Arkadaşlar taşıma çantası kullanıyor musunuz. Hangi marka ve modeli önerirsiniz bu konuda? Ayrıca lcd koruyucu kullanıyor musunuz ?
quote:
Orijinalden alıntı: musti2004s
Yeni lensiniz hayırlı olsun Lensi nereden ve kaça aldınız acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: scubat
Bende de var T3i olarak...
50mm lens aldım ve bir daha çıkarmadım, herkeze bu lensten de almasını tavsiye ediyorum.....Portre ve kapalı mekan çekimlerinde çok iyi...manzara çekmem gerektiği zaman 18-55'e geçeceğim...
bu arada bu lens canonun en basit ve en ucuz lensi..ama performans inanılmaz.. f:1,8
ben amerikadan aldım 130$a ama belkide amerika fiyatıyla türkiye fiyatının en yakın olduğu lenstir bu...
quote:
Orijinalden alıntı: Frostyrage
Arkadaşlar taşıma çantası kullanıyor musunuz. Hangi marka ve modeli önerirsiniz bu konuda? Ayrıca lcd koruyucu kullanıyor musunuz ?
Ben pazartesi günü fotografium'dan Lowepro adventura 170 model çantayla, kenko 58 mm UV filtre siparişi verdim yakında elimde olur. Henüz LCD koruyucu almadım acil bir ihtiyaç olarak düşünmüyorum
Üstad aynı çantayı bende düşünüyordum. Güzel bir şeye benziyor. Peki yedek batarya aldınız mı ? Bu yan sanayi ürünlere pek güvenemiyorum doğrusu. Orjinalide 140tl
@frostyrage bende lowepro nova 170aw kullaniyorum bende memnunum ileriye donuk bir canta makine + lens disinda 2 lens daha alicak yeri var ve su gecirmez ozellikte
@Devilsbutcher sizin aldığınız çanta biraz pahalı geldi o yüzden bunu aldım
hmm uv ucuzmus bende aliyim :) hocam bende vatandan indirimle 94 tlye aldim beni artik 5-10 sene goturur bu canta ama sizin canta ile benimki arasinda pek bir fark yok mantikli secim yapmissiniz bnmki aceleye geldi
Zahmet olacak ama, sizden bir ricam olacak. Aldığınız çantayı yanına telefon, kola kutusu imkan varsa fotoğraf makinesinden herhangi birini koyarak önden ve yandan fotoğraf çeker misiniz. Sayısal ölçü değerleri pek yardımcı olmuyor da:)
Sizin çanta indirimsiz 101-115 arası olunca vazgeçtim,benim aldığıma çok benziyor. UV filtreyi hizlial veya hepsiburada'dan da alabilirsiniz,ben aynı çantayı diğer sitelerde bulamadığım için burdan aldım kargosu biraz pahalı 9.90 TL kargo aldılar
kit lens ile çektiğim bir makro...
@ berke han yeni çantanız ve filtrenizle bol çekimli günler dilerim.
@twona77 güzel bir fotograf olmuş tebrik ederim. @AysayIm, teşekkür ederim; öğrencilerin karnelerini verdikten sonra bol çekimli bir yaz tatili beni bekliyor
Kekliği kropladım biraz.
@ berke_han benim 24 saat hizmet verdiğim 13 aylık bir öğrencim var ;) Biz öğrenciye karneyi verip tatile çıkamıyoruz ne yazık ki... Ne makineyi kurcalayabiliyorum ne de başka bir şey. Makine bir köşede çantasının içinde kuzu kuzu yatıyor.
arkadaslar bataryanin ilk sarjini nasil yaptiniz 12 saat muhabbeti fln ??
@ Devilsbutcher yeni nesil pillerin ilk şarjını uzun yapmana hiç gerek yok. Ben kullanma klavuzunda yazana uydum. Makinemi 14 Mayıs'ta aldım 2,5-3 saat gibi şarj ettim. Genellikle flaşsız, LCD ekranı nadir kullanarak 1000'e yakın fotoğraf çektim. Tek bir nüans ben otomatik alanın modlarında çekim yapıyorum. Hala daha iki çizgi pil seviyesi var. Bilmem aydınlatıcı oldu mu?
@ AysayIm sizinki de tatlı telaş, evde çekecek birşeyiniz var, bebişin fotograflarını bekliyoruz :) benim makine de yatıyor şimdilik
@mllm hocam, keklik fotografını çok beğendim exif bilgilerini paylaşırsanız sevinirim
quote:
Orijinalden alıntı: AySayIm @ Devilsbutcher yeni nesil pillerin ilk şarjını uzun yapmana hiç gerek yok. Ben kullanma klavuzunda yazana uydum. Makinemi 14 Mayıs'ta aldım 2,5-3 saat gibi şarj ettim. Genellikle flaşsız, LCD ekranı nadir kullanarak 1000'e yakın fotoğraf çektim. Tek bir nüans ben otomatik alanın modlarında çekim yapıyorum. Hala daha iki çizgi pil seviyesi var. Bilmem aydınlatıcı oldu mu?
peki kutuyu actigimizda pilin icinde iki cubuk sarj oluyomus onu bitirip mi yapayim yoksa direk sarja mi takiyim yrn makine elime ulasicakta simdiden bilgi ediniyim dedim
@ Devilsbutcher, ben ilk geldiğinde batarya zayıf diyene kadar kullanmıştım. sonra şarja koydum 20 saat falan çıkarmadım (eski alışkanlık işte). Uzun şarj etmek sizin tercihiniz bence gerek yok ama yine de uzun şarj ettim
makineyi aslında daha çok video için aldım ama fotoğraf kalitesini gördükten sonra video olayına henüz girme fırsatını bulamadım :)
birkaç örnek de benden: (hafif dijital rötuşlar mevcuttur)
biz de öğretmen olduğumuz için model bulmak çok zor olmuyor :)