Şimdi Ara

Canon eos 5D Mark II

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
2.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnternette bir çok yorum okudum olumlu yorumlarda var olumsuz yorumlarda o yüzden çok kararsız kaldım alıp almamak için, çekilen fotoğraflara bakıyorum kimisi iyi kimisi pek iç açıcı gelmiyor. Dış çekimlerde kullanmak için almayı düşünüyorum ışığı güzel ayarladıkdan sonra netlik ve renklerden güzel sonuç alabiliyir miyim yani photoshopda renklerle pek fazla oynamak istemiyorum doğal canlı renkler olmasını tercih ediyorum ne demek istediğimi anlamışsınızdır zaten :) Çekimlerde reflektör ve ayaklı tepe flaşı kullanmayı düşünüyorum yani ışıkdan yana bi sıkıntı kalmıyor gibi ama bu kadar masrafdan sonra istediğim kalitede netlikde ve renkde olumlu sonuçlar alabilir miyim ? Kullanan veya bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim yorumlarınız için teşekkürler herkese iyi forumlar.

Düzenleme : Kişiye özel çekim yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ev Terliği -- 6 Eylül 2013; 22:34:45 >

• Mark 2 işinizi görecektir,ışık kaynaklarını dogru kullanirsaniz süper fotoğraflar çıkar ama photoshop,lightroom gibi programlarla ham fotoyu işlemezseniz o gördüğünüz şa şalı renkleri alamazsiniz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: panelci

Mark 2 işinizi görecektir,ışık kaynaklarını dogru kullanirsaniz süper fotoğraflar çıkar ama photoshop,lightroom gibi programlarla ham fotoyu işlemezseniz o gördüğünüz şa şalı renkleri alamazsiniz..

Doğru diyorsunuz hocam ama benimde kafamda şöyle bir düşünce var renkleri daha güzel ve daha göz alıcı sizinde dediğiniz gibi şa şalı bir fotoğrafı canlandırmak renkleriyle oyanamak var birde mat bir fotoğrafın renklerini canlandırmaya çalışmak var ikisi arasıda büyük bir renk ve kalite farkı var. Şuan D90 kullanıyorum ama artık tahmin etmemeye başladı renkleri ve netliği biraz daha eski teknoloji bi makina olduğu için kısacası artık pek gözümü güzel gözükmüyor o yüzden makine arayışına girdim

• quote:

Orijinalden alıntı: Ev Terliği

quote:

Orijinalden alıntı: panelci

Mark 2 işinizi görecektir,ışık kaynaklarını dogru kullanirsaniz süper fotoğraflar çıkar ama photoshop,lightroom gibi programlarla ham fotoyu işlemezseniz o gördüğünüz şa şalı renkleri alamazsiniz..

Doğru diyorsunuz hocam ama benimde kafamda şöyle bir düşünce var renkleri daha güzel ve daha göz alıcı sizinde dediğiniz gibi şa şalı bir fotoğrafı canlandırmak renkleriyle oyanamak var birde mat bir fotoğrafın renklerini canlandırmaya çalışmak var ikisi arasıda büyük bir renk ve kalite farkı var. Şuan D90 kullanıyorum ama artık tahmin etmemeye başladı renkleri ve netliği biraz daha eski teknoloji bi makina olduğu için kısacası artık pek gözümü güzel gözükmüyor o yüzden makine arayışına girdim

Şuan kullandığınız d90 sensörü itibari ile mat renkler verir,mark 2 size dogru kullanirsaniz çag atlatir ama mark 2ye takilmayin alternatiflere de bakin elinizde nikon objektif oldugunu varsayarak nikon d600de arastirmanizi öneririm.

• Yalan yanlış bilgi vermeyiniz lütfen...

"Şuan kullandığınız d90 sensörü itibari ile mat renkler verir,mark 2 size dogru kullanirsaniz çag atlatir" ne demek? Nerde okudunuz ki bunları insanları yanlış yönlendiriyorsunuz?

Elinizdeki D90 halen çok güzel çekimler yapabilen iyi bir makinedir. Keskinlik için olmazsa olmaz ilk şey iyi bir lens dir. İkincisi doğru perde hızını kullanabilmek, üçüncü ise çekerken elleri titretmemektir.

Sizin fotoğraf kalitenizde çağ atlamanızı sağlayacak tek şey ilk önce bu işten ne kadar anladığınızla ilgilidir. "5d alırsam daha güzel fotolar çekermiyim" diye sorduğunuza göre bu işte çok fazla tecrübeniz yok. Alacağınız 5d şu an ne kalitede fotoğraf çekiyorsanız o kalitede fotoğraf çekecektir. Photoshop olmadan asla ama asla, "çok çok çok iyi fotoğrafçılık bilgisine sahip olmadan" imreneceğiniz sonuçlar alamazsınız.

Beğenmediğiniz D90 ile alınan sonuclara bakın

500px.com
    d90 photos / 500px
    http://500px.com/search?q=d90

• quote:

Orijinalden alıntı: BLoWeR

Yalan yanlış bilgi vermeyiniz lütfen...

"Şuan kullandığınız d90 sensörü itibari ile mat renkler verir,mark 2 size dogru kullanirsaniz çag atlatir" ne demek? Nerde okudunuz ki bunları insanları yanlış yönlendiriyorsunuz?

Elinizdeki D90 halen çok güzel çekimler yapabilen iyi bir makinedir. Keskinlik için olmazsa olmaz ilk şey iyi bir lens dir. İkincisi doğru perde hızını kullanabilmek, üçüncü ise çekerken elleri titretmemektir.

Sizin fotoğraf kalitenizde çağ atlamanızı sağlayacak tek şey ilk önce bu işten ne kadar anladığınızla ilgilidir. "5d alırsam daha güzel fotolar çekermiyim" diye sorduğunuza göre bu işte çok fazla tecrübeniz yok. Alacağınız 5d şu an ne kalitede fotoğraf çekiyorsanız o kalitede fotoğraf çekecektir. Photoshop olmadan asla ama asla, "çok çok çok iyi fotoğrafçılık bilgisine sahip olmadan" imreneceğiniz sonuçlar alamazsınız.

500px.com
    d90 photos / 500px

Konu kilit, üye ban, forum silinebilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Metabolism

quote:

500px.com
    d90 photos / 500px

Konu kilit, üye ban, forum silinebilir

Adamın konu dışından geldiği nasılda belli oluyor

Hocam öncelikle siz o sitedeki çekilen fotoğraflara bakarak insanlara fotoğraf makinası tavsiye yapıyorsanız insanları yanlış bilgilendirmiş olursunuz. Orada profesyonel fotoğrafçıların Photoshopladıkları en iyi fotoğrafları sergiliyorlar, o sitedeki çekilen fotoğraflara bakarak fotoğraf makinesi almaya kalksak 200 liraya herşeyi hallediyoruz :)

D90 2008 yılında çıkmış bi makine 5D mark II 2012 yılında bunların arasında büyük bir teknoloji farkı var. Sen 2008 yılındaki tüplü karıncalı televizyonla full hd yeni nesil televizyonu bir tutuyorsun, çatıdan biraz antenle oyna görüntü netleşir hesabı. El titreme olayı ve perdelemeyi geçeli 9 sene oldu 10 yaşındayken anlatılıyordu onlar bana Bunlarda bi kaç örnek, aldığım renkler ve photoshop bilgim bu kadar. Stüdyo çekimlerinde renklerde olumlu sonuçlar alabiliyorum ama dış çekimlerde ham halleriyle pek istediğim rengi yakalayamıyorum. Örnek gösterdiğim fotoğraflar hepsi D90 ile çekilmiştir tepe flaşı kullanılmıştır.

Canon eos 5D Mark II

Canon eos 5D Mark II

Canon eos 5D Mark II

Canon eos 5D Mark II

Canon eos 5D Mark II

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ev Terliği -- 8 Eylül 2013; 6:08:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON 5D
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

500px.com
    d90 photos / 500px

Yalan yanlış bilgi değil tecrübe ettiklerimle yazıyorum,senin gibi sitelere bakarak değil d60-d90-d300s ve d3s kullanan biri olarak. Senin mantiginla d90dan sonra çıkan ff bodyler ya da d7000 gibi cihazları cikaran muhendisler salak, d3s'e 10bin tl veren ben enayiyim ama sen zekisin,daha önce tanişsaydik keşke boşuna okadar parayi verdirmezdin bana:)).arkadasim her sektör de oldugu gibi burda da ekipmanın kaliteli olması yaptığın işi etkiler kompozisyon,fotoğrafı sunum ve ekipmanin yetenegi birlikte hareket eder,sonrası ise ps ve hayal gücü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panelci -- 8 Eylül 2013; 10:22:00 >

• Ev Terliği kullanıcısına yanıt
    5d mark 2, 2012 yılında çıktı demek... Canon begenmiyor olsa gerek 5D mark 3 üde 2013 de çıkardı...

Seneye de mark 4 geliyor zaten onu bekleyin siz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLoWeR -- 8 Eylül 2013; 10:40:52 >
  • panelci kullanıcısına yanıt
    Sen benim yazdıklarımı okumamışsınki... mat renk vermek ne demek? Onu acıklayın siz... donanimhaber ağzıyla konuşmayın burda... "şunu şunu çıkaran muhendisler salak" mış...

D90, mark2 den iyi mi dedim ben?
  • Hocam siz herhalde doğa fotoğrafları çekiyorsunuz gösterdiğiniz örneklere bakılırsa öyle bi durumda Nikon D40 18-55 de yeterli olabilir sizin örnek gösterdiğiniz siteye bakarak söylüyorum. Benim mesleğim bu sizin gibi hobi olarak yapmıyorum ve müşteri memnuniyeti daha önce geliyor benim için Mat Rengi zaten bilmiyorsanız yakınınızda bulunan ilk insana sorun o size anlatsın dahada detaylı öğrenmek isterseniz Fotoğrafçılık kursları ve İnternetten kolayca sipariş verebileceğiniz dergiler kitaplar ve cdlerden bazı temek şeyleri ve renklerin nasıl olması gerektiğini ışığı nasıl düzgün kullanabileceğinizi birazda azim olursa çalışarak öğrenebilirsiniz. Dediğim gibi kişiye özel ve gelin damat çekiyorum Mark II den olumlu istediğim kafamdaki renkleri ve netliği yakalarsam;

2014de Mark 4
    2015de Mark 5
    2016da Mark 6

olarak uzar gider O siteye bakarakda insanlara örnek gösterip yanlış bilgilendirme yapmayın bilmeyen bir insanın parası boşuna gitmesin sevinip 100 liraya herşeyi halledicem diye aldığı makinede o sonuçları alamazsa kulağınızı çınlatır. Siz hala En iyi daktilo en iyi romanı yazsaydı en iyi fotoğraf makinesi en iyi fotoğrafı çekerdi havasındasınız o pozlu makine zamanlarında kaldı. Gelipte 6 milyarlarkık bi makine tabiki 1,5 milyarlık makineden iyi fotoğraflar çeker.

Ayrıca Canon Eos 5D Mark II çıktığı ilk aylarda Mehmet Turgut, Uğur Kurt ve Çoşkun Turgut bu makineyi uzunca bir zaman kullandılar ve hala işin ehli iyi fotoğrafçılar bu makineyi kullanmaya devam ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ev Terliği -- 8 Eylül 2013; 20:34:35 >

• Sizdeki bu küstahlık nereden geliyor anlamış değilim. Fotoğrafçılık mesleğini para için yapıyor olmanız sizin bu işi iyi bildiğinizi göstermeyeceği gibi, size yol göstermeye çalışan kişileri de aşağılama, (bilmiyorsanız dergi alın, kursa gidin gibi alaycı tavırlarla) hakkını vermez.

Işığın nasıl kullanılacağını eğer yukarıda verdiğiniz örnekler sizin ise kusura bakmayım ama hiç mi hiç bilmiyorsunuz zira o örneklerde ışık kullanılmamış bile! ( Son fotoda güneşe doğru dönmüş olan model hariç)
    Studyo fotolarınızda ise sağa sola konan 2 adet pozlaması yanlış yapılmış studyo ışığı ile (ürün çeker gibi) ışık kullandım demiyorsunuz herhalde kendinize...

Bu işi çok iyi biliyor olsanız kalkıpda buraya body değiştirince bu iş hallolur mu diye sormazdınız. Önünde kullandığın lense önem vermiyorsanız eğer, mark 2 değil orta format bir makine bile alsan, sonuç hüsrandır.

D90 ve 5dmark2... İki makine de 2008 yılında üretilmiştir arkadaşım. Sizin dediğiniz mark 2, 2012 yılının gövdesi değildir.

Mark 2 çok iyi bir gövdedir, hala da profesyonel kullanıcılar tercih ederler, Önünde kullanacağınız ona uygun bir lensle çok iyi portreler çeker...

İnsanlara tavsiye vermeden önce oturup bir düşünün acaba yeterlimiyim diye... Buraya gelip bilmişlik taslayarak fotoğrafcılıgı öğrenemezsiniz. Ayrıca şu kişiye özel çekimlerinizi de cidden merak ettim. Birkaç örnek gösterin ki insanları aşağılayabilecek kadar güvendiğiniz profesyonel çekimlerinizi görsünler... @Ev Terliği

• quote:

Sizdeki bu küstahlık nereden geliyor anlamış değilim. Fotoğrafçılık mesleğini para için yapıyor olmanız sizin bu işi iyi bildiğinizi göstermeyeceği gibi, size yol göstermeye çalışan kişileri de aşağılama, (bilmiyorsanız dergi alın, kursa gidin gibi alaycı tavırlarla) hakkını vermez.

Işığın nasıl kullanılacağını eğer yukarıda verdiğiniz örnekler sizin ise kusura bakmayım ama hiç mi hiç bilmiyorsunuz zira o örneklerde ışık kullanılmamış bile! ( Son fotoda güneşe doğru dönmüş olan model hariç)
    Studyo fotolarınızda ise sağa sola konan 2 adet pozlaması yanlış yapılmış studyo ışığı ile (ürün çeker gibi) ışık kullandım demiyorsunuz herhalde kendinize...

Bu işi çok iyi biliyor olsanız kalkıpda buraya body değiştirince bu iş hallolur mu diye sormazdınız. Önünde kullandığın lense önem vermiyorsanız eğer, mark 2 değil orta format bir makine bile alsan, sonuç hüsrandır.

D90 ve 5dmark2... İki makine de 2008 yılında üretilmiştir arkadaşım. Sizin dediğiniz mark 2, 2012 yılının gövdesi değildir.

Mark 2 çok iyi bir gövdedir, hala da profesyonel kullanıcılar tercih ederler, Önünde kullanacağınız ona uygun bir lensle çok iyi portreler çeker...

İnsanlara tavsiye vermeden önce oturup bir düşünün acaba yeterlimiyim diye... Buraya gelip bilmişlik taslayarak fotoğrafcılıgı öğrenemezsiniz. Ayrıca şu kişiye özel çekimlerinizi de cidden merak ettim. Birkaç örnek gösterin ki insanları aşağılayabilecek kadar güvendiğiniz profesyonel çekimlerinizi görsünler... @Ev Terliği

Hocam küstahlık ne kelime gayet iyi bir usluple yaklaşmışım size amacım kimseyi kötülemek değil çok bilmişlikde değil çektiğim fotoğraflarla övünmüyorum çok iyi bildiğimide idda etmiyorum ama yaşım daha 18 ama ilerleyen zamanda yani bi 30 yaşına geldiğim zaman gerçekten profesyonel bir fotoğrafçı olacağıma inanıyorum gidişat öyle gösteriyor cünki, aldığım yorumlarada bakılırsa. Daha çok genç olmama rağmen bile fotoğraf ve photoshop temel bilgimin olduğuna inanıyorum. Ben ilk konuyu açtığımdada belirttiğim gibi Kullanan ve Makine hakkında bilgisi olan yani elinize hiç alıpda çekim yapmadıysanız nasıl sonuç çıkaçağını bilemezsiniz. Bi kaç örnek atayım işlenmiş halleriyle eğer isterseniz üstteki gibi ham ve işlenmiş hallerinide yan yana koyup atabilirim. Tekrar belirtiyorum yaşım 18

Lens sorma gereksinimi duymadım çünki canon kullanan bir çok arkadaşım var ve alıp deneyebileceğim lens sayısı gerçekden fazla en az 10-15 tane lens seceneğim var ödünç alıp bir kaç gün kullanıp en iyi hangisinde sonuç alırsam aynı lensden almayı düşünüyorum.

Canon eos 5D Mark II

Canon eos 5D Mark II

Canon eos 5D Mark II

Canon eos 5D Mark II

Canon eos 5D Mark II

Canon eos 5D Mark II

Canon eos 5D Mark II

Canon eos 5D Mark II

Canon eos 5D Mark II

Canon eos 5D Mark II

Canon eos 5D Mark II

Canon eos 5D Mark II

Canon eos 5D Mark II

Canon eos 5D Mark II

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ev Terliği -- 9 Eylül 2013; 14:08:14 >

• 5d m2 tabi ki de olumlu yönde etki edecektir. özellikle de ışık konusunda. ancak d90 ve 5d m2 yi iyi incelemek lazım, sonuç olarak istenilen fark ortaya çıkmayabilir de.

d90 eski gövde diye 5d m2 ye geçmezdim şahsen. özellikle FF sensör olduğundan tercih edilebilir ama. paylaşılan fotoğraflara bakınca zaten program kullanma fazlasıyla ağır basıyor.

sonuç olarak gidecek para varsa yeni bir FF sensör ve iyi lensler belli oranda fark çıkarır ortaya ama kısıtlı bütçe varsa d90 ile devam edip lensleri düzeltirdim şimdilik.

not: çok basit ya da ben çoktan geçtim oraları denilen konularda hatalar varsa en iyi makine bile pek bir şey katmayacaktır fotoğraflara. zaten özellikle ham fotoğraflar o en basit kuralları iyi uygulayanlar sayesinde iyi hale geliyor. o fotoğrafları azıcık işlemek bile yeterli bana göre.
  • Teşekkür ederim hepinizin yorumları için şipariş verdim internet üzerinden çarsamba yada perşembe günü elimde olucak. Sonuçları sizinle paylaşırım olumlu yada olumsuz olarak yine öncesi ve sonrası fotoğrafları atarım.
  • Bak birader kafa bulmak istiyorsan git başka yere. Zira burda bu işleri yediremezsin. Yani yazmayayım diyorum ama yeter artık. D90 kullanıyorum diyorsun, örnek verdiğin fotoğrafların hiçbiri D90 la çekilmemiş!, yukarıda ilk örneklerde verdiğin "Leave a wind" yazdığın fotoğraf 5D mark 2 ile çekilmiş. Gokhangök adı altında gokhangok.com adresinde bulunan fotoğrafların birçoğu Canon 50D ile çekilmiş...

5Dmark2 nasıl makine diye soruyorsun, ama örnek verdiğin fotoğrafın 5D mark2 ile çekildiğinden haberin yok! Güya kendin çektin bu fotoğrafı!

Bu konuda 3 senedir fotografcıda çalıştıgını söylüyorsun tarihi "27 Haziran 2013" http://forum.donanimhaber.com/m_77026322/f_/key_ev+terligi//tm.htm#77029066

Bu konuda da Facebook için profil fotoğrafı çektirmek istiyorum pro fotoğrafcıda ama adam 20 tl istedi çektireyimmi diyorsun tarihi "4 Haziran 2013"http://forum.donanimhaber.com/m_75992574/f_/key_ev+terligi//tm.htm#75992963

4 haziranda facebook profil fotosu çektirmek için 20 tl yi vermeye kalkıyorsun pro fotoğrafcıya ama 24 haziranda 3 senedir fotoğrafcıda çalıştıgını söylüyorsun...

Silmeye kalkarsan postları ss leri bende haberin olsun.

Ben senin eline cep telefonundan başka fotoğraf makinesi bile almadığına inanıyorum. O yukarıdaki paylaştığın fotoğrafların alayı başkasının ve sen o adammışsın gibi davranıyorsun. Seni şikayet etmeden önce özür dile ve çek git...

İnsanları salak yerine koymayı bırak ve adam ol! Başka insanların emeğini "çalıp" bunları ben çektim demekle bu hayatta hiçbir yere gelemezsin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLoWeR -- 10 Eylül 2013; 9:14:20 >

• quote:

Bak birader kafa bulmak istiyorsan git başka yere. Zira burda bu işleri yediremezsin. Yani yazmayayım diyorum ama yeter artık. D90 kullanıyorum diyorsun, örnek verdiğin fotoğrafların hiçbiri D90 la çekilmemiş!, yukarıda ilk örneklerde verdiğin "Leave a wind" yazdığın fotoğraf 5D mark 2 ile çekilmiş. Gokhangök adı altında gokhangok.com adresinde bulunan fotoğrafların birçoğu Canon 50D ile çekilmiş...

5Dmark2 nasıl makine diye soruyorsun, ama örnek verdiğin fotoğrafın 5D mark2 ile çekildiğinden haberin yok! Güya kendin çektin bu fotoğrafı!

Bu konuda 3 senedir fotografcıda çalıştıgını söylüyorsun tarihi "27 Haziran 2013" http://forum.donanimhaber.com/m_77026322/f_/key_ev+terligi//tm.htm#77029066

Bu konuda da Facebook için profil fotoğrafı çektirmek istiyorum pro fotoğrafcıda ama adam 20 tl istedi çektireyimmi diyorsun tarihi "4 Haziran 2013"http://forum.donanimhaber.com/m_75992574/f_/key_ev+terligi//tm.htm#75992963

4 haziranda facebook profil fotosu çektirmek için 20 tl yi vermeye kalkıyorsun pro fotoğrafcıya ama 24 haziranda 3 senedir fotoğrafcıda çalıştıgını söylüyorsun...

Silmeye kalkarsan postları ss leri bende haberin olsun.

Ben senin eline cep telefonundan başka fotoğraf makinesi bile almadığına inanıyorum. O yukarıdaki paylaştığın fotoğrafların alayı başkasının ve sen o adammışsın gibi davranıyorsun. Seni şikayet etmeden önce özür dile ve çek git...

İnsanları salak yerine koymayı bırak ve adam ol! Başka insanların emeğini "çalıp" bunları ben çektim demekle bu hayatta hiçbir yere gelemezsin!

Noktayı koymuş Blower.

Benim yukarıda yazılanlarda düzeltmek istediğim ilk gördüğüm şey mark2'nin çıkış tarihi. Mark2 2012'de değil 2008'de çıktı. D90 da 2008 yılında piyasaya sürülen bi model. Birisi FF birisi apsc, fark var ama teknoloji itibariyle aynı dönemin teknolojisi. Ayrıca Canon her yıl bi ff model çıkarmaz, mark3, mark2'den 5 yıl sonra çıkmıştır.

Ayrıca apsc ve ff sensörlerin "mat renk" ayrımını ilk defa duydum. Keskinlik, doygunluk vs tamam ama renklerin mat olması konusunda ilk defa bir yazıya şahit oldum. Detaylı açıklanabilirse ben de öğrenmiş olurum öyle bi şey varsa :)

• PHI kullanıcısına yanıt
    Boşversene birader ne dil döküyorsun... Bir alay "loser" (Türkçesi ne bunun?) la uğraşıyoruz... Ego tatmini yapıyorlar hesapta... Bizlerde adam sanıp bişeyler anlattığımızı sanıyoruz saf saf...
  • @BLoWeR, boş ver uyma. Burada kim kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor...
  • spex S kullanıcısına yanıt
    Uymak uymamak değil, birde gelmiş küstah küstah, bilmiyorsan kursa git diyor terbiyesiz... Ne zevk alıyorlar bir anlasam elalemin işiyle burada gelip hava atmaktan...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.