Bildirim
Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (3. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
@ pantelis
listeye eklendiniz Güzel bir set oluşturmuşsunuz.sizin aldığınız çanta da takip ettiklerim arasında vardı,eledim. ufaklığın fotografını da beğendim çok tatlı birşey maşallah -
quote:
Orijinalden alıntı: berke_han
@Devilsbutcher hocam bende yedek batarya alacağım, çanta da bulunsun bir-iki tane. orjinal olanlar çok pahalı galiba
valla hocam ebayda amerıkadan satıyor eleman amerikadan satışda çakma genelde olmuyor ve top-rated seller yani %95 orjınal çinden gelenlerde çakma sorunu oluyor ben biraz daha arastırıyım alıcam inş trde 39 tl den asagı yok ebayda kargo dahıl 12-13 tl gibi bir fiyata gelıorki trde satanlarda o sekılde 12-13 tl ye alıp bize 39 tl ye satıyolar. -
orijnalinin 12-13 liraya olması imkansız. yan sanayidir :) ama iş görür herhalde
orijinali için şu linke bakın:
59 dolar + kargo
-
Asagıda verdıgım ornekler yan sanayi fln olabilir ama ben mumkun oldukca guvenılır,ucuz ve turkıyeye gonderım yapan satıcılardan bakmaya calıstım.Dusuncelerınızı paylasırsanız sevinirim.Birde trden alacaklarımızında bunlar bir farkının oldugunu sanmıyorum ben.
Kit lens için aşağıdaki uv filteri uygun buldum. Fiyatı kargo dahil 19.66 dolar yani 31.5 tl gibi bir fiyat ediyor. (Satıcı top-rated seller ve amerikadan)
Kenko 58mm UV Filter:
UV Filter
Batarya olarak ise;
2 adet LP-E8 fiyatı 23.5 dolar yani 37 tl gibi bir fiyat.(kargo dahil)
batarya-china
1 adet LP-E8 8.2 dolar yani 13 tl gibi bir fiyat.(kargo dahil)
batarya-USA
2 adet LP-E8 + Charger 26 dolar yani 41 tl (kargo dahil)
batarya2-usa
BG-E8 Grip + 2 LP-E8 54.46 dolar yani 87 tl (kargo dahil)
grip-china
LCD koruyucu:
GGS marka kargo dahil 7.5 dolar yani 11 tl
koruyucu-china
ayni fiyat fakat bu koreden sanki daha guzel gibi geldi
koruyucu-korea
-
şimdi ben şöyle söyleyeyim. bu ürünlerin büyük bir kısmı zaten çin malı. o yüzden amerika'dan almanın çok fazla bir esprisi yok. orijinal ürünler için (original veya genuine) yazan linklere bakın. bhphoto.com adresinden kontrol ettim amerika fiyatı orijinal lp-e8 için 44 dolar görünüyor. ama yan sanayiler de iş yapar genelde zaten çoğu kitler yurtdışında yan sanayi koyuyor yedek batarya olarak.
uv filtresi kenko iyi bir markadır diye bliyorum ben.
ancak uv filtrenin lensi koruma dışında çok farkı yok. yani digital makinelerde zaten uv filtre etkisi çok belli olmamakla birlikte kaliteyi de bazen azaltıyormuş. polarize filtre alabilirsin mesela. cpl polarize filtreler özellikle manzara çekimlerinde gökyüzünü mavileştirerek güzel bir etki bırakabiliyor.
ben ebayden lens hood aldım ew-60c yan sanayisi. 3 liraya geliyor Hong Kong'dan.
-
-
-
arakadaşlar size bir kç sorum olacak;
1- 600d için 1.0.1 güncellemesini yapan varmı acaba?
2- bunun dışında benim lensimde EFS18-55mm yazıyor, yani EFS 18-55mm II flan yazmıyor! acaba bendeki lens 550 d deki lenslerdenmi? sorma nedenim şu; aldığım satıcı acaba bu yeni tip yerine kutuya eski model lensimi koyup gönderdi? sizin lenslerindeki yazı ne şekilde acaba?
3- makinada panorama çekim yokmu ben göremedim? -
quote:
2- bunun dışında benim lensimde EFS18-55mm yazıyor, yani EFS 18-55mm II flan yazmıyor! acaba bendeki lens 550 d deki lenslerdenmi? sorma nedenim şu; aldığım satıcı acaba bu yeni tip yerine kutuya eski model lensimi koyup gönderdi? sizin lenslerindeki yazı ne şekilde acaba?
Lensin üzerinde değil de merceğin olduğu bölümde yazıyor benimkinde,bir de oraya bakın.
Dün akşam yaptığım deneme çekimler, hiç bir oynama yapmadım
-
objektifin üzerinde 18-55 yazıyor ama arkadaşın da dediği gibi merceğin kenarında II diye yazıyor. panoramik çekim modu yok sanırım genelde zaten kompakt makinelerde oluyor o. sen makineyi döndürerek çekeceksin ve çektikten sonra programla birleştireceksin. tek yöntem o. -
Size eski lenslerden vermiş olabilirler. Orjinali böyle:
quote:
Orijinalden alıntı: twona77
arakadaşlar size bir kç sorum olacak;
3- makinada panorama çekim yokmu ben göremedim?
-
Arkadaşlar fotoğraflar çok yer kaplıyor gibi geldi bana..benmi yanlış ayar yapıyorum raw fotmatlı ayarlıyorum 20-25 tane den sonra bi bakıom 1,5 gb olmuş hafıza..Bide gece çekimi denedim balkondan 10 saniye kadar bekletiyor..yokmudur anında çekebilcek ayarı.. -
Kullanma klavuzunda hangi formatın ne kadar yer kapladığı verilmiş. RAW en büyük formatlı olanı. -
mesajım bulunsun 17 haziranda sivasa vatan bilgisayar açılıyormuş 1700tl fiyatı civarına düşerse alabilirim -
quote:
Orijinalden alıntı: ozkanoz81
Arkadaşlar fotoğraflar çok yer kaplıyor gibi geldi bana..benmi yanlış ayar yapıyorum raw fotmatlı ayarlıyorum 20-25 tane den sonra bi bakıom 1,5 gb olmuş hafıza..Bide gece çekimi denedim balkondan 10 saniye kadar bekletiyor..yokmudur anında çekebilcek ayarı..
Raw formatı epey yer kaplar. Dijital fotoğrafın bütün verilerini, işlemeden tuttuğu formattır. Gece çekimlerinde iyi bir sonuç almak istiyorsan makineyi sabitleyip 10 15 20 sn gibi süre beklemen gerekir. Iso yu arttırarak bu süreden kazanç sağlayabilirsin ancak fotoğrafta noise denen kumlu görüntü meydana gelir. -
quote:
Orijinalden alıntı: twona77
....
....
ben yaptim aldiktan hemen sonra. exeyi indirip dosyayi sd karta kopyalayip cihazi P modunda acip menu de firmware kismina girdiginizde upgrade edeyim mi diye soruyor.
@oguzhan1989
muhtemelen 1870 TL civarina duser %25 indirim yaparsa vatan. ama dpreview sitesindeki review'e dikkat ettiyseniz, 600d yi slr 'a ilk upgrade eden ya da 3 seneden eski dslr kamerasi olanlar icin siddetle tavsiye ediyor. beklentileri karsilar diyor. o yuzden butcenizi asmiyorsa aramiza bekleriz guzel alet.
@ozkanoz81
cektiginiz fotolari daha sonra photoshop ile editlemeyecekseniz ya da dergilerde vs bastirmayacaksaniz raw formatinin cok bir artisi (yer kaybi disinda) kalmiyor. aletin jpg processoru zaten cok basarili ve raw ile arasinda cok az bir kayip var (detaylarda) o yuzden cok ozel bir durum olmadikca ben raw cekmiyorum.
- cakma pil ( muadil vs) cihaza zarar vermezse ya da sarj ederken patlamazsa, tutusmazsa kullanilabilir, bence daha iyi bir alternatif cakma pil almak yerine cakma grip almak, cunku 6 tane AA pil yada 2 tane LP-E8 pil takilabiliyor. AA pil her zaman bulunabiliyor. dealextreme de 48$ free shipping ile SKU 48444mevcut .daha ucuza da bulunur muhtemelen ebay ve gittigidiyorda.
wideangle lens almayi dusunuyorum ben de. muhtemelen ya sigma 10-20mm ya da benzer kategoride. tavsiyesi ya da kullanmis olan varsa , okumak isterim dusuncelerini.
hos bulduk :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: Frostyrage
quote:
Orijinalden alıntı: ozkanoz81
Arkadaşlar fotoğraflar çok yer kaplıyor gibi geldi bana..benmi yanlış ayar yapıyorum raw fotmatlı ayarlıyorum 20-25 tane den sonra bi bakıom 1,5 gb olmuş hafıza..Bide gece çekimi denedim balkondan 10 saniye kadar bekletiyor..yokmudur anında çekebilcek ayarı..
Raw formatı epey yer kaplar. Dijital fotoğrafın bütün verilerini, işlemeden tuttuğu formattır. Gece çekimlerinde iyi bir sonuç almak istiyorsan makineyi sabitleyip 10 15 20 sn gibi süre beklemen gerekir. Iso yu arttırarak bu süreden kazanç sağlayabilirsin ancak fotoğrafta noise denen kumlu görüntü meydana gelir.
teşekkürler..peki konser fotoğraflarında nasıl oluyor hareketli sonuçta çekilcek obje..odaklamakta zorluk çekmeden kumlama olmadan nasıl çekilmeli acaba..
-
@ozkanoz81
Kaliteli lens gerekli öncelikle.Iso bu gibi durumlar için lazım mutlaka.Ayrıca noise o kadar rahatsız edici düzeyde oluşmuyor.Ancak %100 boyutunda göze takılıyor. Şöyle göstereyim.
600d ile çekilen bir fotoğraf.
f 7.1
1/30sn
iso 1600 Rahatsız edici bir durum yok.
buda %100 den crop
f 5.6
1/100sn
iso 3200
Buda %100 den crop
not: resimlere tıklayarak büyük boyutuyla kontrol edersen daha sağlıklı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frostyrage -- 5 Haziran 2011; 0:52:48 >
-
ışığın az olduğu durumlarda optimum sonuç için:
yüksek diyafram açıklığına sahip bir lens ve/veya tripod kullanabilirsiniz.
manuel olarak pozlama telafisini (exposure compensation) birkaç stop arttırmak da bir çözüm olabilir. böylelikle enstantaneyi fazla arttırmaz ve sallanmadan daha düzgün fotolar çıkarabilirsiniz.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X