Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.928
Cevap
121
Favori
626.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pandelis

ışığın az olduğu durumlarda optimum sonuç için:

yüksek diyafram açıklığına sahip bir lens ve/veya tripod kullanabilirsiniz.

manuel olarak pozlama telafisini (exposure compensation) birkaç stop arttırmak da bir çözüm olabilir. böylelikle enstantaneyi fazla arttırmaz ve sallanmadan daha düzgün fotolar çıkarabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    @pandelis

hocam burdaki batarya orjınal sanırım sızın bahsettıklerınızden ıkı tane alınca kargo dahıl tanesi 75 tl ye geliyor bir tane alırsanız kargo dahil 82 tl

• quote:

Orijinalden alıntı: Devilsbutcher

@pandelis

hocam burdaki batarya orjınal sanırım sızın bahsettıklerınızden ıkı tane alınca kargo dahıl tanesi 75 tl ye geliyor bir tane alırsanız kargo dahil 82 tl

orijinal görünüyor evet. top rated seller. çekinmeden alabilirsiniz bence :) biraz durumu düzelteyim ben de almak istiyorum. belki battery grip de alırım. daha sağlam gösteriyor makineyi :)

• quote:

quote:

@pandelis

orijinal görünüyor evet. top rated seller. çekinmeden alabilirsiniz bence :) biraz durumu düzelteyim ben de almak istiyorum. belki battery grip de alırım. daha sağlam gösteriyor makineyi :)

Alıntıları Göster
    turkıyede boyle orjınallerı ne kadar yanı 10-20 tl oynuosa trden almak daha mantıklı 1 tane alınca 82tl yanı burda 120 tl ve ustu ise riske girmeye degebilir aslında

• quote:

turkıyede boyle orjınallerı ne kadar yanı 10-20 tl oynuosa trden almak daha mantıklı 1 tane alınca 82tl yanı burda 120 tl ve ustu ise riske girmeye degebilir aslında

Alıntıları Göster
    Canon LP-E8 batarya fotografium'da 139 TL,ebay'dan almak daha mantıklı

Bir de bunu buldum fiyatı daha uygun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_han -- 9 Haziran 2011; 22:46:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berke_han

Alıntıları Göster
    yani orijinal almamak bir risk. alabiliyorsanız bu riski alın. genelde sorun çıkmaz yani. ama ya çıkarsa sorusu hep kalır insanın aklında :) hizlial sitesindeki de yan sanayi ürünü. ben lens hood'u 3 liraya aldım ebay'den ama bu bozulacak makineyi bozacak bir parça olmadığından sorun olmuyor yani. orijinali 50 lira falandı

• quote:

yani orijinal almamak bir risk. alabiliyorsanız bu riski alın. genelde sorun çıkmaz yani. ama ya çıkarsa sorusu hep kalır insanın aklında :) hizlial sitesindeki de yan sanayi ürünü. ben lens hood'u 3 liraya aldım ebay'den ama bu bozulacak makineyi bozacak bir parça olmadığından sorun olmuyor yani. orijinali 50 lira falandı

Alıntıları Göster
    arkadaşlar lowepro 140 aw fotoğraf çantamı satmak istiyorum ben. ikinci lensi alınca sığmadı açıkçası tam. yani üst üste koymak gerekiyor. tek lensle kullanmak isteyenler için ideal bir çanta. birkaç kez kullandım daha 25 mayısta aldım. 40 liraya satıyorum orijinl fiyatı 75 lira. alıcı olanlar mesaj yazsın :)

• quote:

arkadaşlar lowepro 140 aw fotoğraf çantamı satmak istiyorum ben. ikinci lensi alınca sığmadı açıkçası tam. yani üst üste koymak gerekiyor. tek lensle kullanmak isteyenler için ideal bir çanta. birkaç kez kullandım daha 25 mayısta aldım. 40 liraya satıyorum orijinl fiyatı 75 lira. alıcı olanlar mesaj yazsın :)

Alıntıları Göster
    @Devilsbutcher şarjın tamamen bitmesini de beklemenize gerek yok. Ama yine de sizin bileceğiniz iş. Ben pili makineye hiç takmadan direk şarja taktım.
  • quote:

@mllm hocam, keklik fotografını çok beğendim exif bilgilerini paylaşırsanız sevinirim

Kropsuz hali. Opera kullanıyorsanız buradan tüm bilgileri alabilirsiniz
     Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ

Exif bilgileri tam olarak burası mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 9 Haziran 2011; 23:25:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AySayIm

@Devilsbutcher şarjın tamamen bitmesini de beklemenize gerek yok. Ama yine de sizin bileceğiniz iş. Ben pili makineye hiç takmadan direk şarja taktım.

Alıntıları Göster
    @berke_han bizim bebiş model olarak çok kötü, sürekli hareket halinde bir türlü odağa sabitleyemiyoruz kendisini.

@pandelis Çilli modelinize bayıldım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AySayIm -- 9 Haziran 2011; 23:26:39 >
  • quote:

ışığın az olduğu durumlarda optimum sonuç için:

yüksek diyafram açıklığına sahip bir lens ve/veya tripod kullanabilirsiniz.

manuel olarak pozlama telafisini (exposure compensation) birkaç stop arttırmak da bir çözüm olabilir. böylelikle enstantaneyi fazla arttırmaz ve sallanmadan daha düzgün fotolar çıkarabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    değerli üstadlar tam 550D parası biriktirmişken 600D çıktı ve ben 600D yi almaya karar verdim.
    sorularım şöyle; ben daha çok manzara ve portre fotoğrafları çekmeyi düşünüyorum.
    manzara ağırlıklı ancak genel amaçlı da kullanabileceğim lens tavsiyeniz nedir?
    bunun dışında makineyi ağırlıklı olarak düğünlerde kullanmayı düşünüyorum yani genelde ışığın yetersiz olacağı alanlar olacak.
    bu konuda ekipman ve lens tavsiyeleriniz neler olur? makine harici ayıracağım bütçe 1500-2000 TL olacak.
    cevaplarınızı merakla bekliyor ve hepinize saygılar sunuyorum

soruyu aynen canon ana başlığına yazmıştım ama kaynadı gitti :)

Tamron 17-50 öneririm size f2.8 ile az ışıkta bile iyi sonuclar alabilirsiniz şeklinde bir cevap yazmış bir arkadaş sağolsun.

evet arkadaşlar ne diyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: benjaminci

değerli üstadlar tam 550D parası biriktirmişken 600D çıktı ve ben 600D yi almaya karar verdim.
    sorularım şöyle; ben daha çok manzara ve portre fotoğrafları çekmeyi düşünüyorum.
    manzara ağırlıklı ancak genel amaçlı da kullanabileceğim lens tavsiyeniz nedir?
    bunun dışında makineyi ağırlıklı olarak düğünlerde kullanmayı düşünüyorum yani genelde ışığın yetersiz olacağı alanlar olacak.
    bu konuda ekipman ve lens tavsiyeleriniz neler olur? makine harici ayıracağım bütçe 1500-2000 TL olacak.
    cevaplarınızı merakla bekliyor ve hepinize saygılar sunuyorum

soruyu aynen canon ana başlığına yazmıştım ama kaynadı gitti :)

Tamron 17-50 öneririm size f2.8 ile az ışıkta bile iyi sonuclar alabilirsiniz şeklinde bir cevap yazmış bir arkadaş sağolsun.

evet arkadaşlar ne diyorsunuz?

Alıntıları Göster
    @mllm, teşekkürler,yeni fotograflarınızı bekliyorum
    @AysayIm, hocam uyurken birkaç kare yakalarsınız

@benjaminci, benim de ilk aklıma gelen Tamron 17-50 oldu. Daha düşük ışıkta iyi sonuçlar elde edersiniz. Hem manzara hem portrede de kullanabilirsiniz. Garantili fiyatı 650-750 TL arası galiba.
    Bol Portre çekecekseniz Canon 50mm f 1.8'i tavsiye ederim. Portre çekenlerin en çok tercih ettiği lenstir fiyatı da 200-250 TL arasında bulabilirsiniz.Şu anda aklıma gelenler bunlar, Canon konusunu iyice okursanız orda farklı lensler hakkında daha çok bilgi bulabilirsiniz

• quote:

@mllm, teşekkürler,yeni fotograflarınızı bekliyorum
    @AysayIm, hocam uyurken birkaç kare yakalarsınız

@benjaminci, benim de ilk aklıma gelen Tamron 17-50 oldu. Daha düşük ışıkta iyi sonuçlar elde edersiniz. Hem manzara hem portrede de kullanabilirsiniz. Garantili fiyatı 650-750 TL arası galiba.
    Bol Portre çekecekseniz Canon 50mm f 1.8'i tavsiye ederim. Portre çekenlerin en çok tercih ettiği lenstir fiyatı da 200-250 TL arasında bulabilirsiniz.Şu anda aklıma gelenler bunlar, Canon konusunu iyice okursanız orda farklı lensler hakkında daha çok bilgi bulabilirsiniz

Alıntıları Göster
    peki lens dışında flaş vs. gibi tavsiyeleriniz yok mu?
    daha çok düğünlerde kullanacağım

• quote:

ben gecen gün izmitte canon yetkilisi satıcısına sordum batarya modelini öğrenmek için aldı eline baktı benim makinedekini 35 tl dedi fiyatını

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkanoz81

quote:

ben gecen gün izmitte canon yetkilisi satıcısına sordum batarya modelini öğrenmek için aldı eline baktı benim makinedekini 35 tl dedi fiyatını

Alıntıları Göster
    @benjaminci Düğünlerde bol çekim yapacağınız için yanınızda en az 2 yedek batarya (LP-E8) olmalı. Yada battery grip de alabilirsiniz. Sağlam bir tripod da almalısınız. Tabi hafıza kartı da önemli 16-32gb'lık class 10 hafıza kartınız olmalıç Flaşlar konusunda bilgi sahibi değilim.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ben de yaklaşık 10 gündür bu makine ile yarenlik ediyorum :)

becerebilirsem birkaç makro foto ekleyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kenya64

Ben de yaklaşık 10 gündür bu makine ile yarenlik ediyorum :)

becerebilirsem birkaç makro foto ekleyeyim.

Alıntıları Göster
    Elde gece çekimleri

• quote:

Elde gece çekimleri

Alıntıları Göster
    orjinal boyutta gece çekimleri de koyar mısınız arkadaşlar gece portre çekimi mümkünse

• quote:

Orijinalden alıntı: benjaminci

orjinal boyutta gece çekimleri de koyar mısınız arkadaşlar gece portre çekimi mümkünse

Alıntıları Göster
    Tam olarak istediğiniz nedir ? Elimde varsa yüklerim, ama dosya boyutları Jpeg olarak bile çok büyük...
  • quote:

Tam olarak istediğiniz nedir ? Elimde varsa yüklerim, ama dosya boyutları Jpeg olarak bile çok büyük...

Alıntıları Göster
    fotoları simage ile yüklerseniz yer kaplamaz forumda. böylesi daha uygun bence forum ortamlarında. isteyen tıklar, büyütür.
  • quote:

fotoları simage ile yüklerseniz yer kaplamaz forumda. böylesi daha uygun bence forum ortamlarında. isteyen tıklar, büyütür.

Alıntıları Göster
    evet arkadaslar gün itibariyle makine elime gecti sımdı çekime çıkıyorum aksama ilk denemelerimi sizinle paylasıcam
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.