her markada var.

şahsen arkadaşa k7yi önermem illaki o sınıfta bir body alacaksa k20d daha iyi ve daha makul bir seçim olur ikinci elde de k7 kadar üzmez sizi. algoritma olarak k20yi bozmuş pentax ve de daha fazla noise vermiş. aynı sensöre bunu nasıl yapabiliyor anlamak mümkün değil canonda gerilemeyi 50d ile yapmıştı ama sensör farklıydı bunu 7d ile iyi bir şekilde düzeltti. bunların ikisi arasında 550d daha ağır basıyor bana göre k7ye nazaran gerek f/p olarak gerekse sonra satarken. k7yi şu aşamada satın aldığınızda satış yaparken illaki zorlanırsınız gibime geliyor.
    550dye nazaran daha ergonomik ve ikinci elde gene üzmeyecek bir body isteniyorsa adres d90dır kesinlikle. tabiki insan makinasını satmak için almaz ama bunu da düşünmek yararınızadır.

• Güzel yorumlar gelmiş herkesten.
  • yıllar önce canon un xxxd serileri makinelerine inat pentax almama rağmen,
    şu an gönül rahatlığıyla 550d almanızı öneririm..
    ben canon 7d yerine bu modeli almak konusunda bile halen kararsızım.
  • Bahsi geçen makinalar arasında çok çok büyük farklar bulunmuyor. Sonuçta hepsi APSC sensörlü makinalar, aşağı yukarı aynı sonuçları verirler.

Fotoğrafçılık yeteneğini bir tarafa koyarsak, bütün iş lenslerde bitiyor. Lensler gövdeden daha önemli hale geliyor. Pahalı gövdeyi ucuz lensle kullanmaktansa, ucuz gövdeye (hatta ikinci el gövdeye) kaliteli lensleri almak daha mantıklı genel olarak. Bence fotoğraf makinası alacaklar öncelikle tarzlarına göre lens seçmeliler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 16 Ağustos 2010; 22:44:30 >
  • Kesinlikle lense yatırım çok önemli.. Başlangıç için uygun fiyatlı body ve kaliteli lens alırsınız sonradan body değiştirmesi kolay olur. Böylece max. kaliteyi alırsınız diye düşünüyorum.
  • lensler film zamaninda daha onemliydi, simdi govde ozellikleri daha cok on planda (hala lend kadar olmasa da)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.